طب سنتی تمام خوراکیها را بر اساس طبع و مزاج آنها دستهبندی میکند. خوارکیها به 4 دسته سرد و خشک، گرم و خشک، سرد و تر و گرم و تر تقسیم میشوند. افراد باید خوراکیها را با توجه به مزاج بدن خود مصرف کنند تا تعادل آنها برهم نخورد.
طبع میوهها بسیار متنوع است، شما میتوانید در کنار آنها از مصلحات استفاده کنید تا دچار عوارض نشوید. این تصور وجود دارد که طبع میوههای تابستانی سرد و تر است، در صورتی که در بین میوههای تابستانی هم میوههای گرم و خشک وجود دارد.
در این مقاله قصد داریم شما را با طبع میوههای فصل تابستان آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
میوههای طبع سرد
برای شما هم پیش آمده که با خوردن برخی میوهها دچار دلدرد، دلپیچه و گاهی تهوع شوید. این علایم نشان میدهند شما سردی کردید. مصرف بیش از اندازه میوههای سرد و تر شما را دچار مشکلات گوارشی خواهد کرد.
راهحل مقابله با سردی، مصرف متعادل خوراکیهای سرد و همچنین خوردن مصلحات مناسب همراه با آنها است. بهطور مثال خیار و گوجهفرنگی در فصل تابستان در سالاد و انواع غذا استفاده میشود.
طبع خیار و گوجهفرنگی سرد و تر است. البته گفته میشود خیار چنبر طبع گرمی دارد. در طب سنتی توصیه میشود که از مصلحاتی مثل زیره، آویشن، نمک و رازیانه در کنار این سبزیجات استفاده کنید تا دچار سردی نشوید.
هندوانه در فصل گرم برای رفع عطش و خنکی بسیار پرطرفدار است. باید بدانید که زیادهروی در خوردن این میوه سرد و تر، شما را دچار دردسر میکند. شما میتوانید آب هندوانه را با مقداری نعنا تازه میل کنید تا طبع متعادلی داشته باشد.
زردآلو، شلیل و هلو از میوههای نوبرانه تابستان هستند. در صورتی که شما سرد مزاج هستید، با مصرف زیاد این میوهها دچار سردرد، اسهال و دلدرد میشوید. بعد از خوردن این میوهها میتوانید چند دانه مویز میل کنید تا سردی آنها را بگیرد.
آلبالو و ذغالاخته میوههای مورد علاقه بچهها هستند. مراقب باشید در مصرف آنها زیادهروی نکنند. این میوهها سرد و خشک هستند و بهتر است آنها را در کنار میوههای گرم استفاده کنید.
غوره، زالزالک، ازگیل، انار ترش و شفتالو طبع سرد و خشکی دارند. استفاده زیاد از آبغوره و آبمیوههای طبع سرد، ممکن است باعث افت فشار، سردرد و سرگیجه شود.
مصرف بیش از حد میوهها و سبزیجات سرد شما را دچار نفخ و مشکلات گوارشی میکند. افرادی که دچار زخم معده هستند، باید غذاهای سرد را محدود کنند.
در همین زمینه مقاله طبع انواع سبزیجات را بخوانید. شناخت طبع غذاها به شما کمک میکند تغذیه سالم و متعادلی داشته باشید.
طبع میوههای گرم
میوهها سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند. مصرف مداوم آنها سلامت بدن شما را تضمین میکند. بهتر است برخی از آنها را با پوست میل کنید تا مواد مغذی بیشتری به شما برسد.
برخی از میوههای تابستانی طبع گرمی دارند، مصرف آنها در کنار میوههای سرد به تعادل مزاج شما کمک میکند. به یاد داشته باشید که خوردن بیش از حد میوههای گرم، در فصل تابستان ممکن است گرمازدگی را در شما تشدید کند.
انبه و موز از جمله میوههای استوایی هستند که در فصل تابستان بهوفور یافت میشوند. طبع این میوهها گرم است و مصرف زیاد آن برای افراد بلغمی و صفراوی عوارضی دارد. گرمیجات زیاد، دمای بدن را بالا میبرد و بر روی کبد تاثیر منفی دارد.
خربزه، طالبی و انگور میوههای خوشمزه و خنککننده بدن در تابستان هستند. این میوهها طبع گرم و تری دارند. خوردن زیاد آنها رطوبت بدن را زیاد میکند. افراد سرد مزاج بهتر است آنها را جایگزین هندوانه کنند.
آناناس و گلابی در فصل گرما ممکن است تعادل بدن شما را برهم بزنند. این میوهها گرم و خشک هستند و افراد گرم مزاج با مصرف زیاد آنها، دچار گرمازدگی، سردرد و در مواردی تب میشوند. البته مصرف به اندازه آنها نه تنها مضر نیست، بلکه سرشار از ویتامین و فایده هستند.
گیلاس میوه محبوب تابستانی است، خوردن زیاد آن ممکن است شما دچار نفخ و دلپیچه کند، جالب است بدانید که طبع میوه گیلاس گرم و تر است. این میوه را در کنار آلبالو یا شلیل بخورید تا تعادل برقرار شود.
نارگیل و برخی میوههای خشک مثل مویز، قیسی و انجیر خشک هم طبع گرمی و تری دارند. آنها را به عنوان مصلحات در کنار میوههای سرد مصرف کنید. برخی افراد هم سابقه حساسیت به برخی میوهها دارند، این افراد بهتر است جایگزین مناسبی برای آنها پیدا کنند تا با کمبود ویتامین و مواد مغذی مواجه نشوند.
شما میتوانید با مصرف خوراکیهای گرم، بدن خود را گرم نگه دارید و از شر عوارض سردی خلاص شوید. به مقاله غذاهای طبع گرم بروید و با آنها بیشتر آشنا شوید.
چگونه طبع خود را گرم کنیم؟
سرد مزاج بودن، یکی از دغدغههای اصلی مردم است و بسیاری به دنبال یافتن راهی برای تغییر مزاج خود هستند. سرد مزاجی علاوه بر مشکلات گوارشی، ضعف و بیحالی، بر خلقوخوی افراد هم موثر است.
متخصصان طب سنتی بر این باور هستند که افراد با طبعهای مختلف نمیتوانند مزاج خود را کاملا تغییر دهند. پیش از هر اقدامی لازم است با یک متخصص مشورت کرده و مزاج خود را شناسایی کنید.
شما با شناخت مزاج و شرایط بدنی خود میتوانید به سراغ غذاهای مختلف بروید و از مواد مغذی آنها بهرهمند شوید. استفاده از مصلحات و ترکیب غذاهای سرد و گرم به حفظ تعادل بدنی شما کمک میکند.
غذای روزانه شما باید ترکیب مناسبی از غذاهای سرد و گرم در کنار یکدیگر باشد. به طور مثال در کنار مصرف لبنیات، حتما از ادویههای گرم و مصلحاتی مثل زیره، آویشن، نعنا و پونه کوهی استفاده کنید.
راهحل مقابله با سرد مزاجی، حذف کامل غذاهای سرد نیست. بهتر است آنها را به اندازه مصرف کنید و مصلحات را به آنها اضافه کنید. افراد با مزاجهای مختلف باید تلاش کنند طبع خود را متعادل کنند و از بیشتر خوراکیها لذت ببرند.
سرکه سیب یکی از مصلحات مفید برای افراد گرم مزاج است، با مصرف آن به پاکسازی کبد کمک میکنید. در همین زمینه، مقاله پاکسازی کبد با سرکه سیب اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار میدهد.
کلام آخر
میوههای تابستانی، نوبرانه و خوشرنگ و لعاب هستند. این میوهها باعث رفع گرمازدگی و کاهش تشنگی در تابستان میشوند. آشنا شدن با میوههای گرم و سرد، به شما کمک میکند آنها را بر اساس مزاج خود استفاده کنید. مصرف بیش از حد میوههای طبع گرم در تابستان عوارضی برای شما خواهد داشت.
ما در این مقاله سعی داشتیم طبع انواع میوههای تابستانی و مصلحات مناسب آنها را برای شما بیاوریم. با استفاده متعادل آنها به کیفیت تغذیه و سلامت خود کمک کنید.
سوالات متداول:
طبع میوه قیسی چیست؟
قیسی یا زردآلو خشک طبع گرم و تری دارد و شما میتوانید از آن به عنوان مصلح در کنار غذاهای سرد استفاده کنید.
طبع میوه گیلاس سرد است یا گرم؟
میوه گیلاس طبع گرم و تری دارد و بهتر است آن را در کنار میوههای سرد بخورید تا تعادل برقرار شود.
خوردن خربزه باعث سردی میشود؟
خیر. این میوه طبع گرم و تری دارد. خوردن زیاد آن رطوبت بدن را زیاد میکند. افراد سرد مزاج بهتر است خربزه را جایگزین هندوانه کنند.
شبکه های اجتماعی