مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی اصفهان

غذاهای محلی اصفهان

تنوع نژادی و قومیت‌های مختلف، کشور ما را به گوناگونی فرهنگ و سنت شهره کرده ‌است. هر شهری از ایران زبان، فرهنگ و آداب خاص خودش را دارد. غذا درست همان چیزی است که از دل فرهنگ‌های مختلف برخاسته و نشان‌دهنده ذائقه منحصر به فرد مردمان سرزمین ما است.

اصفهان را به نصف جهان می‌شناسید؛ شهری که پرآوازه‌ترین تاریخ کشورمان را در خود دارد. سوغات و غذاهای محلی اصفهان هم قدمتی به اندازه بناهای این شهر دارند. این بار که به شهر زیبای اصفهان سفر کردید، غذاهای سنتی آن را در کنار سی و ‌سه پل و زاینده‌رود امتحان کنید. بی‌شک طعم غذاهای اصیل اصفهان، بار دیگر شما را به آنجا می‌کشاند.

در این مقاله با ما همراه شوید تا غذاهای معروف اصفهان را بیشتر بشناسیم.

غذای سنتی اصفهان

غذای سنتی اصفهان

شهر اصفهان به‌ دلیل موقعیت جغرافیایی خاصی که دارد، انواع غذاهای گوشتی و خورشت‌های متنوع در آن یافت می‌شود. انواع آبگوشت و غذاهای آبکی در این شهر شهرت دارند.

غذاهای معروف اصفهان را به کباب بریانی و خورشت ماست می‌شناسند، اما لیست غذاهای محلی این شهر بسیار متنوع و خوشمزه است.

کباب زردک یا مشتی

کباب مشتی یا کباب زردک نوعی شامی اصفهانی است که آن را در دو طعم شیرین و ملس درست می‌کنند. زردک نوعی هویج محلی است و طعم شیرینی دارد.

برای تهیه این کباب، زردک را به‌همراه گوشت چرخ‌کرده اعلاء، شیره، سرکه، پیاز و ادویه با آرد نخودچی ورز می‌دهند. این کباب را به‌جای اینکه روی ذغال کبابی کنند، داخل سس مخصوص می‌پزند.

قیمه ریزه اصفهانی

قیمه ریزه یا کله گنجشکی یکی از غذاهای اصیل و سنتی شهر اصفهان است. این غذا در بیشتر خانه‌های ایرانی به چشم می‌خورد و شاید کمتر کسی بداند که اصالت این غذا به اصفهان برمی‌گردد.

گوشت چرخ‌کرده و پیاز را با ادویه مخصوص قلقلی می‌کنند. کوفته‌های کوچک را در سس گوجه و سبزی‌های معطر می‌پزند. این غذا کمی شبیه به خورشت قیمه است، با این تفاوت که در آن لپه نمی‌ریزند.

تاس کباب

فکرش را می‌کردید که غذای خوشمزه و کار راه‌انداز تاس‌کباب، اصفهانی باشد؟ این غذا را با گوشت گوسفندی درجه یک درست می‌کنند و در ترکیب آن از پیاز، سیب‌زمینی، هویج و آلو استفاده می‌شود.

این غذا طعم ترش و ملسی دارد و آن را با رب گوجه‌فرنگی یا رب آلوچه مزه‌دار می‌کنند. این غذا را از دست کدبانو اصفهانی بخورید. فوت‌وفن‌ غذاهای محلی به این سادگی آشکار نمی‌شوند.

کباب حسینی

تنوع کباب در شهر اصفهان بسیار زیاد است، با این تفاوت که بیشتر کباب‌ها را در سس غوطه‌ور کرده و به‌همراه سبزیجات فراوان میل می‌کنند. کباب حسینی نوعی کباب چوبی است که با گوشت سردست گوسفند درست می‌شود.

گوشت را در اندازه خورشتی برش می‌زنند، آن را با پیاز، زعفران و ادویه طعم‌دار کرده و به سیخ چوبی می‌کشند. لابه‌لای گوشت از سبزیجاتی مثل فلفل دلمه و گوجه استفاده می‌کنند.

کباب حسینی را داخل تابه یا قابلمه می‌پزند و در آخر روی آن مقداری سس گوجه‌فرنگی می‌ریزند تا نرم و آبدار شود.

اگر به غذاهای محلی علاقه دارید، مقاله طرز تهیه غذای محلی همدان را از دست ندهید.

غذای محلی اصفهان بریونی

غذای محلی اصفهان بریونی

بریونی یا بریانی معروف‌ترین غذای اصفهانی است. بعید است به این شهر سفر کنید و پیشنهاد این کباب خوشمزه را رد کنید. وقتی برای اولین بار یک پرس بریانی درجه یک را جلوی شما می‌گذارند، تصور می‌کنید که قرار است با شکم گرسنه رستوران را ترک کنید.

حجم این غذا بسیار کم است، اما فکرش را هم نمی‌کنید که بعد از لقمه آخر کاملا سیر می‌شوید. برای تهیه این کباب، گوشت چرخ‌کرده راسته گوسفندی و جگر سفید پخته را با پیاز چرخ می‌کنند.

کباب بریانی را با ادویه‌های خوشبو مثل دارچین، نعنا و زعفران معطر می‌کنند. فراموش نکنید که این کباب آبدار و خوشمزه را با نان سنگک، ریحان تازه و دوغ میل کنید.

یکی از اصیل‌ترین غذاهای سنتی در ایران، آش شله قلمکار است. این غذا را در هر شهر به سبکی متفاوت می‌پزند. در مقاله طرز تهیه آش شله قلمکار با روش پخت آن آشنا شوید.

غذاهای خیابانی اصفهان

غذاهای خیابانی اصفهان

غذاهای خیابانی در بیشتر کشورها مرسوم هستند. این غذاها را در محل‌های پر رفت‌وآمد سرو می‌کنند. در شهر اصفهان هم به‌راحتی می‌توانید این غذاها را در کافه‌ها و دکه‌های میدان نقش جهان نوش‌جان کنید.

کله جوش اصفهانی

کله جوش یکی از ساده‌ترین غذاهاست که در بیشتر شهرها آن را به روش خاص خود درست می‌کنند. جالب است بدانید که اصالت کله‌ جوش یا کال جوش به اصفهان می‌رسد. ایل قشقایی برای اولین بار در نزدیکی اصفهان این غذا را ابداع کردند.

کال جوش از کشک یا دوغ محلی درست می‌شود. کشک و آب به همراه نعنا داغ، گردو و پیاز برای مدت کمی می‌جوشد و یک غذای تیلیتی و خوشمزه از آب می‌آید.

نخود آب

در نزدیکترین دکه و کافه می‌توانید خوشمزه‌ترین نخود آب را میل کنید؛ نوعی آش نخود که در شب‌های بلند زمستان آن را می‌خورند. این خوراک مقوی را در سفره‌خانه‌های سنتی این شهر پیدا می‌کنید.

نخود آب، ترکیب نخود پخته، آب و ادویه‌های معطر است که آن را با آرد گندم غلیظ می‌کنند. این غذا سردی را از بدن شما دور می‌کند و از سال‌های دور کنار خیابان به ‌فروش می‌رسد.

گوشفیل با دوغ

گوشفیل معروف‌ترین شیرینی اصفهانی است. در ماه مبارک رمضان سر سفره افطار دیده می‌شود و طعمی شبیه به زولبیا دارد. این شیرینی را داخل روغن سرخ می‌کنند و بسیار ترد و برشته است.

نکته جالب این است که اصفهانی‌ها آن را با دوغ محلی نوش‌جان می‌کنند. برای بار اول ممکن است مایل به خوردن ترکیب ترشی و شیرینی نباشید. پیشنهاد می‌کنیم به ذائقه اصفهانی‌ها اعتماد کنید و این ترکیب بی‌نظیر را تجربه کنید.

حلیم شیر

آش حلیم در بیشتر شهرهای ایران دیده می‌شود. حلیم غذای خاورمیانه است. در کشورهای ترکیه، عراق و سوریه هم انواع مختلفی از آن درست می‌شود. اصفهانی‌ها آن را با گوشت گردن و دنده گوسفند درست می‌کنند.

این حلیم را با شیر محلی بی‌نظیر می‌پزند؛ غذای نسبتا چرب و خوشمزه که درست کردن آن بسیار پرزحمت است. این غذا را در کافه‌های سنتی و کله‌پزی‌ها سرو می‌کنند.

یخمه ترش

یکی از قدیمی‌ترین غذاهای اصفهان که این روزها کمتر کسی آن را در خانه می‌پزد، یخمه ترش است. در کافه‌های سنتی شهر ممکن است آن را پیدا کنید. یخمه ترش هم بسیار پرزحمت بوده و هم طعم ترش و ملسی دارد.

گوشت گوسفندی، برنج، شیره خرما، برگه زردآلو و آلو در تهیه آن استفاده می‌شود. یخمه ترش ظاهری شبیه به حلیم دارد و برخی آن را نوعی آش محلی می‌دانند.

حلیم ماش و قمری

اگر طرفدار حلیم بادمجان هستید، این غذا را از دست ندهید. البته حلیم بادمجان هم یک غذای اصفهانی است. کلم قمری و ماش را به همراه پیاز، گوشت گوسفندی و ادویه برای تهیه این غذا استفاده می‌کنند.

تمام مواد را با هم می‌پزند و خوب هم می‌زنند. مدت زمان پخت این حلیم طولانی است و باید به اندازه‌ای آن را هم بزنند تا کشسان و غلیظ شود.

اگر دوست دارید کشک بادمجان را به روش اصفهانی‌ها درست کنید، سری به مقاله طرز تهیه کشک بادمجان بزنید.

کلام آخر

اصفهان شهر بناهای تاریخی و اصیل است. گردشگران زیادی هر ساله از این شهر بازدید می‌کنند. بیشتر ما اصفهان را به شهر فرهنگ و تاریخ می‌شناسیم، در حالی‌که ذائقه مردمانش، آن را به شهر غذاهای اصیل تبدیل کرده ‌است.

ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با غذاهای سنتی و محلی اصفهان آشنا کنیم تا در سفر بعدی خود، به سراغ تجربه طعم‌های اصیل بروید.

سوالات متداول:

معروف‌ترین غذای اصفهان کدام است؟

کباب بریونی و خورشت ماست از معروف‌ترین غذاهای اصفهان هستند.

قدیمی‌ترین غذای محلی اصفهان چه نام دارد؟

یخمه ترش از قدیمی‌ترین غذاهای اصفهان است، ظاهری شبیه به حلیم دارد و این‌ روزها کمتر کسی آن را در خانه می‌پزد.

گوشفیل چیست؟

معروف‌ترین شیرینی اصفهانی که طعمی شبیه به زولبیا دارد و آن را با دوغ محلی نوش‌جان می‌کنند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید