غذاهای هر شهر، بدون شک یکی از جذابترین گزینههایی هستند که میتوانند هر کسی را برای سفر به آن مکان خاص وسوسه کنند. انگار که هر کدام از غذاها، یک امضای منحصربهفرد و ویژه برای آن شهر هستند که همیشه میتوانید روی عطر و طعم بینظیر آنها حساب کنید. خورشت پیچاق قیمه اردبیل یا پیچاق قیمه سی یکی از همین غذاهای بینظیر و پرطرفدار است که هر کسی را عاشق خودش میکند.
اگر دوست دارید با خواص و طرز تهیه خورشت پیچاق قیمه آشنا شوید و آن را امتحان کنید، در مجله تبرک همراه ما باشید.
تاریخچه پیچاق قیمه
افرادی که اهل سفر و گردش یا امتحان کردن غذاهای خوشمزه و جدید هستند، عموما یک بار غذاهای محلی هر شهر و روستایی را تجربه میکنند. پس اگر اهل سفر و گردش باشید، حتما این خورشت خوشعطر و سنتی اردبیل را چشیدهاید.
پیچاق قیمه یا خورشت پیچاق قیمه سی که برخی آن را با نام خورشت خلال بادام هم میشناسند، غذای محلی اردبیل است.
این غذا به دلیل وجود بادام درون آن، ارزش غذایی فراوانی دارد. همچنین با خاصیت ضداکسیدانی و ضدسرطانی، بهعنوان یک غذای مفید و محبوب شناخته میشود. اگر به یک مراسم مهم در اردبیل دعوت شوید یا مهمان عزیزی برای یک فرد اهل اردبیل باشید، حتما با خورشت پیچاق قیمه از شما پذیرایی میکند. این غذا، یک نذری بسیار مهم در ماه محرم در اردبیل است و در این زمان در این شهر طبخ و سرو میشود.
اگر میخواهید بیشتر از اهمیت غذایی این خورشت بدانید، مقاله فواید بادام را بخوانید و با این خوراکی مفید بیشتر آشنا شوید.
مواد مورد نیاز برای تهیه خورش پیچاق قیمه
خورشت پیچاق قیمه مواد اولیه و لذیذی دارد که باید ابتدا آن را آماده کنید. مواد مورد نیاز برای پخت خورش پیچاق قیمه سی موارد زیر هستند:
- گوشت گوسفندی: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۲ عدد
- کره: ۲۵ گرم
- خلال بادام: ۱۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
- زعفران: به مقدار لازم
- تخم مرغ بهازای هر نفر: ۱ عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
- چوب دارچین: یک تکه کوچک
- گلاب: ۱ فنجان
طرز تهیه خورشت پیچاق قیمه اردبیل
تهیه خورش پیچاق قیمه آسان است و اگر در آشپزی هم مبتدی باشید، میتوانید آن را تهیه کنید. فقط کافیست مراحل پخت این غذای سنتی و محلی خوشعطر را بهدرستی بیاموزید و کار را شروع کنید!
ابتدا مغز بادامها را در ترکیب آب و گلاب خیس کنید و در کناری قرار دهید تا نرم شود. زعفران را با چند تکه یخ کوچک درون فنجان بگذارید و اجازه دهید تا یخها آب شوند. ترکیب کردن زعفران با یخ، به رنگدهی بیشتر آن کمک میکند.
پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و درون قابلمه بریزید و با کمی روغن تفت دهید. زمانیکه پیازها نرم و طلاییرنگ شدند، گوشت گوسفندی خرد و کوچکشده را به آن اضافه کنید و بهخوبی تفت دهید. زمانی که خامی گوشت گرفته شد و تغییر رنگ داد، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید تا رنگ آن تغییر کند.
حالا نوبت به رب گوجه فرنگی میرسد. دو قاشق رب را به ترکیب گوشت و پیازها اضافه کرده و اجازه دهید خامی رب گرفته شود. سپس نیمی از قابلمه را پر از آب کرده و اجازه دهید گوشتها همراه با تکه دارچین بهخوبی پختهشده و عطر دارچین به خود بگیرند. برای خوشمزهتر شدن خورشت میتوانید از رب گوجهفرنگی تبرک استفاده کنید.
اگر علاقهای به رب صنعتی ندارید و طعم رب خانگی را دوست دارید، مقاله طرز تهیه رب گوجه را بخوانید.
پس از نیمپز شدن گوشت، بادامها را همراه با آب و گلاب آن، به خورشت اضافه کنید و زعفران را هم درون آن بریزید. اجازه دهید که مقدار بیشتر آب خورشت پیچاق قیمه کشیده شده و کمی غلیظ شود.
خورشت که به غلظت مناسبی رسید (نه آبدار و نه بدون آب و سفت)، نوبت به تخم مرغها میرسد. تخم مرغ را طبق سلیقه و ذائقه خودتان به خورشت اضافه کنید. برای این کار دو راه دارید: میتوانید تخم مرغ را بهصورت نیمرو آماده کنید و روی خورشت بگذارید. راه دوم نیز این است که تخم مرغها را درون خورشت در حال جوشیدن شکسته و بیآنکه هم بزنید اجازه دهید سفت شوند، سپس همراه با خورشت درون بشقاب بریزید.
خورشت پیچاق قیمه را همراه با برنج و عطر بینظیر زعفران و گلاب نوش جان کنید و از طعم خوب این خورشت شمالی لذت ببرید.
نکات تکمیلی برای پخت پیچاق قیمه
- اگر از طعم ترش غذا لذت میبرید، میتوانید مقدار کمی غوره یا آبلیمو را بهعنوان چاشنی به خورشت اضافه کنید.
- نمک خورشت را در انتهای کار به آن اضافه کنید تا گوشت خورشت سفت نشود.
- برای استفاده از تخم مرغ، میتوانید طبق سلیقه خودتان از تخم کامل، زرده یا سفیده تخم مرغ بهتنهایی استفاده کنید.
- این غذا را همراه با سبزی خوردن یا ماست نوش جان کنید و از ترکیب فراموشنشدنی آن لذت ببرید.
در کنار این خورشت به شما پیشنهاد میکنیم که سری به مقاله خورشتهای محلی ایرانی بزنید و از آن برای خود و خانواده درست کنید و از طعم و خواص آنها بهرهمند شوید.
کلام آخر
خورشت پیچاق قیمه غذای اصیل و سنتی اردبیل است که طعم بینظیر آن با ترکیب گوشت، خلال بادام، زعفران و گلاب حرف ندارد! اگر دوست دارید این خورشت خوش عطر و طعم را بچشید، حتما مراحل پخت آن را با دقت انجام دهید.
سوالات متداول:
ترکیبات اصلی خورشت پیچاق قیمه چیست؟
خورشت پیچاق قیمه اردبیل از ترکیب بینظیر گوشت، خلال بادام، تخم مرغ، زعفران، گلاب، ادویه و چوب دارچین تهیه میشود.
آیا خورشت پیچاق قیمه ترش است؟
ترکیب اصلی خورشت پیچاق قیمه چاشنی ترش ندارد، اما برخی افراد براساس سلیقه و ذائقه خود، چاشنیهایی مانند غوره یا آبلیمو را هم به ترکیب خورش اضافه میکنند تا طعم ترش داشته باشد.
چرا نمک را در انتهای پخت به خورشت اضافه میکنند؟
اضافه کردن نمک در ابتدای پخت غذا، باعث سفت شدن گوشت میشود. بهتر است نمک خورشت را در مرحله آخر و پس از پخت گوشت به آن اضافه کنید.
شبکه های اجتماعی