کشک بادمجان یک غذای اصیل و سنتی ایرانی است. خاستگاه اصلی آن شهرهای شمال کشور، اصفهان و زنجان هستند. امروزه کشک بادمجان را در بسیاری از شهرها درست میکنند.
ترکیب جذابی از بادمجان، کشک، سیر فراوان و پیاز، این غذا را تبدیل به پرطرفدارترینها کرده است. بسیاری آن را به عنوان پیش غذا میل میکنند. در این مقاله قصد داریم تمام فوتوفنهای این غذای ساده و اصیل را با شما در میان بگذاریم.
طرز تهیه کشک بادمجان مجلسی
کشک بادمجان یک غذای ساده و سریع برای جشنها و میهمانیهای شما خواهد بود. پیشنهاد میکنیم آن را جایگزین غذاها و پیش غذاهای فرنگی کنید.
این غذا ظاهر جذابی دارد و انتخاب خوبی برای پذیرایی است. شما میتوانید آن را هم بهصورت سرد و هم گرم سرو کنید و لذت ببرید.
مواد لازم:
- بادمجان: 1 کیلوگرم
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- سیر: 6 حبه
- گردو خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
- کشک: نصف پیمانه
- نعنا خشک: 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
- روغن مایع سرخکردنی: به مقدار لازم
طرز تهیه کشک بادمجان رستورانی
برای درست کردن کشک بادمجان ابتدا لازم است بادمجانها را پوست بگیرید و آنها را در یک ظرف آب بریزید. 1 قاشق چایخوری نمک به آب اضافه کنید و اجازه دهید بادمجانها حدود 30 دقیقه در این محلول باقی بمانند. این کار باعث میشود بادمجانها موقع سرخ کردن، روغن کمتری به خود جذب کنند.
بادمجانها را از آب خارج کنید. آنها را کمی فشار دهید و بر روی یک دستمال حولهای تمیز پهن کنید تا آب آنها کشیده شود. در یک تابه مناسب، مقداری روغن مخصوص سرخ کردن بریزید و بادمجانها را سرخ کنید. بادمجانها را به کمک یک چاقوی بزرگ ساطوری کنید.
پیاز و سیر را پوست بگیرید و کمی ریز خرد کنید. در تابه دیگری روغن مایع مخصوص پخت و پز بریزید و پیاز خرد شده را در آن کمی تفت دهید. بعد از طلایی شدن پیاز، سیر را اضافه کنید.
مراقب باشید سیر نسوزد. حرارت را کم کنید و زردچوبه، فلفل و نعنا را داخل تابه بریزید. گردو خرد شده را هم کمی تفت دهید تا روغن پس دهد. بادمجانها را به تابه اضافه کنید و کمی آنها را تفت دهید.
نوبت اضافه کردن کشک است. بهتر است آن را با کمی آب جوش رقیق کنید و داخل تابه بریزید. درب تابه را ببندید و به مدت 20 تا 30 دقیقه کشک بادمجان را روی حرارت نگه دارید تا بهخوبی جا بیفتد و روغن پس بدهد.
غذای شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و با نعنا داغ، سیر داغ و کشک تزئین کنید. موقع سرو میتوانید کمی کشک اضافه هم در کنار غذا قرار دهید.
برای اینکه کشک بادمجان شما خوشمزه و مجلسی شود، بهتر است بادمجان را سرخ کنید. برای این کار از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنید تا سالمتر باشد.
روغن سرخکردنی تبرک بسیار باکیفیت است و نقطه دود بالایی دارد. به کمک این روغن میتوانید بادمجانها را طلایی سرخ کنید، در حالیکه روغن کمتری به خود جذب کنند.
طرز تهیه کشک بادمجان کبابی
در روش پخت بالا گفتیم بادمجانها را سرخ کنید تا کشک بادمجان شما مجلسی و خوشمزه شود. کبابی کردن بادمجانها روش به مراتب سالمتری است و عطر و طعم دودی آن یادآور غذاهای اصیل شمالی خواهد بود.
مواد لازم:
- بادمجان: 6 عدد
- سیر: 5 حبه
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
- کشک: نصف پیمانه
- گردو: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
- آب نارنج: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن مایع مخلوط: به مقدار لازم
طرز تهیه کشک بادمجان مازندرانی
ابتدا بادمجانها را به همراه پوست بر روی یک توری مناسب پهن کنید و آن را روی شعله اجاق گاز کبابی کنید. شما همچنین میتوانید آنها را داخل فر کبابی کنید. برای کبابی کردن بادمجان در فر لازم است آنها را با پوست بر روی یک کاغذ روغنی و داخل سینی فر بچینید.
لازم است به کمک چاقو چند سوراخ داخل بادمجانها ایجاد کنید تا حبابهای هوا خارج شوند. فر را روی دمای 200 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید حدود 30 دقیقه بادمجانها کبابی شوند.
پوسته بادمجانهای کبابی شده به راحتی و بدون نیاز به چاقو جدا میشوند. آن را به کمک یک چاقوی بزرگ بر روی تخته آشپزخانه ساطوری کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید، داخل تابه مناسب کمی روغن مایع بریزید و پیاز را داخل آن تفت دهید. بهتر است سیرها را له کنید و بعد از طلایی شدن پیاز، آنها را اضافه کنید. در همین مرحله زردچوبه، فلفل و نعنا را به پیاز اضافه کنید.
شما میتوانید مقداری از پیاز، سیر و نعنا را جداگانه سرخ کنید و برای تزئین کنار بگذارید. بادمجانها را به تابه اضافه کنید و حرارت را کم کنید. کشک را به همراه کمی آب جوش رقیق کنید. کشک و آب نارنج را داخل تابه بریزید و اجازه دهید 30 دقیقه بهخوبی بپزند.
شما میتوانید بادمجانها را از قبل روی هیزم کبابی کنید تا عطر این غذا دوچندان شود. غذا را با کشک، سیر داغ، نعنا و پیاز داغ تزئین کنید.
کشک بادمجان کبابی بسیار کم روغن و کمکالری است و استفاده از روغن گیاهی آن را سالمتر میکند. روغن مایع مخلوط تبرک از ترکیب چند روغن گیاهی درست شده و سرشار از مواد مغذی است، بیتردید این روغن انتخاب مناسبی خواهد بود.
طرز تهیه کشک بادمجان رژیمی
کشک بادمجان غذای خوشمزه و سالمی است، اما روغن نسبتا زیادی برای سرخ کردن بادمجان استفاده میشود. تقریبا هر 100 گرم از این غذا، 176 کالری دارد. خبر خوب این است که شما میتوانید آن را با کمترین روغن و کالری درست کنید و لذت ببرید.
مواد لازم برای دو نفر:
- بادمجان: 4 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 4 حبه
- کشک: نصف پیمانه
- گردو: 4 عدد
- نعنا خشک: 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه کشک بادمجان دونفره
در مرحله اول بادمجانها را پوست بگیرید و آنها را به صورت نگینی خرد کنید. یک قاشق چایخوری نمک را به یک پیمانه آب اضافه کنید و بادمجانها را 30 دقیقه در این محلول قرار دهید. این کار باعث میشود تلخی بادمجان گرفته شود و موقع پخت روغن کمتری جذب کند.
البته موقع خرید بادمجان دقت کنید که دانهدار و تلخ نباشند و بادمجانهای سیاه را انتخاب کنید. بادمجانهای بنفش و نرم معمولا دانهدار و تلخ هستند. گردوها را کاملا له کنید تا موقع پخت روغن پس بدهند.
یک تابه بردارید و روغن زیتون را در آن بریزید، پیاز و سیر خرد شده را داخل آن بریزید. حرارت را کم کنید، بعد از اینکه کمی پیازها سبک شدند، بادمجانهای خرد شده را اضافه کنید. تقریبا 5 دقیقه زمان لازم است تا بادمجانها بپزند، لازم نیست کامل سرخ و طلایی شوند.
نمک و زردچوبه را در همین مرحله اضافه کنید، سپس نعنا و گردو را بریزید. در مرحله آخر کشک رقیق شده را به غذا اضافه کنید و درب تابه را بگذارید. 30 دقیقه بعد کشک بادمجان سالم و رژیمی شما آماده است.
گردو روغن کافی را به غذای شما میرساند، بنابراین طعم این غذا تفاوت چندانی با روشهای قبل ندارد. با این تفاوت که هم سالم است و هم زود شما را سیر میکند.
اگر رژیم غذایی سالمی دارید و اهل ورزش کردن هستید، میتوانید سری به مقاله بهترین سبزیجات برای بدنسازی بزنید و با تغذیه سالم در این زمینه آشنا شوید.
کلام آخر
کشک بادمجان غذای پرطرفدار و اصیل ایرانی است که روشهای متنوعی برای پخت آن وجود دارد. این غذا را در وعده اصلی یا پیش غذا میل کنید و لذت ببرید.
کشک بادمجان کالری نسبتا بالایی دارد. ما در این مقاله شما را با نوع رژیمی و کم روغن این غذا آشنا کردیم. طرز تهیه کشک بادمجان کبابی و مجلسی را هم با شما در میان گذاشتیم، شما این غذا را به کدام روش بیشتر ترجیح میدهید؟
سوالات متداول:
چرا کشک بادمجان تلخ میشود؟
بادمجانهای دانهدار باعث تلخی این غذا میشوند. برای این غذا بادمجان سیاه و سفت انتخاب کنید و آنها را قبل از پخت داخل آب و نمک قرار دهید.
چکار کنیم کشک بادمجان زیاد چرب نشود؟
قبل از سرخ کردن بادمجانها بهتر است آنها را در محلول آب و نمک بگذارید تا روغن کمتری جذب کنند. کبابی کردن بادمجان هم روش سالمی است.
کالری کشک بادمجان چقدر است؟
هر 100 گرم کشک بادمجان تقریبا 176 کالری دارد.
شبکه های اجتماعی