مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی میناب

غذاهای محلی میناب

شهرستان میناب واقع در استان هرمزگان و در نزدیکی تنگه هرمز قرار دارد. آب‌وهوای شهر میناب در بخش‌ کوهستانی گرم و خشک و در بخش جلگه‌ای گرم و مرطوب می‌باشد. میناب دارای یک رود آب شیرین بوده که به تنگه هرمز می‌ریزد.

شهرهای جنوبی ایران خوراک‌ها و غذاهای منحصربه‌فردی دارند. سفر به جنوب شما را با ادویه‌ها و غذاهای دریایی آشنا می‌کند. بازار روز شهرستان میناب همیشه صید ماهی روزانه را در کنار انواع سبزی‌ها و خوراکی‌های تازه به دست مردم می‌رساند.

مردم باسلیقه و خوش‌ذوق هرمزگان در تمام ایران زبان‌زد خلاقیت در آشپزی هستند. در سفر به شهرهای جنوبی و به‌خصوص شهر زیبای میناب، غذاهای خوشمزه آنها را بچشید. مطمئن باشید طعم غذاها شما را دوباره به این خطه می‌کشانند.

غذاهای بندری

شهرستان میناب درست در بین شهرهای کرمان، جاسک و بندرعباس قرار دارد. در سفر خود به میناب می‌توانید غذاهای بندری را با کیفیت عالی امتحان کنید و لذت ببرید.

دو پیازه میگو

دو پیازه میگو

دو پیازه میگو یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای شهرهای جنوبی است. اصالت این غذا به بوشهر برمی‌گردد، اما در قشم، بندرعباس و میناب هم می‌توانید بهترین دو پیازه را امتحان کنید.

میگو درجه یک دریای جنوب را به مدت 5 تا 7 دقیقه می‌پزند. جنوبی‌ها مهارت خاصی در پخت میگو دارند، طوری که نه سفت می‌شود و نه خام می‌ماند. در آخر میگو را با سیب‌زمینی نگینی و سرخ‌شده، مقداری رب گوجه‌فرنگی و ادویه‌های تند و تیز جنوب ترکیب می‌کنند.

جالب است بدانید که شیرازی‌ها هم علاقه خاصی به غذای دو پیازه دارند. اگر دوست دارید با دو پیازه آلو شیراز آشنا شوید، مقاله غذاهای محلی شیراز را از دست ندهید.

مهیاوه

یکی از غذاهای معروف استان هرمزگان مهیاوه است که نوعی سس مخصوص به‌حساب می‌آید. کلمه مهیاوه یا مهوه به گویش محلی به‌معنی ماهی و آب می‌باشد. ماهی ساردین یا موتو برای تهیه این غذا استفاده می‌شود که طعم تند و شوری دارد.

پودر ماهی ساردین را با زردچوبه، فلفل، گشنیز و خردل ترکیب می‌کنند. همه مواد را به‌همراه نمک داخل ظرف سفالی ریخته و درب آن را محکم می‌بندند. ظرف سفالی را به‌مدت یک ماه در معرض نور آفتاب قرار داده تا خوب جا بیفتد.

سس مهیاوه را به‌عنوان خورشت با برنج یا نان سرو می‌کنند. در استان هرمزگان در وعده صبحانه از مهیاوه به‌جای پنیر هم استفاده می‌شود.

هزاری

هزاری یکی از انواع پلو مخلوط است که طعم متفاوت و بی‌نظیری دارد. جنوبی‌ها و بندری‌ها علاقه زیادی به پلو مخلوط دارند. این غذا مخصوص بندرعباس بوده و ترکیب ماهی و برنج است.

ماهی جنوب را به‌صورت فیله‌ای خرد کرده و آن را داخل نمک و زردچوبه مزه‌دار می‌کنند. پیاز، فیله ماهی و کمی فلفل دلمه را با هم تفت داده، ادویه‌های جادویی مثل گرد لیموعمانی، گلپر، ادویه مخصوص ماهی، نمک و فلفل اضافه می‌کنند.

در آخر برنج آبکش شده را به‌صورت لابه‌لا با مواد تفت‌داده دم می‌کنند. نتیجه پلو قاطی خوش‌عطر و پرطرفدار جنوبی است که دل هر میهمانی را آب می‌کند.

اگر به پلو مخلوط علاقه دارید، ما قبلا در مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ روش‌های پخت خوشمزه‌ترین آنها را برای شما آوردیم. حتما به این مقاله سر بزنید.

پاکورا غذای محلی هرمزگان

پاکورا غذای محلی هرمزگان

پاکورا نوعی اسنک سوخاری و هندی است که در بندرعباس و میناب هم درست می‌شود. پاکورا انواع مختلفی دارد و پرطرفدارترین آن با پیاز آماده می‌شود. البته شما می‌توانید در شهر میناب پاکورا هویج، سیب‌زمینی و میگو را هم امتحان کنید.

برای تهیه پاکورا، پیاز و آرد سفید را به‌همراه آرد نخود، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط می‌کنند. پیاز خردشده و فلفل تند را هم به مواد قبلی اضافه می‌کنند. در یک تابه گود، روغن را خوب داغ کرده، سپس یک قاشق از مواد را داخل آن سوخاری می‌کنند.

این غذا را در دکه‌های خیابانی می‌فروشند و داغ داغ به دست شما می‌رسانند. بندری‌ها معمولا سس کچاپ تند و آتشین روی پاکورا می‌ریزند و نوش‌جان می‌کنند.

اگر اهل غذاهای سوخاری هستید، پیشنهاد می‌کنیم به مقاله طرز تهیه پودر سوخاری بروید و پودر سوخاری خانگی خودتان را آماده کنید.

غذای منجل

منجل نام غذایی است که با مرغ درست می‌شود و در قشم، میناب و بندرعباس پرطرفدار است. منجل غذای مجلسی بوده و برای پذیرایی از میهمانان عزیز آن را تدارک می‌بینند. روش پخت این غذا سخت نیست و می‌توانید آن را در خانه آماده کنید.

برای درست کردن این غذا معمولا چند عدد مرغ کامل را با نمک، زردچوبه و فلفل مزه‌دار می‌کنند. در یک قابلمه تعدادی پیاز کامل و فلفل دلمه را می‌چینند، سپس مرغ‌ها را روی آنها قرار داده و شعله را کم می‌کنند تا خوب بپزند.

در این مدت سس غلیظی با استفاده از ادویه مرغ و رب گوجه درست کرده و روی مرغ‌ها می‌ریزند. بعد از پختن مرغ‌ها، آنها را به مدت نیم ساعت داخل فر می‌گذارند تا خوب برشته و طلایی شوند. در کنار این غذا حتما از سیب‌زمینی سرخ‌کرده استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید به روش بالا این مرغ را در خانه درست کنید و طعم غذاهای جنوبی را بر سفره خود بیاورید.

پیشنهاد می‌کنیم برای رنگ و طعم جذاب‌تر از رب گوجه‌فرنگی تبرک در این غذا استفاده کنید. مطمئن باشید نتیجه، شما را غافلگیر خواهد کرد.

انواع نان محلی هرمزگان

نان محلی یکی از جذاب‌ترین سوغات شهرهای ایران به‌حساب می‌آید. نمی‌توانیم نان را جدا از غذا درنظر بگیریم. در سفر خود به استان هرمزگان حتما نان‌های متنوع این منطقه را بچشید.

نان توموشی

اگر اهل نان‌های نازک و برشته هستید، توموشی را امتحان کنید. نان توموشی بیشتر در وعده صبحانه در کنار کره و پنیر محلی استفاده می‌شود. مردم میناب این نان را به‌همراه غذای مهیاوه نوش‌جان می‌کنند.

نان توموشی با آرد و تخم‌مرغ درست می‌شود، به‌همین دلیل بسیار نرم و لطیف است. این نان را داخل تنور خوب برشته می‌کنند.

برای آشنایی با نان‌ بلوط مردم یاسوج، می‌توانید مقاله غذاهای محلی یاسوج را بخوانید.

نان چم چمو

نان چم چمو

نان چم چمو بسیار شیرین و خوشمزه است و معمولا در قشم، بندرعباس و میناب در وعده صبحانه سرو می‌شود. طرز تهیه این نان بسیار ساده است، به‌همین دلیل مورد استقبال مردم محلی قرار می‌گیرد.

نان چم چمو به نان تخم‌مرغی هم معروف است. برای تهیه آن از موادی مثل تخم‌مرغ، آرد، روغن و شکر درست می‌شود. طعم شیرین آن می‌تواند یک عصرانه خاطره‌انگیز را در سفر به جنوب برای شما بسازد.

غذای محلی بستک

بستک یکی از شهرستان‌های استان هرمزگان است و در نزدیکی شهرهای بندرعباس و میناب واقع شده ‌است. غذاهای مشترک بین شهرهای میناب و بستک زیاد هستند. یکی از معروف‌ترین این غذاها، غذای محلی دیخی است.

دیخی

دیخی یکی از غذاهای محلی بستک در جنوب ایران است. این غذا به‌دلیل داشتن ماهی و گندم بسیار مقوی و خوشمزه است. برای تهیه این غذا از ماهی سوری استفاده می‌شود. ماهی سوری را در کوزه سفالی نمک‌سود می‌کنند.

البته برخی از محلی‌ها از ماهی تازه هم در این غذا استفاده می‌کنند. این غذا شبیه آش بوده و برای تهیه آن ابتدا گندم را در دیگ بزرگی می‌پزند. ماهی نمک‌سود شده را بعد از پخت گندم، به‌همراه ادویه، نمک و فلفل داخل دیگ می‌ریزند. بعد از 2 ساعت غذا را داغ داغ در کاسه‌های بزرگ سرو می‌کنند.

اگر اهل آش هستید، باید به شمال ایران سفر کنید. پیش از آن در مقاله غذاهای محلی لاهیجان با انواع آش خوشمزه آشنا شوید.

کلام آخر

میناب، بندرعباس و شهرستان بستک همگی در استان هرمزگان واقع شدند و تنوع زیادی در خوراک‌های سنتی دارند. لطف سفر به شهرهای جنوبی این است که غذاهای خوشمزه آن را تجربه کنید.

ما در این مقاله سعی داشتیم راهنمای غذایی برای سفر شما به جنوب ایران آماده کنیم تا در انتخاب غذا سردرگم نشوید.

سوالات متداول:

پاکورا غذای محلی کدام استان است؟

پاکورا نوعی اسنک سوخاری است و در استان هرمزگان به‌خصوص شهرهای بندرعباس، میناب و قشم طرفداران زیادی دارد.

نان محلی معروف هرمزگان چیست؟

نان محلی توموشی نوعی نان نازک و خوشمزه است که در استان هرمزگان در وعده صبحانه در کنار غذای محلی مهیاوه استفاده می‌شود.

غذای محلی بستک چه نام دارد؟

دیخی غذای محلی شهرستان بستک است که از ترکیب ماهی سوری و بلغور گندم درست می‌شود و بسیار مقوی است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید