مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه مربای کدو حلوایی

طرز تهیه مربای کدو حلوایی

دوستداران کدو حلوایی از هر فرصتی برای بهره‌بردن از این میوه پرخاصیت استفاده می‌کنند. یکی از خوشمزه‌ترین راه‌های استفاده از کدو حلوایی تبدیل آن به مربا است. این مربای کدو حلوایی خانگی را درست کنید و برای یک صبحانه یا عصرانه عالی نوش جان کنید!

به‌ظاهر سفت و زمخت کدو حلوایی که نگاه کنید، باور نخواهید کرد که این مربای خوشمزه از دل برش‌های سفت کدو حلوایی درست شده باشد، اما کافی است فقط یک‌بار امتحان کنید. قول می‌دهیم از طرفداران پروپاقرص این مربای منحصربه‌فرد می‌شوید. از طرف دیگر می‌توانید از این مربا در پخت انواع تارت، پای و نان استفاده کنید و لذت بیشتری از این مربای خانگی ببرید. در ادامه با طرز تهیه مربای کدو حلوایی و خواص آن آشنا می‌شوید.

راهنمای خرید کدو حلوایی برای مربا

راهنمای خرید کدو حلوایی برای مربا

کیفیت مواد اولیه در نتیجه‌ی نهایی درست‌کردن مربا مؤثر است، بنابراین حالا که وقت و هزینه خود را برای این کار صرف می‌کنید، با رعایت چند نکته یک کدو حلوایی تازه و رسیده انتخاب کنید:

  • اول به سراغ ساقه کدو حلوایی بروید. ساقه قهوه‌ای و خشک نشان از رسیده شدن کدو حلوایی دارد.
  • دوم سطح کدو را کامل برانداز کنید. هر شکاف، سوراخ و لکه‌های نرم می‌تواند نشان از پوسیدگی کدو حلوایی باشد.
  • در نهایت کدو را بر اساس رنگ انتخاب نکنید. رنگ کدو با گذر زمان تیره می‌شود، اما تا زمانی که بدون لک است، مشکلی ندارد.

به راهنمای خرید کدو حلوایی توجه کنید و بعد از خرید، کدو حلوایی را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون آهک

طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون آهک

اگر مربای کدوتنبل را امتحان نکرده‌اید، طعمی فوق‌العاده خوشمزه را از دست داده‌اید! دست‌به‌کار شوید و مزه این مربای خوشمزه را بچشید.

مواد لازم برای تهیه مربای کدو حلوایی عبارتند از:

  • کدوتنبل: ۲ کیلوگرم
  • چوب دارچین: ۱ عدد
  • پوست لیمو: ۱ عدد
  • شکر: ۳۵۰ گرم
  • آب‌پرتقال: ۱۰۰ میلی‌لیتر

روش تهیه

پوست کدوتنبل را جدا کنید، سپس به قطعات کوچک برش بزنید. قطعات کدوتنبل را به همراه دارچین، شکر، آب‌پرتقال و پوست لیمو در یک تابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید. پخت کدوتنبل را ادامه دهید تا ترکیب حاصل خامه‌ای شود. مربا را در ظرف شیشه‌ای و جای خنک نگهداری کنید. این طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون آهک است، اما در فرهنگ ما آهک‌دار آن طرفداران بیشتری دارد.

خواندن مقاله انواع مربا از مجله تبرک به شما ایده‌های مختلفی برای درست‌کردن مربای خانگی خواهد داد.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک

طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک

اسم آهک در کنار نام مربا کمی عجیب به نظر می‌رسد، اما این مربا را درست کنید و از بافت شیشه‌ای و ترد آن لذت ببرید. احساس خوردن مربای کدو حلوایی با آهک و مربای کدو حلوایی بدون آهک خیلی متفاوت است.

مواد لازم برای تهیه مربای کدو حلوایی عبارتند از:

  • کدو حلوایی: ۲ کیلوگرم
  • شکر: ۲ کیلوگرم
  • آهک قنادی: ۵۰ گرم
  • لیموترش: ۱ عدد
  • دارچین: ۱ عدد چوب

روش تهیه

آهک را درون یک تشت پر از آب (حدود ۴ لیتر) بریزید و خوب هم بزنید. سپس دست از همزن بکشید تا آهک خوب ته‌نشین بشود. سطح بالای آب باید کاملاً شفاف باشد. پس از آن باید از آب بالای آهک برداشته و روی قطعات کدوی از قبل خردشده بریزید. مدت‌زمان موردنیاز برای این مرحله ۲۴ ساعت است. در طول این ۲۴ ساعت، چند بار مخلوط آب آهک و کدو را به هم بزنید. بعد از گذشت یک روز، کدوها را با آب شسته و آن‌ها را در آبی تمیز غوطه‌ور کنید. جهت اطمینان هر ۲ ساعت این کار را انجام دهید. بعد از ۲۴ ساعت آبکشی، وقت درست‌کردن مربا است!

تکه‌های کدو را درون قابلمه ریخته و روی آن آب بریزید. اجازه دهید این پروسه بین ۸ تا ۱۰ دقیقه ادامه داشته باشد. سپس کدو را دوباره آبکشی کنید. از مخلوط آب و شکر شربت رقیقی بسازید و به آن کدوها را اضافه کنید. بعد از پخت به آن آب‌لیمو اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش کنید. حالا وقت آن است که به مربای خود چند ساعت فرصت دهید تا بافت کریستالی پیدا کند. اگر این روش از درست‌کردن مربا برای شما زمان‌بر است یا علاقه‌ای به خوردن کدو حلوایی ندارید، درست‌کردن مربا هویج را امتحان کنید و از خواص مربا هویج بهره‌مند شوید.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون شکر

طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون شکر

بعضی از افراد به دلایل پزشکی منع مصرف شکر دارند و برخی دیگر وجود شکر را در رژیم غذایی خود نمی‌پسندند. طرز تهیه مربای کدو حلوایی بدون شکر را یاد بگیرید و در مواقع خاص از این مدل بدون شکر استفاده کنید.

مواد مورد نیاز برای تهیه مربای کدو حلوایی عبارتند از:

  • کدوتنبل: ۱ کیلوگرم
  • شیرین‌کننده بدون قند: ۲۵۰ گرم
  • لیمو:1 عدد
  • دارچین یا هر ادویه‌ای: ۱ قاشق چایخوری

روش تهیه

کدو را خوب بشویید و بعد آن را به تکه‌های مساوی تقسیم کنید. دانه‌های کدو را از آن جدا کنید و روی سطح داغی قرار دهید تا بپزد. بعد از پخت کدو، پوست آن راحت‌تر جدا می‌شود. پوست کدو را جدا کرده و آن را به قطعات کوچک‌تر تقسیم کنید. حالا وقت آن است که مواد لازم را با هم ترکیب کنید. آب‌لیمو را به کدوهای خرد شده اضافه کنید و پوست آن را روی مواد رنده کنید. در ادامه اجازه دهید این ترکیبات به مدت نیم ساعت روی گاز پخته شوند. با استفاده از میکسر مواد را ترکیب و مربا را در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

در کنار تهیه این مربای خوشمزه، می‌توانید به مقاله طرز تهیه مربای سیب مراجعه کنید و در کمترین زمان ممکن از این مربا برای خود درست کنید.

ترکیبات مربای کدو حلوایی

ترکیبات مربای کدو حلوایی

آشپزی هنر خلق ایده‌ها و مزه‌های جدید است. ایجاد چارچوب‌های ذهنی در استفاده از ترکیبات مختلف، شما را از تجربه بی‌نظیر چشیدن طعم‌های هیجان‌انگیز دور می‌کند. این افزودنی‌ها و ترکیبات دلخواه را بخوانید و مطابق باسلیقه خود چند مورد را امتحان کنید. هرچند پیشنهاد ما این است که با انتخاب یک افزودنی متفاوت خود را مهمان تجربه جدیدی کنید.

  • تخمه کدو یا پسته: این ترکیبات را به شیشه مربا اضافه کنید و یا در زمان سرو مربا روی آن را با این ترکیبات تزئین کنید. استفاده از این ترکیبات نه‌تنها مربا را خوشمزه‌تر کرده، بلکه خاصیت آن را بیشتر می‌کند.
  • پوست پرتقال: یک عدد پرتقال را پوست بگیرید. پوست آن را خردکرده و به مخلوط شربت شکر اضافه کنید. عطر بی‌نظیری به مربای پرتقال می‌دهد.
  • دانه وانیل: استفاده از نصف دانه وانیل برای عطردهی به مربا کفایت می‌کند. دانه را از غلاف جدا کنید، اما به همراه غلاف به شربت شکر اضافه کنید. در انتهای پخت غلاف را از ترکیب مربا جدا کنید. عصاره وانیل نیز جایگزین خوبی برای دانه آن است.
  • ادویه‌جات: انتخاب نوع ادویه به ذائقه چشایی شما بستگی دارد. اضافه‌کردن دارچین (پودر یا چوب)، جوز هندی و میخک، عطر‌های متفاوتی به مربای کدو حلوایی خانگی می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم هر شیشه مربا را به طعم خاصی درآورید.
  • زنجبیل: از مقدار کمی زنجبیل در شربت مربای کدو حلوایی استفاده کنید تا با هر بار بازکردن در شیشه مربا از عطر زنجبیل سرمست شوید.

این موارد فقط بخشی از هزاران ترکیبی است که می‌توان استفاده کرد. خودتان را محدود به این موارد نکنید و ایده‌های خلاقانه خود را وارد آشپزی و شیرینی‌پزی کنید! طرز تهیه شیرینی مشهدی را از مجله تبرک یاد بگیرید و با هر طعمی از مربای کدو، این شیرینی خوشمزه را در مناسبت‌های مختلف بپزید.

کلام آخر

مربا‌ها ترکیبات شیرین خوشمزه‌ای هستند که ایده‌های مختلفی برای طرز تهیه آن‌ها وجود دارد. استفاده از مربای هویج یا آلبالو رایج است، اما در کمتر مغازه‌ای مربای کدو حلوایی پیدا می‌شود. خودتان دست‌به‌کار شوید و در فصل کدو حلوایی این مربای خوشمزه را در خانه درست کنید. پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک و بدون آهک را یاد بگیرید. هرکدام تجربه طعم و بافت کاملاً متفاوتی را به شما خواهد داد.

سؤالات متداول

مواد لازم برای درست‌کردن مربای کدو حلوایی چیست؟

کدو، شکر، آب‌پرتقال یا لیمو و ادویه‌جات از مواد اولیه لازم برای درست‌کردن مربای کدو حلوایی هستند.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی چیست؟

کدو حلوایی را به قطعات کوچک تقسیم می‌کنید و آن را با تمام مواد لازم روی حرارت می‌پزید.

طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک چیست؟

طرز تهیه مربای کدو حلوایی با آهک به صبوری نیاز دارد. با استفاده از آهک قنادی و آب، ترکیبی ساخته می‌شود که تکه‌های کدو را به مدت ۲۴ ساعت در آن قرار می‌دهند. سپس به مدت ۲۴ ساعت بعد کدو را هر 2 ساعت با آب سرد شست‌وشو می‌دهند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید