ملایر یکی از شهرهای زیبا و دیدنی استان همدان است. ملایر و همدان هر دو از شهرهای تاریخی و ریشهدار در این استان هستند. آثار معماری ماندگاری در شهر ملایر از گذشته باقیمانده و این شهر را تبدیل به یکی از مکانهای تاریخی گردشگری در ایران کرده است.
موزه ملایر، پارک زیبای سیفیه، مقبره سیفالدوله و خانه لطفعلیان از مکانهای دیدنی شهرستان ملایر هستند. سوغات و غذاهای سنتی شهر ملایر و استان همدان بسیار خوشمزه هستند.
در سفر به استان همدان و بهویژه شهرستان زیبای ملایر میتوانید غذاهای رنگارنگ آن را بچشید و تجربه سفر تاریخی خود را کامل کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا غذاهای محلی ملایر را به شما معرفی کنیم.
غذای محلی همدان چیست؟
استان همدان تنوع زیادی در غذاهای سنتی دارد. این استان با تاریخ چندهزارساله خود با انواع و اقسام غذاهای لذیذ میتواند پذیرای شما باشد. در سفر به شهرهای ملایر و همدان در انتخاب غذاهای قدیمی تردید نکنید.
آش خشکبار
آش خشکبار یک غذای پرطرفدار در شهرهای ملایر و همدان میباشد. ذائقه مردمان استان همدان بیشتر به سمت غذاهای رقیق و آبکی است. البته در همین غذاهای آبکی هم تنوع زیادی دارند.
آش خشکبار را معمولا بهعنوان عصرانه و یا میانوعده نوشجان میکنند. این آش بینظیر طعم ترش و ملسی دارد. برای تهیه این آش، انواع خشکبار مثل آلو خشک، قیسی، آلبالو خشک و آلوچه را در آن میریزند.
البته انواع حبوبات مثل نخود، لوبیا و عدس هم در این آش وجود دارد. آب قلم برای مقوی کردن آش اضافه میشود و در آخر، طعم آش را با مقداری شیره انگور متعادل میکنند.
ما قبلا در مقاله جداگانه غذاهای محلی همدانی و روش پخت آنها را به شما معرفی کردیم. حتما به مقاله طرز تهیه غذاهای محلی همدان سر بزنید.
آش برنج
آش برنج یکی از غذاهای ساده و مقوی است که معمولا برای بهبود سرماخوردگی آن را نوشجان میکنند. آش برنج خیلی سریع آماده میشود و مهیا کردن آن زحمت زیادی ندارد. شما میتوانید این آش را در خانه درست کنید.
برای درست کردن آش برنج، عدس و برنج را بههمراه آب قلم میپزند؛ آش خوشمزهای که در فصل پاییز و زمستان از آن استقبال میشود. آش را با نعنا و پیاز داغ تزئین میکنند و موقع سرو روی آن کمی آبلیمو یا آبغوره میریزند.
آش هویج و جو
آش هویج و جو هم از آن غذاهایی است که مردم ملایر و همدان مهارت خاصی در پختن آن دارند. هویج سرشار از ویتامین آ بوده و برای سلامت بدن بسیار پرفایده است. معمولا از هویج در انواع خورشت و سوپ استفاده میشود.
مردم استان همدان با خلاقیت خود از هویج و جو نوعی آش غلیظ و خوشمزه درست میکنند. علاوه بر هویج و جو، پیاز، مرغ و رشته هم در این آش میریزند. آش جو همدانیها بسیار پرخاصیت بوده و بهتر است آن را از دست مردم محلی بخورید و لذت ببرید.
اگر اهل آش و غذاهای آبکی هستید، به مقاله غذاهای محلی مازندران سر بزنید و با انواع آش خوشمزه این استان آشنا شوید.
غذاهای سنتی ملایر
غذاهای سنتی معمولا رنگ و بوی اصیلی دارند. وقت آن است که در سفرهای خود قید غذاهای فستفودی را بزنید و بهسراغ غذاهای اصیل و سنتی بروید.
آش بادمجان ملایر
آش بادمجان ملایریهای از آن غذاهایی است که حتما عاشقش میشوید. این آش شباهت زیادی به کشک بادمجان و حلیم بادمجان دارد. ترکیبات این آش، بادمجان، بلغور گندم، گوشت گوسفندی، عدس و پیاز هستند.
کشک و نعنا داغ و سیر داغ را در آخر روی آش میریزند تا طعم آن کامل شود. برای تهیه آن ابتدا گوشت، پیاز و آب قلم را خوب میپزند، سپس عدس و بلغور را اضافه میکنند. بادمجانها را در آخر سرخ کرده و داخل آش میریزند.
حلیم بادمجان هم یکی از غذاهای سنتی و خوشطعم استان اصفهان است. در مقاله غذاهای محلی اصفهان با این غذا بیشتر آشنا شوید.
آش رشته ملایری
آش رشته ملایریها با آش رشتههایی که تابهحال امتحان کردید، متفاوت است. این آش علاوه بر مواد اصلی آش رشته، بلغور گندم و چند نوع میوه خشک دارد. میوههای خشک را مطابق ذائقه خود از بین آلو خشک، برگه هلو و قیسی انتخاب میکنند.
آش رشته را ملایریها با سرکه یا شیره انگور سرو میکنند. اگر دوست داشته باشید میتوانید آش را کمی شیرین بخورید و شیره انگور روی آن بریزید. کسانی که ذائقه ترش دارند، میتوانند آش را با سرکه یا آبغوره میل کنند.
غذاهای ملایر
همانطور که قبلا گفتیم، مردم همدان و ملایر علاقه زیادی به آش و آبگوشت دارند. خوشمزهترین آبگوشتها را میتوانید در این استان امتحان کنید.
آبگوشت فلفل
آبگوشت فلفل از جمله غذاهای قدیمی و اصیل همدان و ملایر میباشد. از قدیم خوردن آبگوشت در روزهای جمعه یک رسم زیبا و ماندگار در بین ایرانیها بوده است. آبگوشت همیشه پای ثابت سفرههای مردم ملایر و همدان است و آن را کمی تند و تیز درست میکنند.
ترکیبات اصلی این آبگوشت، گوشت گوسفندی، سیبزمینی، گوجهفرنگی، نخود، پیاز، سیر هستند. ملایریها فلفل سبز، زیره، زنجبیل تازه و مقداری آبلمیو هم در آن میریزند.
در سفر به شهر زیبای ملایر این آبگوشت را در سفرهخانهها و کافههای سنتی این شهر سفارش دهید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
شهر کرمان هم تنوع زیادی در آبگوشت و آش دارد. حتما در مقاله غذاهای محلی کرمان با آنها بیشتر آشنا شوید.
کلام آخر
ملایر یکی از شهرهای تاریخی و زیبای استان همدان است. مردمان خونگرم و مهربان ملایر غذاهای متنوع و لذیذی درست میکنند.
پیشنهاد میکنیم در سفر خود به ملایر و همدان غذاهای خوش آبورنگ این شهرها را بچشید و لذت ببرید.
سوالات متداول:
معروفترین غذای ملایر کدام است؟
آش بادمجان غذای معروف شهر ملایر بوده و ترکیبات اصلی آن بادمجان، بلغور گندم، گوشت گوسفندی، عدس و پیاز هستند.
آش رشته ملایری با آش رشته معمولی چه فرقی دارد؟
علاوه بر حبوبات، رشته و سبزی، در آش رشته ملایری مقداری میوه خشک مثل آلو، قیسی و برگه هلو هم میریزند.
آبگوشت فلفل غذای محلی کدام شهر است؟
آبگوشت فلفل غذای محلی استان همدان و شهرستان ملایر میباشد.
شبکه های اجتماعی