مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه سرداشی همدان

طرز تهیه سرداشی همدان

همدان یکی از تاریخی‌ترین استان‌های ایران است. این استان از زمان‌های خیلی قدیم به دلیل موقعیت جغرافیایی و همچنین آب‌وهوای خوب به‌عنوان پایتخت در نظر گرفته می‌شد. کاوش‌های صورت‌گرفته در تپه گیان نهاوند نشان می‌دهد حدود ۶ هزار سال پیش تمدن بسیار پیشرفته‌ای داشته‌اند. همچنین آثار روی قدیمی‌ترین سنگ‌نوشته آشوری در همدان نشان می‌دهد تمدن و زندگی در این شهر به هزاره سوم قبل از میلاد باز می‌گردد. این استان به دلیل قدمت تاریخی و وضعیت آب‌وهوایی بسیار خوبی که دارد، سالیانه گردشگران زیادی از داخل و خارج از کشور را جذب می‌کند. خوردن یک غذای محلی برای هر گردشگری جذاب است، به‌خصوص اگر این غذای محلی غذایی با گوشت چرخ‌کرده و شبیه به کباب تابه‌ای باشد و در آن هوای بسیار لذیذ همدان خورده شود. سرداشی از غذاهای محلی و سنتی همدان است که بیشتر در عید طبخ می‌شود. در کنار سرداشی از سیب‌زمینی، فلفل و گوجه‌فرنگی سرو می‌شود. ما در این مقاله طرز تهیه سرداشی همدان را آموزش دادیم. همراه ما باشید.

روش تهیه سرداشی همدان در فر

برای تهیه سرداشی همدان به مواد زیر نیاز دارید:

گوشت گوسفندی چرخ‌کرده: ۴۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد

سیب‌زمینی متوسط: ۲ عدد

گوجه‌فرنگی متوسط: ۱ عدد

نمک: به میزان لازم

فلفل سیاه: به میزان لازم

روش تهیه سرداشی همدان در فر

مراحل تهیه سرداشی همدان در فر

اصالت سرداشی همدان بر این است که داخل تنور پخته شود. خیلی از افراد داخل فر سرداشی را می‌پزند و خیلی دیگر از افراد مایه سرداشی را آماده می‌کنند داخل قابلمه رویی می‌ریزند و به نانوایی سنگکی می‌برند تا داخل تنور گذاشته و غذا را آماده کنند.

مقادیر ذکر شده برای این غذا برای ۴ نفر کافی است. ابتدا یک عدد سیب‌زمینی و یک عدد پیاز را پوست گرفته، بشویید و با دستگاه یا رنده، ریز کنید. آب اضافی سیب‌زمینی و پیاز را گرفته و دور بریزید. در این مرحله گوشت را به ظرف سیب‌زمینی و پیاز به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در صورت دلخواه می‌توانید از ادویه نیز استفاده کنید. حالا گوشت را به همراه موادی که اضافه کرده‌اید آن‌قدر هم بزنید و ورز بدهید تا حالت چسبندگی آن از بین برود. داخل ظرفی که قرار است بپزد (سینی فر یا تابه یا قابلمه) را چرب کنید، اگر چربی گوشت شما کم است مقداری روغن به مایع گوشتی اضافه کنید.

مواد را داخل ظرف به‌صورت یکدست و با قطر یکسان پخش کنید. بعد از اینکه مواد سرداشی همدان را داخل قالب ریختید یک عدد سیب‌زمینی و یک عدد گوجه‌فرنگی را به‌صورت ورقه‌ای نسبتاً ضخیم برش دهید و کنار مایه گوشتی قرار دهید. در صورت تمایل می‌توانید از مقداری فلفل‌دلمه‌ای یا فلفل تند در کنار مایع سرداشی استفاده کنید.

در این مرحله روی ظرف را با فویل کاملاً بپوشانید و با خلال دندان یا چنگال چند سوراخ روی فویل ایجاد کنید که مواد بهتر بپزند. ظرف را داخل فر با دمای ۱۴۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۱ تا ۲ ساعت قرار دهید. سرداشی خوشمزه رستورانی شما آماده است، می‌توانید با نان یا برنج در کنار سبزی سرو کرده و میل کنید.

اگر می‌خواهید به استان همدان سفر کنید یا به غذاهای محلی این استان علاقه دارید پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقاله طرز تهیه غذای محلی همدان را مطالعه کنید.

روش تهیه سرداشی همدان بدون فر

روش تهیه سرداشی همدان بدون فر

اگر در منزل فر ندارید و می‌خواهید سرداشی همدان تهیه کنید با روشی که به شما یاد می‌دهیم به‌راحتی می‌توانید سرداشی همدان را به‌صورت مجلسی تهیه کنید.

مراحل آماده‌سازی مایه گوشی را به روشی که ذکر کردیم انجام دهید. داخل یک تابه رویی 2 لایه ورق آلومینیوم پهن کند و کف آن را خوب چرب کنید. حالا مواد گوشتی که به همراه سیب‌زمینی و پیاز و ادویه‌ها آماده کرده و خوب ورز داده‌اید را دخل تابه به‌صورت یکدست پخش کنید. گوجه، سیب‌زمینی و فلفل را نیز خورد کرده و روی مایع گوشتی قرار دهید. در تابه را روی تابه گذاشته و روی شعله گاز، شعله‌پخش‌کن قرار دهید و تابه را روی حرارت خیلی کم به مدت ۱ تا ۲ ساعت (تا زمانی که گوشت کاملاً بپزد) قرار دهید.

کباب‌ها انواع مختلفی دارند که سرداشی همدان یکی از انواع این کباب‌ها است. از گوشت‌های متفاوتی برای تهیه انواع کباب استفاده می‌شود و هر کباب گوشت مختص به خود را دارد. کباب بناب یکی از انواع کباب‌هایی است که طرفداران زیادی دارد که کمتر پیش می‌آید کسی در خانه تهیه کند. شما با خواندن مقاله طرز تهیه کباب بناب به راحتی می‌توانید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کنید.

نکات مهم در تهیه سرداشی همدان

  • کباب سرداشی باید به‌آرامی پخته شود و اگر می‌خواهید طعم اصیل آن را بچشید بهتر است به یک نانوایی سنگک مراجعه کرده و قابلمه را در تنور آن‌ها قرار دهید تا بپزد.
  • برای آماده‌سازی گوشت سرداشی می‌توانید از گوشتی استفاده کنید که کمی چربی داشته باشد، در این صورت نیازی به‌اضافه کردن روغن به مایه گوشتی نیست و چون با دمای پایین پخته می‌شود، روغن گوشت را پس می‌دهد.
  • بهترین گوشت برای سراشی همدان، گوشت گوسفندی تازه به همراه کمی چربی است.
  • برای داشتن طعم بهتر، از لیموترش کنار غذا استفاده کنید.
  • استفاده از سیب‌زمینی در دستور تهیه سرداشی اختیاری است و می‌توانید آن را استفاده نکنید.
  • برای تهیه سرداشی می‌توانید به‌جای فر از اوان توستر یا سولاردام نیز استفاده کنید.
  • برای پهن کردن گوشت دقت کنید که گوشت در تمام کف طرف یکدست باشد و نه خیلی نازک نه خیلی ضخیم باشد که کاملاً مغزپخت شود.
  • دقت کنید هرچه مواد گوشتی را بیشتر ورز دهید سرداشی شما انسجام بیشتری دارد.
  • استفاده از زعفران برای عطر دادن به سرداشی بسیار مناسب است.
  • برای تهیه سرداشی از «مرزنجوش» که بسیار شبیه نعناست، استفاده می‌شود.
  • برای مزه‌دار کردن سرداشی همدان از ترکیب سماق، مرزنجوش، دارچین و زردچوبه می‌‌توانید استفاده کنید.
  • بعد از ریختن مایه گوشتی داخل ظرف می‌توانید از مقداری رزماری کنار گوشت استفاده کنید تا سرداشی شما عطر بهتری پیدا کند.

مقاله غذاهای محلی ملایر، شما را با غذاهای محبوب یکی از شهرهای زیبا و دیدنی استان همدان آشنا می‌‎کند.

کلام آخر

سرداشی همدان یکی از غذاهای اصیل این شهر است که شباهت زیادی به تپسی کباب ترکیه دارد. تفاوت آنها در این است که در تپسی کباب ترکیه از جعفری استفاده می‌شود و کنار آن مثل همدان سیب‌زمینی سرو نمی‌شود. شما با دیدن دستور سرداشی به‌راحتی می‌توانید هم سرداشی همدان به‌صورت مجلسی و رستورانی تهیه کنید و هم تپسی کباب ترکیه را درست کنید و در کنار خانواده نوش‌جان کنید.

سؤالات متداول

برای داشتن طعم اصیل سرداشی همدان چه کاری می‌توان انجام داد؟

کباب سرداشی باید به‌آرامی پخته شود و اگر می‌خواهید طعم اصیل آن را بچشید بهتر است به یک نانوایی سنگک مراجعه کرده و قابلمه را در تنور آن‌ها قرار دهید تا بپزد.

 انسجام سرداشی همدان به چه چیزی ربط دارد؟

دقت کنید هرچه مواد گوشتی را بیشتر ورز دهید سرداشی شما انسجام بیشتری دارد.

بهترین گوشت برای سرداشی همدان چه گوشتی است؟

بهترین گوشت برای سرداشی همدان، گوشت گوسفندی تازه به همراه کمی چربی است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید