مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خواص لوبیا چیتی

خواص لوبیا چیتی

حبوبات سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها می‌تواند به داشتن یک رژیم غذایی سالم کمک کند. حبوبات غنی از پروتئین هستند و در مقایسه با منابع گوشتی، مقرون به صرفه محسوب می‌شوند.

همانطور که می‌دانید منابع گیاهی می‌توانند تغذیه شما را کامل کنند و باعث تعادل در برنامه غذایی شوند. لوبیا چیتی بسیار پرطرفدار و خوشمزه است. مدت زمان پخت این لوبیا در مقایسه با انواع دیگر کمتر و زود هضم‌تر است.

برخی افراد علاقه زیادی به خوراک لوبیا چیتی با قارچ دارند یا قرمه‌سبزی با لوبیا چیتی را ترجیح می‌دهند. درباره فواید و مضرات مصرف لوبیا چیتی چه می‌دانید؟ در این مقاله قصد داریم شما را با این لوبیای لذیذ و پرفایده بیشتر آشنا کنیم.

خواص لوبیا چیتی برای لاغری

خواص لوبیا چیتی

لوبیا چیتی یک از انواع لوبیا است که رنگ کرمی با لکه‌های قرمز دارد. نام لاتین این لوبیا pinto bean و در زبان اسپانیایی به معنی “نقاشی” است. لوبیا چیتی بعد از پخت به رنگ قهوه‌ای درمی‌آید و بسیار نرم و خوش‌طعم می‌شود.

برخی افراد تصور می‌کنند که مصرف حبوبات ممکن است باعث چاقی شود. حبوبات کالری نسبتا زیادی دارند، اما چربی و قند پایین آنها به کاهش وزن شما کمک می‌کند. به همین دلیل است که مقدار و حجم لوبیا چیتی در برنامه غذایی نباید بیش از حد باشد.

هر 100 گرم لوبیا چیتی تقریبا 347 کالری و 63 گرم کربوهیدرات دارد. لوبیا چیتی منبع غنی از پروتئین است و 100 گرم از آن حدود 21 گرم پروتئین و 16 گرم فیبر دارد. قند و چربی لوبیا بسیار پایین است. این مقدار لوبیا چیتی تنها 2 گرم قند و 1 گرم چربی دارد.

کربوهیدرات‌هایی که قند پایین و فیبر بالایی داشته باشند، تاثیر زیادی در کاهش وزن شما دارند. با مصرف متعادل منابع فیبری می‌توانید به تنظیم حرکات روده و بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کنید. فیبر، باعث تنظیم قند و چربی خون می‌شود و کلسترول بد خون را تا حد زیادی کنترل می‌کند.

مصرف فیبر، شما را از شر یبوست‌های مداوم خلاص می‌کند و دستگاه گوارش را پاکسازی می‌کند. حبوباتی مثل لوبیا چیتی خیلی زود شما را سیر می‌کنند و باعث می‌شوند حجم غذای خود را مدیریت کنید.

کاهش حجم غذا، بهبود عملکرد سیستم گوارشی و کنترل چربی و قند خون، همگی در کاهش وزن شما موثر هستند. یک بشقاب غذای سالم باید از سه بخش کربوهیدرات، پروتئین و سبزیجات تشکیل شود. حبوبات یکی از منابع مهم در تکمیل بشقاب شما هستند. لوبیا چیتی علاوه بر کربوهیدرات سالم، سرشار از پروتئین است و انتخاب هوشمندانه‌ای محسوب می‌شود.

در روزهایی که زمان کافی برای آشپزی ندارید، خوراک لوبیا چیتی و قارچ، یک غذای کامل و خوشمزه خواهد بود. پیشنهاد می‌کنیم از خیر سفارش پیتزای چرب و پرکالری بگذرید و کنسرو لوبیا چیتی با قارچ تبرک را امتحان کنید.

خواص لوبیا چیتی در بدنسازی

خواص لوبیا چیتی در بدنسازی

تغذیه سالم تنها بخشی از داشتن زندگی سالم است. افرادی که قصد کاهش وزن دارند، بدون تحرک و ورزش نمی‌توانند به‌راحتی لاغر شوند. ورزش نه ‌تنها به کاهش وزن و داشتن روحیه سالم کمک می‌کند بلکه برای داشتن عضلات و استخوان‌های سالم ضروری است.

تحرک کافی باعث افزایش سوخت‌وساز بدن می‌شود. بدن ما، بعد از ورزش شروع به شکستن پروتئین‌ها می‌کند تا انرژی لازم را تامین کند. همانطور که می‌دانید عضلات و استخوان‌ها به پروتئین کافی نیاز دارند. کاهش پروتئین شما را در معرض پوکی استخوان و مشکلات جدی قرار می‌دهد.

به همین دلایل است که افراد ورزشکار و بدنساز بیش از دیگران به پروتئین و کربوهیدرات نیاز دارند. کربوهیدرات‌های پیچیده به بدنسازان کمک می‌کند، زمان بیشتری به انجام حرکات ورزشی بپردازند.

غلات، حبوبات، لبنیات و انواع گوشت مهمترین منابع تامین پروتئین و کربوهیدرات برای افراد ورزشکار می‌باشند. پروتئین‌های گیاهی با فیبر خوبی که دارند به کاهش چربی بدنسازان کمک می‌کنند. مصرف حبوبات سالم مثل لوبیا چیتی در کنار غذاهایی مثل ماکارونی، نودل، سویا و سبزیجات به ورزشکارها توصیه می‌شود.

اگر دوست دارید درباره فایده مصرف ماکارونی برای ورزشکاران بیشتر بدانید، به مقاله خواص سویا ماکارونی برای بدنسازان سر بزنید.

خواص لوبیا چیتی در بارداری

خواص لوبیا چیتی در بارداری

اگر قصد دارید به‌زودی مادر شوید، بهتر است هرچه زودتر یک رژیم غذایی سالم و مغذی را در پیش بگیرید. لوبیا چیتی و حبوبات سالم را به بشقاب خود اضافه کنید. برخی تحقیقات نشان می‌دهند، مصرف لوبیا چیتی در سه ماهه‌ی اول بارداری در رشد جنین تاثیر مثبتی دارد.

لوبیا چیتی منبع خوبی از آهن، ویتامین ب، فولات، پتاسیم و منیزیم است. آهن و فولات از مهمترین منابع در تامین نیازهای مادر و جنین در دوران بارداری هستند. مصرف فولات از نقص لوله‌های عصبی جنین پیشگیری می‌کند و خطر ناهنجاری‌های مادرزادی را کاهش می‌دهد.

مادران باردار بیش از دیگران در معرض کم‌خونی قرار دارند. حبوبات یکی از غذاهای سالم و کم‌چرب برای تامین آهن خانم‌ها است. در مقایسه با سایر حبوبات، لوبیا چیتی سریع‌تر می‌پزد و باعث نفخ نمی‌شود. آهن موجود در لوبیا چیتی باعث تولید گلبول‌های قرمز خون می‌شود. بالا رفتن تعداد این سلول‌ها، به افزایش اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن کمک می‌کند.

ترشح هورمون پروژسترون در دوران بارداری، باعث نفخ شدید، دل‌پیچه و یبوست می‌شود. مصرف فیبر کافی با خوردن سبزیجات و حبوبات به کاهش یبوست کمک زیادی می‌کند.

ویتامین ب موجود در لوبیا چیتی به بهبود عملکرد مغز و افزایش قدرت حافظه کمک می‌کند. حبوبات سالم مثل لوبیا چیتی خطر بالا رفتن فشار خون در دوران بارداری را کم می‌کند. فشار خون بالا در این دوران، مادر و جنین را در معرض خطر قرار می‌دهد.

پیشنهاد می‌کنیم سری به مقاله علائم کم‌خونی در بارداری بزنید و با این مشکل شایع در خانم‌ها بیشتر آشنا شوید.

خواص لوبیا چیتی برای دیابت

خواص لوبیا چیتی برای دیابت

دیابت بیماری نسبتا شایعی است که متاسفانه درمان قطعی برای آن وجود ندارد. این بیماری با مصرف دارو قابل کنترل خواهد بود. در کنار درمان‌های دارویی، داشتن تغذیه متعادل و پرهیز از غذاهای ناسالم، اهمیت جدی دارد.

تا زمانی‌که شما مصرف قندها و کربوهیدرات‌های ساده را محدود نکنید، بیماری دیابت قابل کنترل نخواهد بود. یکی از راه‌های مناسب، جایگزین کردن کربوهیدرات‌های سرشار از فیبر است. حبوبات به دلیل داشتن فیبر، در کاهش قند خون تاثیر زیادی دارند.

لوبیا چیتی مثل بیشتر حبوبات، شاخص گلایسمی پایینی دارد و مصرف آن به کنترل دیابت کمک می‌کند. بیشتر افراد مبتلا به دیابت در معرض اضافه وزن و بیماری‌های قلبی قرار دارند.

مصرف این لوبیا به کنترل وزن این افراد هم کمک می‌کند، البته در صورتی‌که در مصرف آن زیاده‌روی نشود. منیزیم موجود در لوبیا چیتی، تاثیر قابل توجهی بر سیستم قلبی و عروقی دارد و باعث بهبود جریان خون و سلامت قلب می‌شود.

یکی از مهم‌ترین دلایل بروز انواع سکته، تجمع لخته‌های خونی در رگ‌ها است. مصرف حبوبات سالم مثل لوبیا چیتی با ایجاد تعادل در عروق و بهبود اکسیژن‌رسانی به بافت‌های بدن، خطر سکته را کاهش می‌دهد.

در همین زمینه می‌توانید مقاله چند نوع غذا برای افراد دیابتی را بخوانید و با تغذیه سالم برای کنترل این بیماری مزمن بیشتر آشنا شوید.

عوارض لوبیا چیتی

عوارض لوبیا چیتی

همانطور که در بالا گفتیم، لوبیا چیتی فواید زیادی دارد و مصرف متعادل آن به داشتن تغذیه سالم کمک می‌کند. با این حال، زیاده‌روی در خوردن آن هم ممکن است عوارضی داشته باشد. مصرف بیش از حد آن، نه‌ تنها شما را لاغر نمی‌کند، بلکه به دلیل کالری بالا ممکن است شما را در معرض چاقی قرار دهد.

لوبیا چیتی هم درست مثل بیشتر حبوبات حاوی سدیم است. مصرف بیش از حد سدیم برای سیستم گردش خون خطرناک است و به کبد و کلیه‌ها آسیب می‌رساند. بهتر است قبل از مصرف، لوبیا را به‌مدت 5 تا 8 ساعت خیس کنید، سپس به مدت یک ساعت آن را خوب بپزید.

برخی افراد سیستم گوارشی حساسی دارند و ممکن است با مصرف لوبیا دچار نفخ و دل‌پیچه شدید شوند. ماده‌ای به‌نام پورین در لوبیا چیتی وجود دارد که برای افراد حساس به این ماده مناسب نیست.

کلسیم و پتاسیم بالای لوبیا چیتی ممکن است باعث بروز مشکلاتی در بیماران مبتلا به سنگ کلیه شود. بهتر است کسانی که سنگ کلیه دارند، بدون مشورت پزشک لوبیا چیتی مصرف نکنند.

کلام آخر

مصرف لوبیا چیتی

لوبیا چیتی یکی از حبوبات پرطرفدار در بین ایرانی‌ها است. خوراک لوبیا در وعده صبحانه یا شام، درست کردن قرمه‌سبزی و خورش کرفس با لوبیا چیتی بسیار محبوب هستند. این لوبیا علاوه بر طعم لذیذ و بافت نرمی که دارد به سلامت سیستم گوارشی هم کمک می‌کند.

مصرف متعادل لوبیا چیتی باعث کنترل چربی و قند خون می‌شود و یک غذای مغذی برای افرادی است که قصد کاهش وزن دارند. لوبیا چیتی سرشار از آهن و فولات است و برای خانم‌ها به‌ویژه در دوران بارداری مناسب به‌نظر می‌رسد. با این حال، لوبیا چیتی کالری نسبتا بالایی دارد و لازم است در مصرف آن زیاده‌روی نشود.

سوالات متداول:

کالری لوبیا چیتی چقدر است؟

لوبیا چیتی کالری نسبتا بالایی دارد و هر 100 گرم از آن تقریبا 347 کالری دارد، با این حال مصرف متعادل آن به لاغری کمک می‌کند.

خوردن لوبیا چیتی در دوران بارداری خطرناک است؟

خیر. لوبیا چیتی سرشار از آهن و فولات است و برای مادر و جنین فایده دارد. به تنظیم قند، چربی و فشار خون کمک می‌کند و از یبوست پیشگیری می‌کند.

لوبیا چیتی برای چه افرادی مناسب نیست؟

افرادی که به ماده‌ای به‌نام پورین حساسیت دارند، افراد با سیستم گوارشی حساس و بیماران سنگ کلیه بهتر است بدون مشورت پزشک لوبیا چیتی مصرف نکنند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید