غذاهای گوشتی جزو غذاهای محبوب ایرانی است و معمولا از غذاهای پرطرفدار رستورانها بهحساب میآید. همه فکر میکنیم طرز تهیه استیک سخت است و ما نمیتوانیم آن را در خانه تهیه کنیم، در حالیکه اینطور نیست. روشهای زیادی برای تهیه استیک وجود دارد که در این مقاله قصد داریم دربارهی سادهترین روش تهیه استیک صحبت کنیم. همراه ما باشید.
طرز تهیه استیک گوشت روی گاز
یکی از روشهای ساده برای درست کردن استیک، تهیه آن در ماهیتابه است. در واقع اگر مواد مورد نیاز شما آماده باشد، شما در مدت 10 دقیقه میتوانید استیک مورد نظر خود را درست کنید. برخی از افراد فکر میکنند که طرز تهیه استیک در فر ساده است و زمان کمی میگیرد، در صورتیکه اینطور نیست.
معمولا طرز تهیه استیک گوساله با طرز تهیه استیک مرغ در ماهیتابه متفاوت است و زمانی که برای پخت نیاز دارند، کاملا فرق دارد. ما در این مقاله روشی را ارائه میدهیم که شما میتوانید با گوشت مرغ یا گوشت گوساله، استیک خود را درست کنید.
اگر تمایل دارید با انواع غذاهای محبوب ایرانی آشنا شوید، به شما پیشنهاد میکنیم که به مقالهی طرز تهیه مرغ مجلسی سر بزنید.
طرز تهیه استیک گوشت
در مرحلهی اول، شما باید ضخامت مناسبی از گوشت برای استیک مورد نظر انتخاب کنید. بهترین ضخامت برای استیک بین 2 تا 4 سانتیمتر است. زمان مناسب برای گریل شدن هر گوشتی به ضخامت آن وابسته است. بهطور تقریبی زمان لازم برای گریل شدن از 3 دقیقه شروع میشود.
در مرحلهی دوم شما باید قبل از آنکه گوشت را در ماهیتابه بریزید، آن را خشک کنید. آب اضافی گوشت را بگیرید. این کار به بهتر پخته شدن استیک کمک بسیاری میکند. سپس به گوشت نمک بزنید. بهتر است از نمک دریایی استفاده کنید. در واقع به شما پیشنهاد میکنیم که از شب قبل، به دو طرف گوشت استیک نمک بزنید و در یک ظرف در بسته قرار دهید و در یخچال بگذارید. این کار بافت داخلی گوشت را طعمدار میکند.
ابتدا در تابه روغن بریزید و اجازه دهید روغن داغ شود. سپس گوشت را داخل تابه بریزید. داغ بودن روغن در سریع پخته شدن استیک تاثیر زیادی دارد.
پس از آنکه استیک کاملا پخته شد، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و بگذارید کمی خنک شود و سپس آن را برش دهید و در صورت تمایل سس استیک روی آن بریزید و میل کنید.
در ادامه میتوانید به مقالهی طرز تهیه شامی سر بزنید و با روش تهیه این وعدهی غذایی خوشمزه بهطور کامل آشنا شوید.
نکات مهم در تهیه استیک گوشت
- 1- این نکته را در نظر بگیرید که گوشت را پس از درآوردن از یخچال در تابه نیندازید. به مدت 30 تا 60 دقیقه گوشت را بیرون از یخچال بگذارید تا دمای آن با دمای اتاق یکسان شود و استیک شما بهتر پخته شود و گوشت آن سفت نشود.
- 2- دقت کنید گوشتی که برای تهیه استیک انتخاب میکنید، بهتر است بدون استخوان باشد. اگر میخواهید از گوشت قسمت جلویی کمر گوساله استفاده کنید، باید به سراغ دستگاه گریل بروید. اگر تمایل دارید استیک بدون استخوان دنده استفاده کنید، ماهیتابه برای پختن آن بسیار مناسب است.
- 3- برای آنکه استیک شما خوشمزهتر شود، از گوشت تازه و نه گوشت یخزده و بستهبندی شده، استفاده کنید.
- 4- زمانیکه استیک را داخل ماهیتابه ریختید، اجازه دهید دما به 140 درجه برسد تا استیک بهطور کامل پخته شود.
- 5- احتمالا شما فکر کنید که برای خوشمزهتر شدن استیک، باید چند ساعت استیک را در آبلیمو و پیاز بخوابانید، در صورتی که این کار اشتباه است. استیک را تنها باید با نمک مزهدارش کنید و در صورتی که تمایل داشتید میتوانید از فلفل سیاه هم استفاده کنید. در واقع شما باید سس استیک خوشمزهای درست کنید و در تهیهی آن از ادویههایی که سس را بسیار خوشطعم میکند، استفاده کنید.
اگر تمایل دارید سس آماده تهیه کنید، حتما از کیفیت برندی که خریداری میکنید، مطمئن شوید. به شما پیشنهاد میکنیم که به محصول سس تبرک مراجعه کنید و با سسهای متنوع تبرک و ترکیبات با کیفیت آنها آشنا شوید.
کلام آخر
همانطور که در این مقاله خواندید، طرز تهیه استیک با ماهیتابه کاملا راحت است و زمان زیادی از شما نمیگیرد. اگر در تهیه استیک گوشت قوانین و مواردی را که در این مقاله ذکر کردیم رعایت کنید، استیک شما ترد و خوشمزه خواهد شد. اگر شما به گوشت گوساله یا گوسفند علاقه ندارید، میتوانید به جای آن از گوشت مرغ استفاده کنید. برای تهیه استیک مرغ باید از قسمتهایی استفاده کنید که ضخامت خوبی داشته باشد و بدون استخوان باشد.
امیدواریم با خواندن این مقاله برای خود و خانواده استیک گوشت درست کنید و از طعم خوب آن لذت ببرید.
سوالات متداول:
ضخامت مناسب گوشت برای تهیه استیک چه اندازه است؟
بهترین ضخامت برای استیک بین 2 تا 4 سانتیمتر است. زمان مناسب برای گریل شدن هر گوشتی به ضخامت آن وابسته است. بهطور تقریبی زمان لازم برای گریل شدن از 3 دقیقه شروع میشود.
دمای مناسب برای پخته شدن استیک چهقدر است؟
زمانیکه استیک را داخل ماهیتابه گذاشتید، اجازه دهید دما به 140 درجه برسد تا استیک بهطور کامل پخته شود.
چرا پیش از گذاشتن گوشت حتما باید روغن داغ باشد؟
هنگام تهیه استیک اجازه دهید روغن داغ شود، سپس گوشت را داخل تابه بریزید. داغ بودن روغن در سریع پخته شدن استیک تاثیر زیادی دارد.
شبکه های اجتماعی