در جامعه چندنژادی مالزی میتوانید انواع طعمهای مختلف غذاها را پیدا کنید. از غذاهای چینی، هندی، مالایی گرفته تا غذاهای قومیتی که ممکن است نسبت به سایر غذاها ملایمتر یا کمتر تند باشند، اما همه این غذاها به نوع خود جالب هستند. در این مقاله، 10 مورد از محبوبترین غذاهای محلی مالزی را به شما معرفی میکنیم. همراه ما باشید.
پلو مالزیایی روی برگ موز (Banana Leaf)
یکی از غذاهای عالی که از جنوب شبهجزیره هند به سوغات وارد مالزی شده و میتواند انتخاب خوبی باشد، غذاهای چتیناد است. منطقه چتیناد در ایالت تامیل نادو در جنوب هند واقع شده است. اگر عاشق برنج هستید، حتماً غذای محلی این منطقه یعنی برنج برگ موز را دوست خواهید داشت. در برنج برگ موز، برنج سفید روی یک برگ موز با مجموعهای از سبزیجات، گوشت یا ماهی طعمدار شده و ترشیجات سرو میشود.
بنانا لیف هیچ گوشتی ندارد زیرا قرار است یک غذای گیاهی سنتی هندی باشد. در بعضی رستورانها هم این غذا را فقط با سس کاری سرو میکنند. درهرصورت، انتخاب شما هرکدام از این دو نوع غذا که باشد، بهاندازه کافی چشم و دلتان را سیر میکند که دوست داشته باشید بارهای دیگر هم طعم آن را تجربه کنید.
در ادامه جالب است بدانید مالدیو یکی از جذابترین جزیرهها در دنیا است که غذاهای محلی متنوعی دارد. در مقالهی غذاهای محلی مالدیو بهطور کامل به معرفی غذاهای این کشور پرداختیم.
ناسی داگانگ (Nasi Dagang)
ناسی داگانگ یکی دیگر از غذاهای فوقالعاده خوشمزهای است که شامل برنج بخارپز شده در شیر نارگیل، ماهی کاری و مواد دیگری مثل نارگیل سرخ شده، سولوک لادا، تخممرغ آب پز و ترشی سبزیجات است. این غذا را بهعنوان یک غذای محبوب برای وعده صبحانه در ایالتهای ساحل شرقی شبهجزیره مالزی، مانند ترنگانو و کلانتان میشناسند. معروفترین ناسی داگانگ ترنگانو از محلی به نام کامپونگ لادانگ، منطقهای در منطقه کوالا ترنگانو میآید. شهرت ناسی داگانگ کامپونگ از غذایی که در دیگر شهرها پخته میشود بیشتر است و همه معتقدند کامپونگ بهترین داگانگ را دارد.
همانطور که میدانید مهمترین وعده غذایی صبحانه است که در مقالهی بهترین زمان خوردن صبحانه بهطور کامل به زمان مناسب برای خورد صبحانه اشاره کردیم.
باکوته (BKT)
غذای باکوته یک غذای محلی بسیار معروف است. پایه اصلی این غذا شامل دندههای گوشت قرمز چرب میشود. برای درستکردن این غذا، دندههای گوشت قرمز را در آبگوشتی از گیاهان و ادویهجات و ترشیجات به مدت طولانی دم میکنند. ممکن است حتی چند روز این ترکیب در مواد درست شده بماند و استراحت کند. اگر اهل گوشت هستید و میخواهید طعم این غذا را بچشید، مطمئناً میتواند بهاندازه کافی توجه شما را به خودش جلب کند.
هوکین می (Hokkien mee)
هوکین می یکی از غذاهای پرطرفدار کوالالامپور است. مواد اولیه این غذا رشتهفرنگی پخته شده در سس سویا غلیظ با گوشت قرمز، ماهی مرکب، کیک ماهی و کلم است. مکعبهای گوشت قرمز سرخ شده را هم بهعنوان تزئین برای این غذا مصرف میکنند. برخی ممکن است ادعا کنند که گوشت قرمز جزو مواد اصلی آن است اما درواقع بهعنوان بخشی از تزئین غذا مصرف میشود.
مالاییها این غذا را برای موقعیتها، جشنها و مراسمهای بزرگ و مهم خود سرو میکنند. این غذا آنقدر شناخته شده و معروف است که میگویند اگر در سفر به مالزی طعم هوکین می را نچشید، انگار که هیچوقت به مالزی نرفتهاید.
اگر برای طعمدار کردن غذاهایتان از سسهای متنوعی استفاده میکنید، با مراجعه به مقالهی سسهای معروف دنیا میتوانید اطلاعات جامعی دراینباره بهدست آورید.
ناسی لماک (Nasi Lemak)
غذای خوشمزه ناسی لماک یکی دیگر از غذاهای برنجی محلی مالزی است. این غذا شامل برنج نارگیل، میگو، آنچو سرخشده، بادامزمینی و خیار است. اگر سراغ این غذا را در رستورانهای مختلف مالزی بگیرید، احتمالاً با طعمهای متفاوتی مواجه شوید. بااینحال، برنج، خیار و بادامزمینی سه رکن اصلی این غذا است و بهخاطر اینکه آن را به روش بخارپز میپزند جزو غذاهای بسیار سالم و رژیمی است.
پلو مرغ مالزیایی ساتای (Malaysian Satay)
ساتای مالزیایی هم یکی دیگر از غذاهای گوشتی و آبدار این کشور است. این غذا را روی کورههای ذغالی میپزند و همراه با برنج و روغن بادامزمینی سرو میشود. معمولاً در جاهای مختلف، از گوشتهای مختلفی برای این غذا استفاده میکنند. هم گوشت مرغ، هم گوشت گوسفند و هم گوشت گاو جزو پرمصرفترین گوشتها برای ساتای مالزیایی است.
در کنار این غذاها، به شما پیشنهاد میکنیم که مقالهی رسپی غذاهای ایتالیایی را مطالعه کنید و با طرز تهیه غذاهای ایتالیایی آشنا شوید.
بیف رندانگ (Beef rendang)
بیف رندانگ زمانی در لیست محبوبترین غذاهای مالزی قرار گرفت که شخصی به نام گوردون رمزی برای اولینبار به مالزی آمد تا طرز تهیه آن را یاد بگیرد. گوشتی که در این غذا پخته و سرو میشود بسیار لطیف، خوشطعم و خوش طبخ است. این لطافت هم حاصل استراحت کامل و پخت آهسته آن در طول چند روز است. گوشت بیف رندانگ را در ترکیب شیر نارگیل و ادویهها میجوشانند. این غذا از جمله غذاهایی است که در سراسر مالزی طبخ و سرو میشود و در جشنوارهها و مناسبهای مختلف بسیار از آن استقبال میشود.
چارسیو (Charsiew)
چارسیو یکی دیگر از غذاهای عالی و خوشمزه مالزی است. Charsiew در لغت به معنای «سوزاندن با چنگال» است. این غذا تهیه شده از نوارهای نازک و بلند گوشت بدون استخوان قرمز است که طعمدار شدهاند. گوشتها را با چنگالهای بلند به سیخ میکشند و در اجاق سرپوشیده یا روی آتش قرار میدهند. گوشت این غذا معمولاً برشهای طولی است که با مخلوطی از عسل، پودر پنج ادویه، توفو تخمیرشده، سس سویا تیره و احتمالاً سس هویزین طعمدار میشود. از شکر ذوبشده و چاشنی روی لایه بیرونی گوشت میزنند و گاهی اوقات بهجای عسل از روکش قندی استفاده میشود تا به چارسیو لعاب خاصی بدهد.
اگر به غذاهای محلی کشورهای مختلف علاقمند هستید، به رسپی غذاهای محلی یونان سر بزنید. یونانیها به دلیل استفاده از مواد اولیه تازه، تغذیه سالم و منحصربهفردی دارند.
می گورنگ مامک (Mee goreng mamak)
همانطور که گفتیم، فرهنگ غذایی مالزی هم مثل فرهنگ چندملیتی آن است. میتوانید سروکله انواع غذاهای مختلف از کشورهای همجوار را در آن پیدا کنید. می گورنگ مامک یکی از محبوبترین غذاهای باقیمانده از فرهنگ هند است. مواد اصلی این غذا رشتهفرنگی زرد، گوشت گاو یا مرغ، میگو، سس سویا، سبزی و تخممرغ است. اگر طرفدار غذاهای تند باشید میتوانید برای دلخواه کردن این غذا از فلفل قرمز هم استفاده کنید. طعم تند آتشین آن هم بسیار دوستداشتنی است.
ناسی کرابو (Nasi kerabu)
ناسی کرابو را بهخاطر برنج آبی آن میشناسند. بله، برنج آبی! رنگ آبی برنج ناسی کرابو از خُردههای گلهای تلانگ است که با آرد مخلوط شدهاند. این غذا، غذای معروف ایالت کلانتان در شبهجزیره شمالی مالزی است و امروز به یک شهرت جهانی رسیده است. خیلی از افراد فقط برای دیدن و چشیدن طعم برنج آبی این غذا حاضر میشوند ساعتها در صف طولانی رستورانها بایستند و این غذا را میل کنند. بااینحال بگذارید به شما بگوییم که این انتظار بیهودهای هم نیست!
روی غذا، جوانه لوبیا، نارگیل سرخشده و سس ماهی میریزند. آداب مخصوص خوردن غذا به ما میگوید در بیشتر شهرها و مناطق مالزی باید این غذا را با دست، و بدون قاشق، چنگال یا چاقو میل کرد.
کلام آخر
درباره ۱۰ مورد از محبوبترین غذاهای محلی مالزی صحبت کردیم. شما تجربه چشیدن طعم این غذاها را دارید؟ اصلاً تابهحال مسافر مالزی بودهاید و با فرهنگ غذایی آن آشنا شدهاید؟ اگر پاسختان مثبت است تجربهها و اطلاعات خود را با ما به اشتراک بگذارید.
سؤالات متداول
فرهنگ غذایی مالزی ترکیبی از چه فرهنگهایی است؟
فرهنگ غذایی مالزی بسیار متنوع است. از غذاهای چینی، هندی، مالایی تا غذاهای قومیتی را که ممکن است نسبت به سایر غذاها ملایمتر یا کمتر تند باشند، میتوان در فرهنگ غذایی این کشور پیدا کرد.
یکی از غذاهای بخارپز، رژیمی و بسیار محبوب مالزی را نام ببرید؟
ناسی لماک را به روش بخارپز میپزند و جزو غذاهای بسیار سالم و رژیمی است.
غذا ناسی کرابو یا همان برنج آبی مالزیایی چیست؟
رنگ آبی برنج ناسی کرابو از خُردههای گلهای تلانگ است که با آرد مخلوط شدهاند. این غذا، غذای معروف ایالت کلانتان در شبهجزیره شمالی مالزی است و امروز به یک شهرت جهانی رسیده است.
شبکه های اجتماعی