مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

سس‌های معروف دنیا

سس‌های معروف دنیا

سس در همه جای دنیا به‌عنوان یک چاشنی بی‌رقیب و خوشمزه برای طعم‌دار کردن غذاها استفاده می‌شود. سس‌های خوشمزه محدود به کچاب و مایونز نمی‌شوند، اگرچه این دو تقریبا پرطرفدارترین‌ها هستند.

تنوع در دنیای سس‌ها بی‌شمار است. هر کدام از شما با کمی خلاقیت می‌توانید سس مخصوص خود را درست کنید؛ مایه غلیظی که از انواع سبزیجات، ادویه‌ها، روغن و عصاره گوشت‌ها به‌دست می‌آید.

اگر دوست دارید سس‌های معروف در سراسر دنیا را بشناسید و با ترکیبات آنها آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید.

سس خردل

سس خردل

اسم سس زرد رنگ و پرطرفدار کشور فرانسه، خردل است. سس خردل انواع متنوعی دارد. سس خردل فرانسوی از دانه‌های گیاه خردل درست می‌شود. خردل طعم تند و تیزی دارد و در ترکیبات آن از آبلیمو، آبغوره، ادویه و چاشنی‌های دیگر استفاده می‌شود.

رنگ سس خردل از زرد تا قهوه‌ای روشن متغیر است و برای مزه‌دار کردن ساندویچ، استیک و پاستا استفاده می‌شود. آمریکایی‌ها در ترکیبات سس خردل، کمی عسل هم می‌ریزند و هات‌داگ را بدون این سس نمی‌خورند.

سس خردل ایرلندی، انگلیسی، روسی و استرالیایی هر کدام ترکیبات جادویی مخصوص به خود را دارند. در برخی از آنها سس خردل را با سس مایونز مخلوط می‌کنند تا طعمی ملایم و دلچسب داشته باشد.

اگر دوست دارید با سس‌های گیاهی آشنا شوید، به مقاله سس سالاد برای گیاه‌خواران بروید.

سس بشامل

سس ایتالیایی بشامل یکی از پایه‌های اصلی آشپزی غذاهای فرنگی است. این سس در ابتدا در ایتالیا ابداع شد، سپس به فرانسه سفر کرد و در بیشتر غذاهای اروپایی کاربرد دارد.

سس بشامل یا سس سفید در تهیه لازانیا، پاستا و استیک استفاده می‌شود. سس غلیظ و سفید رنگی که از ترکیب کره و آرد تفت‌داده به همراه مقداری شیر درست می‌شود. برای غلظت بهتر می‌توانید کمی خامه هم به آن اضافه کنید.

سس بشامل باعث نرمی و لطافت ورقه‌های لازانیا و پاستا می‌شود. شما می‌توانید در مقاله طرز تهیه لازانیا، با روش درست کردن بشامل آشنا شوید و یک لازانیای نرم و خوشمزه با آن درست کنید.

سس مایونز

سس مایونز

مایونز یک کلمه فرانسوی و به معنی چاشنی است. معروف‌ترین سس در جهان شناخته شده و طرفداران زیادی دارد. اولین بار این سس را با مخلوطی از تخم‌مرغ و روغن در فرانسه درست کردند.

امروزه انواع کارخانه‌ای و آماده آن مورد استقبال همگان قرار گرفته، زیرا ماندگاری بیشتری دارد. مایونز‌های کارخانه‌ای را به روش صنعتی پاستوریزه می‌کنند. سس مایونز روسی کمی سس قرمز دارد.

روس‌ها مقداری سس کچاب را با مایونز ترکیب کرده و آن را به معروف‌ترین غذای خود یعنی سالاد الویه اضافه کردند. برای تهیه سالاد فصل، الویه و انواع ساندویچ از سس مایونز تبرک استفاده کنید و از طعم و کیفیت آن لذت ببرید.

سس تارتار

خلاقیت و نوآوری در آشپزی فرانسوی بسیار زیاد است. سس تارتار هم نتیجه دستپخت آشپزهای خوش ذوق فرانسوی است؛ سس غلیظ و سفید رنگی که بر پایه مایونز درست می‌شود.

فرانسوی‌ها سس تارتار را به همراه غذاهای دریایی مثل خرچنگ، میگو، ماهی و لابستر میل می‌کنند. طبق دستور اصلی، کاپریس یا کیپر را که طعمی شبیه به خیارشور دارد، با مایونز و انواع سبزیجات معطر ترکیب می‌کنند.

اگر دوست دارید سس تارتار درست کنید، شما می‌توانید خیار شور، جعفری تازه، شوید و ترخون را ریز کنید و با پیاز خرد شده و مایونز مخلوط کنید. این سس معطر و خوش‌طعم را در کنار چیپس و سالاد میل کنید و لذت ببرید.

سس کچاپ

سس کچاپ

سس کچاپ یا سس گوجه‌فرنگی از علاقه زیاد مردم آمریکا به گوجه‌فرنگی شکل گرفت. این سس تقریبا پرکاربردترین سس در جهان شناخته شده و در کنار پیتزا، پاستا، ساندویچ‌ها، غذاهای دریایی، کباب و استیک استفاده می‌شود.

برای اولین بار در سال 1801، پوره گوجه‌فرنگی را با سرکه مخلوط کردند و کچاپ ابداع شد. به‌تدریج شکل امروزی این سس با تغییراتی در دستور پخت آن به‌وجود آمد.

آمریکایی‌ها که طرفداران پروپاقرص فست‌فود هستند، کچاپ را در قوطی‌های شیشه‌ای روانه بازار کردند. سس‌های آماده خیلی زود مورد استقبال قرار گرفتند، زیرا همیشه در دسترس بودند و ماندگاری خوبی داشتند.

پیشنهاد می‌کنیم این بار پیتزا و ساندویچ خود را با سس کچاپ تبرک مزه‌دار کنید. این سس بسیار بهداشتی و باکیفیت تولید شده و ماندگاری بالایی دارد.

سس قارچ

افرادی که عاشق غذاهای گوشتی مثل کباب و استیک هستند، سس قارچ به کارشان می‌آید. این سس غلیظ و خوشمزه در آشپزی فرانسه و اروپا ابداع شد و در معروف‌ترین رستوران‌های پاریس سرو می‌شود.

سس قارچ از ترکیب آب گوشت، قارچ، کره و آرد درست می‌شود. ترکیبی از سس بشامل و آب گوشت است که برش‌های قارچ در آن خودنمایی می‌کنند. استیک غوطه‌ور در سس قارچ، پاستا و پوره سیب‌زمینی به همراه این سس، همگی از گران‌ترین غذاها در رستوران‌های اروپایی هستند.

سس رنچ

سس رنچ

سس رنچ نوعی سس سالاد آمریکایی است و از ترکیب مایونز و باترمیلک درست می‌شود. این سس کالری نسبتا بالایی دارد و طعم آن بسیار خوشمزه است. این سس سال‌ها جزو پرفروش‌ترین سس‌های آماده در بازار بوده ‌است.

سس رنچ در سالاد، همبرگر و هات‌داگ کاربرد دارد. برخی از انواع آن سس خردل و ادویه‌های تند دارند. شما می‌توانید با استفاده از سس مایونز، سرکه سفید، ماست، ادویه و سبزیجات معطر این سس را درست کنید.

سس پستو

سس خوش‌رنگ و معطر پستو نماد آشپزی ایتالیایی است. معروف‌ترین غذایی که با پستو درست می‌شود، پاستا است. شما می‌توانید این سس را در خانه درست کنید و تقریبا هر چیزی را با آن مزه‌دار کنید و لذت ببرید.

سس پستو از ترکیب ریحان تازه، سیر، روغن زیتون، دانه کاج و پنیر پارمزان درست می‌شود. این سس را می‌توانید به مدت یک هفته در ظرف شیشه‌ای کاملا سالم نگه‌داری کنید. سس پستو را روی نان بمالید و با کمی پنیر میل کنید، ساندویچ خود را با آن مزه‌دار کنید یا آن را در کنار سالاد سرو کنید.

اگر دوست دارید با سس پستو یک پاستا متفاوت درست کنید، حتما سری به مقاله طرز تهیه پاستا خانگی بزنید.

سس باربیکیو

سس باربیکیو

سس باربیکیو نماد فرهنگی مردم آمریکا است. غذاهای کبابی و گریل‌شده به همراه سس باربیکیو و تماشای مسابقه بیسبال یکی از تفریحات اصلی آمریکایی‌ها به حساب می‌آید. سس باربیکیو طعم دودی و بی‌نظیری دارد و در بین مردم ایران هم مورد استقبال قرار گرفته ‌است.

مرغ خام را با سس باربیکیو مزه‌دار کنید و در فر بگذارید. این غذای ساده، بی‌رقیب است. سس باربیکیو را از ترکیب سس گوجه، سرکه، شکر یا عسل درست می‌کنند. طعم ملس و تندی دارد و در آن از ادویه‌های تند و تیز استفاده می‌شود.

سس سویا

سس سویا نوعی چاشنی غذایی شور و تیره رنگ است که در غذاهای آسیایی استفاده می‌شود. سس سویا برای مزه‌دار کردن سوشی، سوپ آسیایی، انواع کباب، مرغ و ماهی به‌کار می‌رود.

ژاپنی‌ها، مردم کره و چین این سس را در بیشتر غذاهای خود به‌جای نمک استفاده می‌کنند. این سس را از دانه‌های پرفایده سویا می‌گیرند و طعم بسیار قوی دارد. مقدار بسیار کمی از آن را می‌توانید با آبلیمو مخلوط کنید و به‌عنوان یک چاشنی سالم و کم‌کالری در سالاد خود بریزید.

بیشتر فواید سویا در این سس هم یافت می‌شود. برای آشنایی با خواص دانه سویا مقاله فواید سویا گوشتی را از دست ندهید.

سس چاتنی

سس چاتنی

چاتنی به سس‌های مختلفی گفته می‌شود که در کشورهای جنوب آسیا و هند طرفداران زیادی دارند. سس چاتنی از ترکیب میوه‌ها و سرکه درست می‌شود و طعمی شبیه به ترشی دارد. گاهی ‌اوقات به چاتنی ماست یا خردل اضافه می‌کنند.

این سس هم درست مثل غذاهای هندی، تند است. تمبر هندی و بادام هندی را برای ایجاد طعم قوی در این سس استفاده می‌کنند. میوه‌ها را به کمک هاون می‌کوبند و ادویه‌هایی مثل ماسالا به آن اضافه می‌کنند. چاتنی در غذاهای انگلیسی هم دیده می‌شود.

سس چرمولا

برای آشنایی با این چاشنی عجیب به سمت آفریقا سفر می‌کنیم. سس غلیظ و خوشمزه که در کنار ماهی سرو می‌شود. برای درست کردن چرمولا، سیر را به همراه زیره و تخم گشنیز تفت می‌دهند.

مواد را بعد از تفت دادن، به کمک هاون خوب می‌کوبند. ادویه‌های تند مثل زنجبیل، فلفل و نمک به آن اضافه می‌کنند و به‌ تدریج به آن روغن زیتون می‌زنند تا غلیظ شود. سس چرمولا پرطرفدارترین چاشنی کشورهای آفریقایی است و در سایر کشورها هم مورد استقبال قرار گرفته است.

کلام آخر

سس یک چاشنی غلیظ و خوشمزه است که می‌تواند غذاهای شما را رنگین و مزه‌دار کند. استفاده از سس در کنار غذاهای مختلف، اشتهای شما را افزایش می‌دهد و عطر خوراک را دوچندان می‌کند.

مایونز و کچاب از سس‌های مورد علاقه ایرانی‌ها هستند. ما در این مقاله شما را با انواع متنوعی از سس‌های خوشمزه در سراسر دنیا آشنا کردیم. شما به‌راحتی می‌توانید آنها را در خانه درست کنید.

حالا نوبت شما است که سس مخصوص خود را به ما معرفی کنید و جادوی غذای خانگی خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول:

پرطرفدارترین سس‌های جهان کدامند؟

سس مایونز، سس کچاپ، سس باربیکیو، سس خردل و سس بشامل طرفداران زیادی در دنیا دارند.

معروف‌ترین سس‌های فرانسه کدام هستند؟

سس خردل، سس تارتار، سس مایونز و سس قارچ نتیجه خلاقیت آشپزهای فرانسوی هستند.

کدام سس‌ها در آمریکا پرطرفدار هستند؟

سس کچاپ، سس باربیکیو و سس رنچ و خردل در آمریکا بسیار محبوب هستند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید