فرنی یکی از سادهترین دسرهای ایرانی است. درست کردن آن زمان زیادی از شما نمیگیرد. یکی از اولین غذاهای کمکی برای نوزادان، فرنی خانگی و مقوی است. درست کردن فرنی برای بچهها از سنین پایین به تغذیه سالم کمک میکند.
با کمترین هزینه و مواد اولیه میتوانید فرنی خانگی درست کنید. در این مقاله شما را با روشهای ساده درست کردن فرنی آشنا میکنیم. البته کمی خلاقیت و استفاده از ادویههای معطر به سلیقه خودتان بستگی دارد و میتواند فرنی شما را خوشمزهتر کند.
طرز تهیه فرنی با نشاسته
پرطرفدارترین نوع فرنی را با نشاسته درست میکنند. استفاده از نشاسته ذرت باعث غلظت بیشتر میشود و زمان پخت آن در مقایسه با روشهای دیگر کمتر است. شما میتوانید از آرد نشاسته یا ذرت برای تهیه این فرنی استفاده کنید. ما در اینجا دستور پخت با نشاسته ذرت را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- شیر: 2 پیمانه
روش تهیه:
شما میتوانید به ترکیبات بالا، زعفران و هل هم اضافه کنید، اما در طرز تهیه فرنی ساده خانگی، کافی است به همین مواد دسترسی داشته باشید.
در مرحله اول شیر سرد را با نشاسته مخلوط کنید و یک دقیقه آن را هم بزنید تا کاملا حل شود. شیر و نشاسته حل شده را داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت بگذارید.
شیر را به آرامی هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از غلیظ شدن شیر، شکر را اضافه کنید. 15 تا 20 دقیقه آن را روی حرارت هم بزنید تا ترکیب غلیظ و نرمی بهدست آید.
در مرحله آخر، درست چند ثانیه قبل از خاموش کردن حرارت، گلاب را به فرنی اضافه کنید. گلاب را حرارت ندهید تا عطر آن از بین نرود. فرنی شما آماده است، آن را با دارچین یا پودر پسته تزئین کنید و در ظرفهای کوچک سرو کنید.
در طرز تهیه فرنی برای 30 نفر بهتر است از نشاسته استفاده کنید. تنها کافی است برای هر نفر یک پیمانه شیر، یک قاشق غذاخوری نشاسته و یک قاشق غذاخوری شکر درنظر بگیرید.
پیشنهاد میکنیم به مقاله طرز تهیه شله زرد هم سر بزنید. راز یک شله زرد خوشمزه و غلیظ را در این مقاله برای شما آوردیم.
طرز تهیه فرنی با آرد برنج و نشاسته
فرنی با آرد برنج یکی از غذاهایی است که مادرها برای نوزاد بالای 6 ماه درست میکنند. فرنی بچهها بهتر است کمی آرد برنج داشته باشد. برنج سرشار از ویتامین آ است و برای بچهها مفید خواهد بود.
مواد لازم:
- شیر: 2 لیوان
- آرد برنج: 1 قاشق غذاخوری
- نشاسته: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: 3 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه فرنی برای دو نفر
ابتدا شیر سرد را با آرد برنج و نشاسته حل کنید. این مواد در شیر گرم حل نمیشوند و فرنی شما گلوله گلوله میشود. در مرحله بعد شیر را بر روی حرارت ملایم بگذارید تا به جوش بیاید.
به هیچ وجه قابلمه را رها نکنید و بهطور مداوم آن را با یک قاشق چوبی هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از کمی غلیظ شدن، شکر را اضافه کنید. مقدار شکر به ذائقه شما بستگی دارد، آن را بچشید و اگر شیرینتر دوست دارید، شکر بیشتری بریزید.
زمانیکه فرنی شما کمی غلیظ شد و حالت کرمی به خود گرفت، زعفران را اضافه کنید و بلافاصله آن را از روی حرارت بردارید. فرنی بعد از سرد شدن سفتتر میشود، بنابراین مدت زمان پخت آن نباید بیشتر از 30 دقیقه باشد.
اگر فرنی شما بیش از حد سفت شد، میتوانید به آن مقدار کمی شیر اضافه کنید و دوباره روی حرارت بگذارید تا کمی رقیقتر شود.
دستور پخت حلوای خوشمزه را در مقاله طرز تهیه حلوا پیدا کنید.
طرز تهیه فرنی با آرد برنج برای دو نفر
آرد برنج منبع غنی از مواد مغذی است و ترکیب آن با شیر یک غذای کامل و سالم بهحساب میآید. به راحتی و در کمترین زمان میتوانید این فرنی خوشعطر را درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم:
- آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری
- شیر: 1 پیمانه
- شکر: 2 قاشق غذاخوری
- وانیل: نوک قاشق چایخوری
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
برای داشتن فرنی خوشعطر پیشنهاد میکنیم آرد برنج را در خانه با استفاده از برنج اصیل ایرانی درست کنید. کافیاست مقداری برنج را با دستگاه مخصوص آسیاب کنید. آرد برنج آماده شده را با شیر سرد حل کنید، سپس آن را روی حرارت ملایم بگذارید.
بعد از 10 دقیقه شکر را به فرنی اضافه کنید. وانیل و گلاب را در مرحله پایانی اضافه کنید و بعد از گذشت 15 دقیقه، فرنی را از روی حرارت بردارید. فرنی خود را با کمی دارچین تزیین کنید و در کنار خانواده از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه فرنی با آرد گندم
فرنی با آرد گندم عطر و طعم فوقالعادهای دارد، پیشنهاد میکنیم حتما آن را امتحان کنید.
مواد لازم:
- آرد گندم: 1 قاشق مرباخوری
- شیر: 2 پیمانه
- شکر: 1قاشق غذاخوری
- آب: 1 پیمانه
- کره: 50 گرم
روش تهیه:
در مرحله اول شیر سرد و آرد گندم را با هم ترکیب کنید، سپس آن را بر روی حرارت ملایم بگذارید. بعد از اینکه آرد کاملا حل شد، آب و شکر را اضافه کنید. فرنی را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
بعد از گذشت 10 دقیقه کره را به فرنی اضافه کنید. کره باعث نرمی و لطافت میشود و عطر فوقالعادهای به فرنی شما میدهد. بعد از این مرحله، حدود 15 دقیقه زمان لازم است تا فرنی شما غلیظ و یکدست شود. دست از هم زدن نکشید.
فرنی را در ظرفهای کوچک بریزید و بعد از خنک شدن آن را تزیین کرده و با لذت نوشجان کنید.
کلام آخر
فرنی یک دسر ساده و خوشمزه است که در منطقه خاورمیانه همچون ایران و ترکیه به روشهای مختلفی درست میشود. فرنی و حریره بادام از غذاهای کمکی برای نوزادان است. در این مقاله طرز تهیه فرنی را با شما درمیان گذاشتیم. امیدواریم برای شما مفید باشد.
سوالات متداول:
چکار کنیم فرنی گلوله گلوله نشود؟
در ابتدا لازم است نشاسته یا آرد را در شیر سرد کاملا حل کنید، سپس آن را روی حرارت بگذارید تا گلوله نشوند.
چطور برای 20 نفر فرنی درست کنیم؟
برای درست کردن فرنی برای نفرات زیاد، تنها کافی است به ازای هر نفر، یک پیمانه شیر، یک قاشق غذاخوری شکر و یک قاشق نشاسته یا آرد در نظر بگیریم.
فرنی سفت را چکار کنیم؟
فرنی در مدت پخت، نباید بیش از حد غلیظ شود، زیرا بعد از سرد شدن هم سفت خواهد شد. فرنی سفت را میتوانید با کمی شیر رقیق کنید و دوباره آن را کمی حرارت دهید.
شبکه های اجتماعی