برای اولین بار ایتالیاییها برای مزهدار کردن پاستا و پیتزا از رب گوجه فرنگی استفاده کردند. رب گوجه فرنگی فرآوردهای است که با حذف پوسته و دانههای گوجه فرنگی بهدست میآید. این روش باعث ماندگاری گوجه فرنگی در مدت طولانی میشود.
بسیاری از شما با خواص گوجه فرنگی تازه آشنا هستید. معمولا این سوال مطرح میشود که آیا رب گوجه فرنگی هم فوایدی برای بدن دارد؟ ما در این مقاله قصد داریم شما را با فایده رب گوجه فرنگی بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
خواص رب گوجه فرنگی طبیعی
گوجه فرنگی سرشار از مواد مغذی و انواع ویتامینها است و ارزش غذایی بالایی دارد. گوجه فرنگی منبع غنی از ویتامین سی، ویتامین آ، کلسیم، آهن، اسید فولیک، ویتامین ب، فسفر، پتاسیم، سدیم، روی و مس میباشد. یکی از سالمترین سبزیجات، گوجه فرنگی است که فیبر بالایی هم دارد.
خوردن گوجه فرنگی باعث افزایش اشتها میشود و ضعف و خستگی شما را کم میکند. ویتامین سی بالای آن برای کودکان بسیار مفید است و باعث افزایش گردش خون میشود. به گفته متخصصان، مصرف گوجه فرنگی باعث تقویت اعصاب و قلب میشود.
خوردن گوجه فرنگی خام یا پخته به بیماران رماتیسمی توصیه میشود، زیرا باعث تسکین دردهای مفاصل میشود. بالا رفتن چربی خون و اوره، با مصرف گوجه فرنگی به مقدار قابلتوجهی کاهش مییابد.
گوجه فرنگی باعث دفع رسوبات ادراری و صفراوی شده و یبوست را بهبود میبخشد. ویتامین آ موجود در گوجه فرنگی باعث تقویت بینایی و سلامت پوست میشود. نگهداری گوجه فرنگی به مدت طولانی تنها با روش فریز کردن یا تهیه رب خانگی امکانپذیر است.
درست کردن رب در خانه از گذشته رواج داشته و با این روش، گوجه را برای طولانی نگه میداشتند. رب گوجه فرنگی خانگی را در انواع غذاهای اصیل ایرانی مثل آبگوشت و قیمه استفاده میکردند.
رب خانگی و طبیعی، روش بسیار سالمی برای نگهداری گوجه فرنگی است. البته ضدعفونی کردن و پخت کامل در جلوگیری از کپک زدن رب بسیار مهم است. در صورتی که مراحل پخت بهدرستی انجام نشود، رب شما خیلی زود خراب میشود.
شما میتوانید مقاله رب خانگی را چطور درست کنیم؟ را بخوانید و با تمام فوتوفنهای پخت رب در خانه آشنا شوید.
خواص رب گوجه فرنگی برای کودکان
گوجه فرنگی یکی از سالمترین سبزیجات مغذی است که بعد از 8 ماهگی میتوانید آن را بهصورت خام به کودک خود بدهید. حساسیت به گوجه فرنگی در برخی از کودکان دیده میشود، بهتر است قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
برخی از افراد به پوست یا دانههای گوجه فرنگی حساسیت دارند و رب گوجه فرنگی جایگزین خوبی برای آنها بهنظر میرسد. رنگ قرمز گوجه فرنگی به دلیل داشتن مادهای بهنام لیکوپن است.
لیکوپن نوعی آنتیاکسیدان قوی محسوب میشود که بعد از پخت، مقدار آن افزایش مییابد. لیکوپن اثر رادیکالهای آزاد را خنثی میکند و خطر ابتلا به انواع سرطان را کاهش میدهد. هر قاشق رب گوجه فرنگی دارای 5 میلیگرم آهن است و برای افراد کمخون بسیار مفید است.
رب گوجه فرنگی منبع خوبی از ویتامین کا و انواع ویتامین ب میباشد و به تقویت بینایی کودک شما کمک میکند. یک قاشق رب گوجه تقریبا 162 میلیگرم پتاسیم دارد و میتواند آب و مواد معدنی بدن را تنظیم کند.
از دیگر فواید رب گوجه برای کودکان، خاصیت ضد آفتاب بودن آن است. جالب است بدانید که مصرف آن میتواند از آنها در برابر اشعه ماوراءبنفش محافظت کند. در یک مطالعه مشخص شد که مصرف روزانه 40 گرم رب گوجه فرنگی به مدت 10 هفته، آفتاب سوختگی را بهبود میدهد.
اگر میخواهید رب شما خیلی زود کپک نزند، باید آن را در ظرف و دمای مناسب نگه دارید. پیشنهاد میکنیم، رب سالم و باکیفیت تهیه کنید. رب گوجه فرنگی تبرک در شرایط بهداشتی تهیه میشود و ماندگاری بیشتری در مقایسه با رب خانگی دارند.
خواص رب گوجه فرنگی برای پوست
مصرف رب گوجه فرنگی به دلیل آنتیاکسیدانهای بالا میتواند از ایجاد چین و چروک زودرس پیشگیری کند. لیکوپن موجود در رب گوجه فرنگی، پوست شما را از آسیب رادیکالهای آزاد دور نگه میدارد.
برای اینکه پوست سالم و درخشانی داشته باشید، بهتر است گوجه فرنگی خام مصرف کنید. ویتامین سی موجود در گوجه باعث حفظ سلامت پوست و مو میشود. ویتامین سی در اثر حرارت از بین میرود، بنابراین رب گوجه فرنگی فاقد این ویتامین است.
خوردن رب گوجه فرنگی از پوست شما در برابر آفتاب سوختگی محافظت میکند. مصرف گوجه خام یا پخته باعث کوچک شدن منافذ باز پوست و کاهش چربی اضافی آن میشود. گوجه فرنگی التهاب و آسیب پوستی را از بین میبرد، شما میتوانید بر روی سوختگی کمی گوجه فرنگی تازه بگذارید.
آب گوجه فرنگی تازه را میتوانید به کمک یک پنبه تمیز بر روی پوست خود بمالید. یک تونر طبیعی که باعث شفاف شدن پوست شده و لک را کاهش میدهد. خوردن گوجه خام یا رب آن، در رویش مو و تقویت ریشه آن هم موثر خواهد بود.
در همین زمینه سری به مقاله فواید لیمو ترش برای پوست بزنید و با خواص اعجابانگیز آن آشنا شوید.
عوارض رب گوجه فرنگی
مصرف متعادل رب گوجه فرنگی سالم و استاندارد عوارض خاصی به دنبال ندارد. همانطور که در بالا گفتیم آنتیاکسیدان فراوان این محصول برای شما پرفایده است. البته نگهداری رب گوجه فرنگی اهمیت زیادی دارد.
اگر میخواهید از رب خانگی استفاده کنید، باید موقع پخت آب گوجهها را کامل بگیرید تا زود کپک نزند. خوردن رب کپکزده باعث انتقال آلودگی به سیستم گوارشی شما میشود. برخی افراد هم به گوجه فرنگی حساسیت دارند و با خوردن رب، دچار عوارضی مثل سوزش سردل و معدهدرد میشوند.
در مورد مواد نگهدارنده موجود در رب گوجه فرنگی هم نگرانیهای زیادی وجود دارد. بد نیست بدانید که افزودنی نگهدارنده در بیشتر محصولات کارخانهای وجود دارند و مصرف متعادل آنها عوارضی ندارد.
استفاده از یک تا دو قاشق رب گوجه فرنگی در انواع غذاها خطرناک و نگرانکننده نیست. در صورتی که با مصرف آن بدن شما واکنش جدی نشان میدهد، با پزشک مشورت کنید.
کلام آخر
رب گوجه فرنگی فرآوردهای است که با جدا کردن پوسته و دانههای گوجه درست میشود. این محصول برای طعمدار کردن انواع غذاها استفاده میشود و به شما کمک میکند تا گوجه را به مدت طولانی سالم نگه دارید.
بیشتر ویتامینهای گوجه فرنگی بهجز ویتامین سی، در رب آن وجود دارد. لیکوپن نوعی آنتیاکسیدان قوی است که بعد از پخت افزایش مییابد و در پیشگیری از سرطان موثر است. رب گوجه فرنگی سرشار از آهن و پتاسیم است و به سلامت قلب کمک میکند.
ما سعی داشتیم در این مقاله شما را با فواید و عوارض احتمالی مصرف رب گوجه فرنگی بیشتر آشنا کنیم.
سوالات متداول:
خوردن رب گوجه فرنگی باعث کاهش سرطان میشود؟
لیکوپن نوعی آنتیاکسیدان قوی است که در فرایند درست کردن رب و پخت گوجه، به مقدار قابلتوجهی افزایش مییابد و خطر ابتلا به سرطانها را کاهش میدهد.
مصرف رب برای افراد کمخون خطرناک است؟
خیر. هر قاشق رب گوجه فرنگی دارای 5 میلیگرم آهن است و برای افراد کمخون بسیار مفید است.
آیا رب گوجه فرنگی باعث بهبود آفتاب سوختگی میشود؟
بله. در یک مطالعه مشخص شد که مصرف روزانه 40 گرم رب گوجه فرنگی به مدت 10 هفته، آفتاب سوختگی را بهبود میدهد.
شبکه های اجتماعی