میوه به، میوه زیبایی و سلامتی است. به، میوهای سرشار از ویتامین است و خواص زیادی دارد. برای خواص به علاوه بر خوشطعم بودن میتوان به موارد مصرف آن نیز اشاره کرد که به شکل خام یا در غذاها، انواع مربا، دمنوش و … بهصورت پخته مصرف میشود.
میوه فواید بیشماری برای سلامت جسم دارد. در ادامه این مطلب از مجله تبرک به بررسی خواص میوه به و همچنین طرز تهیه خورشت به آلو مجلسی میپردازیم.
خواص به خام و پخته
این میوه سرشار از آنتیاکسیدان است. خاصیت به، با پختن آن همچنان حفظ میشود و این یکی از مهمترین نکات در مورد این میوه است. به پخته میتواند به رفع مشکلات گوارشی کمک کند. مصرف این میوه بهصورت پخته میتواند علائم ویار دوران بارداری را کاهش دهد. ازآنجاییکه هضم به خام ممکن است برای برخی افراد سخت باشد، مصرف آن بهصورت پخته توصیه میشود. در طب سنتی برای به پخته خواصی مثل تقویت حافظه و تقویت عملکرد قلب نیز عنوان شده است.
اگر بهدنبال پیدا کردن گزینههای بیشتری برای تهیه غذا در فصل زمستان هستید، مقاله خورشتهای با طبع گرم را از دست ندهید.
خورشت به آلو یک خورشت مناسب فصل سرما
خورشت به آلو یک خورشت مجلسی ایرانی است که عطر و بوی ویژه آن به محبوبیتش میافزاید. به دلیل اینکه به تازه فقط در فصل پاییز وجود دارد، خورشت به آلو یک خورش فصلی و مناسب فصلهای پاییز و زمستان است. برای علاقهمندان خورشت به آلو هم، قطعاً راهحلی برای طبخ این خورشت در سایر فصول سال وجود دارد و آن هم فریز کردن به است.
یکی دیگر از خورشتهای محبوب ایرانی، خورشت قورمه سبزی است که معمولا در مهمانیها این خورشت را درست میکنند. طرز تهیه خورشت قورمه سبزی مجلسی را در مقالهای با همین عنوان بخوانید.
طرز تهیه خورشت به آلو با مرغ مجلسی
خورشت به آلو معمولاً با گوشت گوسفندی یا گوساله پخته میشود، اما میتوان آن را با گوشت مرغ نیز طبخ کرد. همچنین میتوان خورشت به آلو را بدون گوشت و بهعنوان یک خورشت کاملاً گیاهی تهیه کرد. این خورشت بهصورت ترش، شیرین و یا ملس طبخ میشود.
اگر به ادویههای معطر و غذاهای ترش علاقه دارید، به شما پیشنهاد میکنیم که خورشتهای شمالی را امتحان کنید.
در این مطلب با طرز تهیه خورشت به آلو با مرغ مجلسی با شما همراه هستیم.
مواد مورد نیاز برای تهیه خورشت به آلو
- سینه مرغ تکهتکه شده: ۴۰۰ گرم
- به متوسط: 3 عدد
- پیاز: 1 عدد
- آلو بخارا: ۱۰ عدد
- شکر در صورت تمایل: 2 قاشق غذاخوری
- روغن: به مقدار لازم
- کره یا روغن: ۳۰ گرم
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران دمکرده: به میزان لازم
طرز تهیه خورشت به آلو با مرغ مجلسی
برای تهیه خورشت به آلو با مرغ ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و به همراه روغن در قابلمه مناسب تفت دهید. بعد از اینکه پیاز حالت تردی خود را از دست داد و تقریباً کاراملی شد، مرغ را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید. بعد از اینکه مرغ تفتداده شد و رنگ آن تغییر کرد نمک، فلفل، ادویه و زردچوبه را به آن اضافه کنید. مجدداً مرغ را به همراه ادویهها تفت دهید. بهاندازه 2 لیوان آب به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید بهآرامی پخته شود.
به تازه را پوست بگیرید و سپس به قطعاتی با اندازه دلخواه خورد کنید. دقت داشته باشید که این قطعات خیلی ریز نشوند تا در صورت پختهشدن له نشوند و شکل خود را از دست ندهند.
به خورد شده را با مقداری روغن در تابهای جداگانه به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت دهید تا کمی نرم شوند. به ترکیب به تفتداده شده، زعفران دمکرده و آلوها را اضافه کنید و مجدداً ترکیب را تفت دهید. میتوانید برای طعم بهتر به از کره برای تفت دادن به و آلوها استفاده کنید.
سپس به و آلوی تفتداده شده را به قابلمهای که مرغ در آن در حال پخت است، اضافه کنید. برای تهیه یک خورشت به آلوی مجلسی دقت داشته باشید که به و آلوی تفتداده شده را در مراحل آخر پخت به مرغ اضافه کنید که زیاد له نشوند و ظاهر خوبی داشته باشند.
به مخلوط به و آلو و مرغ، رب گوجهفرنگی و آبلیمو را اضافه کنید و اجازه دهید که مواد بهآرامی با یکدیگر پخته شوند و به خورد یکدیگر بروند. برای میزان ترشی و شیرینی این خورشت میتوانید به مخلوط به و آلوی در حال تفت، شکر نیز اضافه کنید و یا میزان آبلیمو را تغییر دهید. بسته به ذائقه خود این ترکیب را تنظیم کنید و یا یکی را حذف کنید. این خورشت فوقالعاده خوشمزه و شیک و مجلسی را بهصورت ملس طبخ کنید تا دل همه مهمانان را بهدست آورید.
اگر به آلو دوست ندارید، مرغ مجلسی را به تنهایی آماده کنید. روشهای زیادی برای تهیه مرغ مجلسی وجود دارند. مرغ مجلسی را میتوان به صورت ربی، زعفرانی، سرخ شده و … درست کرد.
کلام آخر
خورشت به آلو با مرغ مجلسی یک خورشت آسان و درعینحال خوشمزه است که طبخ آن با مرغ، سرعت آمادهسازی آن را بالا میبرد و به همراه برنج درجه یک شمال میتواند بهترین پذیرایی برای مهمانان ناخوانده فصل سرما باشند. خورشت به آلو با مرغ مجلسی قطعاً لبخند رضایت را بر لب میزبان و مهمان حفظ میکند و زیبایی سفره شما در مهمانیهای کمجمعیت و پرجمعیت خواهد بود. با طرز تهیه خورشت به آلو مجلسی با مرغ با شما همراه بودیم. شما نیز اگر فوتوفن خاصی برای تهیه این خورشت لذیذ دارید، با ما در میان بگذارید.
سؤالات متداول
آیا با پختن به خاصیت آن از بین میرود؟
به یک میوه با خواص فراوان است. میوهای که خاصیت آنتیاکسیدان دارد و برای گوارش بسیار مفید است. به از آن دسته میوههایی است که با پختن، خواص خود را حفظ میکند.
خورشت به آلو را با چه گوشتی طبخ میکنند؟
خورشت به آلو را عموماً با گوشت گوسفند یا گوساله طبخ میکنند اما تهیه این خورشت با مرغ نیز بسیار مرسوم است. خورشت به آلو را میتوان بدون گوشت و بهصورت کاملاً گیاهی نیز طبخ کرد.
خورشت به آلو ترش است یا شیرین؟
خورشت به آلو به دلیل وجود به که ذاتاً یک میوه شیرین است و آلو بخارا، یک خورشت ملس است. با اضافه و کمکردن شکر و آبلیمو میتوان میزان ترشی یا شیرینی این خورشت را باتوجه به ذائقه خود تنظیم کنید.
2 نظر
فاطمه
۹ دی ۱۴۰۱, ۱۲:۵۱خیلی خوشمزه است
محمد
۱ آذر ۱۴۰۲, ۲۰:۴۱عالی بود توضیحاتتون