مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه شیرازی پلو

طرز تهیه شیرازی پلو

اگر با طرز تهیه شیرازی پلو آشنا باشید، یک غذای مجلسی، همه‌پسند و بسیار خوشمزه برای مهمانی‌ها و دورهمی‌هایتان در چنته خواهید داشت. این غذای بسیار خوشمزه با استفاده از برنج، مرغ، بادمجان، زعفران، ماست و … درست می‌شود و با سبزی‌خوردن، سالاد شیرازی و ماست سرو می‌شود. اگر هوس سفر به شیراز به سرتان زده است، همین حالا دست‌به‌کار شوید و با یک شیرازی پلو خوشمزه و لذیذ، شیراز را به منزلتان بیاورید. اگر با طرز تهیه این غذا آشنا نیستید، حتماً تا انتهای مطلب حاضر همراه ما باشید تا به شما بگوییم که چطور می‌توانید یک شیرازی پلو خوشمزه و مجلسی درست کنید.

طرز تهیه شیرازی پلو مجلسی

طرز تهیه شیرازی پلو مجلسی

احتمالاً شما هم در طول عمرتان بارها شنیده‌اید که «خوشا شیراز و وضع بی‌مثالش»! اگرچه شیراز یکی از بهشتی‌ترین مکان‌های دنیا است، اما این وضع بی‌مثال فقط به‌خاطر درختان نارنج، طبیعت نفس‌گیر و بناهای تاریخی باشکوهش نیست؛ خوشا شیراز و غذاهای بی‌مثالش!

شهر شیراز به غذاهای پلویی بسیار خوشمزه‌ای مثل کلم‌پلو، قنبر (غم‌بر) پلو، شکر پلو و … معروف است. شیرازی پلو یکی از این پلوهای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. هیچ اشکالی ندارد اگر مجال سفر به شیراز فعلاً برایتان فراهم نیست؛ خودتان به‌راحتی می‌توانید این پلوی خوشمزه به سبک شیرازی‌ها تهیه کنید. در ادامه با طرز تهیه شیرازی پلو با ما همراه باشید.

راستی اگر به غذاهای لذیذ شیرازی علاقه دارید، آش سبزی شیرازی از جمله غذاهایی است که حتماً باید آن را امتحان کنید. برای آشنایی با طرز تهیه این غذا، مقاله طرز تهیه آش سبزی را مطالعه کنید.

مواد زیر برای تهیه تهیه شیرازی پلو لازم است:

  • برنج: ۴ پیمانه
  • مرغ: ۷۰۰ گرم
  • بادمجان: ۵ عدد متوسط
  • ماست چکیده: ۱ لیوان
  • روغن مایع: ۲۵۰ گرم
  • زرده تخم‌مرغ: ۶ تا ۵ دقیقه
  • کره: ۱۰۰ گرم
  • زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری
  • زرشک: ۳ قاشق غذاخوری
  • خلال پسته و بادام: ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و ادویه‌جات دلخواه: به میزان لازم

ابتدا برنج را همراه با آب و نمک خیس کنید. گوشت مرغ را همراه با پیاز، زردچوبه و نمک بپزید. قابلمه مناسبی را از آب پر کنید و روی گاز بگذارید تا بجوشد. ب زشایدر این بین که مرغ در حال پخته‌شدن و آب در حال جوشیدن است، بادمجان‌ها را که از قبل حلقه‌ای خرد کرده‌اید، سرخ کنید و کنار بگذارید.

وقتی که آب به جوش آمد، برنج را داخل آن بریزید و ۱۲ تا ۸ دقیقه بعد آبکش کنید. در ظرف دیگری زرده‌ها را با ماست و زعفران آب‌کرده خوب مخلوط کنید تا ترکیب صاف و یک‌دستی به‌‎دست آید. سپس نیمی از برنج را با ترکیب آماده‌شده مخلوط کنید.

کف ظرفی که قرار است شیرازی پلو را در آن دم بگذارید، با روغن چرب کنید و برنج زعفرانی را داخل آن بریزید. سطح برنج را خوب صاف کنید و کمی فشار دهید. سپس مرغ‌های پخته و ریش شده را روی آن بریزید. سپس بادمجان‌ها را حلقه‌حلقه روی مرغ قرار دهید و خلال پسته و بادام را روی آن بپاشید.

باقی‌مانده برنج را داخل قابلمه بریزید و با قاشق سطح آن را صاف کنید. برای اینکه پلو به‌خوبی منسجم شود، آن را کمی فشار دهید. کره را به چندتکه برش دهید و روی برنج بگذارید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید شیرازی پلو خوشمزه و لذیذتان به مدت ۵۰ تا ۴۰ دقیقه با حرارت ملایم دم بکشد.

بعد از آن که برنج دم کشید، آن را داخل ظرف دلخواهتان بریزید و با استفاده از زرشک، برنج زعفرانی، خلال پسته و بادام تزیین کنید. برای اینکه کاملاً حال و هوای شیراز برایتان تداعی شود، این غذا را با سالاد شیرازی و شربت بهارنارنج با بیدمشک نسترن سرو کنید. نوش جان.

اگر دوست دارید آخر هفته را در کنار عزیزانتان با غذایی متفاوت جشن بگیرید، خورشت سبزی که یکی‌دیگر از غذاهای سنتی و اصیل شهر شیراز است، گزینه مناسبی برای شما است. برای آشنایی با روش طبخ این غذا، مقاله خورشت سبزی شیرازی را بخوانید.

فوت‌وفن‌های تهیه شیرازی پلو

فوت‌وفن‌های تهیه شیرازی پلو

هر کاری، فوت کوزه‌گری خودش را دارد. طرز تهیه شیرازی پلو هم از این قاعده مستثنی نیست. برای اینکه شیرازی پلوی شما از هر لحاظ لذیذ و خوشمزه شود، حتماً نکات زیر را حین درست‌کردن آن رعایت کنید:

  • برای آن‌که غذا بوی زهم تخم‌مرغ نگیرد، اجازه دهید برنج کمی سرد شود و سپس آن را با ترکیب زرده و ماست مخلوط کنید.
  • حتماً بادمجان‌ها را پیش از سرخ کردن داخل آب و نمک بریزید و اجازه دهید ۲ ساعت بمانند تا تلخی‌شان گرفته شود.
  • برای آن‌که ته‌چین شیرازی‌تان مزه دلچسب‌تری پیدا کنید، می‌توانید مرغ‌های ریش شده را کمی در روغن یا کره تفت دهید.
  • در صورت تمایل می‌توانید به شیرازی پلو کشمش هم بزنید.
  • برای این که عطر و طعم شیرازی پلو هوش از سر بقیه ببرد، ترجیحاً از برنج ایرانی استفاده کنید.
  • ترجیحاً از ماست ترش و چکیده استفاده کنید. درصورتی‌که ماست آب انداخته بود، پیش از مخلوط‌کردن آن با زرده و زعفران آب آن را کامل بگیرید.
  • اگر دوست دارید شیرازی پلو کم‌چرب و کم‌روغن شود، می‌توانید آن را داخل فر بپزید.
  • برای آن که ته‌چین عطر فوق‌العاده‌ای داشته باشد، چند قطره گلاب به مایه آن اضافه کنید.

یکی دیگر از غذاهای محبوب شیرازی، لوبیا پلو است که در مقاله طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی، دستور تهیه این غذای محلی و خوشمزه را آوردیم.

کلام آخر

شیرازی پلو از آن دست غذاهایی است که کافی است یکبار آن را امتحان کنید تا برای همه عمر عاشق آن شوید. این غذا که طرزتهیه آن مشابه ته‌چین است، از جمله غذاهای سنتی و اصیل شهر شیراز محسوب می‌شود. در مقاله حاضر با شما درباره طرز تهیه شیرازی پلو صحبت کردیم و نکاتی را درباره طبخ هر چه‌بهتر این غذا در اختیارتان قرار دادیم. آیا تابه‌حال پلوهای سنتی شیراز را امتحان کرده‌اید؟ به نظر شما کدام یک از آن‌ها از بقیه خوشمزه‌تر است؟

سؤالات متداول

در طرزتهیه شیرازی پلو، بهتر است از چه ماستی استفاده کنیم؟

برای درست‌کردن شیرازی پلو بهتر است از ماست چکیده یا ترش استفاده کنید.

برای عطر شیرازی پلو، چه ترفندهایی به‌کار گیریم؟

در درجه اول سعی کنید از برنج ایرانی برای درست‌کردن این غذا استفاده کنید. همچنین، می‌توانید به مایه ته‌چین مقداری گلاب اضافه کنید.

برای آن که بوی زهم تخم‌مرغ داخل غذا نپیچد، چه کنیم؟

بهتر است برنج را داغ داغ با مایه ته‌چین مخلوط نکنید و چند دقیقه صبر کنید تا برنج کمی سرد شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید