رب انار یکی از چاشنیهای خوشمزه در غذاهای ایرانی است. هر سال با رسیدن فصل پاییز بیشتر مردم به روش سنتی و در خانه رب انار درست میکنند. رب انار مرغوب و خوشرنگ، طعم دلپذیری به فسنجان شما میدهد و راز خوشمزگی این خورشت به غلظت رب آن است.
افرادی که عاشق غذاهای ترش و ملس هستند، رب انار را در کنار بیشتر غذاها استفاده میکنند. بیشتر مردم درباره خواص این رب کنجکاو هستند. وقت آن است که فواید فوقالعاده رب انار را با هم بررسی کنیم. پیشنهاد میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
خواص رب انار برای کبد
افرادی که اضافه وزن دارند معمولا در معرض ابتلا به کبد چرب هستند. کبد چرب یک بیماری خاموش است که در اثر تجمع بیش از حد چربی در کبد بهوجود میآید. کاهش مصرف غذاهای چرب و کنترل چربی خون یکی از موثرترین راهها برای پیشگیری از این بیماری است.
رب انار یکی از چاشنیهای سالم است که تنها 5 تا 10 درصد چربی دارد، بنابراین میتواند جایگزین چاشنیهای چرب و پرکالری شود. یکی از مهمترین خواص رب انار کمک به تجمع چربی در کبد خواهد بود.
کبد چرب با تغییر سبک زندگی و عادتهای غذایی بهراحتی قابل کنترل است. مصرف سبزیجات بیشتر به شما کمک میکند، مصرف غذاهای چرب و شور را کاهش داده و به بیماری خود کمک کنید.
رب انار هم یکی از آن خوراکیهای سالم است که با مصرف روزانه یک قاشق مرباخوری از آن، اسیدهای چرب خون کاهش مییابند. مصرف رب انار بهطور مرتب در کاهش کلسترول بد خون نقش دار و البته نمیتوانید از آن به عنوان تنها راه درمان استفاده کنید.
رب انار سرشار از اسید لینولنیک و پلیفنول است. این ترکیبات باعث بالا رفتن سوختوساز بدن میشوند و به شما کمک میکنند تا وزن خود را کمتر کنید. توجه داشته باشید که کاهش وزن اصولی نیازمند یک برنامه منظم، همراه با تغییر سبک تغذیه و تحرک کافی است.
بدون اینکه غذاهای چرب و ناسالم را حذف کنید، نمیتوانید کلسترول بد خون را کاهش دهید. مصرف رب انار بهتنهایی کبد شما را سالم نخواهد کرد. شما میتوانید مقاله تغذیه سالم برای لاغری را بخوانید و با کاهش وزن اصولی و پایدار بیشتر آشنا شوید.
خواص رب انار برای دیابت
رب انار منبع غنی از ویتامین سی، آهن، پتاسیم و فیبر میباشد. مصرف رب انار ملس برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مفید بهنظر میرسد. همانطور که میدانید افراد دیابتی معمولا وزن بالایی دارند و همزمان مبتلا به فشار خون هستند.
مصرف رب انار به عنوان میانوعده باعث کاهش اشتها شده و افراد دیابتی کمتر سراغ غذاهای شیرین میروند. البته باید بدانید که یک قاشق غذاخوری رب انار هم حدود 50 کالری دارد. در صورتی که در مصرف آن زیادهروی کنید، میتواند باعث افزایش وزن شما شود.
آهن بالای رب انار باعث افزایش گردش خون میشود و در تصفیه خون نقش دارد. ویتامینهای گروه ب در رب انار به تولید انرژی، بهبود عملکرد آنزیمهای بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
رب انار منبع غنی از آنتیاکسیدانها میباشد و مصرف آن بهجای انواع تنقلات ناسالم، خطر ابتلا به سرطانها را کاهش میدهد. بهترین راه برای درمان بیماری دیابت، مراجعه به پزشک و مصرف داروهای تجویز شده است.
شما میتوانید در کنار درمان، تغذیه سالم داشته باشید و خوراکیهای کم کالری را جایگزین شیرینیها و تنقلات سرشار از قند کنید. رب انار یک چاشنی و میانوعده مناسب برای افراد دیابتی خواهد بود.
اگر دوست دارید درباره تغذیه مناسب افراد دیابتی بیشتر بدانید، حتما سری به مقاله چند نوع غذا برای افراد دیابتی بزنید.
خواص رب انار برای قلب
رب انار در بیشتر کشورهای خاورمیانه پرطرفدار است. برخی افراد تصور میکنند که پختن انار خواص آن را از بین میبرد. تنها ویتامین سی موجود در آن بر اثر حرارت کاهش مییابد و بیشتر خواص آن حفظ میشوند.
ویتامین سی یکی از ضروریترین نیازهای انسان است که به سیستم گردش خون، افزایش ایمنی بدن و در نهایت سلامت قلب کمک میکند. کمبود ویتامین سی شما را در معرض بیماریهای جدی قرار میدهد.
رادیکالهای آزاد که در اثر مواد غذایی مختلفف تشعشعات محیطی و انواع آلودگی وارد بدن میشود، به کمک آنتیاکسیدانهای موجود در رب انار از بدن خارج میشوند. همانطور که میدانید تجمع کلسترول در دیواره رگها، خطر سکته قلبی را افزایش میدهد.
با مصرف چاشنیهای سالم و کم کالری مثل رب انار، سرعت تجمع کلسترول در دیواره رگها کاهش مییابد و سلامت قلب تا حد زیادی تضمین میشود. برای افرادی که بیماری قلبی دارند، مصرف رب انار به عنوان دارو به هیچ وجه توصیه نمیشود.
پلیفنول موجود در رب انار از ایجاد صفحات چربی در رگهای خونی پیشگیری میکند و باعث تسهیل گردش خون میشود. مصرف انار میتواند مقدار آهن خون را افزایش داده و خطر ابتلا به کمخونی را کاهش دهد.
کم خونی و مشکلات قلبی در دوران بارداری ممکن است عوارض خطرناکی برای خانمها ایجاد کند. در همین زمینه به مقاله علایم کمخونی در دوران بارداری بروید و با این بیماری بیشتر اشنا شوید.
خواص رب انار و عسل
در طب سنتی به مصرف رب انار توصیه میشود. متخصصان طب سنتی میگویند که طبع رب انار سرد و تر و مصرف آن برای متعادل کردن افراد گرم مزاج مفید است. استفاده از عسل به عنوان مصلح برای ایجاد تعادل مناسب بهنظر میرسد.
در صورتی که طعم رب انار برای شما زیادی ترش است، با مقدار کمی عسل میتوانید آن را ملس بخورید. رب انار در طب سنتی برای بهبود زخم دهان و آفت استفاده میشود. رب انار ترش را میتوانید در محل زخم بگذارید تا التیام پیدا کند.
در طب سنتی گفته میشود که بهترین زمان خوردن رب انار، صبح ناشتا است. مصرف رب انار ناشتا به تصفیه خون کمک میکند. افرادی که غلظت خون دارند، میتوانند با مشورت پزشک، آن را استفاده کنند.
ترکیب رب انار و عسل میتواند ضمادی برای بهبود زخم بینی باشد. افراد سوداوی بهتر است مقدار کمی عسل را با رب انار ترکیب کنند و آن را بهصورت خالص مصرف نکنند.
لازم به ذکر است که استفاده از رب انار به عنوان دارو و درمان به هیچ وجه توصیه نمیشود. اگر قصد دارید خوددرمانی کنید، حتما با پزشک متخصص طب سنتی مشورت کنید.
طب سنتی و اسلامی، خوراکیها را به دو دسته سرد و گرم تقسیم میکند و تعادل در تغذیه را در سلامت بدن موثر میداند. برای آشنایی با طبع غذاها، مقاله طبع انواع سبزیجات را بخوانید.
کلام آخر
رب انار یکی از چاشنیهای خوشمزه و پرطرفدار است که هم به عنوان میانوعده و هم در انواع غذاهای ایرانی استفاده میشود. رب انار خواص بسیاری دارد و برای تقویت سیستم ایمنی و سلامت قلب توصیه میشود.
بدون شک، این بار که رب انار را در فسنجان استفاده میکنید، از فواید آن آگاه هستید. رب انار در غذاهای دیگری مثل مرغ و ماهی شکمپر هم کاربرد دارد. امیدواریم با مصرف غذاهای سالم، کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.
سوالات متداول:
رب انار چه طبعی دارد؟
براساس طب سنتی طبع رب انار سرد و تر است.
آیا رب انار کالری زیادی دارد؟
خیر. خوردن یک قاشق رب انار تقریبا 50 کالری به بدن شما میرساند، اما نباید در مصرف آن زیادهروی کنید.
خوردن رب انار چه اثری بر کبد چرب دارد؟
رب انار تنها 5 تا 10 درصد چربی دارد و مصرف آن میتواند به کاهش تجمع چربی در کبد کمک کرده و باعث پاکسازی آن شود. البته شما نمیتوانید کبد چرب را با رب انار درمان کنید.
شبکه های اجتماعی