مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

میزان ویتامین دی در بارداری چقدر باید باشد؟

میزان ویتامین دی در بارداری چقدر باید باشد؟

ویتامین دی یک ریزمغذی ضروری برای بدن است که بر عملکرد سیستم اسکلتی موثر است. شما برای جذب کلسیم و استحکام عضلات و استخوان‌ها نیاز به ویتامین دی دارید.

دوران بارداری و شیردهی دوره حساسی در زندگی خانم‌ها است و نیاز آنها به کلسیم و ویتامین دی افزایش می‌یابد. خانم‌ها بعد از زایمان در معرض پوکی استخوان، شکستگی و پوسیدگی دندان قرار می‌گیرند. دریافت ویتامین دی کافی در بارداری خطر چنین مشکلاتی را کاهش می‌دهد.

مقدار ویتامین دی مورد نیاز بر رشد و نمو جنین هم موثر خواهد بود. در این مقاله قصد داریم مقدار ویتامین دی مورد نیاز در طول روز را برای خانم‌های باردار بررسی کنیم. پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله ما را همراهی کنید.

میزان ویتامین دی در بدن باید چقدر باشد؟

ویتامین دی

همانطور که گفتیم وجود ویتامین دی برای جذب کلسیم و فسفر در بدن حیاتی است. هر دو این عناصر در ساخت استخوان‌ها و استحکام عضلات موثر هستند. پوکی استخوان بیماری شایعی در میانسالی است که مهمترین دلیل آن، کمبود ویتامین دی و کلسیم شناخته شده‌ است.

بیشترین مقدار ویتامین دی را می‌توانید از طریق نور خورشید دریافت کنید. البته این ویتامین در برخی خوراکی‌ها هم وجود دارد، اما موثرترین راه برای جذب آن قرار گرفتن در معرض آفتاب است.

برخی افراد به دلایل شرایط محیطی و جسمی نمی‌توانند به‌اندازه کافی در معرض نور خورشید قرار بگیرند. نوزادان هم ممکن است این ویتامین را کمتر دریافت کنند، زیرا شیر مادر مقدار کمی ویتامین دی دارد.

برخی بیماری‌های ژنتیکی ممکن است باعث اختلال در جذب ویتامین دی شوند. آنهایی که اضافه وزن زیادی دارند، با کمبود این ویتامین در بدن مواجه می‌شوند.

افرادی که رنگ پوست تیره‌تری دارند، باید مدت زمان بیشتری در معرض آفتاب قرار بگیرند. رنگدانه‌های پوستی، جذب ویتامین دی را کاهش می‌دهند. مصرف برخی داروها ممکن است باعث اختلال در جذب این ویتامین شود.

به طور میانگین افراد از زمان تولد تا سن 12 ماهگی، تقریبا 10 میکروگرم معادل 400 واحد  (IU) ویتامین دی در روز نیاز دارند. بعد از یک سالگی تا سن 70 سالگی این مقدار به 600 واحد (IU) افزایش می‌یابد. افراد بالای 70 سال، باید حدود 800 واحد (IU) در روز دریافت کنند، زیرا جذب ویتامین دی با افزایش سن کاهش می‌یابد.

جالب است بدانید که تنها 10 تا 15 دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید، حدود 1000 واحد (IU) ویتامین دی به بدن شما می‌رساند. برای دریافت همین مقدار در پاییز و زمستان باید حداقل 6 ساعت بیرون از خانه باشید.

علاوه بر خورشید، برخی مواد غذایی حاوی ویتامین دی هستند. به مقاله غنی‌ترین منابع ویتامین D بروید و با آنها آشنا شوید.

میزان نرمال ویتامین دی در بارداری

میزان نرمال ویتامین دی در بارداری

کمبود ویتامین دی در دوره بارداری ممکن است در رشد و نمو جنین اثر منفی داشته باشد. برخی تحقیقات نشان می‌دهند کمبود این ویتامین در خطر سقط جنین، زایمان زودرس و دیابت بارداری موثر است.

در مورد مقدار ویتامین دی مورد نیاز برای خانم باردار دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد. سازمان بهداشت آمریکا توصیه می‌کند که خانم باردار درست مثل یک فرد بالغ به 600 واحد (IU) ویتامین دی در روز نیاز دارد.

برخی کارشناسان این مقدار را برای مادر باردار کافی نمی‌دانند و معتقد هستند که نیاز آنها به 1500 واحد (IU) در روز افزایش می‌یابد. مقدار مورد نیاز هر فرد با توجه به شرایط جسمی و محیطی متفاوت خواهد بود.

به‌طور مثال خانم‌هایی که بیماری زمینه‌ای خاصی دارند یا کمتر در معرض آفتاب قرار دارند، ممکن است نیاز به مصرف مکمل داشته باشند. بهترین راهکار این است که به پزشک مراجعه کنید و با انجام آزمایش مقدار این ویتامین را در بدن خود بررسی کنید.

مصرف ویتامین دی 50000 در بارداری به‌صورت خودسرانه عوارض جدی خواهد داشت. تفسیر آزمایش ویتامین دی در بارداری فقط باید توسط پزشک متخصص انجام شود و هرگونه مداخله، عوارض جدی به‌دنبال خواهد داشت.

توجه کنید که استفاده خودسرانه از آمپول ویتامین دی در بارداری شما را در معرض مسمومیت قرار می‌دهد و احتمال آسیب به جنین وجود دارد.

برای آشنایی با نشانه‌های کمبود ویتامین دی در بدن، حتما سری به مقاله علایم کمبود ویتامین دی در زنان بزنید.

مصرف ویتامین دی در سه ماهه اول بارداری

مصرف ویتامین دی در سه ماهه اول بارداری

کمبود ویتامین دی در خانم‌های باردار خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد. از آنجایی که احتمال سقط جنین در سه ماهه اول بیشتر از سه ماهه دوم و سوم است، لازم است قبل از بارداری مقدار این ویتامین را بررسی کنید.

آزمایشات قبل از بارداری، روش موثری در پیشگیری از کمبود ویتامین دی خواهد بود. کمبود این ویتامین در افزایش احتمال ناباروری هم موثر است و احتمال شکست در روش لقاح مصنوعی را بیشتر می‌کند.

با توجه به نتیجه آزمایشات و تشخیص پزشک، ممکن است مکمل ویتامین دی برای خانم‌ها در سه ماهه اول تجویز شود. بهترین زمان مصرف ویتامین دی 1000 در بارداری بعد از چرب‌ترین وعده غذایی در روز است.

تعداد و مقدار مصرف مکمل باید توسط پزشک مشخص شود. این ویتامین، محلول در چربی بوده و بهتر است بعد از ناهار آن را مصرف کنید. بدون نسخه پزشک به‌هیچ وجه ویتامین دی استفاده نکنید، زیرا مقدار اضافی آن، از طریق ادرار دفع نمی‌شود و ممکن است به کبد و کلیه‌ها آسیب برساند.

بهترین روش برای جذب ویتامین دی در سه ماهه اول بارداری قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. هر روز از ساعت 10 صبح تا 3 عصر می‌توانید 10 دقیقه تا نیم ساعت در فضای باز پیاده‌روی کنید.

دریافت ویتامین دی موجود در نور خورشید بی‌ضرر بوده و شما را در معرض مسمومیت با این ویتامین قرار نمی‌دهد. بنابراین برای اینکه خطر سقط جنین را از خود دور کنید، به‌جای مصرف خودسرانه مکمل، از نور طبیعی خورشید بهره ببرید.

یکی دیگر از مشکلات خطرساز در بارداری، کم‌خونی شدید است. در مقاله علائم کم‌خونی در بارداری با آن بیشتر آشنا شوید.

عوارض مصرف زیاد ویتامین دی در بارداری بر جنین

عوارض مصرف زیاد ویتامین دی در بارداری بر جنین

دریافت مقدار کافی ویتامین‌ها و مواد مغذی در دوران بارداری برای سلامت مادر و جنین ضروری است. رژیم غذایی سالم و باکیفیت بهترین روش برای دریافت ویتامین مورد نیاز شما می‌باشد.

در برخی موارد و با توجه به شرایط مادر، ممکن است پزشک متخصص مکمل تجویز کند. همانطور که مکمل‌ها فواید زیادی دارند، مصرف خودسرانه و بیش از حد هم خطرناک خواهد بود.

اگر شما بدون انجام آزمایش و اندازه‌گیری ویتامین دی موجود در بدن، شروع به مصرف مکمل کنید، دچار اُور دوز خواهید شد. مصرف بیش از حد هر نوع ویتامینی می‌تواند مسمومیت‌زا باشد.

ویتامین‌های محلول در چربی مثل ویتامین دی و ای، خطر مسمومیت بیشتری دارند. برخی از ویتامین‌ها مثل ویتامین سی محلول در آب هستند و مقدار اضافی آنها از طریق ادرار دفع می‌شود.

اُور دوز با ویتامین دی آسیب کلیوی و کبدی به‌دنبال دارد و ممکن است مادر باردار دچار مسمومیت جدی شود. تهوع و درد شکمی از مهمترین علایم مسمومیت با ویتامین دی است. در صورت داشتن این علایم سریع به پزشک مراجعه کنید.

سردرد، خستگی، تغییرات خلقی، افزایش ضربان قلب، حساسیت به نور و دردهای عضلانی ممکن است مربوط به عارضه مسمومیت با ویتامین دی باشند. مقدار اضافی این ویتامین در کلیه‌ها رسوب می‌کند و سنگ ایجاد می‌شود.

در صورتی که پزشک برای شما مکمل تجویز کرد، بعد از مدتی لازم است آزمایشات را تکرار کنید و در صورت نیاز مصرف مکمل را متوقف کنید. مصرف بیش از حد مکمل نه تنها فایده‌ای ندارد، بلکه خطر سقط جنین، بالا رفتن فشار خون مادر، زایمان زودرس و مسمومیت بارداری را هم افزایش می‌دهد.

اگر در دوران حساس بارداری هستید، تغذیه سالم را در پیش بگیرید و از پرخوری پرهیز کنید. در همین زمینه مقاله دلایل افزایش وزن ناگهانی در بارداری را از دست ندهید.

کلام آخر

یکی از مهمترین ریزمغذی‌ها برای رشد جنین در دوران بارداری ویتامین دی است. این ویتامین محلول در چربی بوده و به طور طبیعی در نور خورشید وجود دارد. مقدار ویتامین دی مورد نیاز در طول روز برای افراد بزرگسال 600 واحد (IU) است و برخی کارشناسان همین مقدار را برای افراد باردار کافی می‌دانند.

برخی از خانم‌های باردار به مقدار بیشتری ویتامین دی نیاز دارند. متخصصان پیشنهاد می‌کنند قبل از بارداری و در طول آن، آزمایش دهید و در صورت تشخیص پزشک شروع به مصرف مکمل کنید. مصرف خودسرانه مکمل ویتامین دی عوارض جدی دارد و به‌هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

سوالات متداول:

چه مقدار ویتامین دی در دوران بارداری لازم داریم؟

خانم باردار مثل یک فرد بالغ به 600 واحد (IU) ویتامین دی در روز نیاز دارد، اما برخی کارشناسان معتقد هستند که نیاز آنها به 1500 واحد (IU) در روز افزایش می‌یابد.

مکمل ویتامین دی در بارداری را چه زمانی مصرف کنیم؟

در صورتی که پزشک برای شما مکمل تجویز کرده‌ است، بهتر است آن را بعد از چرب‌ترین وعده غذایی در روز مثل ناهار مصرف کنید.

مصرف خودسرانه مکمل ویتامین دی در بارداری چه عوارضی دارد؟

مصرف بیش از حد ویتامین دی، آسیب کلیوی و کبدی به‌دنبال دارد و خانم باردار ممکن است دچار مسمومیت، سقط جنین و زایمان زودرس شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید