مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه کوفته‌های یزدی

طرز تهیه کوفته‌های یزدی

یزد یکی از شهرهای کویری ایران است؛ شهری بسیار زیبا با بافت شهری جالب و تنوع غذایی عالی، در قسمت مرکزی ایران و در کویر مرکزی ایران واقع شده و به همین دلیل غذاها و و خوراکی‌های مختص خود را دارد. شاید با شنیدن اسم یزد اولین چیزی که به ذهن می‌رسد پشمک و قطاب باشد، اما غذاهای بسیار خوشمزه ای دارد که با سفر به یزد پیشنهاد می‌کنیم حتما امتحان کنید و مطمئن باشید لذت می‌برید. کوفته یزدی که اتفاقا انواع مختلفی هم دارد، از معروفترین و خوشمزه‌ترین غذاهای این شهر است. از جمله کوفته‌های معروف یزد به کوفته لپه، کوفته برنجی، کوفته نخودچی و کوفته هویج می‌توان اشاره کرد. در این مقاله ما طرز تهیه تمامی این غذاها را آموزش دادیم. همراه ما باشید.

طرز تهیه کوفته لپه یزدی

طرز تهیه کوفته لپه یزدی

کوفته لپه یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی یزد است که شبیه کوفته تبریزی است، اما با کمی تفاوت. همراه ما باشید که در ادامه طرز تهیه کوفته لپه یزدی خوشمزه را آموزش دادیم.

مواد لازم برای تهیه کوفته لپه یزدی عبارتند از:

  • گوشت چرخ‌کرده: 400 گرم
  • برنج: 5 قاشق غذاخوری
  • لپه: 4 قاشق غذاخوری
  • روغن: به میزان لازم
  • آب: به میزان لازم
  • سبزی معطر: 2 قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی: 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز متوسط: 2 عدد
  • آلو: به میزان دلخواه
  • زرشک: به میزان دلخواه
  • گردو: به میزان لازم

مراحل تهیه کوفته لپه یزدی

در ابتدا لپه و برنج را در کاسه‌های جدا ریخته، به مدت چند ساعت خیس بخورد. بعد برنج و لپه را جدا روی حرارت گذاشته تا نیم‌پز شود. بعد از نیم‌پز شدن با استفاده از گوشت‌کوب برقی یا دستی یا غذاساز لپه و برنج را باهم له کنید، اما دقت کنید نیاز نیست خیلی له شود. مواد را کنار بگذارید و اجازه دهید خنک شود. در این فاصله یکی از پیازها را پوست‌کنده و خرد کنید و داخل ماهیتابه با روغن تفت دهید. کمی که پیاز سبک شد، زردچوبه اضافه کنید و پیاز را سرخ کنید تا طلایی شود. در این مرحله رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را اضافه کنید تفت دهید تا خامی رب و ادویه‌ها گرفته شود. سپس 4 تا 5 پیمانه آب اضافه کنید و شعله را کم کرده و اجازه دهید بجوشد.

یکی دیگر از پیازها را پوست گرفته، رنده کنید و آب آن را کامل بگیرید و به گوشت چرخ‌کرده همراه با نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا مواد کاملاً با هم مخلوط شوند. سپس لپه، برنج و سبزی را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر ورز دهید تا خوب ترکیب شوند. دقت کنید که در این مرحله مواد باید خوب ورز داده شوند و هرچه بهتر ورز بدهید از وا رفتن کوفته‌ها در زمان پخت جلوگیری می‌کنید. به‌اندازه یک کف‌دست از مواد برداشته و گرد کنید. مطابق سلیقه خود می‌توان داخل کوفته را گردو، آلو و زرشک بریزید و خوب گرد کنید و با بقیه مواد، همین کار را انجام دهید.

کوفته‌های آماده شده را داخل سسی که آماده کردید بیندازید و یک ساعت با شعله ملایم اجازه دهید بپزد. این غذا را می‌توانید به همراه نان و سبزی میل کنید. اگر از سبزی‌ها و مواد تازه استفاده کنید کوفته خوشمزه‌تر می‌شود. اگر به غذاهای یزد علاقه‌مند شدید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله طرز تهیه تاس کباب یزدی را مطالعه کنید و با روش تهیه این غذای خوشمزه آشنا شوید.

طرز تهیه کوفته برنجی یزدی

طرز تهیه کوفته برنجی یزدی

کوفته برنجی یکی دیگر از کوفته‌های معروف شهر یزد است؛ غذایی بسیار خوشمزه که بین گردشگران شهر یزد محبوبیت زیادی دارد.

مواد مورد نیاز (برای 4 نفر) برای تهیه کوفته برنجی یزدی عبارتند از:

  • گوشت چرخ‌کرده: 400 گرم
  • برنج: 1 پیمانه
  • آرد نخودچی: 1 قاشق غذاخوری سرپر
  • لپه: 1/2 پیمانه
  • سبزی کوفته شامل تره، جعفری، نعنا، پیازچه، ترخون و مرزه: 300 گرم
  • زعفران: به مقدار لازم
  • پیاز: 1 عدد
  • گردو: به میزان دلخواه
  • زرشک: به میزان دلخواه
  • آلو: به میزان دلخواه
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم
  • زردچوبه: به‌میزان لازم

مراحل تهیه کوفته‌ برنجی یزدی

لپه‌ را از شب قبل در کاسه‌ای ریخته و اجازه دهید خیس بخورد تا نفخ آن‌ها گرفته شود. ابتدا برنج شسته شده را به همراه آب و نمک نیم تا یک ساعت کنار بگذارید تا خیس بخورد. بعد آب برنج را خالی کرده و در قابلمه‌ای در حدی که یک بند انگشت روی برنج آب باشد (نیازی به روغن نیست) به همراه نمک بگذارید تا بپزد و دم بکشد. آب لپه را عوض کنید و در قابلمه ریخته و صبرکنید تا بپزد بعد از پخت لپه در آبکش ریخته و آب لپه را جدا کنید. سپس در ظرف بزرگی لپه، برنج، گوشت چرخ کرده و سبزی تازه و خرد شده را اضافه کرده و بعد آرد نخودچی و نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و خوب ورز بدهید. مواد کوفته باید خوب ورز داده شوند تا زمان پخت وا نروند. می‌توانید برای مخلوط کردن مواد و ورز دادن خوب مواد از دستگاه غذاساز استفاده کنید. مقداری از مواد را برداشته با دست داخل آن را گود کنید. مغز داخل کوفته کاملا سلیقه‌ای است؛ می‌توانید از پیازداغ، گردو، زرشک، آلو و حتی لواشک استفاده کنید. مغز دلخواه خود را داخل کوفته قرار داده و گرد کنید و درزهای کوفته را کامل ببندید که کوفته وا نرود. برای تمام مواد همین کار را انجام دهید تا مواد کوفته برنجی تمام شود. به مدت نیم ساعت کوفته‌ها را داخل یخچال قرار دهید، این کار باعث می‌شود کوفته وا نرود.

در این مرحله پیاز را شسته و پوست‌ کنده و خلالی خرد کنید و داخل قابلمه بزرگی در روغن داغ سرخ کنید. پس از اینکه پیاز کمی سبک شد، فلفل و زردچوبه و نمک را اضافه کرده و با روغن سرخ کنید و پس از طلایی شدن پیاز آب اضافه کرده و اجازه دهید به‌جوش بیاید. بعد مقداری زعفران دم‌کرده به سس اضافه کنید. کوفته‌ها را به قابلمه اضافه کنید. دقت کنید آب داخل قابلمه باید به‌گونه‌ای باشد که روی کوفته‌ها را بگیرد. اگر آب داخل قابلمه کم بود به آن آب جوش اضافه کنید. طبق سلیقه می‌توانید داخل آب کوفته رب گوجه‌فرنگی و آلو بریزید. کوفته را می‌توانید با آبش سرو کنید.

طرز تهیه کوفته نخودچی یزدی

طرز تهیه کوفته نخودچی یزدی

کشور عزیزمان ایران چهارفصل بوده که با داشتن مناطق مختلف از بیابان گرفته تا جنگل که هرکدام زیبایی‌های خاص خود را دارند، بسیار موردتوجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفته است. یکی از ویژگی‌هایی که مناطق مختلف ایران را برای گردشگران حائز اهمیت کرده غذاهای محلی است. ما در این مقاله 4 نوع کوفته یزدی را آموزش دادیم.

مواد زیر برای تهیه کوفته نخودچی یزدی خوشمزه لازم است:

  • گوشت چرخ‌کرده: 600 گرم
  • آرد نخودچی: 300 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • آبلیمو: 4 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 3 عدد
  • شکر: 3 قاشق غذاخوری
  • روغن، زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

مراحل تهیه کوفته نخودچی یزدی

ابتدا زعفران را دم‌کرده و به همراه مقداری فلفل به گوشت اضافه کنید و خوب ورز دهید تا زعفران و فلفل و گوشت کاملاً باهم مخلوط شوند. سپس آرد نخودچی را به گوشت اضافه کرده کمی ورز دهید. بعد 3 پیمانه آب اضافه کرده و مواد را خوب ورز داده و مخلوط کنید. آن‌قدر به ورز دادن ادامه دهید تا دیگر مواد به دستتان نچسبد. داخل تابه‌ای روغن ریخته تا خوب داغ شود، مقداری از مواد کوفته را برداشته و خوب گرد کنید و داخل روغن سرخ کنید. این کار باعث انسجام بیشتر کوفته می‌شود.

در این مرحله پیاز را شسته و پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و داخل روغن تفت دهید تا طلایی شوند. 4 تا 5 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید، بعد حرارت را کم کرده و کوفته‌ها را یکی‌یکی اضافه کنید. بعد از اینکه کوفته‌ها پخت مقداری نمک و رب گوجه‌فرنگی به سس اضافه کرده و اجازه دهید کمی غلیظ شود. زمان پخت کوفته یک ساعت است.

طرز تهیه کوفته هویج یزدی مجلسی

طرز تهیه کوفته هویج یزدی مجلسی  

کوفته هویج یکی از غذاهای قدیمی و محلی یزد است که طرفداران خاص خود را دارد. در ادامه این مقاله روش تهیه کوفته هویج خوشمزه را آموزش داده‌ایم.

مواد زیر برای تهیه کوفته هویج یزدی لازم است:

  • گوشت چرخ‌کرده: 500 گرم
  • هویج: 3 عدد
  • تخم‌مرغ: 1 عدد
  • آرد نخودچی: 2 تا 3 غذا خوردی
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • زرشک: 2 قاشق غذاخوری
  • آب نارنج یا آب‌لیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • آلو خورشتی: 8 عدد
  • پیاز بزرگ: 2 عدد
  • نمک و فلفل: به‌میزان لازم
  • روغن و زردچوبه: به‌مقدار لازم

مراحل تهیه کوفته هویج یزدی

برای تهیه کوفته هویج یزدی ابتدا هویج‌ها و یکی از پیاز‌ها را شسته، پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید. سپس کاملاً فشار دهید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود و مواد را در کاسه بزرگی بریزید. در این مرحله گوشت چرخ‌کرده و تخم‌مرغ و مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود. بعد آرد نخودچی را کم‌کم اضافه کنید. آن‌قدر ورز بدهید تا مواد یکدست و منسجمی تهیه کنید و مواد به دست نچسبد. در یک تابه مقداری روغن ریخته و اجازه دهید روغن داغ شود. به اندازه یک نارنگی از مایه کوفته برداشته و در دست گرد کنید و داخل روغن کاملا سرخ کنید. کوفته‌های سرخ شده را از روغن خارج کرده و کنار بگذارید تا سرد شود. در این مرحله پیاز بعدی را شسته و پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و در روغن داغ تفت دهید تا طلایی شود.

بنا به ذائقه‌تان می‌توانید مقداری رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید. بعد نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و آلوها را اضافه کرده، تفت بدهید. سپس 2 لیوان آب داخل سس بریزد و آب نارنج و زرشک را اضافه کنید و اجازه بدهید با حرارت کم شروع به جوشیدن کند. بعد کوفته‌های سرخ‌شده را به‌آرامی به سس اضافه کرده و بعد زعفران دم‌کرده بریزید و اجازه دهید کوفته‌ها بپزند و سس غلیظ شود. کوفته هویج یزدی شما آماده است. کوفته‌ها را در ظرف سرو ریخته و روی آن‌ها سس بریزید. این غذا را می‌توانید با نان یا برنج میل کنید.

یکی‌دیگر از غذاهای محبوب یزدی، قلیه است که با مراجعه به مقاله طرز تهیه قلیه‎های یزدی، با روش تهیه آن‌ها آشنا می‏شوید.

کلام آخر

یزد اولین شهر خشتی جهان است که بادگیرها و آب‌انبارهایی با قدمت چندهزارساله دارد. با ثبت شهر یزد به‌عنوان اولین شهر خشتی جهان در یونسکو این شهر بسیار مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی قرار گرفت. شاید مهم‌ترین نکته‌ای که گردشگران بعد از دیدن امکان تاریخی و تفریحی به آن توجه می‌کنند و دوست دارند امتحان کنند، غذاهای محلی آن شهر است. یزد با قدمت چندهزار ساله غذاهای محلی زیادی دارد که از جمله می‌توان به کوفته‌های یزدی اشاره کرد. این شهر کوفته‌های مختلفی دارد که ما در این مقاله 4 نوع معروف و خوشمزه آن را آموزش دادیم.

سؤالات متداول

برای وا نرفتن کوفته چه کنیم؟

کوفته خوب ورز بخورد و حالت چسبناک بگیرد، به مدت نیم ساعت قبل از پخت کوفته‌ها را در یخچال استراحت دهید و هنگام اضافه‌کردن کوفته به سسی که تهیه کرده‌اید دقت کنید که آب جوش باشد و یکی‌یکی به سس اضافه کرده که آب از جوش نیفتد.

مغز داخل کوفته چیست؟

مغز داخل کوفته کاملاً سلیقه‌ای است. می‌توانید از پیازداغ، گردو، زرشک، آلو و حتی لواشک استفاده کنید.

چقدر مواد داخل کوفته را ورز دهیم؟

ورز دادن مواد کوفته باید آن‌قدر طول بکشد تا مایه کوفته به حالت یکدست درآید و دیگر به دست نچسبد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید