مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر

سبزی پلو با ماهی یکی از غذای محبوب شب عید است. غذایی که دیگر تبدیل به جزئی از مراسم عید شده و خانواده‌های زیادی این غذا را درست می‌کنند. هم شب عید و هم شب چهارشنبه‌سوری بیشتر خانواده‌ها ترجیح می‌دهند کنار هم جمع شوند و از این غذای خوشمزه میل کنند. هر شهر و خانواده‌ای روش مختلفی برای تهیه سبزی پلو با ماهی دارد، شما این غذا را به چه صورت درست می‌کنید؟ همراه ما در این مطلب از مجله تبرک بمانید تا روش درست‌کردن سبزی پلو با ماهی شکم پر را به شما آموزش دهیم.

تاریخچه سبزی پلو با ماهی شکم پر

تاریخچه سبزی پلو با ماهی شکم پر

سبزی پلو با ماهی یکی از سنت‌های استقبال از سال نو محسوب می‌شود. این غذا صرفاً یک تفریح یا سرگرمی نیست، بلکه ریشه در فرهنگ و باورهای قدیمی ایرانی‌ها دارد. طبق روایات و باورها ماهی را نمادی از داستان حضرت سلیمان می‌دانند که انگشتر خود را در شکم ماهی پیدا کرد. در روایات این‌طور آمده است که سلیمان انگشتری داشت که اسم اعظم الهی روی آن نقش بسته بود. حضرت سلیمان با استفاده از این انگشتر توانسته بود دیو و پری را تسخیر خود کند. روزی حضرت انگشتر خود را به کنیزی سپردند و به گرمابه رفتند. دیوی از این ماجرا خبردار شد و خود را به شکل حضرت سلیمان در آورد تا انگشتر را از کنیز بگیرد. سپس دیو رفت و روی تخت‌سلیمان نشست و دعوی سلیمانی کرد. وقتی حضرت سلیمان از گرمابه بیرون آمد و از ماجرا باخبر شد، گفت سلیمان حقیقی منم و آن که جای من نشسته، دیو است، اما مردم ادعای حضرت سلیمان را قبول نکردند و ایشان مجبور شد به صحرا و کنار دریا رفت و به ماهیگیری مشغول شد.

وقتی دیو همچنان به ملک سلیمان نشسته بود و مردم آن را قبول کرده بودند، از ترس اینکه نکند انگشتر به دست حضرت سلیمان بیفتد، آن را در دریا انداخت و با اعتبار قبلی که به دست آورده بود، بر همان تخت نشست. به‌تدریج و وقتی که مردم دیگر آن مهر و عطوفت سلیمانی را از دیو ندیدند، به او شک کردند. عده‌ای هم فهمیدند که او همان دیو است و سلیمان واقعی کسی است که بادیه‌نشین و ماهیگیر شده است. در همین حال، روزی سلیمان ماهی را صید کرد و وقتی مشغول تمیزکردن ماهی بود، در شکم آن انگشتر خودش را دید. حضرت سلیمان به شهر برنگشت، اما بعدها مردم متوجه شدند سلیمان واقعی کسی است که بیرون از شهر زندگی می‌کند و با دیدن آن انگشتر، همه حقیقت برملا شد.

عده‌ای معتقدند رسم خوردن ماهی شکم پر در روزهای آغازین سال همین است. اینکه به هرچقدر هم حقیقتی پنهان بماند، بالاخره یک روز آن حقیقت آشکار می‌شود و همه به اصل ماجرا پی می‌برند. علاوه بر این مردم معتقدند خوردن این غذا به‌دلیل فواید و ویتامین‌هایی که دارد، بهانه‌ای است تا سال را باانرژی و انگیزه بیشتری آغاز کنیم. خوردن برنج به‌علت داشتن برکت در کنار ماهی هم نشانه حیات است و عده‌ای هم سبزی را نشانه‌ای از برکت و زایش می‌دانند.

برای آشنایی بیشتر با خورشت‌های محلی ایرانی، مطلبی با همین عنوان بخوانید.

طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی

طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی

مایه‌ای که برای پرکردن شکم ماهی استفاده می‌شود، بسیار متنوع است و بستگی به سلیقه هر خانواد‌ه‌ای، تغییر می‌کند. در بیشتر موارد از سبزی‌های معطری مثل گشنیز، جعفری و حتی شوید استفاده می‌شود. موسیر و زنجبیل هم از دیگر موادی هستند که برای پرکردن شکم ماهی استفاده می‌کنند. ایرانی‌ها بیشتر ماهی را سرخ می‌‌کنند، اما اگر بخواهید غذای سالم‌تر و کم‌چرب‌تری داشته باشید، می‌توانید ماهی را در فر و به‌صورت شکم‌پر هم استفاده کنید.

همچنین می‌توانید همراه این غذا برنج ایرانی یا نان هم میل کنید. معمولاً توصیه می‌شود برای صرف این غذا در وعده ناهار، ماهی را با برنج میل کنید و برای وعده شام، با ۲ یا ۳ برش نان نوش‌جان کنید تا شام سبک‌تر و مناسب‌تری داشته باشید.

در ادامه می‌توانید به مقاله خورشت‌‎های شمالی سر بزنید و با خورشت‎های پرطرفدار شمال آشنا شوید.

روش تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا

روش تهیه سبزی پلو با ماهی قزل آلا

  • ماهی قزل‌آلا: ۱ عدد
  • پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  • گشنیز خرد شده: ۸ شاخه
  • سیر تازه خرد شده: ۱ عدد
  • رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
  • گردو: ۱۰ عدد
  • روغن زیتون: ۳ قاشق غذاخوری
  • کره: ۱ قاشق غذاخوری
  • آبلیموی تازه: ۴ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران: به میزان لازم

جنوبی‌ها غذاهای دریایی بسیار خوشمزه و محبوبی دارند. برای آشنایی با چند مورد از این غذاها، مقاله غذاهای محلی ماهشهر را از دست ندهید.

طرز تهیه ماهی پلو ساده

برای درست‌کردن این غذا ابتدا رو و داخل ماهی را به آبلیمو آغشته کنید و نیم ساعت در یخچال بگذارید. پیاز را در تابه‌ای که روغن زیتون در آن گرم کرده‌اید، بریزید و تفت دهید. بعد از نرم شدن پیازها نوبت سیر، گردو و رب انار است. به مواد ترکیب شده به مقدار لازم نمک، فلفل، زردچوبه و کمی زعفران اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید و تفت دهید. گشنیز خورد شده را اضافه کنید و بعد از یک تفت بسیار سریع، مخلوط را از روی حرارت بردارید. ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مواد پر کنید. ته تابه‌ای که می‌خواهید ماهی را در آن بپزید با کره چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید. سپس تابه را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید. بعد از گذشت ۴۰ دقیقه، ماهی برای سرو کردن آماده است. برای اینکه طعم و مزه بهتری به ماهی بدهید، می‌توانید ۱۰ دقیقه قبل از بیرون آوردن تابه از فر کمی زعفران آب شده روی آن بریزید و با یک قاشق، زعفران را روی ماهی پخش کنید.

مالزی هم از آن کشورهایی است که نیمی از محبوبیت خود را به‌خاطر غذاهایش گرفته است. برای اینکه غذاهای محبوب مالزی را بشناسید، مقاله‎ای با همین عنوان بخوانید.

کلام آخر

تفاوت ماهی شکم پر در مناطق مختلف به‌خاطر نوع ماهی، سبزی و ادویه‌هایی است که استفاده می‌شود. مثلاً در جنوب ماهی سنگسر و حلوا سیاه را برای ماهی شکم‌پر انتخاب می‌کنند و شمالی‌ها ماهی سفید و قزل‌آلا را ترجیح می‌دهند. سبزی‌هایی که برای ماهی‌های شکم‌پر جنوبی استفاده می‌شود، شامل شنبلیله و سبزی‌های تند است، اما شمالی‌ها گشنیز، سیر، جعفری و ادویه‌هایی مانند زردچوبه را ترجیح می‌دهند. در نهایت هر چیزی را که سلیقه و ذائقه شما و خانواده‌تان است، می‌توانید برای درست‌کردن این غذا انتخاب کنید.

سؤالات متداول:

طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر به چه صورت است؟

مایه‌ای که برای پرکردن شکم ماهی استفاده می‌شود، متنوع است و بستگی به سلیقه هر خانواد‌ه‌ای، تغییر می‌کند. در بیشتر موارد از سبزی‌های معطری مثل گشنیز، جعفری و حتی شوید استفاده می‌شود. ایرانی‌ها بیشتر ماهی را سرخ می‌‌کنند، اما اگر بخواهید غذای سالم‌تری داشته باشید، می‌توانید ماهی را در فر و به‌صورت شکم‌پر هم استفاده کرد.

جنوبی‌ها چه ماهی را برای درست‌کردن این غذا استفاده می‌کنند؟

جنوبی‌ها ماهی سنگسر و حلوا سیاه را برای ماهی شکم‌پر انتخاب می‌کنند. سبزی‌هایی که برای ماهی‌های شکم‌پر جنوبی استفاده می‌شود، شامل شنبلیله و سبزی‌های تند است.

اعتقاد رسم خوردن ماهی در شب عید به چه علت است؟

مردم معتقدند خوردن این غذا به‌خاطر فواید و ویتامین‌هایی که دارد، بهانه‌ای است تا سال را باانرژی و انگیزه بیشتری آغاز کنیم. خوردن برنج به‌علت داشتن برکت در کنار ماهی هم نشانه حیات است و عده‌ای هم سبزی را نشانه‌ای از برکت و زایش می‌دانند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید