آش شله قلمکار جزو محبوبترین آشهای ایرانی است که هر منطقهای به روش خاص خود این آش را درست میکنند. در تهیهی این آش از انواع ادویهها و سبزیجات معطر استفاده میشود. ما در این مقاله دربارهی معروفترین روش برای تهیه آش شله قلمکار صحبت میکنیم. همراه ما باشید.
ترکیبات آش شله قلمکار
- گوشت بدون استخوان: 0/5 کیلو
- پیاز متوسط: 4 عدد
- سبزی: جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید
- نخود: 1 فنجان
- لوبیاچیتی: 1 فنجان
- نعناع داغ: به مقدار لازم
- روغن: 0/5 فنجان
- برنج: 1 فنجان
- نمک و فلفل: به اندازه لازم
طرز تهیه آش شله قلمکار
در مرحلهی اول، در شب قبل از تهیه آش شله قلمکار خود، حبوبات مورد نیاز را خیس کنید تا راحتتر پخته شود. برای تهیه این آش، ابتدا پیازها را بهصورت خلالی خرد و سپس با روغن آن را سرخ کنید. گوشت خرد شده را داخل پیاز بریزید و تف دهید. بعد از آنکه گوشتها تف خوردند، 3 لیوان آب داغ به قابلمه گوشت اضافه کنید و اجازه دهید کامل پخته شوند. حبوبات را در یک قابلمه جداگانه بریزید و بگذارید تا پخته شوند. برنج و سبزی خرد شده و نمک و فلفل را با هم مخلوط و به حبوبات پختهشده اضافه کنید و اجازه دهید کامل جا بیفتد.
بعد از آن، نصف گوشت پخته شده را به مواد آماده شده آش اضافه کنید و با کمک گوشتکوب با هم بکوبید. سپس مواد آماده شده را روی حرارت بگذارید و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
در انتهای پخت، نصف دیگر گوشت را ریش ریش و به ترکیب اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید محتویات آش کامل جا بیفتد. برای تزئین آن میتوانید از نعنا داغ استفاده کنید.
در ادامه اگر تمایل دارید با خواص سبزیجات آشنا شوید، به مقالهی سبزیجات مفید برای بدن سر بزنید و به سراغ تهیه غذاهایی بروید که در آن سبزیجات وجود دارد.
نکاتی مهم در تهیه آش شله قلمکار
- 1- در طرز تهیه آش شله قلمکار شیرازی، تنها از سبزی تره و ترخون استفاده میشود. برای استفاده از سبزیها، ابتدا به مدت 2 تا 3 ساعت، در آب ولرم آنها را خیس کنید و سپس آبکش و مصرف کنید.
- 2- در تهیه آش شله قلمکار میتوانید به جای اسفناج از برگ چغندر استفاده کنید.
- 3- اگر در فصلیکه آش شله قلمکار تهیه میکنید، ترخون و مرزه تازه وجود ندارد، از سبزی آماده شده و خشک استفاده کنید.
- 4- اگر گوشت ندارید، میتوانید از عصارهی گوشت برای طعمدهی آش شله قلمکار استفاده کنید.
- 5- پیاز داغ زیاد، به خوشمزه شدن آش قلمکار کمک بسیاری میکند.
- 6- برای خوشمزهتر شدن آن میتوانید در آخر پخت آش، به آن کمی ماست هم اضافه کنید.
- 7- اگر میخواهید آش شله قلمکار شما غلظت کافی داشته باشد، به هنگام کوبیدن مواد آش، گوشت قلم گوسفند را هم از استخوان جدا و به مواد اضافه کنید و بگذارید با هم بجوشند.
- 8- برای آنکه آش شما طعم خوب گوشت را بگیرد و ترکیبات آن کامل با هم مخلوط شوند، نصف گوشت را در ابتدا با حبوبات بکوبید و نصف دیگر گوشت را ریش ریش کنید و در انتهای پخت به آش خود اضافه کنید.
- 9- اجازه دهید آش شله قلمکار شما در حرارت کم پخته شود و در حین پخت آش را هم بزنید تا کشدار شود.
- 10- آش شله قلمکار معمولا با طعم تند مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین به هنگام تهیه به اندازه کافی فلفل به آن اضافه کنید.
- 11- آش شله قلمکار در بازه زمانی 2/5 ساعت آماده میشود.
- 12- آش شله قلمکار برای هر وعدهای مناسب است.
- 13- مواد ذکر شده برای تهیه آش شله قلمکار برای 4 نفر مناسب است.
اگر تمایل دارید بدانید که چه غذایی مناسب فصل زمستان است و برنامهی غذایی خود را بر اساس آن بچینید، مقالهی در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟ را مطالعه کنید.
کلام آخر
آش شله قلمکار جزو آشهای محبوب ایرانی است که طرز تهیهی آن ساده است و مواد مورد نیاز برای تهیهی آن در دسترس است. این وعدهی غذایی برای افرادی که انرژی کافی برای انجام کارهای خود ندارند، بسیار مفید است. به علاوه آش شله قلمکار به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و از بدن در برابر ابتلا به بیماریهای زیادی محافظت میکند.
اگر بیماری خاصی دارید یا به خوردن انواع حبوبات حساسیت دارید و سیستم گوارش شما به هم میریزید، به شما پیشنهاد میکنیم از این آش نخورید یا پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت و طبق توصیه او عمل کنید.
سوالات متداول:
سبزی آش شله قلمکار چیست؟
سبزیهای مورد نیاز برای تهیه آش شله قلمکار عبارتند از: سبزی جعفری، گشنیز، اسفناج، تره و کمی شوید.
آش شله قلمکار در چه مدت زمانی آماده میشود؟
آش شله قلمکار در بازه زمانی 2/5 ساعت آماده میشود.
برای تهیه آش شله قلمکار شیرازی از چه سبزی استفاده میشود؟
در تهیه آش شله قلمکار شیرازی، تنها از سبزی تره و ترخون استفاده میکنند. برای استفاده از سبزیها، ابتدا به مدت 2 تا 3 ساعت، در آب ولرم آنها را خیس کنید و سپس آبکش و مصرف کنید.
شبکه های اجتماعی