سوپ ورمیشل یا سوپ رشتهفرنگی، معروفترین سوپ ایرانی است. طرز تهیه سوپ ورمیشل را تمام مادران ایرانی بلد هستند؛ همین باعث شده که این سوپ، تا این اندازه پرطرفدار باشد. تهیه این سوپ بسیار راحت و آسان است و نیاز به دانستن فوت و فن خاصی ندارد. هرچند آگاهی از چند فوت کوزهگری، میتواند طعم و رنگ و مزه آن را ده برابر بهتر کند. تهیه سوپ ورمیشل بسیار ساده است. برای تهیه این سوپ، دهها مدل دستور متفاوت وجود دارد. هر کسی این سوپ را به شیوهای جداگانه میپزد، اما در نهایت، نتیجه کار فقط یکی است. امروز در این مقاله، میخواهیم محبوبترین راهنمای پخت سوپ ورمیشل را به شما آموزش دهیم. مواد لازم را آماده کنید که شام امشب، سوپ ورمیشل خوشمزه است!
خواص سوپ ورمیشل
این سوپ در بین مادرها و مادربزرگهای ایرانی، حکم همان چای نبات را دارد! بر هر درد بیدرمان دواست و مثل آب روی آتش است. کسانی که مریض میشوند، میتوانند با نوشجان کردن این سوپ مقوی، خیلی زود سلامتی خود را دوباره بازیابند.
از جمله خواص سوپ ورمیشل، میتوان به این موارد اشاره کرد:
تامین آب بدن
این سوپ برای بیمارانی که بدنشان آب از دست داده، بسیار مفید است. به علاوه برای روزهای زمستان نیز، که بدن دچار خشکی و کمآبی میشود، بسیار ایدهآل است.
کمکالری و سیرکننده
سوپ ورمیشل بسیار سبک و کمکالری است. باتوجه به ترکیبات این سوپ، کالری یک بشقاب 250 گرمی از آن، تنها در حدود 150 واحد است. مصرف این سوپ قبل از غذا، از اشتهای کاذب جلوگیری میکند و در دراز مدت، حتی باعث لاغری نیز میشود.
مقوی و پُرویتامین
روش طبخ سوپ ورمیشل بسیار آزاد است؛ به این معنی که شما هر چیزی را که بخواهید، میتوانید به این سوپ اضافه کنید. از سبزیجات مختلف گرفته، تا قارچ و مرغ و ذرت و حبوبات، همگی در کنار هم، این سوپ را به منبعی غنی از ویتامین تبدیل کردهاند.
سوپ ورمیشل برای سرماخوردگی و بیماری بچهها نیز بسیار مفید است. اگر دوست دارید با دیگر غذاهای مفید برای کودکان آشنا شوید، مطالعه مقاله غذاهای مفید برای سرماخوردگی کودکان را به شما پیشنهاد میکنیم.
کمک به رفع یبوست
سوپ ورمیشل سرشار است از فیبر؛ همین باعث میشود که مصرف آن، فرآیند هضم را سهولت ببخشد و به دفع و رفع یبوست، کمک شایانی کند. به علاوه مصرف این سوپ برای کسانی که دستگاه گوارش حساسی دارند، بسیار توصیه میشود.
روش تهیه سوپ ورمیشل
موادی که برای پخت سوپ ورمیشل به آنها نیاز خواهید داشت، به شرح زیر هستند. در صورت نیاز، برای کم و زیاد کردن مواد اولیه، تنها کافی است که میزان ذکر شده را به نسبت مساوی، تغییر دهید. مواد لازم به اندازه 4 نفر عبارتند از:
سینه یا ران مرغ – بال یا گردن مرغ: 250 گرم
رشته ورمیشل: 1 پیمانه (خردشده)
رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
سیبزمینی متوسط: 2 عدد
گوجه بزرگ: 1 عدد
پیاز متوسط تا بزرگ: 1 عدد
هویج متوسط: 2 عدد
جعفری و ترخون: 1 قاشق غذاخوری
آب: 1 تا 2 پیمانه
لیموترش تازه: ۳ عدد
ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین): به میزان دلخواه
آب مرغ – عصاره مرغ (اختیاری): 1 پیمانه یا 1 عدد عصاره فشرده
ادویه کاری – پودر زنجبیل (اختیاری): به میزان دلخواه
سیر (اختیاری): 2 حبه
ذرت (اختیاری): به میزان دلخواه
قارچ (اختیاری): حدود 200 گرم
مراحل تهیه سوپ ورمیشل
تهیه این سوپ بسیار آسان است و در صورتی که تمام مواد اولیه آن را در خانه داشته باشید، میتواند بسیار سریع آماده شود. تهیه سوپ ورمیشل، حدود 1.5 تا 2 ساعت طول میکشد. در ادامه با دستور گام به گام پخت این سوپ، همراه ما باشید.
ابتدا جعفری و ترخون را بشویید و درون آبکش بگذارید تا آبش کشیده شود. سپس سیبزمینی را بشویید. هویجها را هم بشویید و پوستشان را بگیرید. مرغ را همراه با پیاز، زردچوبه و 2 لیوان آب روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا جوش بیاید و نیمپز شود. بعد از جوش آمدن، حدود 5 دقیقه صبر کنید و سپس مرغ را از آبش خارج کنید. مرغ که سرد شد، باید آن را ریش ریش کنید. اکنون سبزیجات را خوب ریز و خرد کنید. سپس پوست سیبزمینی را گرفته و آن را نیز به شکل نگینی خرد کنید.
در همین فاصله، پیاز را نیز حسابی خرد کنید. حالا ظرف مناسبی را انتخاب کنید. آن را روی حرارت قرار دهید و مقدار کمی روغن (ترجیحا روغن زیتون) داخلش بریزید. اجازه دهید تا روغن گرم شود.
نکات مهم در تهیه سوپ ورمیشل
- میتوانید سیبزمینی را در مرحله بعد به تابه اضافه کنید، یا اینکه صبر کنید و در گام ششم آن را به ترکیبات بیفزایید.
بعد از اینکه روغن خوب داغ شد، سیبزمینی را به آن اضافه کنید و کمی آن را تفت دهید. اجازه بدهید تا کمی نرم شود. سپس، پیاز ریزشده را به آن اضافه کنید. پیاز را نیز آنقدر تفت دهید تا سبک و شیشهای شود. حال نوبت به مرغ ریششده است. آن را به پیاز بیفزایید. اکنون هویج رندهشده را نیز به محتویات روی گاز، اضافه کنید. سیر را نیز در همین هنگام، رنده کرده و به ترکیبات اضافه کنید. بهتر است که گوجه را نیز در همین بین، داخل ظرف بریزید.
اکنون نوبت آن است که ادویهها را اضافه کنید. سپس محتویات ظرف را به خوبی تفت دهید تا بوی خامی ادویه از بین برود. حال زمان آن است که رب گوجه فرنگی را نیز اضافه کنید.
- اگر از گوجهفرنگی استفاده میکنید، میتوانید میزان استفاده از رب را کاهش دهید.
حال در این مرحله، باید آب مرغی را که از قبل کنار گذاشته بودید، به ترکیب اضافه کنید. علاوه بر آب مرغ، اکنون باید به میزان 2 تا 4 لیوان آب نیز به ترکیبات اضافه کنید. اگر سیبزمینی را کنار گذاشته بودید، اکنون زمان اضافه کردن آن است.
حال باید زیر سوپ را زیاد کنیم تا جوش بیاید. بعد از اینکه جوش آمد، حرارت را کم میکنیم و اجازه میدهیم تا 30 دقیقه بپزد.
بعد از اینکه نیم ساعت گذشت، باید جعفری، ترخون و رشته ورمیشل را به ترکیب خود اضافه کنید. آب لیمو ترش را هم میتوانید در همین بین، اضافه کنید. حالا مجددا باید 15 تا 20 دقیقه دیگر صبر کنید تا سوپ بهخوبی جا بیفتد. رشته ورمیشل در این بین باید لعاب داده و حسابی باز شود. در نهایت سوپ ورمیشل را در ظرف مورد نظر خود، سِرو کنید.
میتوانید روی سوپ را با ریحان، جعفری و یا لیمو تازه، تزیین کنید. نوش جان!
اگر طرفدار سوپهای مقوی و پرخاصیت هستید، مقاله طرز تهیه سوپ جو را از دست ندهید.
چند فوت کوزهگیری در پخت سوپ ورمیشل
برای این که سوپ ورمیشل شکیلتر، مجلسیتر و صد البته خوشآب و رنگتر شود، لازم است که چند نکته و فوت کوزهگری را بدانید:
- بیش از اندازه رشته ورمیشل در سوپ نریزید؛ این کار باعث میشود سوپ شما سفت شود.
- هرچقدر ورمیشل را دیرتر به سوپ اضافه کنید، بهتر است. سعی کنید سوپ را داغ سرو کنید.
- آبلیمو را نیز بهتر است در اواخر پخت اضافه کنید تا رنگ سوپ را کمرنگ و کدر نکند.
- همانطور که در قسمت مواد لازم هم ذکر شد، اگر دوست دارید، میتوانید مطابق با سلیقه خود، قارچ هم به سوپ ورمیشل اضافه کنید.
- ذرت و جو پرک را نیز میتوانید به سلیقه خود، به مواد اولیه اضافه کنید.
- اگر میخواهید سوپ شما سریع آماده شود، به جای استفاده از مرغ، میتوانید از عصاره مرغ استفاده کنید.
- اگر در نهایت دیدید که سوپ شما بیش از اندازه سفت شده، تنها کافی است به قدر نیاز، چند لیوان آب به آن اضافه کنید.
یکیدیگر از سوپهای محبوبی که با مرغ تهیه میشود، سوپ مرغ است. این سوپ برای افرادیکه دنبال سوپ ساده و خوشمزه هستند، بسیار مناسب است. در مقاله طرز تهیه سوپ مرغ، روش تهیه این سوپ پرخاصیت را آوردیم.
کلام آخر
مواد لازم برای تهیه سوپ ورمیشل، در خانه هر ایرانی پیدا میشود. این سوپ خوشمزه، به نسبت باقی سوپها بسیار سادهتر است و زمان پخت آن نیز اندک است. این سوپ خواص زیادی دارد و برای سرماخوردگی، علاجی بیمثال است. اگر شما هم با خواندن طرز تهیه سوپ ورمیشل وسوسه شدهاید، آستین بالا بزنید! همین الان به آشپزخانه بروید و شام امشب را سوپ بپزید!
سوالات متداول
خواص سوپ ورمیشل چیست؟
ویتامینه و مقوی است، آبرسان است، سیرکننده و کمکالری است، یبوست را رفع و به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند.
پخت سوپ ورمیشل چقدر طول میکشد؟
از زمان آمادهسازی مواد اولیه سوپ، تا بار گذاشتن و در نهایت آماده شدن آن، حدود 1.5 تا 2 ساعت، طول خواهد کشید.
آیا در سوپ ورمیشل میتوان از رب و گوجه تازه به صورت همزمان استفاده کرد؟
بله، این کار طعم و رنگ بهتری به سوپ میبخشد. در صورت استفاده از هر دو، بهتر است میزان رب را اندکی کمتر کنید.
شبکه های اجتماعی