مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت های طبع گرم

خورشت های طبع گرم

همه غذاهای و مواد خوراکی که استفاده می‌کنیم طبع دارند. معمولاً غذاها را در دو طبع گرم و سرد دسته‌بندی می‌کنند و اساس این دسته‌بندی، تأثیر هر ماده غذایی در بدن است. به‌طورکلی افرادی که سرد مزاج هستند با خوردن غذاهای طبع سرد دچار خستگی مفرط، خواب‌آلودگی، افزایش بزاق دهان و تکرر ادرار می‌شوند.

اهمیت رعایت تعادل بین مصرف غذاهای گرم و سرد همیشه مهم بوده است و به‌هم خوردن این توازن باعث بیماری‌های مختلفی می‌شود. به همین دلیل است که همیشه طب سنتی تاکید دارد این تعادل مهم غذایی با خوردن غذاهای مختلف از طبع‌های مختلف برقرار شود.

وقتی که دمای هوا در حال کاهش است و روزها خنک‌تر می‌شوند، بهتر است رژیم غذایی را به سمت خوردن غذاهای طبع گرم ببرید تا بتوان همچنان تعادل را نگه داشت. در این مقاله از مجله تبرک با شما درباره پنج دستورالعمل‌ خورشت های طبع گرم صحبت می‌کنیم که همگی آرامش‌بخش و بسیار خوشمزه هستند. اگر می‌خواهید این دستور‌العمل‌ها را بیاموزید، این مطلب برای شماست.

غذاهای گرم و خشک برای لاغری

به‌طورکلی در ماه‌های سرد، بدن ما هوس خوردن غذاهای آرامش‌بخش دارد که هم گرم‌کننده و هم سیرکننده هستند. خوردن این غذاها کمک می‌کند تا یک رژیم غذایی مناسب و کامل برای کاهش وزن و تأمین انرژی برای فعالیت‌های روزمره داشته باشید. لیستی از پنج غذای طبع گرم را در ادامه برای شما آورده‌ایم.

کوفته سوپ سبزی‌ها

کوفته سوپ سبزی‌ها

کوفته سوپ سبزی‌ها یکی از بهترین خورشت های طبع گرم است که می‌توانید در روزهای سرد زمستان بپزید و میل کنید. سبزی‌های این سوپ مهم‌ترین نقطه قوت آن است و باعث شده تا طعم دلنشین و طبع گرمی داشته باشد.

مواد لازم

مواد لازم برای درست‌کردن سوپ کوفته سبزی‌ها، مناسب ۶ نفر شامل مواد زیر است:

  • آرد: 125 گرم
  • بیکینگ‌پودر: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
  • آب گرم: 1/2 فنجان (120 میلی لیتر)
  • پیاز خرد شده: 1 عدد
  • هویج خرد شده: 2 عدد
  • سیر خرد شده: 2 حبه
  • شوید خشک: 1 قاشق چایخوری
  • ادویه مریم‌گلی خشک: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • آویشن خشک: 1/2 قاشق چایخوری
  • فلفل: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • سیب‌زمینی: 2 عدد خرد شده
  • آب سبزی‌ها:  6 فنجان
  • برگ‌بو: 2 برگ
  • جعفری تازه: برای سرو

دستور تهیه

برای درست‌کردن کوفته سوپ سبزی‌ها ابتدا در یک کاسه کوچک آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را با یک کاردک مخلوط کنید. وسط مخلوط خشک یک گودی درست کنید و ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و آب گرم به آن اضافه کنید. مخلوط کنید تا خمیر به شکل یک توپ چسبناک در بیاید. ظرف را با حوله بپوشانید و کنار بگذارید.

در یک قابلمه بزرگ روغن زیتون را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. وقتی روغن گرم شد پیاز و هویج را اضافه کنید و حدود 4 تا 5 دقیقه تفت دهید. سیر، شوید، مریم‌گلی، آویشن و فلفل را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید. سیب‌زمینی، آب سبزی‌ها و برگ‌بو را به ترکیب قبلی که شامل هویج، پیاز و سبزی‌ها بود به ترتیب اضافه کرده و مخلوط کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را بیشتر کنید و حدود 8 دقیقه صبر کنید تا سیب‌زمینی‌ها به حالت نیم‌پخت برسند. بعدازاین زمان، از خمیری که درست کرده‌اید بردارید و به سوپ اضافه کنید. بهتر است خمیرها در اندازه‌های کوچک 1 تا 2 سانتی‌متری باشند و حدود 10 دقیقه زمان دهید تا سوپ شما بجوشد و به پخت کامل برسد. برگ‌بوها را از خورشت در بیاورید برای سرو، با مقدار زیادی جعفری تازه تزئین کنید. نوش‌جان!

شامی یکی از انواع کوفته‌های بسیار خوشمزه و پرطرفداری است که در سفره ایرانی‌ها سرو می‌شود. در مطلب طرز تهیه شامی از مجله تبرک می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره آن کسب کنید.

خورشت سبزی‌ها؛ غذاهای پختنی با طبع گرم

خورشت سبزی‌ها

خورشت سبزی هم جزو غذاهای گرمی است که در زمستان می‌تواند استفاده شود. قرار است دستور پخت یک خورشت سبزی متفاوت را یاد بگیرید و طعم بی‌نظیر آن را امتحان کنید.

مواد لازم

مواد لازم برای درست‌کردن خورشت سبزی‌ها، مناسب ۶ نفر شامل مواد زیر است:

  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
  • قارچ خرد شده: 175 گرم
  • پیاز سفید خرد شده: 1 عدد
  • هویج خرد شده: 3عدد
  • کرفس خرد شده: 2ساقه
  • سیر خرد شده: 2حبه
  • رزماری خشک شده: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • آویشن خشک: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • سس سویا کم سدیم: 2 قاشق غذاخوری
  • آرد: 30 گرم
  • سیب‌زمینی خرد شده: 900 گرم
  • آب سبزی‌ها: 4 فنجان
  • برگ‌بو: 2 برگ

دستور پخت

برای پخت خورشت سبزی‌ها به یک قابلمه بزرگ احتیاج دارید. در قابلمه روغن زیتون را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. هنگامی که روغن گرم شد قارچ‌ها را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه یا تا زمانی که بیشتر آب آنها خارج شود، تفت دهید. پیاز، هویج و کرفس را اضافه کنید و به مدت 4 تا 5 دقیقه تفت دهید. سیر، رزماری، آویشن، فلفل، رب گوجه‌فرنگی و سس سویا را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید تا عطر سبزی‌ها به مشامتان برسد. آرد را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً یکدست شود. سیب‌زمینی، آب سبزی‌ها و برگ‌بو را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را ملایم کرده و 45 دقیقه دیگر فرصت دهید تا مواد بجوشد. گاهی هم بزنید تا سیب‌زمینی‌ها نرم شوند و خورش غلیظ شود. برگ‌بو را بردارید و خورشت را به ظرف موردنظرتان برای سرو انتقال دهید. نوش‌جان!

دوست دارید طرز تهیه خورشت قرمه‌سبزی مجلسی را یاد بگیرید؟ مطلبی با همین عنوان را از مجله تبرک بخوانید.

خورشت لوبیا سفید

خورشت لوبیا سفید

خورشت لوبیا سفید بسیار محبوب است. برای پختن خورشت لوبیا سفید باید کمی وقت بگذارید زیرا این غذا زمانی خوشمزه و دلچسب می‌شود که حسابی جا بیفتد. بااین‌حال، طعم این غذا آن‌قدر خوب است که ارزش صبر کردن دارد.

مواد لازم

مواد لازم برای درست‌کردن خورشت لوبیا سفید، مناسب 6 نفر شامل مواد زیر است:

  • تره فرنگی متوسط: ​​1 عدد
  • روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
  • هویج خرد شده: 220 گرم
  • کرفس: 3 ساقه
  • قارچ کرمینی: 225 گرم
  • سیر: 3 حبه
  • نمک: به میزان لازم
  • آویشن تازه: 4 شاخه
  • گوجه‌فرنگی خردشده: 410 گرم
  • لوبیا سفید (پخته یا کنسرو شده): 680 گرم
  • آب سبزیجات کم سدیم: 6 فنجان
  • پنیر پارمسان تازه رنده شده: برای سرو
  • نان کراست: برای سرو

دستور پخت

انتهای ریشه و رویه سفت و سبز تیره تره فرنگی را کوتاه کنید و هر لایه بیرونی ضخیم را بردارید. تره فرنگی را از طول نصف کنید، سپس به ضخامت ۶ میلی‌متری برش دهید. تره‌ها را خوب بشویید و دقت کنید که هیچ گل و لایی در لایه‌هایی تره باقی نماند. روغن زیتون را در یک قابلمه بزرگ و کف سنگین روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. تره فرنگی، هویج، کرفس، قارچ و سیر را اضافه کنید. با نمک مزه‌دار کنید. به مدت 5 تا 6 دقیقه بپزید. پختن را تا زمانی ادامه دهید که سبزی‌ها آب خود را آزاد کرده و شروع به نرم شدن کنند. برگ‌های آویشن، گوجه‌فرنگی، لوبیا و آب سبزی‌ها را اضافه کنید. هم بزنید تا ترکیب شوند، در قابلمه را بگذارید و فرصت دهید تا پخت مواد کامل شود. گهگاهی هم بزنید. در آخر اگر دوست داشتید نمک بیشتری به مواد اضافه کنید تا مزه بیشتری بگیرد. داخل کاسه‌ها ریخته و پنیر پارمسان تازه رنده شده را روی خورشت بریزید و با نان خرد شده سرو کنید. نوش جان!

اگر رژیم دارید و می‌خواهید هرچه سریع‌تر به وزن دلخواه خود برسید، خورشت‌های رژیمی درست کنید. خورشت مرغ و جو، خورشت لوبیا قرمز،خورشت گوشت گاو با رشته کدو سبز و …، از جمله پرطرفدارترین خورشت‎های رژیمی هستند.

خورشت گوجه‌فرنگی و بادمجان

خورشت گوجه‌فرنگی و بادمجان

خورشت گوجه‌فرنگی و بادمجان جزو خورشت‌های محلی ایرانی است که در لیست پنج غذای مناسب زمستان و دارای طبع گرم قرار گرفته است. اگر می‌خواهید طعم یک خورشت متفاوت را بچشید، این خورشت را امتحان کنید.

مواد لازم

مواد لازم برای درست‌کردن خورشت گوجه‌فرنگی و بادمجان، مناسب ۵ نفر شامل مواد زیر است:

  • سیب‌زمینی: 4 عدد
  • بادمجان خرد شده: 2 عدد
  • فلفل‌دلمه‌ای خرد شده قرمز: 2 عدد
  • روغن زیتون: 5 قاشق غذاخوری
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل: 3/4 قاشق چای‌خوری
  • پیاز زرد متوسط خرد شده: ​​1 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • سیر خرد شده: 3 حبه
  • پاپریکا دودی: 1 قاشق چای‌خوری
  • نخود: 1 قوطی (425 گرم)
  • گوجه‌فرنگی متوسط خرد شده: 3 عدد
  • آب سبزی‌ها: 1/2+1 فنجان
  • جعفری تازه: برای سرو

دستور پخت

فر را با دمای 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتیگراد) گرم کنید. سیب‌زمینی‌ها را در یک قابلمه ​​آب سرد قرار دهید. بگذارید به‌جوش بیاید و حدود 8 دقیقه بپزید تا تقریباً نیمه‌پخته شود. سیب‌زمینی‌ها را آبکش کنید و با آب سرد بشویید و سپس پوست را جدا کنید.

سیب‌زمینی‌ها را به قطعات یک سانتی‌متر برش دهید و کنار بگذارید. بادمجان و فلفل‌دلمه‌ای که از قبل خرد شده است را در ظرفی که می‌خواهید وارد فر کنید، پهن کنید. 4 قاشق غذاخوری روغن زیتون بریزید و نمک و فلفل را مزه‌دار کنید و 25 دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شوند. روغن زیتون باقی‌مانده را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. وقتی روغن گرم شد، پیاز را اضافه کنید و 3 تا 4 دقیقه تفت دهید تا نیمه‌شفاف شود. رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب پخش شود. سپس سیر، پاپریکا، 1 قاشق چای‌خوری نمک و  قاشق چای‌خوری فلفل را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید. سیب‌زمینی، نخود و گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. آب سبزی‌ها را هم بزنید و روی آن را بپوشانید. حرارت را کم کنید و به مدت 20 دقیقه بپزید تا سیب‌زمینی‌ها نرم شوند. بادمجان و فلفل‌دلمه‌ای را که از قبل در فر پخته‌اید، اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. 5 تا10 دقیقه دیگر بپزید. داخل کاسه‌ها ریخته و با جعفری تزئین و سرو کنید. این خورشت را می‌توانید به ظرف‌های در بسته منتقل و تا 5 روز در یخچال یا تا 3 ماه در فریزر نگهداری کنید. نوش جان!

با بادمجان غذاهای متنوع بسیاری می‌توان درست کرد که یکی از غذاهای محبوب بادمجانی، کشک بادمجان است که اصالت آن به شهرهای شمال کشور، اصفهان و زنجان برمی‎‌گردد. روش‎های بسیاری برای تهیه کشک بادمجان وجود دارد که به ذائقه و سلیقه‌ی شما بستگی دارد. کشک بادمجان از ترکیب بادمجان، کشک، سیر فراوان و پیاز درست می‎شود.

خورشت سیب‌زمینی شیرین با نخود

خورشت سیب‌زمینی شیرین با نخود

این خورشت هم یکی از خورشت‌های دلچسبی است که شما را سیر خواهد کرد و برای روزهای سرد زمستانی طبع بسیار گرم و مناسبی دارد.

مواد لازم

مواد لازم برای تهیه خورشت سیب‌زمینی شیرین و نخود برای ۴ نفر موارد زیر است:

  • روغن نارگیل تصفیه شده: 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز کوچک خرد شده: 1 عدد
  • سیر خرد شده: 3حبه
  • زنجبیل خرد شده: 1 قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا شیرین: 1 قاشق غذاخوری
  • زیره:1/2 قاشق چای‌خوری
  • گشنیز خشک: 1/4 قاشق چای‌خوری
  • نخود: 425 گرم
  • سیب‌زمینی شیرین خرد شده: 400 گرم
  • رب گوجه یا گوجه‌فرنگی له شده: 425 گرم
  • آب سبزی‌ها: 3 فنجان
  • اسفناج تازه: 140 گرم

دستور پخت

در یک قابلمه بزرگ، روغن نارگیل را روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. هنگامی که روغن گرم شد پیاز را اضافه کنید و 4 تا 5 دقیقه یا تا زمانی که پیاز نیمه شفاف شود، تفت دهید. سیر و زنجبیل را اضافه کنید و 2 تا 3 دقیقه دیگر تفت دهید. سپس پاپریکا شیرین، زیره، گشنیز را اضافه کنید و ۲ دقیقه دیگر تفت دهید تا معطر شود. نخود، سیب‌زمینی شیرین، گوجه‌فرنگی خرد شده و آب سبزی‌ها را اضافه کنید و بگذارید بجوشد. حرارت را کم کرده و به مدت 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که سیب‌زمینی‌ها نرم شوند، بجوشانید. بعد از این زمان، اسفناج را اضافه کنید و هم بزنید. این آخرین مرحله است، خورشت را درون ظرف موردنظرتان بریزید و سرو کنید. نوش جان!

کلام آخر

پنج مورد از خورشت های طبع گرم را به شما معرفی کردیم. تجربه چشیدن طعم کدام یک از این خورشت‌ها را دارید؟ اگر هیچ‌کدام از این خورشت‌ها را هم تا امروز میل نکرده‌اید، با کمک دستور پخت و مواد لازم هر یک از غذاها می‌توانید آنها را درست کنید و از چشیدن طعمشان لذت ببرید.

سؤالات متداول

طبع غذاها در چه دسته‌بندی‌هایی مشخص می‌شود؟

همه غذاهای و مواد خوراکی که استفاده می‌کنیم طبع دارند. معمولاً غذاها را در دو طبع گرم و سرد دسته‌بندی می‌کنند و اساس این دسته‌بندی تأثیر هر ماده غذایی در بدن است.

افراد با مزاج سرد و مزاج گرم چه غذاهایی باید بخورند؟

به‌طورکلی افرادی که سرد مزاج هستند با خوردن غذاهای طبع سرد دچار خستگی مفرط، خواب‌آلودگی، افزایش بزاق دهان و تکرر ادرار می‌شوند. اهمیت رعایت تعادل بین مصرف غذاهای گرم و سرد همیشه مهم بوده است و به‌هم خوردن این توازن باعث بیماری‌های مختلفی می‌شود.

مهم‌ترین راز خورشت لوبیا سفید چیست؟

زمان، راز خورشت لوبیا سفید است! برای پختن خورشت لوبیا سفید باید کمی وقت بگذارید زیرا این غذا زمانی خوشمزه و دلچسب می‌شود که حسابی جا بیفتد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید