مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی مسجد سلیمان

غذاهای محلی مسجد سلیمان

مسجد سلیمان یکی از شهرهای بختیاری‌نشین استان خوزستان بوده و از لحاظ جغرافیایی به شهرستان‌های هفتکل، لالی اندیکا، اهواز و شوشتر نزدیک است. شهرستان زیبای مسجد سلیمان در میان کوه‌های زاگرس قرار دارد و از جمله شهرهای پیشگام حفاری نفت در ایران است.

مسجد سلیمان طبیعت بکر و زیبایی دارد. مهم‌ترین جاذبه‌های آن آتشکده جاویدا، دشت شیمبار، آبشار نگین و معبد بردنشانده است. یکی دیگر از جاذبه‌های شهرهای جنوبی مردم خونگرم آن هستند.

خوزستانی‌ها از گذشته به میهمان‌نوازی و آشپزی اصیل معروف بودند. غذاهای محلی استان خوزستان شما را شیفته این خطه از ایران خواهد کرد. در این مقاله قصد داریم مروری بر غذاهای اصیل مسجد سلیمان داشته باشیم.

غذاهای محلی خوزستان

تنوع در غذاهای استان خوزستان بسیار زیاد است. هر شهری از این استان زیبا آشپزی مخصوص به خود را دارد و سفر به هر نقطه از خوزستان، ارزش تجربه غذاهای سنتی را دارد.

قلیه ماهی

قلیه ماهی

به‌ یاد داشته باشید که شما به شهرهای جنوبی ایران سفر می‌کنید تا قلیه ماهی بخورید. معروف‌ترین غذای جنوبی که در هر استان آن را متفاوت از دیگری آماده می‌کنند. ماهی منبع غنی از پروتئین، کلسترول، چربی سالم و امگا 3 است.

پزشکان مصرف ماهی را بسیار توصیه می‌کنند. خوزستانی‌ها به‌دلیل نزدیکی به دریا این غذا را بیشتر مصرف می‌کنند. خورشت قلیه ماهی درجه یک را معمولا با ماهی تن و سبزی‌های معطر مثل گشنیز و شنبلیله درست می‌کنند. رب انار و تمبر هندی در کنار ادویه‌های تند و تیز جنوبی طعم بی‌نظیری به خورشت قلیه می‌دهد.

البته جنوبی‌های خوش‌سلیقه این غذا را با میگو هم درست می‌کنند. این غذای خوزستانی بسیار خوش‌طعم و پرطرفدار است و پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را بچشید.

برای آشنایی بیشتر با غذاهای جنوبی می‌توانید به استان هرمزگان و شهر زیبای میناب سفر کنید. در همین زمینه سری به مقاله غذاهای محلی میناب بزنید.

اوپیوزی (آب پیازی)

اوپیوزی که به گویش محلی به ‌معنی آب پیاز است از غذاهای محلی و ساده استان خوزستان می‌باشد. این غذا بسیار راحت و سریع آماده می‌شود، اما طعم دلنشینی دارد و در وعده شام بسیار پرطرفدار است.

اوپیوزی به اشکنه جنوبی هم معروف است. پیاز را به‌همراه زردچوبه، فلفل و نمک تفت می‌دهند، سپس به آن رب انار، گردو سابیده و مقدار کمی شکر اضافه می‌کنند. در آخر آب را داخل اشکنه می‌ریزند تا به‌جوش بیاید و جا بیفتد.

اشکنه اپیوزی را با نان خشک محلی سرو می‌کنند. نان تیلیت‌شده و پیاز خام مزه این غذای ساده را کامل می‌کند.

استان خراسان و شهر مشهد هم تنوع خوبی در انواع اشکنه دارد. در مقاله غذاهای محلی مشهد با آنها آشنا شوید.

بُرِشُک غذای کجاست؟

بُرِشُک غذای کجاست؟

غذای برشک در استان خوزستان و شهرهای دزفول و مسجد سلیمان درست می‌شود. این غذا نوعی سوپ ساده و خوشمزه است که اتفاقا طرفداران زیادی دارد. درست کردن این غذا کار راحتی است و در خانه می‌توانید آن را خیلی سریع آماده کنید.

ابتدا پیاز را در روغن تفت می‌دهند تا خوب سرخ و طلایی شود، سپس به آن زردچوبه، فلفل و نمک اضافه می‌کنند. برای غلیظ شدن سوپ 2 قاشق آرد گندم را جداگانه در کره محلی تفت داده، سپس آن را آرام آرام به پیاز داغ اضافه می‌کنند.

در آخر دو پیمانه آب جوش روی سوپ می‌ریزند و تقریبا نیم ساعت زمان می‌دهند تا خوب جا بیفتد و آماده شود.

خوردن غذاهای محلی بدون پلو هم لذت بسیاری دارد. با مراجعه به مقاله‌ی غذای محلی بدون برنج، می‌توانید با آن‌ها آشنا شوید.

غذاهای معروف مسجد سلیمان

غذاهای محلی و سنتی شهرهای جنوبی ایران به عطر و طعم ادویه‌های خاص همراه است. ادویه‌های جنوبی معمولا به دست مردم محلی تهیه می‌شوند و ترکیبات منحصربه‌فردی دارند. شاید به همین دلیل است که قلیه یا فلافلی که در جنوب می‌خورید کاملا متفاوت از شهرهای مختلف ایران است.

فلافل

فلافل یکی از معروف‌ترین غذاهای جنوب ایران است. در شهرهای مختلفی مثل بندرعباس، بوشهر، قشم، میناب، بندر لنگه و مسجد سلیمان، این غذای خیابانی و پرطرفدار را درست می‌کنند.

استفاده از حبوبات موثرترین راهکار برای کاهش مصرف بیش‌ازحد گوشت قرمز است. جنوبی‌های خوش‌ذائقه از نخود فراوان در تهیه فلفل استفاده می‌کنند و نوعی کتلت سوخاری با آن درست می‌کنند که اتفاقا بسیار سالم است.

طرز تهیه فلافل بندری بسیار ساده است. در مرحله اول نخود را از چند روز قبل در آب خیس می‌کنند تا نفخ نداشته باشد. نخود را به‌همراه سیر، پیاز فراوان، فلفل، جعفری، آرد لپه، گشنیز، زردچوبه و نمک به‌خوبی چرخ می‌کنند. در آخر به مواد چند تخم‌مرغ اضافه می‌کنند تا یکدست و منسجم شوند.

مواد فلافل را در روغن داغ سرخ می‌کنند، فلافل‌ها را به‌همراه سبزیجات دلخواه به‌صورت ساندویچ در دکه‌های مخصوص می‌فروشند. موقع سفر به مسجد سلیمان به‌هیچ وجه فلافل داغ و تازه را از دست ندهید.

برای آشنایی با غذاهای خوشمزه شهر شیراز که رنگ و بوی غذاهای جنوبی را دارند، حتما مقاله غذاهای محلی شیراز را بخوانید.

سمبوسه

سمبوسه

با شنیدن نام سمبوسه یاد غذاهای خوزستانی در ذهن شما تداعی می‌شود. سمبوسه جنوبی‌ها طعم فوق‌العاده و دلپذیری دارد. این غذا هم درست مثل فلافل یک غذای خیابانی و ساده است. البته خانم‌های کدبانو هم در خانه سمبوبه ترد و خوشمزه درست می‌کنند.

مواد داخل سمبوسه در هر شهری از جنوب با دیگری فرق دارد. آبادانی‌ها داخل سمبوسه را با پوره سیب‌زمینی و شوید تازه پر می‌کنند. خوزستانی‌ها سمبوسه را غذای کاملی می‌دانند و داخل آن گوشت چرخ‌کرده، فلفل دلمه، رب گوجه‌فرنگی، گشنیز، نمک، فلفل، سیر، پیاز و سیب‌زمینی می‌ریزند. همه مواد را داخل روغن تفت می‌دهند، سپس نان لواش مخصوص را با این مواد می‌پیچند.

شما می‌توانید در خانه سمبوسه را طبق ذائقه خود درست کنید. بعد از پرکردن نان لواش با مواد دلخواه، آن را داخل روغن سرخ و برشته کنید. در کنار آن حتما از سس کچاپ یا مایونز استفاده کنید.

پیشنهاد می‌کنیم سمبوسه خانگی خود را با سس کچاپ تبرک مزه‌دار کنید و در کنار خانواده از طعم آن لذت ببرید.

ارده پلو

ارده پلو از غذاهای سنتی استان خوزستان و شهرستان‌های دزفول و مسجد سلیمان می‌باشد. البته این غذای خاص و خوشمزه را در سراسر استان طبخ می‌کنند و برخی به آن آش ارده می‌گویند.

جالب است بدانید که این غذا شباهتی به آش ندارد و در واقع نوعی پلو مخلوط است که در ترکیبات آن از برنج، ماش، ارده کنجد، شیره خرما و ادویه‌های مخصوص استفاده می‌شود. اگر اهل شیرین پلو و غذاهای شیرین باشید، عاشق ارده پلو می‌شوید.

جنوبی‌ها در کنار این غذا حتما از سبزی خوردن تازه مثل تربچه و گشنیز استفاده می‌کنند. ارده پلو را داخل سینی بزرگ سرو می‌کنند و معمولا آن را با ترشی‌های تند نوش‌جان می‌کنند.

کلام آخر

مسجد سلیمان از جمله شهرهای زیبا و دیدنی استان خوزستان است و جاذبه‌های گردشگری بسیاری دارد. خوراک‌های رنگارنگ جنوبی‌ها بسیار هوس‌انگیز هستند. در شهر مسجد سلیمان بهترین فلافل‌ها و سمبوسه‌ها را می‌توانید امتحان کنید.

در سفر جذاب خود به شهر مسجد سلیمان، حتما غذاهایی را که در این مقاله معرفی کردیم امتحان کنید. اگر شما هم با غذاهای خاص این شهر آشنا هستید، به ما معرفی کنید.

سوالات متداول:

اشکنه محلی خوزستان چه نام دارد؟

اپیوزی یا آب پیازی نوعی اشکنه مخصوص جنوبی‌ها است که در ترکیبات آن از پیاز، رب انار، گردو سابیده، نمک و ادویه استفاده می‌شود.

برشک غذای محلی کجاست؟

برشک نوعی سوپ ساده از ترکیب پیاز سرخ شده، نمک، فلفل، زردچوبه و آرد گندم است که در استان خوزستان به‌خصوص شهرهای دزفول و مسجد سلیمان درست می‌شود.

فلافل غذای معروف کدام شهرهای جنوبی است؟

فلافل در شهرهای مختلفی مثل بندرعباس، بوشهر، قشم، میناب، بندر لنگه و مسجد سلیمان یک غذای خیابانی و پرطرفدار است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید