مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

روش تهیه غذای استانبولی

روش تهیه غذای استانبولی

از گذشته تاکنون، استانبولی غذا و یار روزهای پرکار بوده است؛ زیرا این غذا هم زمان پخت کمی دارد و هم بسیار لذیذ و خوشمزه است. به همین دلیل است که بسیاری از افراد پس از بازگشت به خانه، این غذا را برای پخت انتخاب می‌کنند. مراحل و روش پخت این غذا زیاد سخت نیست و به‌راحتی می‌توان آن را تهیه کرد. این غذا خواص بسیار زیادی هم دارد که آن را برای کودکان مناسب می‌کند. پخت این غذا هم می‌تواند به‌صورت گیاهی انجام شود و هم به‌صورت غیر گیاهی که در این مقاله هر دو دستور گیاهی و غیر گیاهی برای پخت استانبولی بیان شده است. در ادامه درمورد خواص غذای استانبولی و طرز تهیه غذای استانبولی در ۳ مرحله پرداخته شده است. همچنین نکات مهم برای تهیه یک استانبولی خاص و خوشمزه نیز گفته شده است.

خواص غذای استانبولی

از خواص غذای استانبولی هر چه بگوییم کم است. استانبولی یکی از غذاهای سالم و مقوی در فرهنگ غذایی ایران محسوب می‌شود. در این غذا هم از منابع گوشتی و هم از منابع گیاهی در کنار هم استفاده شده است که این موضوع باعث می‌شود هضم غذا راحت‌تر انجام شود. درکل استانبولی غذای سبک و راحتی است و معمولاً باعث ناراحتی‌های معده و دستگاه گوارش یا تحریک آن‌ها نمی‌شود. در تهیه استانبولی از سیر استفاده می‌شود که می‌تواند فشارخون بالا را کنترل کرده و به تنظیم آن کمک کند؛ از طرفی سیر موجود در استانبولی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

در این غذا از گوجه‌فرنگی هم استفاده می‌شود؛ گوجه‌فرنگی نیز منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان است که آن هم می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند. همچنین آنتی‌اکسیدان موجود در گوجه‌فرنگی می‌تواند با رادیکال‌های آزاد که عوامل مضری در بدن هستند مبارزه کند. علاوه بر گوجه‌فرنگی، از رب گوجه‌فرنگی هم استفاده می‌شود که خواص زیادی دارد.

مقاله خواص رب گوجه‌فرنگی را بخوانید تا از خواص بی‌نظیر این ماده غذایی ارزشمند مطلع شوید. در استانبولی از سینه مرغ یا سینه بوقلمون به‌عنوان منبع اصلی پروتئین استفاده می‌شود که این قسمت‌ دارای چربی کمتری نسبت به سایر قسمت‌های مرغ یا بوقلمون است؛ بنابراین میزان چربی کمتر و پروتئین بیشتری با مصرف این غذا دریافت خواهید کرد. همچنین با مصرف پروتئین، احساس سیری طولانی‌مدت‌تری خواهید داشت و همین امر به کنترل وزن شما کمک می‌کند و از بیماری‌های ناشی از اضافه‌وزن جلوگیری خواهد کرد.

خواص غذای استانبولی

طرز تهیه غذای استانبولی

برای تهیه استانبولی خوشمزه، مواد اولیه کمی موردنیاز است. میزان دقیق مواد اولیه موردنیاز برای تهیه استانبولی برای ۴ نفر گفته شده است. درصورتی‌که می‌خواهید این غذا را برای تعداد افراد بیشتری بپزید به نسبت میزان مواد را بیشتر کنید.

زمان حدودی پخت غذای استانبولی: ۷۰ دقیقه

مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه غذای استانبولی برای ۴ نفر عبارتند از:

برنج: ۴ پیمانه کوچک

لوبیا سبز: ۱ پیمانه

سیب‌زمینی: ۲ عدد بزرگ یا ۳ عدد متوسط

پیاز: ۱ عدد بزرگ یا ۲ عدد متوسط

رب گوجه‌فرنگی: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

سیر: ۲ حبه

سینه مرغ یا سینه بوقلمون: ۶۰۰ گرم

نمک، فلفل‌ سیاه، زردچوبه: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم (در صورت تمایل می‌توان از روغن محلی یا کره هم استفاده کرد.)

گوجه‌فرنگی پوره‌ شده: ۲ عدد متوسط (در صورت تمایل)

مراحل تهیه غذای استانبولی

مراحل تهیه غذای استانبولی

در ادامه طرز تهیه استانبولی در ۳ مرحله گفته می‌شود. این مراحل بسیار راحت هستند و این ساده‌ترین روش پخت استانبولی به‌حساب می‌آید.

مرحله ۱: آماده‌سازی مواد اولیه

ابتدا لازم است برنج را بشویید. سپس کمی آب ولرم و نمک را به آن اضافه کرده و اجازه دهید حداقل یک ساعت خیس بخورد. حالا باید پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس سیب‌زمینی‌ها را نیز به‌صورت نگینی درشت خرد کنید. درصورتی‌که تمایل دارید از گوجه‌فرنگی‌ پوره شده هم در این غذا استفاده کنید، در این مرحله گوجه‌ها را نیز رنده کرده یا با دستگاه پوره کنید. در این مرحله لازم‌ است سینه مرغ‌ها یا بوقلمون را هم به‌صورت نگینی خرد کنید. سیر را رنده کرده یا به‌صورت بسیار ریز خرد کنید.

مرحله ۲: شروع فرایند پخت غذا

حالا پیازها را به همراه کمی روغن یا کره درون قابلمه تفت دهید. پس از اینکه پیاز‌ها کاملاً سبک و طلایی شدند، به آن‌ها سیر رنده شده، ادویه‌ها و نمک را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌ها آزاد شود. حالا مرغ‌های نگینی خردشده را هم به آن اضافه کنید. حالا در قابلمه را بسته و اجازه دهید فرایند پخت مرغ با سیر و پیاز و ادویه آغاز شود. این کار طعم مرغ را بسیار لذیذتر می‌کند. پس از گذشت چند دقیقه، به آن لوبیا سبز، گوجه پاره‌شده (در صورت تمایل) و رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. اجازه دهید مواد کمی باهم بجوشند و طعم آن‌ها به خورد یکدیگر برود. حال سیب‌زمینی‌های نگینی خرد شده را در یک ماهیتابه خوب سرخ کرده و کنار بگذارید.

در یک قابلمه مقداری آب بریزید؛ پس از اینکه آب به جوش آمد برنج شسته شده را به همراه نمک به آن اضافه کنید. پس از گذشت چند دقیقه برنج را آبکش کنید. بهتر است برنج کمی زنده‌تر از حالت عادی آبکش شود.

مرحله ۳: فرایند دم کشیدن استانبولی

در این مرحله ته قابلمه مقداری روغن بریزید و ته‌دیگ موردعلاقه خود را کف قابلمه بچینید. برای رنگ بهتر ته‌دیگ می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده را هم به روغن اضافه کنید. سپس یک‌لایه از برنج را روی ته‌دیگ بریزید. موادی که آماده کردید را به همراه سیب‌زمینی سرخ‌شده لابه‌لای برنج بریزید. در صورت تمایل می‌توانید روی هر لایه مقدار کمی زعفران دم‌کرده هم بریزید. حالا روی قابلمه یک دم‌کنی قرار داده و با شعله ملایم اجازه دهید به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد. پس از گذشت این مواد استانبولی شما آماده است. آن را سرو کرده و نوش جان کنید. می‌توان گفت این غذا یکی از انواع پلو مخلوط‌ها است؛ اگر به این نوع رسپی‌های غذایی علاقه دارید، مطالعه مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ به شما پیشنهاد می‌شود.

روش تهیه استانبولی گیاهی

استانبولی گیاهی نیز به‌اندازه استانبولی غیر گیاهی خوشمزه و لذیذ است. در این دستور تهیه، از هیچ نوع گوشت در تهیه استانبولی استفاده نمی‌شود. در این حالت به‌جای مرغ از قارچ استفاده می‌شود. قارچ‌های دکمه‌ای و کوچک را انتخاب کرده و به‌جای مرغ با پیاز و دیگر مواد تفت دهید. در این صورت غذای شما از یک منبع پروتئین گیاهی برخوردار است. در صورت تمایل حتی می‌توانید قارچ هم به آن اضافه نکنید و فقط میزان لوبیا سبز را کمی بیشتر از حالت عادی در نظر بگیرید و استانبولی را به همان روش قبل بپزید.

روش تهیه استانبولی گیاهی

نکات مهم در پخت غذای استانبولی

در پخت غذای استانبولی بهتر است به نکات زیر دقت کنید:

  • اگر از روغن محلی یا کره در تهیه این غذا استفاده کنید، عطروطعم نهایی غذای شما بسیار عالی و متفاوت خواهد شد.
  • توصیه می‌شود علاوه بر رب گوجه‌فرنگی از گوجه‌فرنگی پوره شده نیز استفاده کنید. علت این کار این است که پخت لوبیاسبز با گوجه‌فرنگی پوره شده بسیار بهتر است و لوبیاسبز در این حالت طعم بسیار بهتری به خود می‌گیرد.
  • درصورتی‌که از گوجه‌فرنگی پوره شده در تهیه این غذا استفاده می‌کنید، باید دقت داشته باشید که میزان رب گوجه‌فرنگی را کمتر کنید.
  • درصورتی‌که استانبولی گیاهی می‌پزید باید قارچ را با حرارت بالا تفت دهید که قارچ آب نیندازد. می‌توانید چند قطره آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن رنگ قارچ هم به آن اضافه کنید.
  • حتماً پس از اضافه‌کردن مرغ به سیر و پیاز و ادویه، اجازه دهید مرغ با در بسته و با شعله کم کمی بپزد و آب بیندازد؛ این کار باعث می‌شود طعم و مزه سیر به خورد مرغ رفته و طعم بسیار بهتری به مرغ می‌بخشد. همچنین باعث می‌شود که مرغ در هنگام سرو سفت نبوده و آبدار و خوشمزه باشد.

یکی دیگر از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار، لوبیا پلو با گوشت چرغ‌کرده است که در مقاله طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ‌کرده روش تهیه آن را معرفی کردیم.

کلام آخر

استانبولی یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی است که برای انواع دورهمی‌ها و مهمانی‌ها هم مناسب است. در این غذا منابع گوشتی و گیاهی در کنار هم قرار گرفته و یک غذا با طعم و همچنین خواص بی‌نظیر را تشکیل داده‌اند. طرز تهیه استانبولی بسیار راحت است و می‌توان آن را به‌صورت گیاهی یا غیر گیاهی تهیه کرد که در این مقاله هر دو نوع دستور پخت گفته شد.

زمان پخت این غذا خیلی طولانی نیست و مواد اولیه آن هم در دسترس است. البته، این غذا در کنار آسان بودن روش پخت، فوت‌و‌فن‌های خاص خود را هم دارد که در این مقاله نکات مهم برای اینکه یک استانبولی بی‌نظیر داشته باشید را برای شما آوردیم. امیدواریم از خواندن این مطلب لذت برده باشید و این غذا را تهیه کرده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید!

سؤالات متداول

دستور پخت گیاهی و غیر گیاهی استانبولی چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

معمولاً در تهیه استانبولی از یک منبع پروتئینی و گوشتی استفاده می‌شود. این منبع پروتئینی می‌تواند از سینه مرغ یا بوقلمون تأمین شود، اما برای افرادی که رژیم گیاه‌خواری را دنبال می‌کنند، یک دستور تهیه استانبولی ارائه شده است که در این دستور تهیه از منبع پروتئین گیاهی استفاده می‌شود. در این حالت به‌جای استفاده از سینه مرغ یا بوقلمون، از مقداری قارچ در این غذا استفاده می‌شود.

در تهیه استانبولی بهتر است از چه نوع روغنی استفاده شود؟

در تهیه این غذای خوشمزه می‌توان از هر نوع روغن دلخواه استفاده کرد و اجباری برای انتخاب نوع روغن وجود ندارد، اما بهتر است از روغن محلی یا کره استفاده شود، زیرا در این حالت هم عطر و هم مزه غذا بسیار بهتر خواهد شد و با حالتی که از روغن مایع در پخت این غذا استفاده می‌شود، تفاوت‌ زیادی خواهد داشت.

علت اضافه‌کردن گوجه‌فرنگی‌ پوره شده به استانبولی چیست؟

با اضافه‌کردن گوجه‌فرنگی پوره شده به غذای استانبولی، طعم غذا بسیار تحت‌تأثیر قرار خواهد گرفت، زیرا لوبیاسبز اگر با پوره‌ گوجه‌فرنگی پخته شود، مزه بسیار بهتری خواهد داشت.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید