صبحانه، وعده مهم و بینظیری است که هر کسی برای اهمیت به سلامتی خودش، آن را به شکل مفصل نوش جان میکند.
شاید بتوان گفت خوشمزهترین خوراکی در سفره صبحانه مربا است! طعم لذیذ مربا همراه با کره، چای شیرین و نان تازه، آنقدر دلچسب است که هر کسی را برای خوردن صبحانه ترغیب میکند.
به همین دلیل انواع مرباهای خوشعطر و طعم وجود دارند که میتوانند سفره صبحانه و میانوعده شما را رنگارنگ کنند. یکی از این مرباهای جذاب و پرطرفدار، مربای توت فرنگی است.
در این مقاله میخواهیم طرز تهیه مربای توت فرنگی را به شما آموزش دهیم. اگر دوست دارید این مربای خوشمزه و خوشرنگ را در خانه تهیه کنید، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
همه چیز درباره توت فرنگی
توت فرنگی در میان میوهها، جایگاه ویژهای دارد و خیلیها طرفدار پروپاقرص آن هستند. این میوه کوچک قرمز رنگ، با طعم شیرین و بینظیر خودش، به شکلهای مختلفی مانند میوه، مارمالاد یا مربا استفاده میشود.
این میوه جذاب، ارزش غذایی فوقالعادهای دارد و برای تنظیم میزان قند خون، افزایش سیستم ایمنی بدن و کاهش کلسترول خون مفید است. توتفرنگی میوهای است که به دلیل وجود آنتیاکسیدان زیاد در آن، برای سلامتی قلب بسیار پرفایده است.
اگر طرفدار طعمهای خاص هستید، با مطالعه مقاله طرز تهیه پای آلبالو و لیمو، این خوراکی خوشمزه را تهیه و نوشجان کنید.
روش تهیه مربای توت فرنگی مجلسی
طرز تهیه مربای توت فرنگی چندان سخت نیست، اما باید مواد اولیه و فوتوفنهای آن را بهخوبی بشناسید و یاد بگیرید. در ابتدا باید این مواد اولیه را برای تهیه مربای توت فرنگی آماده کنید:
- توت فرنگی: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۱ کیلوگرم
- آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای توت فرنگی
مراحل و طرز تهیه مربای توت فرنگی نیز مانند مواد اولیه آن ساده است. در ابتدا باید توتفرنگیها را بهخوبی بشویید و از هر نوع آلودگی پاک کنید. تمیز بودن توت فرنگیها در طعم و جلوگیری از کپک زدن آن بسیار موثر است. سپس سرگل (برگ) توت فرنگیها را جدا کرده و آنها را به دو یا چهار قسمت تقسیم کنید. اگر توت فرنگیهای شما ریز هستند، میتوانید آنها را به شکل درسته و کامل بپزید. در هر صورت باید توجه کنید که توت فرنگیها بیشازحد بزرگ نباشند، زیرا در مرحله پخت و نرم شدن دردسرساز میشوند.
سپس، باید توت فرنگیها را در چند مرحله داخل ظرف بریزید و روی آنها شکر بپاشید. دقت کنید که شکر کاملا با توت فرنگیها مخلوط شده تا طعم شیرین آن در تمام مربا پخش شود. سپس آن را به مدت ۱۲ ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مخلوط توت فرنگی و شکر آب بیندازد.
حالا نوبت به پخت توت فرنگی رسیده است. ترکیب توت فرنگی و شکر را داخل یک قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. یادتان باشد در طرز تهیه مربای توت فرنگی نباید در قابلمه را بگذارید.
هنگام پخت توت فرنگیها، روی قابلمه کفهایی ایجاد میشوند که باید آنها را با کمک کفگیر بردارید و دور بریزید. این کار از کدر شدن رنگ مربای توت فرنگی جلوگیری کرده و رنگ مربای شما را کاملا شفاف و زیبا میکند.
جوشیدن توت فرنگیها با شعله ملایم، باید تا جایی ادامه پیدا کند که قوام یابد. زمانی که مربا قوام پیدا میکند و مایع آن رو به غلیظ شدن میرود، میتوانید آبلیمو را به آن اضافه کنید و باید آن را خوب به هم بزنید. آبلیمو طعم بسیار خوبی را به مربا میدهد. در پایان، بسته به سلیقه خودتان نسبت به شل بودن مایع یا سفت بودن مایع مربا، مرحله جوشاندن را متوقف کنید.
اجازه دهید مربای شما کاملا خنک شود و سپس آن را به ظرف شیشهای تمیز و کاملا خشکشده منتقل کنید.
در کنار تهیه این مربای خوشطعم میتوانید به مقاله طرز تهیه مربای سیب هم مراجعه کنید و از این مربای پرطرفدار درست کنید و از خواص آن بهرهمند شوید.
نکات مهم در تهیه مربای توت فرنگی
اگر مربای خود را در قابلمه مسی بپزید، رنگ زیباتری به خود میگیرد. ظروف جنس مسی به خوشرنگ شدن غذاها و مرباها و اصالت طعم آنها بسیار کمک میکنند.
هنگام پخت در قابلمه را نبندید و کفهای ایجادشده روی قابلمه را بگیرید. در غیراینصورت، رنگ مربای شما کدر میشود.
نباید بیشازحد توت فرنگی را بجوشانید. زمانی که مربای توت فرنگی بسیار غلیظ میشود، پس از مدتی شکرک میزند.
ظرفی که مربا را داخل آن میریزید، باید کاملا خشک و تمیز باشد. بهتر است شیشه مربا را یک بار در آب بجوشانید و پس از آن که کاملا خشک شد، مربا را به آن منتقل کنید. این کار از کپک زدن توت فرنگی جلوگیری میکند.
خواندن مقاله طرز تهیه مربای هویج، شما را با این مربای بینظیر و پرطرفدار بیشتر آشنا میکند.
کلام آخر
مربای توت فرنگی یکی از خوشمزهترین مرباهایی است که تقریبا همه افراد آن را دوست دارند. طرز تهیه مربای توت فرنگی ساده است و کافیست فوتوفنهای پخت آن را بهخوبی یاد بگیرید تا یک مربای خوشرنگ درست کنید. در این مقاله تلاش کردیم سادهترین روش طرز تهیه مربای توت فرنگی را به شما آموزش دهیم. این مربای جذاب را در خانه درست کنید و در وعده صبحانه از نوشجانکردن آن لذت ببرید.
سوالات متداول:
چرا هنگام پخت مربای توت فرنگی نباید در قابلمه را گذاشت؟
این کار به کدر شدن رنگ مربا منجر میشود. باید کفهایی را که در سطح قابلمه ایجاد میشود، با کفگیر بردارید تا رنگ مربا شفاف شود.
چه عاملی باعث شکرک زدن مربای توت فرنگی میشود؟
اگر مربا را بیشازحد بجوشانید و مایع آن غلیظتر از حد معمول شود، مربای شما پس از مدتی شکرک میزند.
دلیل کپک زدن مربای توت فرنگی چیست؟
معمولا کثیف بودن شیشه مربا یا خیس و مرطوب بودن داخل آن باعث کپک زدن مربا میشود.
شبکه های اجتماعی