مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

سرکه سیب بهتر است یا سرکه انگور؟

سرکه سیب بهتر است یا سرکه انگور؟

سرکه نوعی ماده اسیدی است که از تخمیر اتانول به‌دست می‌آید و مصارف خوراکی و دارویی دارد. انواع مختلف سرکه وجود دارد و اکثر آنها به کاهش وزن، کاهش سطح قند خون و کنترل دیابت کمک می‌کنند. ممکن است برای شما این سوال پیش آمده باشد که سرکه سیب بهتر است یا سرکه انگور؟ در ادامه قصد داریم به تفاوت و فواید سرکه سیب و انگور بپردازیم.

مشخصات سرکه سیب خوب

مشخصات سرکه سیب خوب

فرایند تهیه سرکه، تا حدودی شبیه به تخمیر الکل است. در فرایند تولید سرکه سیب، ابتدا آبمیوه سیب یا پوره آن را با مخمر ترکیب می‌کنند تا قند آنها تخمیر شوند. در مرحله دوم باکتری‌هایی به آن اضافه می‌کنند که موجب تولید اسید استیک می‌شود. ماده اصلی و فعال موجود در سرکه سیب، اسید استیک است.

اگر بخواهید بدانید که سرکه سیب چه رنگی است، باید بدانید رنگ آن معمولا قهوه‌ای روشن است. سرکه خانگی و باکیفیت بوی نسبتا تندی دارد و ماده غلیظی در ظرف ته‌نشین می‌کند. به این ماده غلیظ، مادر سرکه می‌گویند و معمولا آن را از صافی عبور می‌دهند تا سرکه خالص به‌دست آید. اگر می‌خواهید با روش تهیه سرکه سیب آشنا شوید، بهتر است به مقاله طرز تهیه سرکه سیب سر بزنید.

سرکه سیب کالری بسیار ناچیزی دارد و حاوی پتاسیم، اسید آمینه و آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان موجود در سرکه سیب به حفظ سلامت و زیبایی پوست کمک می‌کند. از بین بردن لک، جای جوش و لایه‌برداری از جمله فواید سرکه سیب برای پوست است. پنبه آغشته به سرکه را هر شب بر روی پوست صورت بکشید تا اثر پاک‌کنندگی آن را ببینید. پزشکان و متخصصین تغذیه همواره بر خواص سرکه سیب در طب سنتی نیز تاکید می‌کنند.

سرکه سیب برای لاغری

سرکه سیب برای لاغری

خواص سرکه سیب در کاهش سطح قند خون و کنترل دیابت نوع 1 و 2 ثابت شده ‌است. در واقع مصرف روزانه دو قاشق چای‌خوری سرکه سیب مرغوب، حساسیت بدن را نسبت به انسولین بالا می‌برد و گلوکز خون را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. به افراد مبتلا به دیابت پیشنهاد می‌کنیم مقاله چند نوع غذا برای افراد دیابتی را مطالعه کنید.

آنتی‌اکسیدان موجود در سرکه سیب به کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون نیز کمک می‌کند. کلسترول بالا یکی از مهمترین عوامل ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی است. معمولا به افرادی که چربی خون دارند، توصیه می‌شود که مقدار کمی سرکه سیب را به همراه سالاد مصرف کنند.

کنترل انسولین و چربی خون باعث می‌شود، افرادی که اضافه وزن دارند اشتهای کمتری به مصرف غذاهای شیرین و پرکالری داشته باشند. بنابراین مصرف سرکه سیب موجب کاهش وزن می‌شود. افرادی که اضافه وزن دارند، می‌توانند در کنار داشتن تغذیه سالم برای لاغری، روزانه مقدار کمی سرکه سیب نیز استفاده کنند.

فواید سرکه انگور

فواید سرکه انگور

نوع خانگی این سرکه بسیار محبوب است و معمولا در غذاها و چاشنی‌های ایرانی از آن استفاده می‌شود. سرکه انگور برای لاغری نیز استفاده می‌شود و به کنترل چربی خون و کاهش اشتها کمک می‌کند.

اگر دود ذغال استشمام کرده باشید، نوشیدن یک لیوان آب با چند قطره سرکه انگور، مسمومیت شما را برطرف می‌کند. اگر دچار عفونت در دستگاه گوارشی باشید، یک قاشق چای‌خوری سرکه انگور به همراه سالاد می‌تواند موجب از بین بردن باکتری‌های معده شود. بهبود آکنه، جوش صورت و کک‏ و مک از خواص سرکه انگور برای پوست صورت است.

طرز تهیه سرکه انگور خانگی

طرز تهیه سرکه انگور خانگی

طرز تهیه سرکه انگور بسیار ساده است و نیاز به مخمر ندارد. کافی است یک کیلو انگور قرمز را بشویید و خشک کنید. آنها را در دبه مناسب قرار دهید، سه لیتر آب به آن اضافه کنید. سپس یک قاشق غذاخوری نخود و یک قاشق غذاخوری بلغور گندم به آن اضافه کنید تا فرایند تخمیر انجام شود.

حدود دو هفته آن را در جای خنک و تاریک قرار دهید. دمای مناسب 25 درجه سانتی‌گراد است. دمایی کمتر از این موجب کپک‌ و خراب شدن سرکه سیب می‌شود. در دمای بالاتر نیز فرایند تخمیر انجام نمی‌شود.

در این مدت انگور‌ها را هرچند روز یک بار، زیر و رو کنید. بعد از حدود دو هفته تا بیست روز آن را از یک صافی عبور دهید. تفاله انگور را به خوبی با دست فشار دهید. آب انگور به‌دست آمده را با یک قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید. آن را حدود 40 تا 60 روز در ظرف شیشه‌ای مناسب نگه‌داری و سپس مصرف کنید.

تفاوت سرکه سیب سفید و قرمز

تفاوت سرکه سیب سفید و قرمز

اولین تفاوت سرکه سفید و قرمز در نوع میوه‌ای است که در تهیه آنها استفاده می‌شود. سرکه قرمز با میوه‌های قرمز رنگ مثل انگور قرمز یا سیب قرمز درست می‌شوند. سرکه سفید از تخمیر جو، چغندر یا سیب‌زمینی تهیه می‌شود. سرکه سفید معمولا به‌ صورت صنعتی و طی فرآیند تقطیر به‌‌وجود می‌آید.

سرکه سفید یا بی‌رنگ طعم تند و تیزی دارد و خاصیت ضدعفونی‌کنندگی آن بیشتر از سرکه قرمز است. سرکه سفید را در ترکیب انواع خوراکی و ترشی‌ها استفاده می‌کنند، چون رنگ غذا را تغییر نمی‌دهد. برای ضدعفونی کردن سطوح نیز معمولا از سرکه سفید استفاده می‌شود. پیشنهاد ویژه ما به شما سرکه سفید تبرک است که سالم و بهداشتی تهیه شده ‌است.

با این حال توجه داشته باشید که در فرایند تخمیر صنعتی سرکه سفید، مقدار کمی شکر سوخته اضافه ‌می‌شود. افرادی که مبتلا به دیابت هستند، بهتر است از سرکه قرمز استفاده کنند. سرکه قرمز طعم ملایمی دارد و در تهیه انواع سالاد‌ها و انواع سس‌های خاص استفاده می‌شود.

سرکه سیب طبیعی چه رنگی است؟

سرکه سیب طبیعی چه رنگی است؟

رنگ سرکه سیب قهوه‌ای روشن است. در واقع اگر سرکه سیب تصفیه نشود، در ته ظرف آ‌ن رشته‌های تورمانند ظریفی مشاهده می‎شود که در اصطلاح به آ‌ن مادر سرکه می‌گویند. دقت کنید که به هنگام تصفیه سرکه از روش تقطیر استفاده نشده باشد. روش تقطیر، خواص سرکه سیب مانند پتاسیم، فسفر، آ‌هن، مس و سایر املاح مفید را از بین می‎برد.

کلام آخر

سرکه خواص خوراکی و دارویی بسیاری دارد. مهمترین تفاوت سرکه سیب و انگور در رنگ و طعم آنها است. انواع سرکه به کنترل چربی و قند خون کمک می‌کنند و در پیشگیری از ابتلا به بیماری قلبی و دیابت موثر هستند. در این مقاله سعی داشتیم انواع سرکه سفید و قرمز، طرز تهیه و مهمترین خواص آنها را معرفی کنیم.

سوالات متداول:

فواید سرکه سیب برای پوست چیست؟

به از بین بردن لک، جای جوش و لایه‌برداری کمک می‌کند.

سرکه سفید و قرمز چه تفاوتی دارند؟

در سرکه قرمز از میوه‌های قرمز مثل انگور قرمز و سیب قرمز استفاده می‌شود. در سرکه سفید از جو، چغندر و سیب‌زمینی استفاده می‌شود و فرایند تخمیر سرکه سفید به ‌صورت صنعتی است.

چگونه از کپک زدن سرکه انگور خانگی جلوگیری کنیم؟

نگه‌داری در جای تاریک و دمای 25 درجه سانتی‌گراد، از کپک جلوگیری می‌کند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید