مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خواص کمپوت میوه‌ها

خواص کمپوت میوه‌ها

متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند روزانه حدود 5 تا 7 واحد میوه و سبزیجات مصرف شود. بسیاری از افراد به‌دلیل مشکلات گوارشی نمی‌توانند میوه و سبزیجات خام بخورند. محصولات کنسروی و انواع کمپوت‌ها انتخاب مناسبی برای آنها به‌نظر می‌رسند.

در این مقاله قصد داریم فواید کمپوت‌های میوه را بررسی کنیم اما آیا میوه کمپوت شده انتخاب سالمی برای میان‌وعده کودکان است؟ آیا با مصرف آنها می‌توان ویتامین‌ها و مواد مغذی را به بدن برسانیم؟

این مقاله به شما کمک می‌کند تا با خواص انواع کمپوت‌ها بیشتر آشنا شوید. پیش از آن پیشنهاد می‌کنیم سری به مقاله انواع غذاهای کنسروی بزنید و با سلامت محصولات کنسروی بیشتر آشنا شوید.

خواص کمپوت گلابی

خواص کمپوت گلابی

کمپوت گلابی برای افرادی که دچار سوءهاضمه یا ضعف در سیستم گوارشی هستند، بسیار مناسب است. میوه گلابی فیبر بالایی دارد که بعد از پختن و کمپوت کردن هم فیبر آن حفظ می‌شود و به روده کمک می‌کند تا غذا را بهتر هضم کند. خوردن کمپوت گلابی به کنترل کلسترول خون کمک می‌کند و مصرف آن به بیماران قلبی و عروقی توصیه می‌شود.

تحقیقات نشان می‌دهد مصرف کمپوت گلابی از تجمع چربی در رگ‌ها و کبد پیشگیری می‌کند. خواص آنتی‌اکسیدانی میوه گلابی به مقدار زیادی در کمپوت آن هم وجود دارد و باعث ایجاد خاصیت ضدسرطانی می‌شود.

مصرف کمپوت گلابی در دوران سرماخوردگی به بهبود مشکلات تنفسی و کاهش التهاب کمک می‌کند. در دوران بیماری و بی‌اشتهایی برای دریافت ویتامین‌ها می‌توانید از انواع کمپوت، به‌ویژه کمپوت نرم و خوش‌طعم گلابی استفاده کنید. از مهمترین خاصیت کمپوت گلابی برای درمان یبوست ناشی از بی‌تحرکی، در دوران نقاهت و بیماری غافل نشوید.

خواص کمپوت گلابی برای معده

کمپوت برای معده‌درد مفید به‌نظر می‌رسد. افرادی که سیستم گوارشی حساسی دارند و قادر به هضم غذاهای سفت نیستند، می‌توانند کمپوت را جایگزین میوه خام کنند. میوه گلابی سرشار از فیبر محلول بوده و هضم آن به‌مراتب آسان‌تر از انواع میوه‌ها خواهد بود.

فیبر بالای کمپوت گلابی به هضم بهتر غذاهای دیگر هم کمک می‌کند و سلامت گوارش شما را تضمین می‌کند. گلابی آب فراوانی دارد و مصرف آن باعث کاهش اسید معده می‌شود.

افرادی که سوءهاضمه دارند، معده اسیدی دارند و در بیشتر مواقع بعد از خوردن غذا دچار رفلاکس می‌شوند. خوردن کمپوت گلابی به کاهش رفلاکس معده و تنظیم اسید آن کمک می‌کند.

البته توجه داشته باشید که مصرف کمپوت به‌تنهایی راه‌حل درمان بیماری‌های جدی مثل زخم معده نخواهد بود. در چنین مواردی مراجعه به پزشک تنها راهکار بهبودی شما است.

پیشنهاد ما این است که به مقاله غذاهای مفید برای معده‌درد بروید و با تغذیه سالم برای بیماری‌های گوارشی بیشتر آشنا شوید.

خواص کمپوت گیلاس

خواص کمپوت گیلاس

گیلاس میوه نوبرانه بهار و تابستان است و ممکن است در طول سال به آن دسترسی نداشته باشید. مصرف کمپوت گیلاس به‌عنوان میان‌وعده برای بچه‌ها بسیار جذاب و پرفایده است. شما می‌توانید در تهیه انواع شیرینی و دسر از کمپوت گیلاس استفاده کنید.

میوه گیلاس به‌طور طبیعی سرشار از ملاتونین است. ملاتونین نوعی هورمون است که به تنظیم چرخه خواب کمک می‌کند. رنگدانه آنتوسیانین باعث ایجاد رنگ قرمز در میوه گیلاس شده و همچنین باعث تولید انسولین در بدن می‌شود. مصرف گیلاس و کمپوت آن به بیماران دیابتی توصیه نمی‌شود، اما برای بیشتر افراد این قند طبیعی، سالم و بی‌خطر است.

شما می‌توانید به مقاله دیابتی‌ها چه میوه‌هایی نباید بخورند؟ در همین زمینه سری بزنید.

کمپوت گیلاس برای یبوست

فیبر بالای میوه گیلاس به کاهش یبوست و بیماری‌های روده‌ای کمک می‌کند. میوه گیلاس ویتامین سی بالایی دارد. همانطور که می‌دانید این ویتامین با کمی حرارت از بین می‌رود. در تولید انواع کمپوت‌ها اسید اسکوربیک به‌طور صنعتی و در شرایط بهداشتی به آنها اضافه می‌شود. اسید اسکوربیک در بدن تبدیل به ویتامین سی می‌شود و نیاز شما را تامین می‌کند.

کمپوت گیلاس ویتامین آ بالایی دارد و به کاهش جوش، آکنه و دفع سموم بدن کمک می‌کند. مصرف کمپوت گیلاس باعث افزایش سلامت پوست و مو خانم‌ها می‌شود.

خاصیت کمپوت گیلاس در بارداری هم تقویت سیستم ایمنی بدن، رفع مشکلات گوارشی و تنظیم خواب است. با این حال، کمپوت قند نسبتا بالایی دارند و زیاده‌روی در مصرف آنها ممکن است باعث افزایش قند خون شود.

پیشنهاد ویژه ما به شما کمپوت گیلاس تبرک است که به همراه یک برش کیک خانگی می‌تواند یک میان‌وعده جذاب در یک عصر تابستانی باشد.

خواص کمپوت گیلاس برای معده

گیلاس به‌دلیل فیبر بالا ممکن است باعث نفخ و دل‌پیچه شود. افرادی که معده حساسی دارند و همچنین بچه‌ها بعد از خوردن گیلاس خام احساس سنگینی و درد در معده می‌کنند.

این افراد می‌توانند، کمپوت گیلاس را جایگزین گیلاس خام کنند. فیبر میوه‌ها بعد از پخت کمی سست می‌شود و هضم آنها بهتر انجام می‌شود. گیلاس پخته یا کمپوت آن می‌تواند بیشتر فواید این میوه را به شما برساند، در عین حال دچار ناراحتی گوارشی نمی‌شوید.

بهتر است گیلاس را در خانه نپزید، زیرا کمترین حرارت باعث از بین رفتن ویتامین سی موجود در میوه‌ها می‌شود. به‌جای پختن میوه‌ها، از کمپوت آماده استفاده کنید. در کارخانه تولید کمپوت ویتامین سی را به آن اضافه می‌کنند تا غنی و سالم به‌دست شما برسد.

خواص کمپوت آلبالو

خواص کمپوت آلبالو

آلبالو میوه پرفایده و پرطرفداری است، به‌همین دلیل این میوه را به‌صورت تازه، کنسروی و خشک‌شده استفاده می‌کنند. آلبالو را به انواع خوراک‌ها، دسرها و نوشیدنی‌ها اضافه می‌کنیم. این میوه جذاب و خوش‌رنگ را می‌توانید به‌صورت کنسروی در دسترس داشته باشید.

میوه قرمز رنگ آلبالو سرشار از آهن، کلسیم، فسفر، سدیم، روی، مس، منگنز، سلنیوم و پتاسیم است. مصرف کمپوت آلبالو به تنظیم فشار خون و کنترل قند بالا کمک می‌کند.

کمپوت آلبالو

کمپوت آلبالو، علاوه بر ویتامین سی و اسید اسکوربیک، مقادیر زیادی ویتامین آ و دی دارد. ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و ویتامین ب موجود در آلبالو، آن را تبدیل به یک میوه پرخاصیت برای افراد کم‌خون، کودکان و خانم‌های باردار می‌کند.

آنتی‌اکسیدان‌های آن در کاهش خطر ابتلا به سرطان و پیشگیری از التهاب نقش دارد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید، مصرف آلبالو در کاهش پوسیدگی دندان‌ها موثر است. آلبالو هم درست مانند گیلاس سرشار از ملاتونین است و به تنظیم خواب شما کمک می‌کند.

رنگ قرمز آلبالو به‌دلیل آنتوسیانین است که در سلامت قلب و افزایش گردش خون بسیار موثر است. مصرف آلبالو به کاهش مشکلات پوستی، ریزش مو و پیشگیری از چین و چروک زودرس کمک می‌کند.

برای آشنایی با خواص مربای آلبالو، می‌توانید مقاله انواع مربا را بخوانید.

خواص کمپوت سیب خانگی

خواص کمپوت سیب

سیب میوه محبوب، در دسترس و نسبتا ارزان قیمتی است که افراد بسیاری آن را غذای کامل می‌دانند. شما می‌توانید در خانه با مقداری شکر و سیب، یک کمپوت خانگی و آسان برای خانواده خود تهیه کنید.

سیب پخته و خام هر دو سرشار از ویتامین آ، ویتامین ب، آهن، پتاسیم، منیزیم و آهن هستند. مصرف سیب به رفع مشکلات پوستی مثل خشکی، کاهش التهاب و خارش پوست کمک می‌کند.

مصرف کمپوت سیب در کاهش فشار خون، پیشگیری از درد مفاصل و نقرس موثر است. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیب خاصیت ضدالتهابی دارند و باعث بهبودی مشکلات دهان و ورم لثه می‌شوند.

سیب میوه خوش‌طعم و پرکاربردی است. فرآورده‌ها و محصولات مختلفی همچون مربا، کمپوت، پوره، مارمالاد و سرکه را از این میوه درست می‌کنند. شما می‌توانید مقاله فواید سرکه سیب را بخوانید و با آن بیشتر آشنا شوید.

کمپوت سیب برای معده

میوه سیب فیبر زیادی دارد، بنابراین هضم آن ممکن است برای برخی افراد دشوار باشد. در صورتی‌که پس از خوردن یک سیب خام دچار درد و سنگینی در معده می‌شوید، توصیه می‌شود از خواص کمپوت سیب برای معده غافل نشوید و آن را جایگزین سیب خام کنید.

یبوست شدید و بالا رفتن وزن از جمله علائم این است که سیستم گوارش برخی افراد قادر به هضم میوه‌های فیبردار نیست. سیب در بین انواع میوه‌ها بیشترین فیبر را دارد. سیب میوه سلامتی است و انواع اقسام ویتامین‌ها و مواد مغذی در آن یافت می‌شود.

حذف میوه سیب از برنامه غذایی، کار عاقلانه‌ای به‌نظر نمی‌رسد. راه‌حل مناسب این است که آن را بپزید تا فیبر آن سست شود و باعث نفخ و یبوست نشود. بخارپز کردن سیب به همراه مقداری شکر و دارچین یک میان‌وعده سالم و سیرکننده برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند.

برای آشنایی با تغذیه مناسب برای کاهش وزن، حتما مقاله تغذیه سالم برای لاغری را بخوانید.

کمپوت سیب در بارداری

همانطور که در بالا گفتیم، فیبر بالای سیب ممکن است باعث نفخ و یبوست شود. مشکلات گوارشی و هضم غذا در بین خانم‌های باردار شایع‌تر است. خاصیت کمپوت سیب برای خانم باردار این است که یک خوراکی متنوع و مغذی به‌حساب می‌آید.

با خوردن سیب فواید زیادی به مادر و جنین می‌رسد، در عین حال گرسنگی بین روز را می‌توانید با میان‌وعده سالم‌تری رفع کنید. مصرف کمپوت در خانم‌های باردار بهتر است با کمی احتیاط انجام شود.

فرآورده‌های کنسروی ممکن است باعث ایجاد مسمومیت و ناراحتی برای خانم باردار شود. پیشنهاد می‌شود قبل از مصرف کمپوت آن را بجوشانید تا هرگونه آلودگی از بین برود. البته مشورت با پزشک در این زمینه ضروری است و نظر قطعی درباره مصرف کمپوت را از متخصص بپرسید.

مصرف کمپوت سیب خانگی در دوران بارداری نه‌تنها عارضه‌ای ندارد، بلکه به هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک می‌کند.

شما می‌توانید به مقاله افزایش وزن ناگهانی در بارداری بروید و درباره این مشکل شایع خانم‌های باردار بیشتر بدانید.

خواص کمپوت آناناس

خواص کمپوت آناناس

میوه آناناس، کاجی ‌شکل و بومی مناطق گرمسیری آمریکا مثل برزیل و پاراگوئه است. این میوه را در کشور ایران کشت نمی‌کنند و در سال‌های اخیر آن را به‌ وفور وارد می‌کنند. آناناس میوه نسبتا گران قیمتی است و جدا کردن آن از پوسته، کار آسانی نیست.

یکی از بهترین روش‌های مصرف این میوه پرفایده، مصرف کمپوت یا آبمیوه آن است. احتمالا به ‌همین دلیل برخی افراد، کمپوت آناناس را بیشتر از میوه آن دوست دارند. کمپوت آناناس نه تنها برای افرادی که بیمار هستند و در دوران نقاهت به‌سر می‌برند، بلکه برای افراد سالم هم فواید زیادی دارد.

کمپوت آناناس سرشار از اسید اسکوربیک، اسیدسیتریک، اسیدمالیک، فسفر، ویتامین آ، کلسیم و آهن است. آنزیم بروملین موجود در میوه آناناس به کاهش آلرژی و التهاب بدن کمک می‌کند. این آنزیم همچنین از لخته شدن خون در بدن جلوگیری می‌کند.

مصرف کمپوت آناناس برای یبوست، کاهش پیرچشمی، پیشگیری از بیماری‌های دهان و کاهش فشار خون بسیار مفید است. شما می‌توانید در تهیه انواع دسر، نوشیدنی، کیک و شیرینی از کمپوت خوشمزه آناناس استفاده کنید.

توصیه می‌شود پیش از مصرف کمپوت آناناس مطمئن شوید که به میوه آناناس حساسیت نداشته باشید.

کلام آخر

کنسرو کردن و کمپوت کردن میوه‌ها، سال‌های زیادی است که برای نگه‌داری مواد غذایی مختلف استفاده می‌شود. کمپوت کردن انواع میوه به ما کمک می‌کند در طول سال به بسیاری از میوه‌ها دسترسی داشته باشیم.

مصرف میوه خام برای برخی افراد باعث بروز مشکلات گوارشی می‌شود. کسانی‌که در دوران نقاهت یا بیماری به‌سر می‌برند، ممکن است به‌ غذاهای نرم و سرشار از ویتامین نیاز داشته باشند. مصرف کمپوت در چنین شرایطی به کارتان می‌آید. شما همچنین می‌توانید کمپوت‌ها را به‌عنوان یک میان‌وعده سالم و زودهضم مصرف کنید و لذت ببرید.

سوالات متداول:

آیا با کمپوت کردن میوه، ویتامین سی آن از بین می‌رود؟

بله. ویتامین سی بر اثر حرارت از بین می‌رود، اما برای جبران آن به طور صنعتی به کمپوت‌ها اسید اسکوربیک اضافه می‌شود.

کمپوت گیلاس برای بارداری خطری ندارد؟

خیر. مصرف متعادل آن عارضه‌ای ندارد، با این حال به دلیل قند بالای کمپوت‌ها بهتر است از زیاده‌روی در مصرف آن در دوران بارداری بپرهیزید.

کمپوت سیب برای معده خوب است؟

افرادی که به ‌دلیل سوءهاضمه یا درد معده نمی‌توانند سیب خام مصرف کنند، بهتر است کمپوت سیب را جایگزین آن کنند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید