مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

روش تهیه غذای تاس کباب

روش تهیه غذای تاس کباب

فرهنگ غذا‌های ایرانی غنی از خوراک‌های سنتی و خوشمزه است. تاس کباب نیز یکی از همین غذا‌ها است که مادربزرگ‌ها علاقه خاصی به درست کردن آن دارند. تاس اسم ظرفی بوده که این غذا در آن پخته می‌شده و روش تهیه غذای تاس کباب از یک شهر تا شهر دیگر تفاوت‌هایی دارد. مثلاً بعضی از شهر‌ها از به و آلو در تاس کباب استفاده می‌کنند، اما تاس کباب معمولی این ترکیبات را ندارد. در ادامه روش تهیه غذای تاس کباب با گوشت را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه غذای تاس کباب

مواد لازم زیر را برای درست کردن غذای تاس کباب برای 5 نفر آماده کنید:

گوشت  گاو: 450 گرم

پیاز: 3 عدد متوسط

هویج: 2 عدد بزرگ

سیب زمینی: 3 عدد متوسط

رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری

زردچوبه: 1/2 قاشق چای‌خوری

فلفل سیاه: 1/2 قاشق چای‌خوری

نمک: 1 قاشق چای‌خوری

آب: 1.5 پیمانه

اگر از وجود هویج در غذا استقبال می‌کنید و به دنبال امتحان کردن طعمی جدید هستید، مقاله طرز تهیه خورش آلو هویج را نیز از دست ندهید. ترکیب آلو و هویج طعم ملسی به این خورش می‌دهد.

طرز تهیه غذای تاس کباب

مراحل تهیه غذای تاس کباب

غذای تاس کباب به حدود ۲ ساعت زمان برای پخت نیاز دارد.

درست‌کردن یک سس غلیظ و خوشمزه اولین کاری است که باید در روش تهیه غذای تاس کباب انجام دهید. ابتدا یک عدد پیاز بردارید و خیلی ریز خرد کنید. سپس درون ماهیتابه روغن بریزید و پیاز را تا مرحله طلایی شدن تفت بدهید. بعد از آن رب گوجه فرنگی و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اجازه دهید رب گوجه فرنگی از حالت خام بودن خارج شده و قرمزرنگ شود. معمولاً ۲ تا ۳ دقیقه برای تفت دادن رب گوجه کافی است. حالا آب، نمک و فلفل را به این مواد اضافه کنید و صبر کنید تا سس به نقطه جوش برسد. ظرف سس را از روی حرارت بردارید و آن را کناری بگذارید.

گوشت گاو را به‌اندازه دلخواه خرد کنید. فقط حواستان باشد که برش‌ها خیلی ضخیم نشوند، درغیر این‌صورت مدت زمان پخت گوشت زیاد‌تر می‌شود. دو طرف گوشت را با بیفتک کوب بکوبید. این کار کمک می‌کند تا گوشت بهتر پخته شود. اگر بیفتک‌کوب ندارید، این کار را با گوشت‌کوب انجام دهید. البته این مرحله در همه دستور‌ها وجود ندارد و بیشتر افراد ترجیح می‌دهند که گوشت تاس کباب را مانند دیگر گوشت‌های خورشتی آماده کنند.

یک قابلمه بردارید و به سراغ ادامه کار بروید. ۲عدد پیاز باقی‌مانده را حلقه‌ای خرد کنید و یک‌لایه پیاز کف قابلمه بریزید. تمامی پیاز‌ها را در این بخش استفاده نکنید. در ادامه نیز به پیاز خردشده نیاز دارید. بعد از آنکه اولین لایه پیاز را گذاشتید، روی آن را با تکه‌های گوشت بپوشانید. دراین‌بین حواستان باشد که سیب‌زمینی و هویج را هم به‌دلخواه خرد کنید. معمولاً برش‌های حلقه‌ای یا مکعبی را برای تاس کباب ترجیح می‌دهند.

لایه‌های تاس کباب را به ترتیب پیاز، گوشت، پیاز، سیب زمینی، هویج و پیاز بگذارید. در آخر نیز سس را روی همه لایه‌ها بریزید. حالا باید قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. بعد از اینکه سس شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا غذا جا بیفتد. بین 1.5 تا ۲ ساعت برای پختن تاس کباب کفایت می‌کند. اگر در قابلمه را باز کردید و غذا هنوز آب زیادی داشت، چند دقیقه دیگر به آن فرصت دهید. تاس کباب غذایی کم‌آب است؛ هرچند که نباید این غذا را خشک و بدون آب درست کرد و باید حواستان به غلظت تاس کباب باشد.

ازآنجایی‌که تاس کباب را به روش‌های مختلفی در شهر‌های ایران درست می‌کنند، شما می‌توانید طرز تهیه تاس کباب یزدی را نیز امتحان کنید. در تاس کباب یزدی به و آلو استفاده می‌شود که طعم متفاوت‌تری به این غذا می‌دهند.

ارزش غذایی تاس کباب

ارزش غذایی تاس کباب

غذای تاس کباب انتخاب خوبی برای تأمین پروتئین و ویتامین‌های مورد نیاز یک وعده کامل غذایی است. وجود گوشت و سبزیجات تازه در تاس کباب پروتئین و مواد مغذی زیادی را به بدن شما می‌رساند. ارزش غذایی تاس کباب در ۱۰۰ گرم به اندازه زیر است:

کالری: 160

پروتئین: 14.2 گرم

کربوهیدرات: 17.3 گرم

فیبر: 4.2 گرم

چربی: 2.7 گرم

در هر قاشق غذاخوری تاس کباب 2.84 گرم پروتئین وجود دارد. همین میزان نشان می‌دهد که تاس کباب منبع خوبی برای تأمین پروتئین موردنیاز بدن است. اهمیت مصرف پروتئین بر کسی پوشیده نیست و بیشتر افراد می‌دانند که برای کسب انرژی به مصرف پروتئین کافی نیاز دارند. علاوه بر این، به دلیل وجود هویج این غذا منبع خوبی از ویتامین آ است که تأثیر زیادی بر بینایی دارد. به‌طورکلی ترکیب سبزیجات با گوشت غذای کاملی برای یک وعده غذایی است. پیشنهاد می‌کنیم به مقاله طرز تهیه خورشت بامیه نیز سری بزنید. ترکیب گوشت گوسفندی با بامیه نیز یکی از گزینه‌های خوشمزه ترکیب گوشت و سبزیجات است.

نکات مهم در تهیه غذای تاس کباب

با رعایت موارد زیر تاس کباب خوش طعم و حرفه‌ای می‌شود:

  • گوشت فیله گوساله جایگزین خوبی برای گوشت گاو است.
  • گوشت خورشتی را را نازک برش دهید تا پخت سریع‌تری داشته باشد.
  • سبزیجات تاس کباب را نسبتا ضخیم خرد کنید. در غیر این صورت در تاس کباب له می‌شوند.
  • از پوره گوجه فرنگی تازه به جای رب استفاده کنید؛ طعم تازه‌تری به تاس کباب می‌دهد.
  • استفاده از سیر یا پودر سیر بوی این غذا را اشتها برانگیز‌تر می‌کند.
  • موقع سرو تاس کباب روی آن مقداری لیمو یا آبغوره بریزید.
  • اگر برای پختن تاس کباب زمان کافی ندارید، این غذا را در فر درست کنید.

تاس کباب را معمولاً مادربزرگ‌ها خوشمزه و حرفه‌ای درست می‌کنند. رعایت نکات بالا به شما کمک می‌کند تا تاس کباب را حرفه‌ای‌تر درست کنید. اگر به هر دلیلی نباید گوشت قرمز مصرف کنید، طرز تهیه تاس کباب با مرغ را امتحان کنید. فقط حواستان باشد که مدت‌زمان کمتری برای تهیه تاس کباب با مرغ نیاز دارید.

اگر کباب دوست دارید به شما پیشنهاد می‎کنیم کباب بناب را حتما درست کنید. در مقاله طرز تهیه کباب بناب، درباره روش تهیه آن صحبت کردیم.

کلام آخر

تاس کباب یکی از غذا‌های ایرانی است که معمولاً در ماه‌های سرد سال درست می‌شود. روش تهیه غذای تاس کباب آسان و مواد لازم قابل‌دسترسی درست می‌شود. اگر گوشت، هویج، سیب زمینی و پیاز در خانه دارید، برای درست کردن این غذای خوشمزه کافی است. تاس کباب را درست کنید و در جمع‌های خانوادگی از خوردن یک غذای خوشمزه و مقوی لذت ببرید. از آنجایی‌که تاس کباب را به روش‌های متفاوتی درست می‌کنند، شما ممکن است روش خاص خود را برای تهیه آن داشته باشید. اگر تجربه متفاوتی در این زمینه دارید، خوشحال می‌شویم در بخش نظرات با خوانندگان دیگر به اشتراک گذارید.

سوالات متداول

چه موادی برای درست کردن تاس کباب لازم است؟

گوشت گاو یا گوسفند، هویج، سیب زمینی، پیاز، رب گوجه فرنگی و تعدادی ادویه برای درست کردن تاس کباب کافی هستند. البته در بعضی از نمونه‌های تاس کباب از آلو و به نیز استفاده می‌کنند.

چگونه تاس کباب درست کنیم؟

طرز تهیه تاس کباب آسان است و شما به ۲ ساعت زمان برای پختن تاس کباب نیاز دارد. قبل از هر چیز با رب، زردچوبه و پیاز یک سس غلیظ درست کنید. بعد از آن پیاز، هویج و سیب زمینی را حلقه‌ای خرد کنید. در نهایت این مواد را لایه‌لایه درون قابلمه بچینید و روی همه مواد را با سس بپوشانید.

چگونه تاس کباب خوشمزه‌تر می‌شود؟

گوشت فیله گوساله انتخاب کنید و آن را نازک برش دهید. از سیر یاد پودر سیر برای عطر بیشتر غذا استفاده کنید. موقع سرو غذا از آبغوره یا لیمو تازه استفاده کنید. رعایت این چند تا نکته تاس کباب را خوشمزه‌تر می‌کند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید