مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذای مفید برای زخم معده

غذای مفید برای زخم معده

سال‌های زیادی تصور می‌شد که خوردن بعضی از غذا‌ها باعث ایجاد زخم معده می‌شود، اما حالا می‌دانیم غذا‌ها و نوشیدنی‌ها باعث زخم معده نمی‌شوند و حتی نمی‌توانند آن را درمان کنند. بااین‌حال، چندین غذای مفید برای زخم معده وجود دارد که ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده دیواره معده و روده را تسریع می‌کند.

عواملی مانند مصرف طولانی‌مدت داروهای مسکن یا عفونت ناشی از هلیکوباکتر‌های پیلوری باعث ایجاد زخم معده می‌شود. در این میان، مصرف برخی از غذا‌ها می‌توانند درد شما را بدتر کنند، اما برخی دیگر اثرات ضد‌باکتریایی دارند و به شما کمک می‌کنند تا سریع‌تر این مشکل را پشت سر گذارید. به همین دلیل این مقاله را به آشنایی با تعدادی غذای مفید برای زخم معده و غذا‌هایی که باید از خوردن آن اجتناب کنید، اختصاص داده‌ایم.

رژیم غذایی مناسب زخم معده

رژیم غذایی مناسب زخم معده

بسیاری از زخم‌های گوارشی به دلیل استفاده طولانی‌مدت از داروهای ضدالتهابی ایجاد می‌شوند که می‌توانند به پوشش دستگاه گوارش آسیب برسانند. مطالعات بسیاری برای کشف رژیم غذایی مناسب زخم معده صورت گرفته است و شواهد زیادی تأیید کرده‌اند که حضور پلی فنول‌ها در غذا‌های گیاهی باعث تسریع بهبود زخم معده می‌شوند. برخی از این پلی فنول‌های به بهبود زخم‌های مخاط معده کمک می‌کنند و برخی دیگر اثرات ضدباکتریایی دارند و به کشتن هلیکوباکترپیلوری کمک می‌کنند. پلی فنول‌های موجود در چای سبز التهاب را آرام کرده و بافت معده را تقویت می‌کنند.

معمولاً در رژیم افرادی که زخم معده دارند باید از قراردادن غذا‌های تند و فلفلی اجتناب کرد، اما مطالعاتی نشان داده‌اند که برخی از ادویه‌ها بر هلیکوباکترپیلوری تأثیر مثبت دارند. غذا‌های لبنی تخمیر شده مانند کفیر یا ماست نیز اثرات ضدباکتریایی دارند. حتی شواهدی مبنی بر تأثیر مثبت عسل کوهی بر ازبین‌بردن هلیکوباکترپیلوری و سایر باکتری‌ها وجود دارد.

خوردن پروتئین کافی نیز مهم است! شما اگر به این مشکل دچار هستید، بهتر است روزانه به‌ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود، 1/2 گرم پروتئین مصرف کنید. بقیه کالری مورد نیاز شما می‌تواند از رژیم متعادلی شامل غلات کامل، میوه و سبزیجات تشکیل شود. فقط باید از خوردن غذا‌های پر چرب خودداری کنید. برای اصلاح رژیم غذایی و استفاده درست و سالم از روغن، به مقاله سالم‎‌ترین روغن برای سرخ کردن سر بزنید.

انواع غذاهای مفید برای زخم معده

انواع غذاهای مفید برای زخم معده

پیشنهاد می‌شود تا زمان درمان زخم معده بیشترین پایبندی را نسبت به رعایت رژیم غذایی خود داشته باشید. غذاهای مفید برای زخم معده به ۶ دسته کلی تقسیم‌بندی می‌شوند:

میوه‌ها

در میان دنیای رنگارنگ میوه‌ها طعم‌های بسیار متفاوتی وجود دارد. بعضی از میوه‌های خیلی ترش و بعضی دیگر خیلی شیرین هستند. به همین دلیل باید بدانید که چه میوه هایی برای زخم معده مفید است. انواع توت، سیب، انگور و انار بهترین گزینه‌ها برای زخم معده هستند، اما میوه‌هایی مانند پرتقال و گریپ‌فروت باعث رفلاکس معده می‌شوند.

سبزیجات

سبزیجات برگدار، سبزیجات رنگی و انواع سبزیجاتی مانند کلم، کلم بروکلی، کلم پیچ و گل کلم سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی هستند که برای سلامت عمومی بدن مفید هستند. بهتر است در این شرایط از خوردن فلفل و سبزیجات خام دوری کنید. هضم سبزیجات خام سخت‌تر است و به معده فشار وارد می‌کند. آب سبزیجات پخته در دسته غذاهای مناسب قرار دارند. با خواندن مقاله غذای مفید برای معده درد آنها را بشناسید.

پروتئین‌های بدون چربی

گوشت گاو بدون چربی، گوشت مرغ بدون پوست، ماهی، تخم مرغ، توفو، لوبیا و نخود فرنگی از منابع پروتئین‌های کم‌چرب هستند. خوردن این پروتئین‌های کم‌چرب برای رژیم غذایی زخم معده مناسب هستند. از طرف دیگر، ماهی کمی با بقیه پروتئین‌ها فرق می‌کند. مصرف ماهی‌های چربی مانند سالمون و ساردین، به علت وجود امگا ۳، به کاهش التهاب دیواره‌های معده کمک می‌کند.

لبنیات تخمیری

محصولاتی مانند کفیر و ماست یونانی که در کنار پروبیوتیک بودن حاوی پروتئین نیز هستند، غذا‌های مفیدی برای زخم معده محسوب می‌شوند. این باکتری‌های مفید و پروتئین به تقویت معده کمک می‌کنند و التهاب‌های دیواره معده را کاهش می‌دهند. با خواندن مقاله فواید ماست با ویژگی‌های آن آشنا شوید. در این مورد نیز می‌تواند به تقویت معده کمک کند.

نان و غلات

نان‌های سبوس‌دار و غلات کامل مانند جو و جو دوسر منابع خوبی از فیبر هستند که باید آنها را در رژیم‌های غذایی خود بگنجانید. شرکت‌های مختلفی نان‌های سبوس‌دار و چند غله تولید می‌کنند و خرید این مدل نان برای اغلب افراد در دسترس است.

گیاهان و ادویه‌ها

گیاهان به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های مختلف گزینه خوبی برای رژیم غذایی افرادی با زخم معده هستند. شما می‌توانید به‌دلخواه خود از تعداد زیادی از گیاهان و ادویه‌های ملایم استفاده کنید. معمولاً پیشنهاد می‌شود در این مورد از زردچوبه، دارچین، زنجبیل و سیر استفاده کنید. این ادویه‌های دارای خواص ضدمیکروبی و ضدالتهابی هستند و بهبود زخم معده را تسریع می‌کنند.

غذاهای مضر برای زخم معده

غذاهای مضر برای زخم معده

افراد باید به‌طورجدی از غذاهای مضر برای زخم معده دوری کنند. این غذا‌ها زخم معده را تشدید می‌کنند و در درازمدت با آسیب‌های بیشتری مواجه خواهید شد. اگر زخم معده دارید متوجه شده‌اید خوردن بعضی از غذا‌ها سوزش معده شما را بیشتر می‌کنند. این‌ها همان غذا‌هایی هستند که باید از آنها دوری کنید.

  • کافئین: نوشیدنی‌های کافئین‌دار تولید اسید معده را تحریک می‌کند.
  • شیر: مصرف شیر اسید معده را افزایش می‌دهد و باید از آن دوری کرد.
  • الکل: همه الکل‌ها محرک معده هستند و بهبودی زخم را به تأخیر می‌اندازند.
  • گوشت چرب و فرآوری شده: مصرف گوشت‌های چرب و فرآوری شده مثل سوسیس را حذف کنید.
  • غذا‌های پرچرب: غذا‌های پرچرب و سرخ‌شده، اسید معده را افزایش داده و باعث رفلاکس معده می‌شود.
  • غذا‌های تند: باید از خوردن انواع فلفل‌ها، سس‌های فلفلی و غذا‌های تند خودداری کرد.
  • غذا‌های شور: مواد غذایی شور و نمکی رشد هلیکوباکتری‌ها را تحریک کرده و زخم معده را حاد می‌کنند.
  • شکلات: مصرف شکلات، ترشح اسید معده را تحریک می‌کند و رفلاکس معده را با خود به همراه دارد.

کاغذی بردارید و غذاهای مفید برای زخم معده و غذاهای مضر برای زخم معده را در آن بنویسید. بهتر است این لیست را در جلوی چشمان خود قرار دهید تا حواستان بیشتر به رژیم غذایی‌تان باشد.

اگر معده‌درد دارید، می‌توانید به مقاله انواع غذاهای مفید برای معده‌درد سر بزنید و با این غذاها آشنا شوید.

کلام آخر

غذا‌ها به‌تنهایی باعث زخم معده نمی‌شوند و معمولاً باید به دنبال پیداکردن بیش از یک دلیل برای علت زخم معده بگردید. با این‌حال، رژیم غذایی می‌تواند تأثیر زیادی بر میزان سرعت بهبود زخم معده یا کاهش خطر ابتلا به آن بگذارد. مصرف انواع غذای مفید برای زخم معده روند درمان را تسریع می‌کند. برعکس همین قضیه برای غذاهای مضر برای زخم معده صادق است.

سؤالات متداول

غذای مفید برای زخم معده چیست؟

رژیم غذایی مناسب افرادی که به زخم معده دچار هستند، باید مقدار قابل‌توجهی پروتئین بدون چربی داشته باشد و از دیگر گروه‌های غذایی نیز مقدار متعادلی وجود داشته باشد. لبنیات تخمیری، نان و غلات سبوس‌دار و گیاهان و ادویه‌های ملایم برای زخم معده خوب هستند.

غذاهای مضر برای زخم معده چیست؟

مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده و پرچرب، کافئین، شیر، الکل، غذا‌های تند، غذاهای شور و غذاهای بسیار چرب برای زخم معده مضر هستند. این غذا‌ها ترشح اسید معده را تحریک کرده و باعث رفلاکس معده می‌شوند.

علت زخم معده چیست؟

عواملی مانند مصرف طولانی‌مدت داروهای مسکن یا عفونت ناشی از هلیکوباکتر‌های پیلوری باعث ایجاد زخم معده می‌شود.

انتشار دهید:

11 نظر

  • خسروی
    ۱۹ دی ۱۴۰۱, ۱۸:۳۰

    سلام این مطالب واقعا به من خیلی کمک کرده از شما بسیار متشکرم

  • مریم
    ۲۰ دی ۱۴۰۱, ۱۱:۰۲

    من هم زخم معده دارم .هم عثنی عشر و هم ورم معده چی خوبه برام

  • زهرا
    ۲۲ دی ۱۴۰۱, ۲۱:۲۷

    مریم جون با خودت چکار کردی اخه دختر؟؟؟

  • با سلام روح انگیز هستم
    ۱۵ بهمن ۱۴۰۱, ۱۴:۴۲

    مطالبتون عالی بود ممنون

  • عبدالوهاب
    ۲۵ بهمن ۱۴۰۱, ۱۴:۲۸

    باسلام من هم زخم معده دارم سوزش معده ودرد معده دارم وغذاکه میخورم سردلم میمونه وحضم نمیشه میشه بگین چکارباید بکنم

  • لیلا اکبری
    ۱۸ اسفند ۱۴۰۱, ۰۹:۳۵

    ممنون از شما مطالب بسیار مفید و عالی بود

  • فاطمه
    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱, ۱۶:۴۵

    مطالب شما خیلی خوب است

  • آری
    ۶ فروردین ۱۴۰۲, ۱۱:۴۰

    مطالب مفیدی بود،کپسول امگا ۳ واقعا برای درمان زخم معده و ورم معده بدلیل خاصیت ضد التهابی آن ،خیلی عالیه

  • مهری
    ۱۸ مرداد ۱۴۰۲, ۱۶:۰۴

    خیلی کمک کرد این رژیم ممنون ازشما

  • مهدی هنر
    ۲۳ شهریور ۱۴۰۲, ۱۹:۰۱

    درود و سپاس. مطالب بسیار عالی و مفید بود. استفاده بردیم، ممنون از راهنمایی کامل شما

  • غلامرضا شاهین
    ۷ مهر ۱۴۰۲, ۱۹:۳۵

    بسیارعالی

یک نظر بنویسید