مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه رب گوجه

طرز تهیه رب گوجه

چاشنی بسیاری از غذاهای ایرانی، رب گوجه‌فرنگی است و کاربرد زیادی در مزه‌دار کردن غذاها دارد. از قدیم در اواخر فصل تابستان گوجه‌ تازه را می‌جوشاندند تا در طول سال رب داشته باشند.

رب خانگی یک روش کاربردی و سالم برای نگه‌داری گوجه‌فرنگی به مدت طولانی بود. امروزه هم از همین چاشنی برای رنگ و طعم بهتر در غذاها استفاده می‌شود. درست کردن رب در خانه کار سختی نیست. شما نیاز به وقت، تجربه و کمی حوصله دارید.

با ما همراه باشید تا در این مقاله فوت‌وفن خانم‌های باتجربه و قدیمی را در تهیه رب گوجه‌فرنگی با شما در میان بگذاریم.

طرز تهیه رب خانگی با ماندگاری بالا

طرز تهیه رب خانگی با ماندگاری بالا

بیشتر کدبانوهای ایرانی به رنگ رب توجه بیشتری نشان می‌دهند. درست است که طعم رب در خوشمزه شدن غذاها اثر دارد، اما رنگ آن اگر تیره باشد، خورشت قیمه تیره و بدرنگ می‌شود. انتخاب گوجه‌فرنگی سالم و رسیده در خوشرنگ شدن رب گوجه موثر خواهد بود.

گوجه کال یا خراب، رب شما را بدمزه و تیره می‌کند. گوجه‌فرنگی آبدار و پوست نازک برای درست کردن رب مناسب هستند. گوجه‌های قرمز را سوا کنید؛ آنهایی که گوشتی هستند به کارتان نمی‌آیند.

برای اینکه رب گوجه شما مدت طولانی سالم بماند و زود کپک نزند، باید آب گوجه‌ها موقع پخت تبخیر شوند. راز داشتن یک رب خانگی با ماندگاری طولانی این است که موقع پخت به اندازه کافی بپزد و آب اضافی در آن نماند.

اضافه کردن نمک در مراحل پایانی هم یکی از راهکارهای مناسب برای پیشگیری از خراب‌شدن رب شما خواهد بود. زمانی که گوجه‌ها آب دارند، اضافه کردن نمک باعث می‌شود که گوجه‌ها آب بیشتری پس بدهند.

نمک را تقریبا 10 تا 15 دقیقه قبل از اینکه رب را از روی حرارت بردارید، اضافه کنید. رب خانگی بهتر است کمی شور باشد و اگر نمک کمی بزنید، خیلی زود خراب می‌شود.

بعد از آماده شدن رب، نگه‌داری آن اهمیت زیادی دارد. برای اینکه رب شما ماندگاری خوبی داشته باشد، باید در ظرف شیشه‌ای نگه‌داری شود. ظرف‌ها را بشویید و کاملا خشک کنید. بعد از ریختن رب داخل آنها، درب را محکم ببندید و شیشه‌ها را به مدت 10 دقیقه در قابلمه بزرگی بجوشانید.

این روش باعث پاستوریزه شدن رب خانگی شما می‌شود و احتمال کپک‌زدگی را کم می‌کند. ظروف رب را در یخچال یا جای خنک نگه دارید. توجه کنید که دور از نور مستقیم آفتاب باشند تا گازدار و ترش نشوند.

اگر دوست دارید مراحل پخت رب گوجه را به ترتیب بدانید، به مقاله رب خانگی چطور درست کنیم؟ بروید.

طرز تهیه رب گوجه در آفتاب

طرز تهیه رب گوجه در آفتاب

روش‌های مختلفی برای درست کردن رب خانگی وجود دارد. این روش مناسب خانه آپارتمانی و محیط‌هایی با نور کم نیست. بهتر است در محلی که آلودگی کمی دارد، از این روش استفاده کنید.

قرار دادن گوجه در مجاورت نور آفتاب باعث می‌شود، این رب طعم خوبی داشته باشد. نور مستقیم آفتاب باعث از بین رفتن میکروب و باکتری شده و روش سالمی به‌نظر می‌رسد.

مواد لازم:

  • گوجه: 50 کیلو
  • نمک: 1 بسته
  • روغن مایع: 1 لیتر

روش تهیه:

در مرحله اول گوجه‌ها را به‌خوبی بشویید و آنها را در اندازه دلخواه برش دهید. گوجه‌ها را در یک قابلمه بزرگ بریزید و لابه‌لای آنها نمک بپاشید. مقدار نمک را کم نکنید تا رب شما کپک نزند.

قابلمه را زیر نور مستقیم خورشید بگذارید. بهتر است درب قابلمه باز باشد و روی آن را با یک پارچه نازک یا توری بپوشانید تا حشرات یا هر گونه آلودگی وارد نشوند. مدت زمان لازم برای رسیدن گوجه‌ها از دو تا چند روز متغیر است.

در این مدت بهتر است به قابلمه سر بزنید و با کفگیر چوبی گوجه‌ها را فشار دهید و آنها را کمی هم بزنید. نور آفتاب و حرارت مستقیم آن باعث می‌شود که گوجه‌ها له شوند و آب خود را از دست بدهند.

در مرحله بعد گوجه‌ها را از یک صافی عبور دهید تا دانه و پوست آنها جدا شوند. گوجه‌ها را دوباره به داخل قابلمه منتقل کنید و روی حرارت بگذارید. تقریبا 1 تا 2 ساعت زمان لازم است که رب شما کاملا جا بیفتد.

بعد از اینکه آب گوجه‌ها کشیده شد و رب به غلظت مناسب رسید، روغن را اضافه کنید. بعد از آن کمی حرارت را زیاد کنید و مراقب باشید که رب شما ته نگیرد. رب گوجه آفتابی طعم و رنگ دلچسبی دارد و ماندگاری آن بالا است.

اگر رب گوجه شما سیاه می‌شود، در همین زمینه سری به مقاله علت سیاه شدن رب گوجه‌فرنگی بزنید.

طرز تهیه رب گوجه با مخلوط‌کن

طرز تهیه رب گوجه با مخلوط‌کن

شما می‌توانید در آشپزخانه کوچک خودتان و با مقدار کمی گوجه هم رب خوشرنگ و باکیفیت درست کنید. برای این‌کار می‌‎توانید گوجه کمتری بخرید و به‌جای له کردن آنها با دست، از مخلوط‌کن استفاده کنید.

مواد لازم:

  • گوجه‌فرنگی: 6 کیلوگرم
  • نمک: 3 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری

روش تهیه:

برای تهیه رب خانگی با مخلوط‌کن، ابتدا گوجه‌های سالم و رسیده را بشویید. شما می‌توانید پوست و دانه را کاملا جدا کنید، سپس داخل مخلوط‌کن بریزید. گوجه‌ها را کامل پوره کنید.

پوره گوجه را داخل قابلمه بزرگی ریخته و روی حرارت بگذارید. ابتدا شعله را زیاد کرده و درب قابلمه را ببندید تا گوجه‌ها به‌‌جوش بیایند. بعد از آن حرارت را متوسط نگه دارید و بهتر است درب قابلمه باز باشد.

در این روش گوجه‌ها بر اثر پوره کردن، آب زیادی دارند، بنابراین زمان پخت هم نسبتا طولانی خواهد بود. تقریبا 2 تا 3 ساعت زمان لازم است تا آب گوجه‌ها خشک شود.

بعد از غلیظ شدن رب، روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا رب ته نگیرد. منتظر بمانید تا رب شما جا بیفتد و خوشرنگ شود. رب را از روی حرارت بردارید و نمک را در مرحله آخر اضافه کنید تا زود کپک نزند.

رب گوجه را در ظرف مناسب نگه دارید و در زمان کوتاه مصرف کنید تا خراب نشود. خوردن رب گوجه کپک‌زده به‌هیچ وجه سالم نیست. اگر رب شما زود کپک می‌‍‌زند، مراحل پخت را به‌خوبی انجام نمی‌دهید.

درست کردن رب گوجه مهارت و تجربه زیادی لازم دارد. اگر شرایط درست کردن آن را ندارید، از رب‌های آماده و سالم مثل رب گوجه‌فرنگی تبرک استفاده کنید که در شرایط استاندارد تهیه می‌شوند.

کلام آخر

تهیه رب گوجه‌فرنگی خانگی از قدیم در اواخر تابستان رایج بوده ‌است. برای اینکه رب گوجه خوشرنگ باشد و به مدت بیشتری آن را سالم نگه دارید، لازم است گوجه رسیده انتخاب کنید و به اندازه کافی نمک به آنها بزنید.

تهیه رب گوجه هم روش‌های مختلفی دارد. ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با نکات ضروری برای درست کردن رب خوشمزه و سالم آشنا کنیم.

سوالات متداول:

نمک را چه زمانی به رب اضافه کنیم؟

در مراحل آخر و بعد از غلیظ شدن رب، نمک اضافه کنید. 10 تا 15 دقیقه قبل از خاموش کردن حرارت، بهترین زمان برای افزودن نمک است.

چرا به رب گوجه، روغن می‌زنیم؟

روغن را بعد از رسیدن و غلیظ شدن رب اضافه کنید. حرارت را زیاد کنید تا جا بیفتد. در این مرحله باید روغن بریزید تا رب شما ته نگیرد.

چطور با استفاده از مخلوط‌کن رب درست کنیم؟

گوجه‌ها را پوست بگیرید، دانه‌ها را جدا کرده و داخل مخلوط‌کن پوره کنید. پوره گوجه را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا جا بیفتد. در آخر نمک و روغن اضافه کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید