مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت برای باقالی پلو

خورشت برای باقالی پلو

باقالی پلو از آن دسته غذاهای بی‌نظیر و پرطرفداری است که در سفره غذای اصیل ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد. محبوبیت این غذا تا جایی است که در اکثر میهمانی‌ها یا مراسم‌های مهم و رسمی، به‌عنوان یک گزینه ثابت وجود دارد.

کمتر کسی را پیدا می‌کنید که از خوردن این غذا لذت نبرد و آن را در لیست محبوب‌ترین غذاهای ایرانی جای ندهد.

خورشت برای باقالی پلو یکی از آن موضوعات مهمی است که میزان محبوبیت و نوع طبخ این غذا را تعیین می‌کند. به‌طور معمول، سه نوع خورشت مخصوص باقالی پلو وجود دارد که در میان افراد مرسوم و پرطرفدار است.

ما می‌خواهیم انواع خورشت برای باقالی پلو را به شما معرفی کنیم. اگر از طرفداران دو آتیشه این غذا هستید و دوست دارید خورشت‌های خوش‌عطر و طعم مناسب با آن را بشناسید، در ادامه این مطلب از مجله تبرک همراه ما باشید.

باقالی پلو چیست؟

باقالی پلو چیست؟

عده بسیار کمی هستند که ندانند باقالی پلو چیست و از چه ترکیباتی تهیه می‌شود. باید گفت که باقالی پلو یکی از بهترین غذاهای اصیل ایرانی است که به‌عنوان سه گزینه اول غذاهای مهم، به‌ویژه در میهمانی و مراسم‌های خاص، معرفی می‌شود.

این غذا ترکیب جذابی از باقالی، شوید و برنج است و همراه با خورشت نوش جان می‌شود، بنابراین پایه اصلی این غذا را پلوی آن تشکیل می‌دهد. بسیاری از افراد برای پخت باقالی پلو از باقالی و شوید تازه استفاده می‌کنند چراکه تازگی این دو ماده اصلی، سبب طعم اصیل و بی‌نظیر باقالی پلو می‌شود. اما در جایی که باقالی و یا شوید تازه در دسترس نبود، می‌توان از باقالی فریز شده و شوید خشک هم استفاده کرد. این دو ماده غذایی جذاب به برنج آبکشی شده اضافه می‌شوند و پس از دم کشیدن، باقالی پلوی اصیل ایرانی را به نمایش می‌گذارند.

باقالی پلو با خورشت ماهیچه

باقالی پلو با خورشت ماهیچه

خورشت ماهیچه یکی از محبوب‌ترین انواع خورشت برای باقالی پلو است. ماهیچه همراه با باقالی پلو آن‌قدر طرفدار دارد که اگر در میهمانی یا مجلسی خاصی سرو شود، در چشم ‌به‌هم‌زدنی تمام می‌شود. ماهیچه بخش بسیار لذیذی از گوشت گوسفند است که اگر خوب پخته و طعم‌دار شود، طعم بی‌نظیر آن از یادتان نمی‌رود.

برای پختن ماهیچه به مواد اولیه‌ی ماهیچه، پیاز، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک نیاز دارید. ابتدا پیازها را به‌صورت نگینی خرد کنید و داخل روغن بریزید. زمانی که پیازها کمی نرم و طلایی‌رنگ شدند، ماهیچه را همراه با مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید. ماهیچه را به مدت ۱۵ دقیقه درون روغن، پیاز و ادویه تفت دهید تا بوی گوشت به‌خوبی گرفته شود.

بعد از آنکه ماهیچه کاملاً تفت‌داده شد و تغییر رنگ داد، مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. به مدت 4 تا 5 ساعت زمان دهید تا ماهیچه در آب بپزد و آب آن غلیظ شود. در آخر کمی نمک و زعفران به خورشت اضافه کنید تا عطروطعم منحصربه‌فرد آن کامل شود.

خورشت ماهیچه بهترین خورشت برای باقالی پلو است که هرگز از چشیدن آن پشیمان نخواهید شد. برای آن‌که مطمئن شوید غذای شما علاوه بر خوشمزه بودن، از سلامت کافی برخوردار است، به شما پیشنهاد می‎کنیم که از روغن تبرک استفاده کنید.

با خواندن مقاله خواص زعفران، با این ادویه بی‌نظیر و پرطرفدار ایرانی بیشتر آشنا شوید.

باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ

باقالی پلو با مرغ هم ترکیب بی‌نظیر و پرطرفداری است که بسیاری از آدم‌ها آن را دوست دارند. برای پخت باقالی پلو با مرغ، نیاز به چند تکه مرغ، پیاز، سیر، ساقه کرفس، ادویه و نمک و رب گوجه‌فرنگی دارید.

ابتدا مرغ‌ها را همراه با پیازهای حلقه‌شده، یک حبه سیر، ساقه کرفس و آب بپزید. وجود پیاز، سیر و ساقه کرفس هنگام پخت خورشت باعث می‌شود که بو و یا طعم نامطبوع مرغ گرفته شود.

حدود 2 تا 3 ساعت زمان دهید تا مرغ‌ها کاملاً پخته و نرم شوند. هنگامی که مرغ‌ها نرم شدند، نمک و ادویه را هم به آن اضافه کنید تا عطروطعم خورشت کامل شود.

مرغ‌ها را از آب خارج کنید و اجازه دهید آب آن‌ها خارج شود. یک ماهیتابه تمیز را روی گاز بگذارید و کمی روغن درون آن بریزید. پس از آنکه روغن داغ شد، مرغ‌ها را درون ماهیتابه بچینید و به‌خوبی آن را سرخ کنید تا حالت ترد پیدا کنند. پس از سرخ شدن مرغ‌ها، رب گوجه‌فرنگی را همراه با ادویه و نمک درون روغن کمی تفت‌داده و آب مرغ را به آن اضافه کنید. حدود 3 تا 4 دقیقه زمان دهید تا سس مرغ کمی غلیظ شود. پس از آماده‌شدن سس، مرغ‌ها را درون آن بچینید. بعد از گذشت 2 دقیقه، خورشت شما کاملاً آماده نوش جان کردن با باقالی پلو است. اگر می‌‎خواهید برای مهمانی خود باقالی پلو با مرغ درست کنید، بهتر است از طرز تهیه مرغ مجلسی کمک بگیرید تا خوشمزه‌ترین مرغ را آماده کنید.

یکی دیگر از روش‌های تهیه خورشت مرغ یا گوشت، تپنا یا مرغ و گوشت شکم‌پر است که نوعی غذای محلی بوشهر است. این غذای محلی در شهرهای دیگر طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه تپنا ساده است و عطر و طعم ویژه آن به دلیل داشتن ادویه‌های خاص محلی است.

باقالی پلو با گوشت گردن

باقالی پلو با گوشت گردن

خورشت گوشت گردن یکی دیگر از بهترین انواع خورشت برای باقالی پلو است که با یکبار امتحان کردن آن، عاشق این غذا خواهید شد.

گوشت گردن نیز از آن مزه‌های لذیذ و تکرارنشدنی است که از تجربه مزه‌مزه کردن آن پشیمان نمی‌شوید. مراحل و مواد اولیه جهت پخت گوشت گردن به‌عنوان خورشت برای باقالی پلو، بسیار شبیه به پخت ماهیچه است.

برای درست‌کردن این خورشت به پیاز، ادویه و نمک نیاز دارید. ابتدا پیازها را خردکرده و درون تابه به‌خوبی تفت دهید. زمانی که کمی رنگ پیازها تغییر کرد و نرم شدند، گوشت گردن، زردچوبه و فلفل سیاه را به آن‌ها اضافه کنید. گوشت را بادقت و به مدت ۱۵ دقیقه درون تابه تفت دهید تا بوی نامطبوع آن از بین برود. پس از آنکه رنگ گوشت تغییر کرد و به‌خوبی با ادویه‌ها ترکیب شد، کمی آب داخل آن بریزید و در تابه یا قابلمه را ببندید. بهتر است کمی حوصله کنید و حدود 4 تا 5 ساعت را به پخت آرام خورشت اختصاص دهید تا کاملاً جا بیفتد.

بسیاری از افراد، این نوع خورشت برای باقالی پلو را بدون رب گوجه‌فرنگی و عده زیادی هم آن را همره با رب گوجه‌فرنگی نوش جان می‌کنند.

اگر شما هم دوست دارید خورشت را با رب گوجه‌فرنگی میل کنید، بهتر است پس از پخت کامل گوشت و غلیظ شدن آب خورشت، در یک تابه جداگانه کمی از رب گوجه‌فرنگی را تفت دهید. سپس ادویه را به رب در حال سرخ شدن اضافه کنید و در آخر آب گوشت را به آن بیفزایید. بعد از چند دقیقه جوشیدن و ترکیب‌شدن آب گوشت و رب، خورشت آماده نوش جان کردن است.

اگر می‌خواهید خورشت شما خوش‌طعم‌تر شود، می‌توانید از رب گوجه‌فرنگی تبرک استفاده کنید.

همچنین می‌توانید با خواندن مقاله رب خانگی را چطور درست کنیم؟، این رب خوشمزه را به‌صورت ارگانیک و در خانه تهیه کنید.

کلام آخر

انتخاب خورشت برای باقالی پلو کار چندان دشواری نیست، زیرا انواع خورشت‌ها را می‌توان با این غذای اصیل و پرطرفدار نوش جان کرد. درواقع می‌توان گفت باقالی پلو از آن دسته غذاهای ایرانی است که برای هر سلیقه و ذائقه‌ای، حرفی برای گفتن و طعمی برای دوست داشته شدن دارد. شما می‌توانید هر بار یک خورشت برای باقالی پلو را طبخ و سرو کنید و از طعم تکرارنشدنی آن‌ها لذت ببرید.

در این مقاله تلاش کردیم انواع خورشت برای باقالی پلو را به شما معرفی کنیم و نحوه تهیه کردن آن را آموزش دهیم. این خورشت‌های بی‌نظیر را درست کنید و از طعم جذاب آن‌ها لذت ببرید.

سؤالات متداول:

چرا برای پخت مرغ از ساقه کرفس و سیر استفاده می‌شود؟

بسیاری از کسانی که بویایی و چشایی قوی دارند، نسبت به طعم انواع خوراکی‌ها مانند گوشت و مرغ حساس‌اند. برای آنکه بو و مزه خامی و نامطبوع مرغ گرفته شود، هنگام پخت یک ساقه کرفس و یک یا دو حبه سیر به آن اضافه می‌کنند.

برای پخت باقالی پلو با ماهیچه به چقدر زمان نیاز است؟

پخت باقالی پلو در حدود یک ساعت و پخت ماهیچه به ۴ تا ۵ ساعت زمان نیاز دارد. این مدت‌زمان برای پخت کامل ماهیچه و ایجاد یک طعم بی‌نظیر و لذت‌بخش برای آن لازم است.

آیا می‌توان به خورشت گوشت گردن، رب گوجه‌فرنگی اضافه کرد؟

افراد زیادی علاقه دارند که به خورشت گوشت گردن هم رب گوجه‌فرنگی اضافه کنند تا علاوه بر خوش‌رنگ‌تر شدن خورش، طعم بی‌نظیری بگیرد. بنابراین اضافه‌کردن یا اضافه نکردن رب گوجه‌فرنگی به خورشت گردن، باتوجه ‌به ذائقه و سلیقه هرکسی، متفاوت است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید