مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی لاهیجان

غذاهای محلی لاهیجان

لاهیجان یکی از شهرهای زیبا در شمال کشورمان است. طبیعت سرسبز و مردمان خون‌گرم این منطقه، هر گردشگری را علاقمند به سفر دوباره به این شهر می‌کند. لاهیجان به شهر چای معروف است و سوغات لاهیجان را چای خوش‌عطر آن می‌دانند.

ما در این مقاله قصد داریم شما را با روی دیگر این شهر آشنا کنیم، غذاهای ترش و ملس لاهیجان را در سفر خود به این شهر از دست ندهید. در سفر به لاهیجان، قید غذاهای تکراری را بزنید و خود را میهمان غذاهای خوش‌رنگ و لعاب محلی کنید.

با ما همراه شوید تا خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین غذاهای محلی لاهیجان را به شما معرفی کنیم.

غذاهای معروف لاهیجان

لاهیجان هم درست مثل بیشتر شهرهای ایران، سفره‌های رنگین و مخصوص به خود را دارد. در سفر به این شهر زیبا کال کباب، ماهی شکم‌پر، ترش کباب و میرزا قاسمی را از دست ندهید.

میرزا قاسمی لاهیجان

میرزا قاسمی لاهیجان

خطه گیلان و مازندران را به غذاهای کبابی و میرزا قاسمی می‌شناسند. میرزا قاسمی را در مازندران و گیلان به روش‌های متنوعی درست می‌کنند. در زمان ناصرالدین شاه، والی شهر رشت این غذا را ابداع کرد و درست از همان روز، بیشتر ایرانی‌ها عاشق و دلباخته این غذا شدند.

میرزا قاسمی از ترکیب بادمجان کبابی، گوجه‌فرنگی و تخم‌مرغ درست می‌شود. مردم لاهیجان سبزیجات معطر خاص خود را در این غذا می‌ریزند. راز خوشمزگی و عطر بی‌نظیر آن هم از سیر فراوان می‌آید. سیر محلی منطقه گیلان، طعم این غذا را بی‌رقیب می‌کند.

در مقاله طرز تهیه میرزا قاسمی روش‌های مختلف درست کردن آن را به شما آموزش دادیم.

شش انداز گیلکی

بادمجان در غذاهای شمالی به شکل‌های مختلفی هنرنمایی می‌کند. اگر عاشق بادمجان هستید، لاهیجان با غذاهای خود می‌تواند دل شما را برباید. پیاز داغ فراوان و گردو را با کمی آب می‌پزند، سپس به آن بادمجان سرخ‌شده، سیر تازه و رب انار اضافه می‌کنند.

غذاهای نونی لاهیجان بسیار متنوع هستند. این غذاها را با نان تازه و محلی میل می‌کنند و حتما در کنار آنها سبزی تازه و دوغ محلی سرو می‌شود. به بهترین رستوران غذای محلی لاهیجان سر بزنید و بدون معطلی شش انداز گیلکی را سفارش دهید.

خورشت سبزی فسنجان

این غذا مخصوص عاشقان قرمه‌سبزی و فسنجان است. ظاهری شبیه به خورشت قرمه سبزی دارد، اما طعم آن شبیه به خورشت فسنجان است. به‌طور خلاصه باید بگوییم که زندگی کوتاه‌تر از آن است که تجربه چشیدن این غذا را به بعد موکول کنید.

برای تهیه این خورشت از گوشت مرغ محلی استفاده می‌کنند. سبزی‌های معطر گیلان مثل گشنیز و نعنا در این غذا به چشم می‌خورند و گردوی آسیاب‌شده، لعاب خاصی به آن می‌دهد.

برای رنگ و طعم بهتر، رب انار محلی به آن اضافه می‌کنند. این غذا را به همراه کته شمالی سفارش دهید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید.

اگر به آشپزی ایرانی علاقه دارید، به مقاله طرز تهیه خورشت قرمه سبزی مجلسی بروید و با انواع روش پخت این خورشت آشنا شوید.

مرغ و آلوی لاهیجان

مرغ و آلوی لاهیجان

گیلکی‌ها مرغ محلی را چنان خوش‌رنگ و لعاب می‌پزند که دل هر گرسنه‌ای را آب می‌کند. مرغ ترش یکی از محبوب‌ترین غذاهای شمالی است. طرز تهیه مرغ ترش در هر منطقه از شمال متفاوت است، اما در بیشتر آنها آلو و دانه‌های انار دیده می‌شود.

مرغ و آلوی لاهیجانی از ترکیب مرغ، پیاز، سیر، آلو و قیسی درست می‌شود. در ترکیب این غذا از رب‌های ترش و خانگی استفاده می‌کنند که هر کسی مهارت پختن آنها را ندارد. رب انار هم پای ثابت غذاهای گیلکی است و رنگ این غذا را دلپذیر می‌کند.

برای آشنایی با روش پخت رب انار، مقاله طرز تهیه رب انار را از دست ندهید.

کال کباب لاهیجان

پیش غذای اصیل و خوشمزه گیلکی، کال کباب است که در تهیه آن باز هم از بادمجان کبابی استفاده می‌کنند. کال کباب را می‌توانید در کنار غذاهای دیگر سفارش دهید و به‌عنوان چاشنی آن را نوش‌جان کنید.

لاهیجانی‌ها انار، گردو و سبزی محلی شمال ‌به‌نام خالواش را در ظرف سفالی نمک‌یار به همراه سیر فراوان می‌کوبند. بادمجان کبابی، آب انار تازه، نمک و گلپر را به مواد قبلی اضافه می‌کنند. این مواد برای چند ساعت با هم مزه‌دار می‌شوند. سیر و سبزی محلی از مهمترین ترکیبات این پیش‌غذاست و پیشنهاد می‌کنیم آن را از دست مردم محلی بچشید.

کباب ترش لاهیجان

کباب ترش که محلی‌ها به آن ترش کباب می‌گویند، یکی از مهمترین کباب‌های استان گیلان است. برای درست کردن این کباب نرم و لطیف، از گوشت گوسفندی درجه یک استفاده می‌کنند.

گوشت را در سس مخصوص به مدت چند ساعت قرار داده، سپس آن را روی منقل کبابی می‌کنند. راز ترش کباب در سس مخصوص آن است. گردو، پیاز، رب انار، سیر فراوان، نمک، فلفل و سبزی‌های معطر محلی را با هم ترکیب می‌کنند.

سبزی‌های محلی مثل خالواش، چوچاق و بینه تنها در منطقه حاصلخیز شمال یافت می‌شوند و عطر بی‌نظیری دارند. این سبزی‌ها را با مقداری جعفری، ترخون، گشنیز و مرزه در سس این غذا اضافه می‌کنند.

اگر اهل کباب‌خوری هستید، مقاله طرز تهیه کباب کوبیده را به‌هیچ وجه از دست ندهید.

غذای محلی لنگرود

غذای محلی لنگرود

لنگرود از شهرهای خوش آب‌وهوا و سرسبز گیلان است که در نزدیکی لاهیجان واقع شده و غذاهای این شهرها مشترک هستند. یکی از غذاهای مخصوص لاهیجان یارمه پلو است که بیشتر در لنگرود آن را می‌پزند.

یارمه پلو نوعی برنج مخلوط است که در آن به ‌ازای دو پیمانه برنج، یک پیمانه کوچک بلغور گندم و ماش محلی استفاده می‌شود. این برنج را به‌صورت دمپختک درست می‌کنند و در ترکیب آن پیاز و سیر فراوان می‌ریزند.

این کته خوش‌عطر و بی‌نظیر را در خانه مردمان مهمان‌نواز لاهیجان و لنگرود میل کنید. در کنار آن حتما از سبزی تازه و دوغ محلی هم استفاده می‌کنند.

یکی از پرطرفدارترین انواع چاشنی که در کنار بیشتر غذاها سرو می‌شود، ناز خاتون است.

غذای ناز خاتون لاهیجان

در بیشتر شهرهای شمالی می‌توانید ناز خاتون را سفارش دهید. برای درست کردن این چاشنی خوشمزه و فوری، بادمجان‌ کبابی را ساطوری کرده و به آن گوجه له‌شده و پخته اضافه می‌کنند. آبغوره و آب انار روی آن می‌ریزند و این ترکیب را برای مدت کوتاهی روی اجاق می‌پزند.

گلپر، نعنا و سیر فراوان را به آنها اضافه می‌کنند و بعد از مدتی آن را از روی حرارت برمی‌دارند. در آخر گردوی آسیاب‌شده به آن اضافه می‌کنند. این غذا را به‌عنوان پیش‌غذا یا شام ساده هم با نان محلی و دوغ تازه سرو می‌کنند.

اگر به غذاهای محلی علاقه دارید، سری هم به مقاله غذاهای محلی اصفهان بزنید.

کلام آخر

خطه خوش آب‌وهوای گیلان را به داشتن طبیعت زیبا و سرسبز می‌شناسید. این بار در سفر خود به شهر زیبای لاهیجان در دنیای طعم‌ و مزه‌ها بچرخید. غذاهای این شهر برخاسته از دل طبیعت منحصربه‌فرد آن است و خاطره طعم آن، شما را دوباره به این شهر خواهد کشاند.

ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با غذاهای معروف و دوست‌داشتنی شهر زیبای لاهیجان آشنا کنیم.

سوالات متداول:

غذای ناز خاتون چیست؟

ناز خاتون نوعی چاشنی و پیش‌غذاست که از بادمجان کبابی، گوجه فرنگی پخته، آب انار و آبغوره درست می‌شود. همه این مواد را خوب می‌پزند، به آن سیر، نعنا، گلپر و گردو اضافه می‌کنند.

شش انداز گیلکی با میرزاقاسمی چه فرقی دارد؟

این غذاها بسیار شبیه هم هستند با این تفاوت که در شش‌انداز به‌جای تخم‌مرغ از گردو، رب انار و سبزی‌های معطر گیلان استفاده می‌شود.

سبزی‌های محلی استان گیلان چه نام دارند؟

خالواش، چوچاق و بینه سبزی‌های محلی رشت و لاهیجان هستند و در بیشتر غذاهای محلی استفاده می‌شوند.

انتشار دهید:

1 نظر

  • سلطانی
    ۱۶ آبان ۱۴۰۲, ۱۵:۵۴

    ممنون از شما

یک نظر بنویسید