مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

سالم‌ترین روغن برای سرخ کردن

سالم‌ترین روغن برای سرخ کردن

یکی از مهمترین نکات تغذیه و سلامت، پرهیز از غذاهای چرب و سرخ‌کردنی است، اما کنار گذاشتن غذاهای سرخ‌کردنی به‌طور کامل، شدنی نیست. بچه‌ها عاشق غذاهای فست‌فودی و سیب‌زمینی سرخ‌کرده هستند. نوع خانگی این غذاها به‌مراتب سالم‌ترند و کالری کمتری دارند.

درست کردن غذاهایی که روغن زیادی لازم دارد، مثل پیراشکی و سیب‌زمینی سخت نیست. اگر دوست دارید بچه‌ها را غافل‌گیر کنید و برای جشن تولد آنها دونات پیراشکی تدارک ببینید، بهتر است خودتان دست به‌کار شوید.

قبل از هر چیز، لازم است بدانید که از چه روغنی باید استفاده کنید تا غذاهای شما سالم‌تر باشند؟ برای اینکه تشخیص دهید کدام روغن برای سرخ‌کردن پیراشکی بهتر است، حتما این مقاله را دنبال کنید.

روغن مناسب برای سرخ کردن

روغن مناسب برای سرخ کردن

این روزها وقتی به فروشگاه‌ها سر می‌زنید، روغن‌های متنوعی را در قفسه فروشگاه‌ها می‌بینید. آیا همه این روغن‌ها را می‌توانید برای سرخ ‌کردن استفاده کنید؟ در سال‌های اخیر روغن‌های مایع جای خود را به روغن‌های جامد دادند و کمتر کسی از روغن نباتی یا روغن حیوانی استفاده می‌کند.

روغن‌های نباتی و حیوانی سرشار از اسیدهای چرب اشباع هستند و برخی از آنها طی فرآیندی در کارخانه‌ها هیدوژنه می‌شوند. مصرف روغن اشباع در طولانی‌مدت باعث می‌شود کلسترول بد خون افزایش یابد و مسیر عروق خونی به‌مرور مسدود شوند.

روغن‌های اشباع خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش داده و شما را در معرض انواع سکته‌ها قرار می‌دهند. روغن‌های سرخ‌کردنی به‌صورت مایع به بازار عرضه می‌شوند و برای سرخ‌کردن در دمای بالا و سرخ‌کردن عمیق مناسب هستند.

برای آشنایی با تفاوت روغن مایع پخت و پز و روغن سرخ‌کردنی می‌توانید به مقاله فرق روغن سرخ‌کردنی و مایع سر بزنید.

روغن مخصوص سرخ‌کن

روغن مخصوص سرخ‌کن

مهم‌ترین ویژگی روغن‌های سرخ‌کردنی این است که پایداری و نقطه دود آنها در مقایسه با سایر روغن‌ها بیشتر است. زمانی‌که شما مقدار زیادی سیب‌زمینی را با روغن غیرسرخ‌کردنی غوطه‌ور می‌کنید، این روغن خیلی زود دود می‌شود.

روغن مایع مخصوص پخت و پز در دمای پایینی با اکسیژن ترکیب می‌شود، ترکیبات سمی تولید می‌کند و رنگ آن تیره می‌شود. به‌همین دلیل گفته می‌شود این روغن‌ها پایداری کمی دارند.

روغن‌های اشباع مثل روغن سرخ‌کردنی، نقطه دود بالایی دارند، اما روغن سرخ‌کردنی را چندین مرتبه تصفیه می‌کنند تا کاملا شفاف و روشن شوند. روغن مخصوص سرخ‌کردنی مرغوب معمولا دمای بیش از 190 درجه سانتی‌گراد را تحمل می‌کند.

نقطه دود روغن‌‌ سرخ‌کردنی به زمان استفاده از آنها هم بستگی دارد. اگر شما مقدار زیادی از آن را در مدت طولانی در معرض حرارت قرار دهید، به‌تدریج دود می‌شود. روغن‌های سرخ‌کردنی در بین انواع روغن‌ها، قابلیت استفاده بیش از یک مرتبه را دارند و این به دلیل پایداری بیشتر آنها است.

انتخاب روغن مناسب، در کاهش خطر بیماری‌های قلبی و کبدی موثر است. در همین زمینه مقاله غذاهای مفید برای کبدچرب را بخوانید.

بهترین روش سرخ کردن

بهترین روش سرخ کردن

همانطور که می‌دانید سرخ کردن گوشت و سبزیجات بخش مهمی در آشپزی غذاهای ایرانی است. غذاهای فست‌فودی هم معمولا به روش سرخ‌کردن هستند. آیا شما می‌دانید که هرکدام از مواد غذایی را باید به چه روشی سرخ کنید تا نتیجه سالم و خوشمزه باشد؟

دو روش برای سرخ‌کردن مواد غذایی وجود دارد. روش اول تفت دادن است که در آن لازم نیست ماده غذایی را به‌طور کامل بپزید؛ مثل تفت دادن پیاز و گوشت در پخت انواع خورشت‌ها. موقع تفت دادن مواد غذایی لازم نیست زمان زیادی آنها را حرارت دهید، پس روغن‌های مایع پخت‌ و پز انتخاب خوبی برای این روش هستند.

زمانی‌که می‌خواهید بادمجان، سیب‌زمینی یا پیراشکی سرخ کنید، بهتر است از روش سرخ‌کردن عمیق با حرارت بالا استفاد کنید. بسیاری از افراد تصور می‌کنند که این روش سالم نیست و روغن زیادی جذب غذا می‌شود.

جالب است بدانید که روغن کمتر نیاز به زمان پخت بیشتری دارد. هرچه زمان بیشتری غذا در روغن غوطه‌ور باشد، روغن بیشتری جذب خود می‌کند. وقتی سیب‌زمینی‌ها به‌طور کامل در روغن داغ و مخصوص فرو می‌روند، یک لایه محافظ اطراف آنها به‌وجود می‌آید.

این لایه برشته و آب سیب‌زمینی در داخل آن تبخیر می‌شود و از نفوذ روغن بیشتر جلوگیری می‌کند. با روش سرخ‌کردن عمیق، زمان کمتری صرف سرخ کردن می‌شود، روغن زیادی جذب غذا نمی‌شود و کیفیت غذا حفظ می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم، این بار برای سرخ‌کردن پیراشکی مخصوص خود از روغن سرخ‌کردنی تبرک استفاده کنید که بسیار باکیفیت تولید شده ‌است.

بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی

بهترین روغن برای سرخ کردن سبزی

درباره سرخ‌کردن سبزیجات، جالب است بدانید ویتامین سی که از مهمترین ترکیبات آن است با کمترین میزان حرارت از بین می‌رود. سایر آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد مغذی مقاومت بیشتری در برابر گرما دارند. با این حال، پخت طولانی سبزیجات، ارزش غذایی آنها را کم می‌کند.

برای غذاهایی مثل قرمه‌سبزی، خورشت کرفس یا قلیه ماهی لازم است سبزی‌ها را سرخ کنیم. برخی از افراد دوست دارند، رنگ خورشت تیره‌تر باشد، پس سبزی غذا را بیش از حد سرخ می‌کنند.

بهترین روش سرخ کردن سبزی غذا، به روش تفت دادن است و نیاز نیست آنها را کامل بپزید. همانطور که اشاره شد، هرچه سبزیجات را کمتر سرخ کنید، سالم‌تر می‌مانند. استفاده از روغن مایع مخصوص پخت و پز، روغن زیتون، روغن کنجد یا روغن آفتابگردان انتخاب‌های خوبی هستند.

روغن آفتابگردان تبرک یک روغن سالم گیاهی، سرشار از اسیدهای چرب اشباع‌نشده و برای تهیه خورشت مناسب است.

روغن ذرت برای سرخ کردن

روغن ذرت برای سرخ کردن

به‌نظر می‌رسد روغن ذرت برای سرخ کردن مناسب است. این روغن برخلاف سایر روغن‌های گیاهی رنگدانه کلروفیل ندارد. روغن ذرت مقاومت بیشتری در برابر اکسیده‌شدن دارد و پایداری آن نسبتا بالا است.

از طرفی روغن ذرت اسید‌های چرب اشباع‌نشده مثل امگا3، امگا6 و امگا9 دارد و سرشار از ویتامین‌های ای و کا است. این روغن بسیار سالم و مغذی است و برای مصرف روزانه توصیه می‌شود.

روغن ذرت مخصوص سرخ‌کردنی را می‌توانید از بازار تهیه کنید. توجه کنید که حتما بر روی بسته‌بندی آن، مخصوص سرخ‌کردنی درج شده باشد. در غیر این‌صورت بهتر است برای سرخ‌کردن عمیق از روغن ذرت مایع استفاده نکنید، زیرا ممکن است به سرعت دود شود و مواد سمی تولید کند.

روغن کنجد برای سرخ کردن

روغن کنجد برای سرخ کردن

روغن‌های گیاهی مثل روغن کنجد و روغن زیتون اشباع‌نشده هستند و بهتر است برای پخت‌ و پز در زمان کوتاه یا در سالادها استفاده شوند.

نقطه دود و پایداری این روغن‌ها پایین است و حرارت بالا باعث اکسیده‌شدن آنها می‌شود. البته برخی از کارخانجات به‌طور صنعتی و با روش هیدروژنه، روغن‌های گیاهی را تبدیل به روغن‌های اشباع می‌کنند.

ترکیباتی به‌نام سزامین و سزامولین در روغن کنجد وجود دارند که اسیدهای چرب آزاد هستند و این روغن را در برابر اکسیده‌شدن پایدار می‌کنند. با این حال، این روغن اسیدهای اشباع‌نشده امگا3، امگا6 و امگا9 هم دارد.

مصرف روغن کنجد را بهتر است در انواع سالاد و سس داشته باشید. برای پخت‌ و پز در دمای کم هم مناسب است. به‌طور مثال می‌توانید برای درست کردن برنج از روغن کنجد استفاده کنید. ویتامین‌های ای و کا موجود در آن به کاهش کلسترول، کاهش بیماری‌های قلبی و سلامت پوست و مو کمک می‌کند.

روغن‌های گیاهی را در سس انواع سالاد‌ها استفاده کنید و لذت ببرید. در مقاله سس سالاد برای گیاه‌خواران، دستور تهیه چند سس خانگی را با شما به اشتراک گذاشتیم.

کلام آخر

استفاده از غذاهای سرخ‌کردنی در مدت طولانی، سلامت بدن را به‌خطر می‌اندازند. با این حال، خوردن یک غذای سرخ‌کردنی خانگی به‌مراتب سالم‌تر از نوع آماده آن است. بهتر است با استفاده از روغن‌های سرخ‌کردنی سالم، خوراکی‌ها را به روش درست سرخ کنید تا خطر کمتری داشته باشد.

ما در این مقاله سعی کردیم روغن مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی و روش‌های سرخ‌کردن را به شما معرفی کنیم. مصرف غذاهای چرب و سرخ‌کردنی را به حداقل برسانید تا از خطر بیماری‌های قلبی و عروقی دور بمانید.

سوالات متداول:

سبزی خورشت قرمه‌سبزی را با چه روغنی سرخ کنیم؟

بهتر است سبزی خورشت‌ها را به روش تفت دادن، با حرارت ملایم و در زمان کوتاهی سرخ کنید. روغن‌های گیاهی و روغن مخصوص پخت و پز مناسب هستند.

سیب‌زمینی را چطور سرخ کنیم تا روغن کمتری جذب کند؟

سرخ کردن عمیق یا غوطه‌ور کردن خلال سیب‌زمینی در روغن داغ مخصوص سرخ‌کردنی باعث می‌شود در زمان کوتاهی سرخ شوند و روغن کمتری جذب کنند.

استفاده از روغن ذرت برای سرخ کردن پیراشکی مناسب است؟

روغن‌های گیاهی مثل روغن ذرت نقطه دود پایینی دارند و در حرارت بالا ترکیبات سمی تولید می‌کنند. برای سرخ کردن پیراشکی از روغن سرخ‌کردنی و به روش غوطه‌ور کردن در حرارت بالا استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید