مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه آش شله قلمکار

طرز تهیه آش شله قلمکار

آش شله قلمکار جزو محبوب‎ترین آش‎های ایرانی است که هر منطقه‌ای به روش خاص خود این آش را درست می‎کنند. در تهیه‎ی این آش از انواع ادویه‎ها و سبزیجات معطر استفاده می‌شود. ما در این مقاله درباره‌ی معروف‌‎ترین روش برای تهیه آش شله قلمکار صحبت می‎کنیم. همراه ما باشید.

ترکیبات آش شله قلمکار

ترکیبات آش شله قلمکار

  • گوشت بدون استخوان: 0/5 کیلو
  • پیاز متوسط: 4 عدد
  • سبزی: جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید
  • نخود: 1 فنجان
  • لوبیاچیتی: 1 فنجان
  • نعناع داغ: به مقدار لازم
  • روغن: 0/5 فنجان
  •  برنج: 1 فنجان
  • نمک و فلفل: به اندازه لازم

طرز تهیه آش شله قلمکار

در مرحله‎ی اول، در شب قبل از تهیه آش شله قلمکار خود، حبوبات مورد نیاز را خیس کنید تا راحت‎تر پخته شود. برای تهیه این آش، ابتدا پیازها را به‎صورت خلالی خرد و سپس با روغن آن را سرخ کنید. گوشت خرد شده را داخل پیاز بریزید و تف دهید. بعد از آن‎که گوشت‎ها تف خوردند، 3 لیوان آب داغ به قابلمه ‎گوشت‎ اضافه کنید و اجازه دهید کامل پخته شوند. حبوبات را در یک قابلمه جداگانه بریزید و بگذارید تا پخته شوند. برنج و سبزی خرد شده و نمک و فلفل را با هم مخلوط و به حبوبات پخته‌شده اضافه کنید و اجازه دهید کامل جا بیفتد.

بعد از آن، نصف گوشت پخته شده را به مواد آماده شده آش اضافه کنید و با کمک گوشت‎کوب با هم بکوبید. سپس مواد آماده شده را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.

در انتهای پخت، نصف دیگر گوشت را ریش ریش و به ترکیب اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید محتویات آش کامل جا بیفتد. برای تزئین آن می‌توانید از نعنا داغ استفاده کنید.

در ادامه اگر تمایل دارید با خواص سبزیجات آشنا شوید، به مقاله‎ی سبزیجات مفید برای بدن سر بزنید و به سراغ تهیه غذاهایی بروید که در آن سبزیجات وجود دارد.

نکاتی مهم در تهیه آش شله قلمکار

نکاتی مهم در تهیه آش شله قلمکار

  • 1- در طرز تهیه آش شله قلمکار شیرازی، تنها از سبزی تره و ترخون استفاده می‎شود. برای استفاده از سبزی‎ها، ابتدا به مدت 2 تا 3 ساعت، در آب ولرم آن‎ها را خیس کنید و سپس آبکش و مصرف کنید.
  • 2- در تهیه آش شله قلمکار می‌توانید به جای اسفناج از برگ چغندر استفاده کنید.
  • 3- اگر در فصلی‎که آش شله قلمکار تهیه می‎کنید، ترخون و مرزه تازه وجود ندارد، از سبزی آماده شده و خشک استفاده کنید.
  • 4- اگر گوشت ندارید، می‌‎توانید از عصاره‎ی گوشت برای طعم‌‎دهی آش شله قلمکار استفاده کنید.
  • 5- پیاز داغ زیاد، به خوشمزه شدن آش قلمکار کمک بسیاری می‎کند.
  • 6- برای خوشمزه‎تر شدن آن می‎‌توانید در آخر پخت آش، به آن کمی ماست هم اضافه کنید.
  • 7- اگر می‌خواهید آش شله قلمکار شما غلظت کافی داشته باشد، به هنگام کوبیدن مواد آش، گوشت قلم گوسفند را هم از استخوان جدا و به مواد اضافه کنید و بگذارید با هم بجوشند.
  • 8- برای آن‌‎که آش شما طعم خوب گوشت را‎ بگیرد و ترکیبات آن کامل با هم مخلوط شوند، نصف گوشت را در ابتدا با حبوبات بکوبید و نصف دیگر گوشت را ریش ریش کنید و در انتهای پخت به آش خود اضافه کنید.
  • 9- اجازه دهید آش شله قلمکار شما در حرارت کم پخته شود و در حین پخت آش را هم بزنید تا کشدار شود.
  • 10- آش شله قلمکار معمولا با طعم تند مورد استفاده قرار می‎گیرد، بنابراین به هنگام تهیه به اندازه کافی فلفل به آن اضافه کنید.
  • 11- آش شله قلمکار در بازه زمانی 2/5 ساعت آماده می‏‌شود.
  • 12- آش شله قلمکار برای هر وعده‌ای مناسب است.
  • 13- مواد ذکر شده برای تهیه آش شله قلمکار برای 4 نفر مناسب است.

اگر تمایل دارید بدانید که چه غذایی مناسب فصل زمستان است و برنامه‎ی غذایی خود را بر اساس آن بچینید، مقاله‎ی در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟ را مطالعه کنید.

کلام آخر

آش شله قلمکار جزو آش‎های محبوب ایرانی است که طرز تهیه‎ی آن ساده است و مواد مورد نیاز برای تهیه‎ی آن در دسترس است. این وعده‎ی غذایی برای افرادی‎ که انرژی کافی برای انجام کارهای خود ندارند، بسیار مفید است. به علاوه آش شله قلمکار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و از بدن در برابر ابتلا به بیماری‎های زیادی محافظت می‎کند.

اگر بیماری خاصی دارید یا به خوردن انواع حبوبات حساسیت دارید و سیستم گوارش شما به هم می‎ریزید، به شما پیشنهاد می‎کنیم از این آش نخورید یا پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت و طبق توصیه او عمل کنید.

سوالات متداول:

سبزی آش شله قلمکار چیست؟

سبزی‎های مورد نیاز برای تهیه آش شله قلمکار عبارتند از: سبزی جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید.

آش شله قلمکار در چه مدت زمانی آماده می‎شود؟

آش شله قلمکار در بازه زمانی 2/5 ساعت آماده می‏‌شود.

برای تهیه آش شله قلمکار شیرازی از چه سبزی استفاده می‎شود؟

در تهیه آش شله قلمکار شیرازی، تنها از سبزی تره و ترخون استفاده می‎کنند. برای استفاده از سبزی‎ها، ابتدا به مدت 2 تا 3 ساعت، در آب ولرم آن‎ها را خیس کنید و سپس آبکش و مصرف کنید.

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید