از گذشته تا به امروز، کشاورزان و سایر افراد در فصل برداشت محصولات، بخش زیادی از میوههای چیده شده را تبدیل به مربا میکنند. این کار باعث میشود در تمام فصول، از خواص و ویتامینهای موجود در انواع میوهها استفاده کنند.
تهیه انواع مربا بیشتر در کشورهای خاورمیانه مشاهده میشود، اما جالب است بدانید که مربا در کشورهای اروپایی مثل انگلیس، اسپانیا و فرانسه طرفداران زیادی دارد. مربا از ترکیب شکر و میوه تهیه میشود و زمان طولانی میتوان آن را نگهداری کرد. علاوه بر خوردن مربا به همراه کره و خامه، میتوانید از آن در تهیه انواع دسر نیز استفاده کنید.
در ادامه سعی داریم انواع مربا خانگی و محبوب را به شما معرفی کنیم. اگر از علاقمندان به مربا هستید، با ما همراه باشید.
تفاوت مارمالاد و مربا
طرز تهیه انواع مربا و مارمالاد با هم متفاوت است. در ترکیب هر دو از میوه و شکر استفاده میشود. تفاوت در ظاهر آنها است.
در تهیه مربا معمولا از میوه خرد شده یا سالم استفاده میشود، بنابراین به مدت زمان بیشتری برای پخت آن نیاز داریم. مدت زمان نگهداری مربا در مقایسه با مارمالاد بیشتر است.
مارمالاد از پوره یا له کردن میوه به همراه شکر درست میشود. در ترکیبات آن ممکن است از نوعی ژلاتین نیز استفاده شود. مدت زمان پخت مارمالاد کوتاهتر است، در نتیجه خواص میوه در آن بیشتر حفظ میشود. در تهیه و تزیین کیک، معمولا از مارمالادها استفاده میشود.
مربای هویج
یکی از سادهترین و پرطرفدارترین مرباها، مربای هویج است. هویج در بیشتر مناطق در دسترس و قابل تهیه است و خواص زیادی دارد. در پخت انواع مربای هویج، از شکر و هویج رنده شده استفاده میشود، بنابراین غلطت مناسبی دارد و روش تهیه آن راحتتر از سایر مرباها است.
ویتامین آ موجود در هویج، از سطح چشم در برابر آسیبها محافظت میکند و به قدرت بینایی کمک میکند. هویج سرشار از پتاسیم، ویتامین کا و فیبر است. فیبر به رفع یبوست و مشکلات گوارشی کمک میکند. برای آشنایی بیشتر با منبع غنی از فیبر مقاله غذاهای فیبردار کدامند را بخوانید.
ویتامین کا در انعقاد و لخته شدن خون نقش مهمی دارد. افرادی که دچار خونریزیهای شدید میشوند، کمبود این ویتامین را دارند. به این افراد توصیه میشود که هویج مصرف کنند. پیشنهاد ویژه ما به شما مربای هویج تبرک است، که بسیار سالم و خوشمزه است.
مربای آلبالو
اگر از علاقمندان میوههای تابستانی هستید، با تهیه انواع مربای آلبالو میتوانید در تمام فصول از طعم آن لذت ببرید. مربای آلبالو هم بسیار محبوب است. معمولا از آن برای وعده صبحانه، تهیه دسر، ماست طعمدار و میانوعده کودکان استفاده میکنند.
معمولا موقع درست کردن مربا آلبالو، آب به آن اضافه میکنند تا در پایان، شهد آن دوبرابر شود. از این شهد برای تهیه شربت خانگی استفاده میکنند. آلبالو به رفع عطش در روزهای گرم تابستانی کمک میکند. به افرادی که سنگ کلیه دارند، توصیه میشود شربت خانگی آلبالو بنوشند.
آلبالو سرشار از ویتامین سی و ای است. ویتامین سی به رفع عفونت بدن و ویتامین ای به سلامت پوست، مو، لثه و دندان کمک میکند. آنتیاکسیدان موجود در آلبالو باعث از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن میشود.
ظاهر این مربا بسیار دلچسب است. اگر در تدارک یک دورهمی صبحانه برای دوستانتان هستید، مربای آلبالو از جمله انواع مربای مجلسی و انتخاب ویژهای خواهد بود. اگر فرصت کافی برای تهیه آن را ندارید، در انتخاب مربای آلبالو تبرک تردید نکنید. بیشک طعم یکی از خاطرات خوب دورهمی شما خواهد شد.
مربای به
به، میوه پرخاصیت و خوشعطری است که بافت سفتی دارد. معمولا این میوه را در تهیه غذا یا مربا استفاده میکنند. مربای به، رنگ و لعاب بینظیری دارد. در تهیه این نوع مربا باید نکات ریز را رعایت کنید تا بتوانید مربا خود را به مدت یکسال سالم و بهداشتی نگهداری کنید.
مربای به، خاصیت ضد نفخ دارد و باعث تقویت معده میشود. مربای به، از رفلاکس معده (برگشت اسید از معده به مری) جلوگیری میکند. به، خواص ضد التهابی دارد و عفونت و ورم روده را برطرف میکند.
مواد مغذی موجود در میوه به، ویتامین ب، ویتامین سی، پتاسیم، سلنیوم، فسفر، کلسیم و آهن است. آهن موجود در میوه به، کمخونی را در کودکان بهبود میبخشد. برای کودکان معمولا خوردن مربا جذابتر از خود میوه است. مربای به و کره میتواند صبحانه جذاب و مقوی برای کودک شما باشد. شما میتوانید با غذاهای خونساز برای کودکان نیز آشنا شوید.
مربای توت فرنگی
اگر لیستی از مرباهای محبوب بخواهید، بیشک مربای توتفرنگی جزو آنها است. میوه توتفرنگی بهدلیل رنگ و ظاهر جذابی که دارد از جمله انواع مربای فانتزی است که برای تزئین دسرها از آن استفاده میشود.
توت فرنگی سرشار از ویتامین سی، فیبر و سطح بالایی از آنتیاکسیدان است. خواص زیادی برای حفظ سلامت و شادابی پوست و قلب دارد. مواد معدنی موجود در توتفرنگی باعث از بین بردن پوستههای مرده لب و تیرگی میشود.
ویتامین سی موجود در مربای توتفرنگی باعث سفید شدن و جلوگیری از پوسیدگی دندانها میشود. تهیه یک مربای توتفرنگی خوشمزه کار سختی نیست. میوه توتفرنگی در فصل تابستان فراوان است و مربای آن در تمام فصول میتواند در وعده صبحانه، تهیه و تزیین کیک و دسر مورد استفاده شما قرار بگیرد.
مربای سیب
سیب میوه کامل و غنی از مواد معدنی است. مربا و کمپوت سیب، برای کسانی که دستگاه گوارش آنها نمیتواند میوه خام را هضم کند به همان مقدار مفید است.
میوه سیب سرشار از ویتامین آ و ویتامین ب است و به مشکلاتی مثل ترک، خشکی پوست و رنگپریدگی کمک میکند. مصرف مربای سیب مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود. اسیدهای مضر را از طریق ادرار دفع میکند و باعث پیشگیری از بیماری نقرس و درد مفاصل میشود.
مربای سیب شکر زیادی دارد ولی اگر به اندازه مصرف شود به تقویت حافظه، کاهش باکتریهای دهان و مقابله با انواع ویروسها و باکتریها کمک میکند. اگر مبتلا به دیابت هستید یا قند خون بالایی دارید بهتر است در مصرف مربا زیادهروی نکنید. مقاله چند نوع غذا برای افراد دیابتی برای شما مفید است.
مربای انجیر
انجیر میوه شیرین و لذیذی است که خواص اعجابانگیزی دارد. آنتیاکسیدان بالای آن در پیشگیری از سرطان و اختلال در سلولهای بدن نقش مهمی دارد. انجیر سرشار از فولیک اسید و آهن است و به خانمهای باردار و افراد کمخون پیشنهاد میشود.
افرادی که مشکلات یبوست یا التهاب روده دارند، مربا انجیر را در برنامه غذایی خود بگنجانند. فیبر موجود در انجیر به فرایند هضم غذا کمک میکند. مصرف انجیر میتواند ویتامین ای بدن را تنظیم و به کنترل دیابت و قند خون کمک کند.
بهتر است افراد دیابتی در مصرف انجیر محدودیت ایجاد کنند، زیرا انواع مربا قند بالایی دارند و در درازمدت باعث افزایش قند و چاقی میشوند.
مربای زردآلو
زردآلو یکی از میوههای پرطرفدار تابستانی است. معمولا این میوه را برای فصلهای دیگر به صورت خشک یا مربا نگهداری میکنند. ویتامین آ موجود در زردآلو، به سلامت چشم، پوست، مو و پاکیزگی دهان کمک میکند.
ویتامین سی، آهن، پتاسیم و منیزیم فراوانی در زردآلو وجود دارد که برای سلامت بدن مفید هستند. مربای زردآلو در از بین بردن بوی بدن دهان و پیشگیری از پوسیدگی دندانها موثر است.
مربای زردآلو ملین است و به رفع یبوست کمک میکند. پتاسیم موجود در زردآلو باعث کنترل فشار خون میشود. مربای زردآلو خوشرنگ است زیرا در تهیه آن از زعفران نیز استفاده میشود. به همین دلیل علاوه بر خواص بینظیر میوه زردآلو، شما میتوانید از خواص زعفران نیز استفاده کنید.
مربای گلابی
گلابی یک میوه گوشتی و آبدار است که برای تهیه مربا مناسب است. اگر تابهحال این مربا را امتحان نکردهاید، پیشنهاد میکنیم نوع خانگی آن را تهیه و نوش جان کنید.
روشهای مختلفی برای تهیه مربای گلابی وجود دارد، برخی افراد آن را خرد میکنند تا راحتتر استفاده کنند. مربای گلابی به صورت کامل نیز درست میشود که بسیار جذاب و دلپذیر است. گلابی را به صورت مارمالاد نیز میتوانید درست کنید و از خواص آن لذت ببرید.
آنتی اکسیدان و ویتامین سی موجود در گلابی باعث تحریک گلبولهای سفید میشوند و سیستم ایمنی بدن را در برابر بیماریها تقویت میکنند. گلابی همچنین سرشار از آهن و مس است. این مواد معدنی گردش خون و تولید هموگلوبین را افزایش میدهند. به مادران باردار نیز توصیه میشود گلابی مصرف کنند، زیرا فولیک اسید آن در سلامت جنین موثر است.
مربای زرشک
گیاه زرشک مربوط به مناطق گرم و خشک است و خواص دارویی بسیاری دارد. زرشک را معمولا به صورت خشک در تهیه و تزئین غذا و نوشیدنی استفاده میکنند. مربای زرشک از جمله مرباهای خاص و خوشرنگ و لعاب است. ممکن است برخی افراد با این مربا آشنا نباشند.
زرشک قرمز رنگ و سرشار از آهن است. میوههای خونساز به افزایش خون بدن کمک میکنند. زرشک عطر بینظیری دارد و به از بین بردن بوی بد دهان نیز کمک میکند. مربای زرشک را از زرشک تازه و شکر تهیه میکنند که طعم ملس و دلپذیری دارد.
آنتی بیوتیک موجود در زرشک به از بین بردن عفونت و باکتری کمک میکند. سولفات از ترکیبات زرشک است و برای جلوگیری از تشکیل تومور و سلولهای سرطانی در بدن مفید است.
مربای پوست پرتقال
حتما تابهحال، موقع خوردن پرتقال، متوجه عطر بینظیر پوست آن شدهاید. پوسته خوشبو را دور نیندازید، شما میتوانید با آن مربا درست کنید. پوست پرتقال علاوه بر بوی خوب، خواص زیادی برای سلامتی دارد. در اینجا قصد داریم به خواص مربای پوست پرتقال اشاره کنیم.
ترکیباتی در پوست پرتقال وجود دارد که به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند. کلسترول پایین نیز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد. مصرف پوست پرتقال همچنین، به کاهش عفونت و خلط ریه کمک میکند.
افرادی که مشکلات معده دارند و معمولا سوزش سر دل را تجربه میکنند، مربا پوست پرتقال مصرف کنند. پلی ساکارید موجود در پوست پرتقال به کاهش اسید معده کمک میکند. برای آشنایی با تغذیه مناسب، این افراد میتوانند غذاهای مفید برای معدهدرد را نیز بخوانند.
مربای کیوی
اگر عاشق طعم ملس هستید و از مرباهای شیرین خوشتان نمیآید، پیشنهاد ما مربای بینظیر کیوی است. این مربا را به جز وعده صبحانه، در میانوعده خود در کنار چای و دمنوش نیز استفاده کنید.
در تزئین شیرینی و کیک، از مربای کیوی میتوانید استفاده کنید. روشهای مختلفی برای تهیه مربای کیوی وجود دارد. بیشتر افراد آن را بهصورت مارمالاد درست میکنند.
اگر بعد از غذا در دسر خود از مربای کیوی استفاده کنید، آنزیمهای موجود در آن فرآیند هضم را آسانتر میکند. ویتامین سی موجود در کیوی، سیستم ایمنی بدن را برای مقابله با انواع ویروسها و باکتریها تقویت میکند.
افرادی که فشار خون بالا دارند در معرض سکته هستند. این افراد با مصرف مقدار متناسبی از انواع مربا کیوی در روز میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند. کیوی از لخته شدن خون در بدن جلوگیری میکند و خطر سکته را کاهش میدهد.
کلام آخر
تهیه مربا و کمپوت، روش مناسبی برای نگهداری میوهها برای سایر فصلها است. میوهها خواص آنتیاکسیدانی فراوانی دارند که به حفظ سلامت بدن کمک میکنند. مصرف میوه در وعده صبحانه میتواند این نیاز را برطرف کند. به همین دلیل است که توصیه میشود مربا را در اولین وعده خود در روز مصرف کنید.
تنوع در تهیه مربا بسیار زیاد است، ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با خواص محبوبترین مرباها آشنا کنیم.
سوالات متدوال:
مارمالاد و مربا چه تفاوتی با هم دارند؟
تفاوت در ظاهر آنها است. در مربا از میوههای خرد شده استفاده میشود اما در مارمالاد از میوه له شده یا رنده شده استفاده میکنند.
خواص مربای پوست پرتقال چیست؟
باعث کاهش کلسترول خون، کاهش خطر ابتلا به سکته و کاهش اسید معده میشود.
خوردن مربا برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
افراد مبتلا به دیابت و قند بالا بهتر است مصرف مربا را محدود کنند.
شبکه های اجتماعی