مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه شله زرد

طرز تهیه شله زرد

وقتی از دسر اصیل ایرانی صحبت می‌شود، شله زرد با عطر خاطره‌انگیز و دلپذیرش در ذهن همه ما، تداعی می‌شود. شله زرد با طعم شیرینی که دارد، یک میان‌وعده خوشمزه برای بچه‌ها و غذای کاملی در ماه مبارک رمضان محسوب می‌شود.

برای درست کردن شله زرد، تنها نیاز به وقت و حوصله کافی دارید. در این مقاله دستور پخت شله زرد نذری و شله زرد برای دو نفر را به شما آموزش می‌دهیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه شله زرد برای 20 نفر

جالب است بدانید که تاریخچه شله زرد به کشور چین برمی‌گردد. در گذشته این دسر در این کشور شناخته شده بود. شکل امروزی شله زرد، در ایران تغییرات زیادی داشته تا به دستور پخت مطلوب و مورد پسند ایرانی‌ها رسیده است.

مواد لازم:

برنج نیم دانه: 3 پیمانه

شکر: 6 پیمانه

آب: 16 پیمانه

کره: 150 گرم

گلاب: 2 پیمانه

خلال بادام: 300 گرم

پودر ژلاتین: 3 قاشق غذاخوری

زعفران و پودر هل: به مقدار دلخواهطرز تهیه شله زرد برای 20 نفر

طرز تهیه شله زرد نذری

در مرحله اول برنج را 3 مرتبه با آب سرد بشویید. بهتر است، برنج را به مدت 24 ساعت داخل آب خیس کنید. اگر زمان کافی ندارید، حداقل 3 تا 4 ساعت زمان برای برنج نیم‌دانه کافی است.

دیگ بزرگی انتخاب کنید و آن را روی حرارت زیاد بگذارید. آب و برنج را در آن بریزید و منتظر شوید تا برنج کاملا نرم و چسبناک شود. برای داشتن یک شله زرد لطیف و خوشمزه، برنج باید کاملا خمیر شود.

در مدت زمان پخت برنج، درب قابلمه را باز بگذارید و آن را هم نزنید. زعفران را در ظرفی به همراه یخ بریزید تا کاملا رنگ بگیرد. در طرز تهیه شله زرد مجلسی، مقدار زعفران کاملا سلیقه‌ای است، با این حال، بهتر است کمی دست و دلباز باشید تا شله زرد شما رنگ و عطری دلپذیر داشته باشد.

زعفران را در سه مرحله به برنج اضافه کنید و کمی هم بزنید. بعد از یک ساعت پخت، حجم آب کم می‌شود و شله زرد شما کمی سفت می‌شود. در این مرحله آب اضافه نکنید.

حالا موقع اضافه کردن شکر است. بعد از شکر دوباره شله زرد آب می‌اندازد. برنج و شکر تقریبا نیم ساعت با هم می‌جوشند تا کاملا یکدست شوند. بعد از شکر، کره را داخل دیگ بیندازید تا شله زرد شما نرم و لطیف شود.

پودر ژلاتین، شله زرد شما را کشسان و غلیظ می‌کند. در این مرحله آن را بر روی کتری آب بگذارید و به روش بن‌ماری حل کنید. سپس ژلاتین حل شده را به دیگ شله زرد اضافه کنید.

بعد از ژلاتین، نوبت اضافه کردن گلاب، خلال بادام و پودر هل است. در مرحله پایانی دم‌کنی مناسبی بر روی دیگ بگذارید و اجازه دهید شله زرد شما تقریبا یک ساعت دم بکشد. شما می‌توانید این شله زرد را به مدت 6 ساعت در یخچال نگه دارید تا سفت شود و آن را به صورت قالبی درآورید.

شله زرد خوشرنگ و لعاب را با مقداری دارچین، پودر پسته یا پودر نارگیل تزئین کنید. توجه کنید بعد از سفت شدن شله زرد، ظرف آن را زیاد تکان ندهید تا آب نیندازد و آن را در زمان کوتاهی مصرف کنید.

شله زرد و فرنی هر دو برای نذری مورد استقبال قرار می‌گیرند. در مقاله طرز تهیه فرنی، با روش درست کردن آن آشنا شوید.

طرز تهیه شله زرد نذری

طرز تهیه شله زرد برای دو نفر

درست کردن شله زرد ممکن است زحمت زیادی داشته باشد. در ماه مبارک رمضان، بیشتر افراد ترجیح می‌دهند آن را در سفره افطار داشته باشند. لازم نیست منتظر رسیدن ظرف نذری باشید، می‌توانید دست به کار شوید و به اندازه دو نفر یک شله زرد خوشمزه مهیا کنید و لذت ببرید.

مواد لازم برای 2 نفر:

برنج نیم‌دانه: 1/2پیمانه

آب: 3 پیمانه

شکر: 1 پیمانه

زعفران: به مقدار دلخواه

گلاب: 3 قاشق غذاخوری

خلال بادام: 2 قاشق غذاخوری

کره: 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه شله زرد ساده

برای تهیه شله زرد بهتر است، از برنج ایرانی و عطری استفاده کنید. برنج و آب را داخل قابلمه مناسبی بر روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. بعد از جوشیدن، حرارت را کم کنید و اجازه دهید حدود یک ساعت برنج بپزد تا کاملا نرم و یکدست شود. در این مرحله درب قابلمه را باز بگذارید و برنج را هم نزنید.

بعد از گذشت یک ساعت، می‌توانید برنج را هم بزنید تا ته نگیرد، بعد از اینکه آب برنج کمتر شد، شکر را اضافه کنید. شکر باعث می‌شود، شله زرد شما دوباره آب می‌اندازد پس آنها را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. زعفران را از قبل با کمی یخ خیس کنید تا کاملا دم بکشد. بعد از پخت برنج، زعفران و کره را اضافه کنید.

در مرحله آخر بادام، هل و گلاب را اضافه کنید، بر روی قابلمه یک دم‌کنی بگذارید و اجازه دهید شله زرد شما یک ساعت بر روی حرارت ملایم به آرامی بپزد و جا بیفتد. بهتر است گلاب را در مراحل آخر اضافه کنید تا عطر خود را از دست ندهد.

شله زرد

کلام آخر

در فرهنگ غذای ایرانی دسرهای متنوعی وجود دارد که بیشتر آنها آمیخته به عطر دلنشین هل، گلاب و دارچین هستند. شله زرد یکی از محبوب‌ترین‌ها است و در ماه مبارک رمضان در سفره‌های افطار می‌نشیند. در این مقاله سعی داشتیم فوت و فن‌های درست کردن شله زرد را با شما در میان بگذاریم.

سوالات متداول:

چطور شله زرد قالبی درست کنیم؟

اضافه کردن پودر ژلاتین حل شده، شله زرد شما را غلیظ می‌کند، در نتیجه می‌توانید آن را به صورت قالبی سرو کنید.

چه چیزی باعث نرم شدن شله زرد می‌شود؟

استفاده از برنج نیم دانه و اضافه کردن کره، باعث نرم شدن شله زرد می‌شود. توجه کنید که برنج‌ها کاملا نرم و یکدست شوند.

برای خوشرنگ شدن شله زرد چکار کنیم؟

مقدار زعفران در رنگ شله زرد بسیار مهم است. بهتر است زعفران را از نیم ساعت قبل، بر روی مقداری یخ بریزید تا کاملا رنگ بدهد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید