مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه آش ماست

طرز تهیه آش ماست

آش ماست یکی از آن غذاهای محلی و خوشمزه‌ای است که در شهرها و مناطق مختلف به روش‌های متنوعی درست می‌شود. ترک‌ها، کرد‌ها، تهرانی‌ها و شمالی‌ها هرکدام روش طبخ ویژه‌ای برای این غذا دارند، اما مواد اولیه برای درست‌کردن این غذا یکسان است. تنها نکات و ترفند‌های طرز تهیه آش ماست است که تفاوت اصلی را ایجاد می‌کند. شما درباره کدام یک از این روش‌های تهیه اطلاعات دارید؟ اصلاً تابه‌حال آش ماست خورده‌اید؟ اگر اطلاعاتی درباره طرز تهیه این غذا ندارید یا هنوز طعم آن را نچشیده‌اید، وقت آن رسیده تا درباره طرز تهیه این آش سنتی و خوشمزه با شما صحبت کنیم. همراه ما بمانید.

طرز تهیه آش ماست ساده

طرز تهیه آش ماست ساده

همان‌طور که اشاره کردیم، طرز تهیه این غذا در هر منطقه از کشور، تنوع و روش‌های مختلفی دارد. برای شروع، درباره روش ساده تهیه آش ماست صحبت می‌کنیم. مواد لازم برای طرز تهیه آش ماست ساده به شرح زیر است:

  • عدس: 1 پیمانه
  • نخود: 1/2 پیمانه
  • برنج نیم‌دانه: 1/2 پیمانه
  • ماست: 3 پیمانه
  • سبزی آش (شامل تره، گشنیز، جعفری، نعنا): 500 گرم
  • نمک و فلفل: به میزان دلخواه
  • پیاز داغ: به میزان دلخواه

اگر دوستدار آش‌های سنتی هستید، تنوع این نوع از غذاها حتماً شما را شگفت‌زده خواهد کرد. برای اینکه یکی از خوشمزه‌ترین آش‌های ایرانی را بشناسید، مقاله طرز تهیه آش بادمجان را بخوانید.

مراحل تهیه آش ماست ساده

آش ماست ساده روش بسیار آسانی دارد. برای درست‌کردن این غذا ابتدا نخود و عدس را از شب قبل خیس کرده و نفخ آن را بگیرید. سپس نخود را در یک قابلمه جداگانه نیم‌پز کنید و عدس را هم در مدت کوتاهی بجوشانید. ۱۰ دقیقه برای جوشاندن عدس کافی است. سپس آب عدس را خالی کرده و نخود عدس را با آب معمولی، آب مرغ یا آب گوشت در یک قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم اجازه دهید تا جوش بیاید. بعد از اینکه نخود و عدس پخته شد، وقت آن رسیده تا برنج نیم‌دانه را به قابلمه اضافه کنید. یک ربع اجازه دهید تا برنج هم در قابلمه پخته شوند و لعاب بیندازند. در مرحله بعد، نوبت به سبزی آش می‌رسد. سبزی‌های که از قبل خرد کرده‌اید را به قابلمه اضافه کنید و با فاصله پیاز داغ، نمک و فلفل را همه در قابلمه بریزید. مرحله آخر باید سراغ اضافه‌کردن ماست بروید. ماست را به آش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا آش و ماست به‌خوبی باهم ترکیب شوند و ماست نبُرد. آش ماست ساده شما آماده سرو است.

طرز تهیه آش ماست کرمانشاهی

طرز تهیه آش ماست کرمانشاهی

مردم منطقه کردستان و کرمانشاه، آش ماست را به روش مخصوص خود درست می‌کنند. برای درست‌کردن آش ماست کردی مواد زیر را لازم دارید:

  • ماست: 3 پیمانه
  • برنج: 2 پیمانه
  • لپه: 2 پیمانه
  • پیاز: 4 عدد
  • سیر: 5 حبه
  • سبزی آش (شامل تره، گشنیز، جعفری و نعنا): 400 گرم
  • گوشت چرخ‌کرده: 200 گرم

مراحل تهیه آش ماست کرمانشاهی

برای درست‌کردن آش ماست کردی ابتدا چند ساعت قبل از درست‌کردن غذا، برای چند ساعت لپه‌ها خیس کرده تا نفخ آنها گرفته شود. سپس پیازها را به صورتی خلالی برش دهید، با کمی روغن و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط تفت دهید. بعد از اینکه پیاز‌ها کمی نرم شد و رنگ آنها تغییر کرد، لپه را اضافه و مجدداً کمی تفت بدهید. سپس ۲ پیمانه آب اضافه کنید، حرارت را کم کنید در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا لپه‌ها با حرارت ملایم پخته شوند. هم‌زمان برنج را بشویید و همراه ۴ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و مجدد زمان دهید تا مواد روی حرارت ملایم پخته شده و لعاب بیندازند. سپس سیرها را خردکرده و همراه با لپه پخته شده به برنج اضافه کنید.

سبزی آش را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد پخته شوند. در زمانی که سبزی و دیگر مواد پخته می‌شوند، در قابلمه را نپوشانید. در فاصله‌ای که آش آماده می‌شود، یک عدد پیاز رنده کنید، آب اضافه آن را بگیرید و با گوشت چرخ‌کرده و نمک و فلفل مخلوط کنید. سپس گوشت را قلقلی کرده و در اواخر پخت همراه پیاز سرخ‌شده به آش اضافه کنید. بعد از اینکه آش آماده شد از روی حرارت بردارید و ماست را به آش اضافه کنید. اضافه‌کردن ماست به آش به معنی مراحل آخر پخت است و می‌توانید در کاسه بریزید و سرو کنید.

آش شله‌قلمکار یکی از آن غذاهای جالب و محبوبی است که حتی در مثال‌ها و ادبیات ایرانی هم راه پیدا کرده است. تابه‌حال آش شله قلمکار خورده‌اید؟ اگرنه، به مقاله طرز تهیه آش شله قلمکار مراجعه کنید.

طرز تهیه آش ماست ترکی

به جز ایران، آش ماست در کشورهای همسایه مثل ترکیه هم درست می‌شود، اما موادی که برای درست‌کردن این آش استفاده می‌کنند کمی متفاوت است. آشی که در شهر تبریز هم تهیه می‌شود، روشی مشابه آش ترکیه دارد. مواد لازم برای درست‌کردن این آش به شرح زیر است:

  • عدس: 1 پیمانه
  • نخود: 1 پیمانه
  • برنج ایرانی: 1 پیمانه
  • سبزی آش: 3 پیمانه
  • پیاز: 2 عدد
  • آب گوشت یا آب قلم: 3 تا 4 پیمانه
  • بلغور گندم: 1/2 پیمانه
  • آب: 2 پیمانه
  • روغن جامد یا کره: به میزان دلخواه
  • ماست: به میزان دلخواه
  • کوفته ریزه: 10 تا 15 عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان دلخواه
  • نعناع، سیر و پیازداغ: به میزان لازم (برای سرو)

مراحل تهیه آش ماست ترکی

طبق هر دو روش قبلی، برای گرفتن نفخ عدس و نخود آن را از شب قبل خیس کنید و با آب تازه آنها را کامل بپزید تا نرم شوند. برنج و بلغور را از چند ساعت قبل خیس کنید. برای درست‌کردن آش ماست و بعد از خیس کردن مواد اولیه، ابتدا پیاز‌ها را خردکرده و در قابلمه روی حرارت متوسط سرخ کنید. زمانی که پیاز‌ها کمی نرم شد و تغییر رنگ داد، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن اضافه کنید و ۱ تا ۲ دقیقه دیگر تفت دهید. سپس عدس، بلغور و برنج را به پیاز اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه را به‌اندازه موردنظرتان داخل قابلمه بریزید. ۲ پیمانه آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم یکبار دیگر پخته شوند و باهم لعاب بیندازند. زمانی که مواد نیم‌پز شد، آب قلم و نخود را به آن اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش روی شعله کم جا بیفتد. سپس بعد از ۲۰ دقیقه سبزی را به آش اضافه و کاملاً مخلوط کنید. قبل از سرو آش، کوفته‌ریزه‌ها را به آن اضافه کرده و گاز را خاموش کنید. زمانی که آش خنک شد، ماست را درون آن مواد بریزید و خوب هم بزنید تا ماست و محتویات آش با هم ترکیب شوند. آش ماست ترکی شما آماده سرو است.

درباره فواید ماست چیزی می‌دانید؟ خواندن این مطلب کمک می‌کند تا اطلاعات بیشتری درباره خواص ماست کسب کنید.

کلام آخر

درباره سه روش طرز تهیه آش ماست با شما صحبت کردیم. روش‌های مختلف دیگری هم وجود دارد که ممکن است درباره آنها از آشنا و اقوام بشنوید. مواد اولیه اصلی همه این آش‌ها یکی است و فقط در برخی جزئیات یا روش‌های پخت و سرو فرق می‌کنند. شما درباره کدام یک از این روش‌های پخت اطلاعات داشتید؟ چه روش پخت دیگری برای آش ماست می‌شناسید؟ تجربیات و دستورپخت‌هایی که بلدید را با ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول:

طرز تهیه آش ماست چگونه است؟

طرز تهیه آش ماست در مناطق مختلف ایران کمی متفاوت است و بیشترین تفاوت هم برای سبزی‌هایی است که در آش ماست استفاده می‌شود.

برای درست‌کردن آش ماست، ماست را کی اضافه کنیم؟

بهترین زمان برای اضافه‌کردن ماست قبل از سرو و زمانی است که کمی آش خنک شده است.

چند نوع آش ماست داریم؟

طرز تهیه آش ماستی که بیشتر شناخته‌شده است متعلق به شهر تبریز است، اما آش ماست کرمانشاهی و شیرازی هم جزو معروف‌ها هستند. همچنین تهرانی‌ها هم روش متفاوتی برای تهیه آش ماست دارند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید