رب گوجهفرنگی را به مدت طولانی میتوانید نگه دارید و در بیشتر غذاهای ایرانی بهکار ببرید. درست کردن رب، یکی از روشهای سنتی برای نگهداری گوجهفرنگی است، اما رب هم ممکن است خراب شود.
مصرف رب تاریخ گذشته و خراب بههیچ وجه سالم نیست. رب خانگی هم ممکن است بعد از مدتی تغییر طعم و بو داشته باشد، پس نباید آن را مصرف کنید. در این مقاله قصد داریم نشانههای خراب شدن رب گوجهفرنگی را با هم بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
چگونه تلخی رب گوجه را بگیریم؟
درست کردن رب گوجه خانگی بسیار پرزحمت است و زمان زیادی میبرد. گاهی اوقات بعد از مدتها وقت و هزینه زیاد، چشیدن طعم آن در پایان کار شما را دلسرد میکند. یکی از دلایل بدمزه شدن رب خانگی، تلخی آن است.
تلخ شدن رب گوجه دلایل زیادی دارد. یکی از مهمترین آنها، استفاده از گوجه خراب، نارس و کپکزده است. گوجههای خراب را با دقت سوا کنید و گوجههای نارس و زرد را داخل رب نریزید.
موقع جدا کردن دانه و پوسته گوجهها، معمولا از صافی چلو استفاده میشود. صافی چلو کمی درشت است و ممکن است دانههای گوجه از آن عبور کنند و باعث تلخی رب شوند. بهتر است از صافی ریز یا یک توری پارچهای برای این کار استفاده کنید.
اگر رب شما بعد از مدتی تغییر طعم دهد و تلخ شود، ممکن است نشانه کپکزدگی و فاسد شدن رب باشد. درست است که شما کپک را بر روی رب نمیبینید، اما طعم تلخی نشاندهنده فساد رب گوجهفرنگی است.
موقع پخت باید به اندازه کافی به رب نمک و روغن اضافه کنید تا ماندگاری طولانی داشته باشد و زود خراب نشود. رب خود را در جای خنک و خشک نگه دارید تا مدت بیشتری سالم بماند.
اگر رب شما بعد از پخت تیره و بدرنگ شده، حتما سری به مقاله علت سیاه شدن رب گوجهفرنگی بزنید.
اسیدی شدن رب گوجه
رب گوجهفرنگی شما ممکن است بعد از مدتی ترش و گازدار شود. ترش شدن رب دلایل مختلفی دارد. اگر طعم رب ترش را دوست دارید، مشکلی نیست، اما برای رفع ترشی آن راهحل وجود دارد.
افرادی که طعم رب ترش را دوست دارند، آن را در مجاورت نور خورشید قرار میدهند تا گازدار و ترش شود. اگر ترشی و گازدار شدن رب را نمیپسندید، آن را در جای خنک و دور از گرما یا نور آفتاب نگه دارید.
برای رفع ترشی رب گوجه میتوانید آن را دوباره در قابلمه بزرگی ریخته و روی حرارت بگذارید. اجازه دهید رب شما بجوشد و گاز آن خارج شود. بعد از اینکه آن را از روی حرارت برداشتید، مقداری نمک اضافه کنید.
اضافه کردن نمک از ترش شدن دوباره رب جلوگیری میکند. موقع درست کردن رب، گوجه درشت و رسیده انتخاب کنید. گوجه نارس و زرد، طعم ترشی به رب میدهد و رب شما را بدرنگ میکند.
موقع درست کردن رب باید به تمام نکات گفته شده، توجه کنید. این کار وقت و حوصله زیادی میطلبد. نسبت گوجه و نمک باید طوری باشد که زود کپک نزند و همزمان خیلی شور نشود.
شما میتوانید برای مزهدار کردن غذاها از رب گوجه کارخانهای و استاندارد استفاده کنید. رب گوجهفرنگی تبرک طعم و رنگ دلچسبی دارد و بهترین مواد اولیه در تهیه آن بهکار رفته است.
نگهداری رب خانگی بیرون از یخچال
نگهداری رب گوجه بیرون از یخچال ممکن است برای شما راحتتر باشد. یخچال جای کافی برای چند قوطی رب خانگی ندارد. برای نگهداشتن رب بیرون از یخچال باید نکات زیر را رعایت کنید تا زود خراب نشود.
ظرف شیشهای برای نگهداری رب بسیار مناسب است. ظروف فلزی یا پلاستیکی، ماندگاری مواد غذایی را کوتاه میکند. رب کارخانهای را هم بهتر است بعد از خرید باز کرده و داخل یک ظرف شیشهای تمیز بریزید.
روش ریختن رب گوجه در بطری نوشابه بهداشتی نیست. ظرف پلاستیکی باعث تیره شدن رب میشود و بیرون آوردن رب از آن دردسرساز خواهد بود.
رب را در ظروف کوچک نگهدارید و جای خنک بگذارید. توجه کنید ظرف رب در مجاورت حرارت نباشد و آن را دور از نور مستقیم آفتاب نگه دارید. گرما و حرارت باعث ترش شدن رب میشود و خیلی زود کپک میزند.
موقع استفاده از رب، قاشق تمیز و خشک بردارید. بعد از هر بار استفاده، برای اینکه لایه رویی رب خشک نشود، مقدار کمی روغن بریزید و با قاشق صاف کنید. روغن باعث میشود که رب شما در مجاورت هوا نباشد و مدت بیشتری سالم بماند.
شما میتوانید رب را داخل فریزر نگه دارید تا به مدت طولانی سالم و باکیفیت بماند. آن را داخل یک کیسه پلاستیکی ریخته و پهن کنید. آن را داخل فریزر بگذارید و هر بار موقع مصرف، تکه کوچکی را با چاقو ببرید و داخل غذا بریزید.
فریز کردن باعث میشود، رب گوجه خواص خود را حفظ کند و بههیچ وجه ترش یا تلخ نشود. شاید برای شما جالب باشد که با فواید رب گوجه آشنا شوید، پس حتما مقاله خواص رب گوجهفرنگی را بخوانید.
کلام آخر
درست کردن رب گوجهفرنگی در خانه بهنظر سالم میرسد، اما نگهداری مقدار زیادی رب کار آسانی نخواهد بود. انتخاب ظروف شیشهای برای رب خانگی مناسب است و باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.
مواد اولیه باکیفیت و درجه یک در طعم و رنگ رب شما تاثیر زیادی دارد. اگر ظرف شیشهای زیر نور آفتاب یا در مجاورت حرارت بماند، ترش و گازدار میشود. اضافه کردن نمک به مقدار کافی، از کپک زدن آن جلوگیری میکند.
در این مقاله علایم خراب شدن رب گوجه و راهکارهای پیشگیری از آن را با شما در میان گذاشتیم.
سوالات متداول:
از کجا بفهمیم رب خانگی خراب شده است؟
هر گونه تغییر در طعم و رنگ نشانه خراب شدن رب است. بعد از پخت اگر رب شما تلخ شده، علت آن استفاده از گوجه خراب و ریختن دانههای آن در رب است.
چکار کنیم رب گوجه تلخ نشود؟
برای جدا کردن دانه و پوسته از چلو صافی استفاده نکنید. یک توری یا صافی ریز انتخاب کنید تا دانههای گوجه داخل رب نریزند. به اندازه کافی به آن نمک بزنید تا بعد از مدتی تلخ نشود.
رب گازدار و اسیدی را چکار کنیم؟
شما میتوانید رب را دوباره روی حرارت بگذارید و کمی بجوشانید تا گاز آن خارج شود. در آخر کمی نمک به آن اضافه کنید تا دوباره ترش و گازدار نشود.
2 نظر
نسترن
۵ مهر ۱۴۰۱, ۰۹:۲۳من روی ربم به اندازه یک سانت تیره رنگ شده آیا این رب خراب شده ممنون میشم جواب منو بدید
جواد خاکسار
۹ شهریور ۱۴۰۲, ۰۴:۲۳ممنون از مقاله شما ،مفید بود