چه کسی در خانواده شما بهترین کوکو سیب زمینی را میپزد؟ اگر سری به خاطرات کودکی بزنیم، سریع یادمان میآید که طعم کوکوهای چه کسی را بیشتر از همه دوست داشتیم. چند نوع طرز تهیه کوکو سیب زمینی وجود دارد و معمولاً در هر خانه ایرانی کوکو را به شکل متفاوتی از بقیه درست میکنند! حالا این تفاوت میتواند از نوع مواد اولیه تا میزان آن و مدلی که درست میکنند، متفاوت باشد. فرقی نمیکند که کوکو سیب زمینی را با چه روشی میپزید، چیزی که مشخص است کوکو سیبزمینی انتخاب اول بیشتر افرادی است که به دنبال درستکردن یک غذای سریع و خوشمزه هستند که همه آن را دوست داشته باشند!
پخته بودن یا خام بودن سیب زمینی مهمترین تفاوتی است که در طرز تهیه کوکو سیب زمینی وجود دارد. در کنار اینکه چه ادویههایی استفاده میکنید، اگر سیبزمینی کوکو را بپزید یا آن را خام استفاده کنید، بافت کوکو متفاوت خواهد بود. به همین دلیل در این مقاله به شما طرز تهیه کوکو سیب زمینی پخته و طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام را آموزش میدهیم تا این غذای سریع خانگی را بهتر یاد بگیرید.
تفاوت بین کوکو، کتلت و شامی
اگر شما هم برایتان پیش آمده که بگویید شام کوکو داشتهاید، اما مادرتان با گفتن کتلت داشتهاید، شما را متوجه اشتباهتان کرده است، بدانید تنها نیستید! در جمعهای خانوادگی زیاد این بحث پیش میآید و افراد باتوجه به ذائقه و سلیقه خانواده خود درباره تفاوت کوکو، کتلت و شامی حکم قطعی میدهند. بنابراین بهتر دیدیم که یکبار برای همیشه در این مطلب به شما بگوییم کوکو چیست و مواد اولیه آن چه تفاوت با کتلت دارد. در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم به مقاله طرز تهیه شامی سر بزنید.
در فرهنگ غذاهای ایرانی ماده اصلی و اولیه کوکو، تخم مرغ است. معمولاً تخم مرغ را با سبزیجات مختلف مخلوط میکنند، به آن ادویه و نمک میزنند و کوکوهای مختلفی درست میکنند. کوکو سیب زمینی، کوکو سبزی، کوکو کدو، کوکو پیازچه، کوکو بادمجان و … از انواع کوکوها هستند. هرچند معروفیت و محبوبیت هیچکدام از این کوکوها بهپای کوکو سیبزمینی نمیرسد! حالا وقتی کمی گوشت به ترکیب کوکو سیب زمینی اضافه میشود به آن کتلت میگویند. شما هرکجا اسم کتلت شنیدید باید انتظار کمی گوشت را در ترکیب مواد اولیه داشته باشید.
شامیها هم بدون اضافهکردن سیب زمینی درست میشوند. معمولاً به آنها لپه چرخکرده یا آرد نخود اضافه میکنند تا گوشت چسبندگی پیدا کند.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی پخته
اینکه بخواهید سیب زمینی کوکو را بپزید یا آن را خام استفاده کنید بستگی زیادی به زمان و سلیقه شما دارد. اگر عجله دارید و حتی نمیتوانید برای پختن سیب زمینیها صبر کنید، از خیر این مدل کوکو بگذرید. هرچند بهسختی میتوان از بافت نرم و لذیذ کوکو سیب زمینی در این روش گذشت. این مدل کوکو یک غذای سبک برای شام است و خوردن آن با نان تازه و کمی خیار و گوجه حسابی میچسبد! اگر هم کمی دلتان تنوع میخواهد، طرز تهیه کوکوی پنیر را یاد بگیرید و از این مدل جدید که بچهها عاشقش میشوند، درست کنید.
مواد زیر برای تهیه کوکو سیب زمینی نیاز است:
سیب زمینی: ۴ عدد
پیاز: ۱ عدد
تخم مرغ: ۳ عدد
آرد: ۱ قاشق غذاخوری
سبزی معطر: اختیاری
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
یک قابلمه بزرگ بردارید و سیب زمینیها را به همراه کمی نمک درون آن بریزید. معمولاً حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه زمان میبرد تا سیبزمینیها کامل پخته شوند. حواستان باشد به مقدار آب درون قابلمه باشد. نیاز نیست قابلمه را لب تا لب آب کنید تا سیب زمینیها پخته شوند. این کار مدتزمان پخت را افزایش میدهد. استفاده از یک تا ۲ لیوان آب برای پختن این سیب زمینیها کافی است. وقتی مطمئن شدهاید که سیب زمینیها خوب پخته شدهاند، آنها را از روی حرارت بردارید و زیر آب سرد بگیرید. این کار کمک میکند تا حرارت سیب زمینیها سریعتر کاهش پیدا کند و بتوانید پوست آنها را بهراحتی جدا کنید. بعد از این مرحله وقت آن است که تصمیم بگیرید با چه روشی سیب زمینیها را خرد کنید.
شما میتوانید سیب زمینی را با گوشتکوب له کنید یا آنها را آرامآرام رنده کنید. نیاز نیست در این مورد سختگیر باشد، کاری کنید که برایتان سریعتر و راحتتر است. در ادامه آب پیاز رنده شده را بگیرید و به سیب زمینیها اضافه کنید. شاید شما پیاز دوست نداشته باشید یا فکر کنید که پیاز نقش زیادی در کوکو ندارد، اما این اشتباه را نکنید. استفاده از پیاز باعث میشود تا کوکو ظاهر بهتری پیدا کند و تردتر شود. حالا به مواد اجازه دهید تا کاملاً خنک شوند. وقتی حس کردید که سیب زمینی کاملاً خنک شده است، تخم مرغها را به آن اضافه کنید. بعد از آن نوبت به اضافهکردن ادویه، نمک و سبزیجات معطر است. طعم کوکو را به خودتان میسپاریم. خودتان تصمیم بگیرید چه میزان ادویهای میخواهید یا آیا افزودن سبزیجات معطر برایتان دلچسب است یا زیاد فرقی نمیکند. حالا تمام مواد را بهخوبی ترکیب کنید تا یکدست شوند. بهتر است مواد را یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید. سپس یک تابه مناسب بردارید، روغن را داغ کنید و کوکوها را به سایز و شکل دلخواه درست کنید.
یکیدیگر از غذاهای خوشمزهای که با سیب زمینی آماده میشود، پوره سیب زمینی است که در مقاله طرز تهیه پوره سیب زمینی، درباره روش پخت این غذای خوشمزه صحبت کردیم.
طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام
تفاوت زیادی در طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام با کوکو سیب زمینی پخته وجود ندارد. مهمترین تفاوت آن همان پختهشدن و خام بودن سیب زمینی و سرعت عمل بیشتر در درستکردن سیب زمینی خام است.
بقیه موارد مانند همان روش قبل پیش میرود. فقط حواستان باشد در این روش باید آب سیبزمینی رنده شده و پیاز با دقت گرفته شود. سیب زمینی پخته شده آب چندانی ندارد و شکلپذیری سریعتری دارد، به همین دلیل باید حواستان به این نکته در این روش باشد. اگر متوجه شدید مایه کوکو آنطور که شما میخواهید شکل نگرفته است، حتماً به آن یک قاشق آرد اضافه کنید.
این کار باعث میشود مایه کوکو چسبندگی بیشتری پیدا کند. در آخر نیز کوکوهای سرخ شده را رویهم تلنبار نکنید. این کار باعث میشود که کوکو حالت خمیری پیدا کند. اگر هم کوکو درستکردن برایتان سخت است طرز تهیه گراتن سیب زمینی را امتحان کنید. این غذای ساده دردسرهای وا رفتن کوکو سیب زمینی را ندارد.
ترفندهای وا نرفتن کوکو و کتلت
کوکو سیب زمینی دستور پیچیدهای ندارد، اما همین غذای ساده نیز برای بعضیها دردسرساز میشود. اگر تخم مرغ را زیاد اضافه کنید یا آب پیاز را نگیرید، کوکو خوشرنگ و قالبی در نمیآید. در زیر خیلی خلاصه به شما میگوییم چه کاری انجام دهید تا کوکو وا نرود!
- آب سیب زمینی و پیاز را بگیرید.
- مایه کوکو و کتلت را یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید.
- کوکو سیب زمینی پخته به روغن بیشتری نیاز دارد.
- میزان تخم مرغ را طبق دستور بزنید. میزان کم یا زیاد آن، شکل کوکو یا کتلت را بههم میریزد.
رعایت همین چند نکته بهظاهر بیاهمیت به شما کمک میکند تا کوکو سیب زمینی را خوشرنگ و قالبی درست کنید.
کلام آخر
شما با هر سبزیجاتی که در خانه دارید میتوانید کوکو خاصی درست کنید، اما کوکو سیب زمینی از همه پرطرفدارتر و محبوبتر است. کوکو سیب زمینی یک غذای سبک برای شام است و به دو روش عمده آن را درست میکنند. شما میتوانید سیب زمینی را بپزید یا آن را خام رنده کنید. انتخاب هر مدل بستگی زیادی به ذائقه و وقت شما دارد. بدیهی است که کوکو سیب زمینی خام سریعتر درست میشود.
سوالات متداول
چرا کوکو سیب زمینی وا می رود؟
وجود آب پیاز و سیب زمینی درون مایه کوکو یکی از دلایل اصلی وا رفتن کوکو سیب زمینی است. حواستان باشد بهخوبی این آب را بگیرید. اگر صبوری کنید و مایه کوکو را ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید، کوکو با احتمال کمتری وا میرود.
مواد لازم کوکو سیب زمینی چیست؟
سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ و ادویهجات از ترکیبات اصلی کوکو سیبزمینی هستند. بقیه مواد به سلیقه شما بستگی دارد. بعضی از افراد از سبزیجات معطر استفاده میکنند و بعضی دیگر اضافهکردن کمی تخم گشنیز را ترجیح میدهند.
مواد لازم برای تهیه کوکو با کتلت چه فرقی دارد؟
تخم مرغ ماده اصلی کوکو است. مخلوط تخم مرغ با هر سبزیجاتی کوکوی جدیدی درست میکند، اما کتلت فرق دارد. کتلت از ترکیب سیب زمینی و گوشت درست میشود. هرچند که در هر دوی آنها میتوانید ادویهجات مخصوص سلیقه خود استفاده کنید.
شبکه های اجتماعی