مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی مشهد

غذاهای محلی مشهد

شهر زیارتی مشهد یکی از پربازدیدترین شهرهای ایران در تعطیلات و آخرهفته‌ها است. مشهد تنوع زیادی در خوراک دارد و بدون اغراق می‌توان به آن لقب شهر غذا داد.

بهترین شیشلیک و کباب را در رستوران‌های ییلاقی شاندیز و طرقبه تجربه کنید. مشهدی‌ها مهارت خاصی در پخت آش و شله دارند.

این بار که برای زیارت به مشهد مقدس سفر کردید، غذاهایی را که در این مقاله معرفی می‌کنیم بچشید تا تجربه سفرتان به این شهر زیبا کامل شود.

غذای مجلسی مشهد

غذاهای ضیافتی و پرطمطراق در مشهد تنوع زیادی دارند. سینی‌های کباب را می‌توانید در رستوران‌های مشهد میل کنید و لذت ببرید. در ادامه با غذاهای مجلسی این شهر بیشتر آشنا شوید.

شیشلیک شاندیز

شیشلیک شاندیز

شیشلیک نوعی کباب دنده است که از 6 تکه تشکیل شده و اصالت آن به منطقه آذربایجان برمی‌گردد. این نوع کباب دنده‌ای در منطقه قفقاز هم طبخ می‌شود و شهرت جهانی دارد. تاریخچه شیشلیک شاندیز مشهد بسیار جالب است.

شاندیز منطقه ییلاقی و خوش آب‌وهوای اطراف مشهد است. سالها پیش فردی به‌نام کریم حاتم‌زاده هاشمی از اردبیل به شاندیز مهاجرت می‌کند. کریم طبقه پایین یک میهمان‌خانه قدیمی را به رستوران تبدیل کرده و در آن شیشلیک سرو می‌کند.

رستوران کریم شیشلیکی عده زیادی را به این منطقه می‌کشاند. بعدها شاگردان کریم فوت‌وفن این کباب را می‌آموزند و خیلی زود شیشلیک شاندیز بر سر زبا‌ن‌ها می‌افتد.

بهترین شیشلیک ایران را می‌توانید در رستوران‌های مشهد تجربه کنید. این کباب بی‌نظیر به‌همراه برنج زعفرانی درجه یک و گوجه کبابی سرو می‌شود.

اصفهان یکی از شهرهای توریستی و زیبای ایران است، برای آشنایی با خوراک‌های آن مقاله غذاهای محلی اصفهان را ببینید.

دیزی سنگی

یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار مشهدی‌ها دیزی سنگی یا همان آبگوشت است. این غذا را در بیشتر رستوران‌های مشهد می‌توانید سفارش دهید. ترکیبات اصلی این غذا گوشت گوسفندی درجه یک، پیاز، سیب زمینی، نخود، ادویه و رب است.

طعم خاص این غذا به خاطر ظرفی است که در آن طبخ می‌شود. دیگ سنگی مخصوصی که مشهدی‌ها به آن هرکاره می‌گویند. غذاها و خوراک‌های مختلفی را در این دیگ درست می‌کنند.

اشکنه قوروت

یکی دیگر از غذاهای سنتی مشهد و بیرجند و مناطق جنوبی خراسان اشکنه قوروت است. در شهرهای مختلف ایران همین غذا را با نام کله‌جوش یا کال‌جوش می‌شناسند. یک خوراک ساده و مقوی که در آن نان تیلیت می‌کنند.

کشک سابیده شده، پیاز داغ، نعنا داغ و ادویه‌های مخصوص از ترکیبات اصلی این غذا هستند. در مشهد از ریشه گیاه شیرین‌بیان برای طعم بهتر در این غذا استفاده می‌کنند.

اگر دوست دارید با روش پخت کال‌جوش همدانی آشنا شوید، مقاله طرز تهیه غذاهای محلی همدانی را بخوانید.

غذاهای محلی شاندیز

همانطور که در بالا گفتیم شاندیز یکی از مناطق سرسبز و توریستی شهر مشهد است. در سفر به مشهد، بهتر است یک روز کامل را به بازدید از این منطقه اختصاص دهید.

یتیمچه

یتیمچه

یکی از غذاهای محلی مشهد و شاندیز خوراک سالم و گیاهی است که به آن یتیمچه می‌گویند. از آنجایی‌که این غذا گوشت ندارد، در گذشته مخصوص فقرا بوده ‌است و به‌همین دلیل به آن یتیمچه می‌گویند.

ترکیبات اصلی این غذا لوبیا، عدس و نخود هستند که آنها را خوب می‌پزند، سپس بادمجان سرخ‌شده، کشک و نعنا را به آنها اضافه می‌کنند. این غذا معمولا با نان بربری مشهدی سرو می‌شود و یک شام سبک و عالی به‌حساب می‌آید.

کرمان تنوع زیادی در غذاهای بدون برنج دارد، در مقاله غذاهای محلی کرمان با آنها بیشتر آشنا شوید.

رشته پلو

رشته پلو یک غذای مناسبتی است و معمولا در ایام نوروز به امید اینکه رشته امور همیشه در دستشان باقی بماند، آن را می‌پزند.

برای تهیه این غذا رشته پلویی را با کره تفت می‌دهند، سپس آن را با پلوی آبکش‌شده دم می‌کنند. لابه‌لای پلو را با گوشت چرخ کرده یا مرغ پر می‌کنند. در آخر برای تزئین خرما و کشمش تفت داده را روی برنج می‌ریزند.

خورشت ریواس

ریواس گیاه ترش‌مزه‌ای‌ است که در مناطق کوهستانی اطراف مشهد می‌روید. مردم مشهد و شاندیز از این گیاه برای تهیه خورشت استفاده می‌کنند. گوشت گوسفندی درجه یک را با پیاز تفت می‌دهند، سپس سبزی‌های معطر مثل نعنا و جعفری را اضافه می‌کنند.

در آخر ریواس، آبغوره و ادویه‌های معطر مثل هل و دارچین داخل خورشت می‌ریزند. زعفران یکی از ادویه‌های معروف استان خراسان رضوی است که تقریبا در هر غذایی از آن استفاده می‌شود.

برای آشنایی با خورشت ریواس مردم خونگرم کردستان به مقاله غذاهای محلی سقز سر بزنید.

غذای محلی مشهد شله

غذای محلی مشهد شله

شله مشهدی آش معروفی است که بیشتر مردم دست‌کم نام آن را شنیده‌اند. برای اولین بار در زمان حمله مغول‌ها به ایران، خراسانی‌ها با خلاقیت خود این آش خوشمزه را پختند. مراحل تهیه شله بسیار پرزحمت است و زمان زیادی می‌برد.

شله مخصوص مناسبت‌های خاص مثل محرم و صفر است و به صورت نذری در این ایام سرو می‌شود. گوشت گوسفندی، چربی، گندم، نخود و لوبیا از ترکیبات اصلی این آش هستند. قیمه خوشمزه‌ای را جداگانه می‌پزند و موقع سرو روی شله می‌ریزند. در سفر خود به مشهد به ‌هیچ‌وجه از این غذا نگذرید.

شله مشهدی شباهت زیادی به آش شله قلمکار دارد. اگر دوست دارید با روش پخت این آش آشنا شوید، به مقاله طرز تهیه آش شله قلمکار بروید.

غذای محلی خراسان رضوی

شهرهای مهم خراسان مانند مشهد، سبزوار و نیشابور تنوع زیادی در کباب، آش و پلو مخلوط دارند.

آش ماستی

در شهرهای نیشابور، سبزوار و مشهد می‌توانید این آش خوشمزه را بچشید. آش ماستی از ترکیب لپه، سینه مرغ، نعنا، برگ بو، شوید، ادویه و ماست درست می‌شود.

سبزواری‌ها به‌جای لپه، نخود و لوبیا را به‌ همراه رشته آشی به این غذا اضافه می‌کنند و در آخر آن را با نعنا داغ و سیر داغ تزئین می‌کنند.

برای آشنایی با آش‌های متنوع مردم مازندران، می‌توانید نگاهی به مقاله غذاهای محلی مازندران بیندازید.

آش لخشک

مردم خوش‌سلیقه خراسان، نوعی رشته دست‌ساز را در انواع آش و سوپ استفاده می‌کنند. رشته لخشک در شهرهای گناباد، سبزوار، قوچان و نیشابور به روش سنتی درست می‌شود. رشته‌های پهن و نازکی که زنان این منطقه خمیر آن را در خانه درست می‌کنند.

عدس و اسفناج را به همراه کشک و پیاز می‌پزند و در آخر به آن رشته لخشک اضافه می‌کنند. برای تزئین مقداری نعنا داغ و سیر داغ را به همراه کشک سابیده روی آش می‌ریزند. در مراسم چهارشنبه‌‌سوری معمولا این آش را دور هم میل می‌کنند.

پلو مخلوط مشهدی

پلو مخلوط مشهدی

ایرانی‌ها علاقه زیادی به غذاهای ساده مثل پلو مخلوط دارند. از آنجایی که برنج وعده اصلی غذاهای ایرانی است، پلو قاطی غذای پرطرفداری است. برای تهیه این غذا، گوشت چرخ‌کرده را به‌صورت قلقلی در می‌آورند و به همراه رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌های مخصوص لابه‌لای برنج قرار می‌دهند.

زرشک و زعفران در بیشتر غذاهای مشهدی دیده می‌شود. ته‌دیگ سیب‌زمینی را زیر برنج می‌گذارند تا خوب طلایی شود. این غذا را معمولا با ترشی سالاد شوری میل می‌کنند.

پیشنهاد می‌کنیم سری به مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ بروید و با روش پخت آنها آشنا شوید.

کوکو شیرین

مشهدی‌ها برای مراسم خاص خود از غذاهای شیرین استفاده می‌کنند. اگر طرفدار غذاهای شیرین هستید، این غذا را از دست دوستان مشهدی میل کنید.

خانم‌های کدبانو برای تهیه این غذا تخم‌مرغ، آرد ذرت و زعفران را خوب هم می‌زنند. سپس آن را در روغن سرخ می‌کنند. در آخر شربتی از شکر، زعفران و گلاب را روی آن می‌ریزند تا شیرین و خوشمزه شود.

مسقطی مشهدی یا ماقوت

خوشمزه‌ترین دسر را در مشهد بچشید، محال است طعم آن را فراموش کنید. ماقوت نوعی حلوا است که برای تهیه آن از شیر، نشاسته ذرت، زعفران و هل استفاده می‌شود. نرمی و لطافت این دسر با انواع دسر خارجی رقابت می‌کند.

مشهدی‌ها این دسر را در ماه مبارک رمضان برای وعده افطار میل می‌کنند. در اعیاد و مراسم‌های مذهبی ماقوت را به عنوان نذری پخش می‌کنند.

دیگچه مشهدی

دیگچه مشهدی

احتمالا تابه‌حال نام این دسر را شنیدید. شله‌زرد مشهدی‌ها که طعم و عطر منحصربه‌فردی دارد. یکی از غذاهای سنتی مشهد همین دیگچه است که در مراسم‌های مذهبی حتما آن را می‌پزند.

برنج، گلاب، شیر، زعفران، هل، شکر و کره را در دیگ بزرگی می‌پزند تا کاملا یکدست شود. این دسر شباهت زیادی با شله‌زرد دارد، با این تفاوت که کمی سفت‌تر از آن است و درست مثل ته‌دیگ به ظرف پخت می‌چسبد.

کلام آخر

مشهد شهر زیارتی و پربازدیدی است که تنوع زیادی در مکان‌های دیدنی و تاریخی دارد. جاذبه‌های شهرهای خراسان رضوی به همین جا ختم نمی‌شوند، بسیاری مشهد را به شهر غذا می‌شناسند.

این‌بار در سفر خود به مشهد خوشمزه‌ترین کباب‌ها و آش‌ها را در کافه‌ها و رستوران‌های طرقبه و شاندیز امتحان کنید و خاطره سفر خود را کامل کنید.

سوالات متداول:

اشکنه قوروت غذای محلی کجاست؟

اشکنه قوروت از غذاهای محلی مشهد، بیرجند و مناطق جنوبی خراسان است که از ترکیب کشک سابیده، پیاز داغ، نعنا داغ و گردو درست می‌شود. در بیشتر شهرها به این غذا کله‌جوش می‌گویند.

آش لخشک چیست؟

یکی از آش‌های معروف شهرهای گناباد، سبزوار، قوچان و نیشابور است که با رشته مخصوص دست‌ساز آن را درست می‌کنند.

شله مشهدی چه ترکیباتی دارد؟

آش سنتی شهر مشهد که گوشت گوسفندی، چربی، گندم، نخود و لوبیا از ترکیبات اصلی آن است. شله مشهدی را همراه با خورشت قیمه سرو می‌کنند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید