مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟

در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟

در فصول سرد، بدن بیشتر در معرض ویروس سرماخوردگی و آنفولانزا قرار دارد. تابش نور خورشید کمتر است، بنابراین سیستم ایمنی بدن کاهش می‌یابد.

در زمستان بیشتر در معرض بیماری‌ها قرار دارید. حفظ سلامتی در 6 ماهه دوم سال اهمیت بسیاری دارد. با تغذیه مناسب می‌توانید از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری کنید.

معمولا در فصل زمستان سطح انرژی و تمرکز افراد کاهش می‌یابد. تغییر خلق و خو، کاهش اشتها و بی‌خوابی با تغییر فصل شایع است. با آگاهی بیشتر درباره طبع و خواص غذاها می‌توانید به بهبود این علائم کمک کنید.

در این مقاله با خوراکی‌های زمستان و خواص آن‌ها آشنا می‌شوید.

غذاهای مناسب زمستان در طب سنتی

غذاهای مناسب زمستان در طب سنتی

آداب غذا خوردن هر منطقه به مرور زمان تبدیل به بخش بزرگی از فرهنگ آن می‌شود. در گذشته، مردم آذوقه خود را متناسب با فصل سرد از مدت‌ها قبل آماده می‌کردند. طبخ غذاهای زمستانی ساده و خوشمزه، بخش بزرگی از فرهنگ ماست و هنوز هم در سفره‌های ایرانی به‌چشم می‌خورد.‌

براساس طب سنتی، فصل زمستان طبع سرد و تری دارد. ایجاد تعادل در تغذیه و دوری از غذاهای سرد، بدن شما را سالم و قوی نگه می‌دارد.

تامین آب مورد نیاز، مواد معدنی و ریز مغذی‌هایی چون آهن، مس و روی در فصل سرد به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

لیست غذاهای گرم در زمستان

لیست غذاهای گرم در زمستان

گوشت گوسفند و شتر طبع گرمی دارند و مناسب فصل زمستان هستند. در مقابل سعی کنید گوشت گوساله را کمتر مصرف کنید. آبگوشت به، حلیم، سوپ قلم و آش شله قلم‌کار به همراه دارچین یا زیره غذاهایی سالم برای زمستان هستند.

دمنوش‌های زمستانی مثل دمنوش خوشمزه آویشن، دارچین، رازیانه و بهارنارنج به افزایش سوخت و ساز و گرمای بدن کمک می‌کنند.

با ادویه‌هایی مثل زیره، زردچوبه، زنجبیل و دارچین غذاهای خود را خوش‌طعم کنید. زعفران برای فصول سرد خواص بسیاری دارد. برای آشنایی بیشتر مقاله خواص زعفران را بخوانید.

سبزیجاتی مثل هویج، سیب زمینی، کدو حلوایی، شلغم، چغندر و کرفس مناسب فصل زمستان هستند. به‌طور مثال، هویج پلو یکی از غذاهای سالم برای شام زمستان است که از دیرباز در سفره‌های ایرانی به‌ چشم می‌خورد.

میوه‌هایی مثل موز، انبه و سیب در فصل زمستان توصیه می‌شوند. مرکبات سرشار از ویتامین سی هستند و به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به ویروس‌ها کمک می‌کنند.

ماهی و تخم مرغ سرشار از امگا 3 و ویتامین دی هستند. از مصرف آنها غافل نشوید.

غلات کامل مثل جو دو سر، نان سبوس‌دار و سویا به مشکلات گوارشی و یبوست کمک می‌کنند. خشکی پوست در زمستان بسیار شایع است که با مصرف این غلات‌ به حفظ سلامت پوست نیز کمک می‌کنید.

آجیل و خشکبار در فصل زمستان باید مصرف شوند، زیرا سرشار از مواد مغذی مثل سلنیوم هستند. گردو، بادام هندی، فندق، پسته، نخودچی، کشمش، برگه زردآلو و سایر میوه‌های خشک را جایگزین قند و شکلات کنید.

روغن‌های گیاهی مثل روغن زیتون، کنجد و هسته انگور اشباع نشده‌اند و طبع گرمی دارند. برای سلامت قلب و عروق مفیدتر هستند و سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهند.

غذاهای نامناسب فصل زمستان

غذاهای نامناسب فصل زمستان

در کنار مصرف این خوراکی‌های گرم و مقوی، غذاهای سرد را نیز می‌توانید مصرف کنید. در مصرف غذاهای سرد، زیاده‌روی نکنید و با افزودن مصلحات، طبع آنها را متعادل کنید.

لبنیات سرشار از کلسیم هستند و به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کنند. همان‌طور که در مقاله غذاهای گرم کننده رحم اشاره شد، در کنار این غذاها می‌توانید از مصلحاتی چون زیره و نعنا استفاده کنید.

میوه‌های تابستانی که در فریزر نگه داشتید ممکن است برای رفع هوس دلپذیر باشند، اما مناسب زمستان نیستند.

سبزیجاتی چون خیار و گوجه در کنار پنیر به‌عنوان شام استفاده می‌شوند. توجه داشته باشید هر سه این خوراکی‌ها طبع سردی دارند، اما درکنار گردو و زیره می‌توانند غذایی برای فصل پاییز و زمستان باشند.

سلامت سیستم ایمنی بدن در زمستان

سلامت سیستم ایمنی بدن در زمستان

علاوه بر رعایت نکات تغذیه، لازم است در فصول سرد تحرک بیشتری داشته باشید. افراد به‌دلیل سرما در زمستان کمتر از خانه خارج می‌شوند و اضافه وزن پیدا می‌کنند. سعی کنید پیاده‌روی یا یک فعالیت روزانه ساده را به برنامه خود اضافه کنید.

استرس و اضطراب را از خود دور کنید. سیستم ایمنی بدن با سطح استرس شما ارتباط مستقیمی دارد. کاهش ایمنی بدن، شما را در معرض ابتلا به ویروس‌های فصلی قرار می‌دهد.

کلام آخر

در فصول سرد بهتر است از خوراکی‌هایی که طبع گرمی دارند بیشتر استفاده کنید. غذاهای سرد نیز به مقدار مناسب و به همراه مصلحات یا ادویه‌های گرم توصیه می‌شود.

در فصل سرد تحرک کافی داشته باشید تا سیستم ایمنی شما در برابر انواع میکروب‌ها و ویروس‌ها مقاوم باشد.

سوالات متداول:

چه غذاهایی مناسب فصل زمستان است؟

غذاهایی که طبع گرمی دارند؛ مثل گوشت گوسفند، تخم مرغ، هویج، سیب زمینی، کدو حلوایی، آجیل و خشکبار و دمنوش بابونه و دارچین.

برای تقویت ایمنی بدن در زمستان چه کنیم؟

از مصرف زیاد غذاهای سرد بپرهیزید. تحرک خود را افزایش دهید. به اندازه کافی ویتامین و مواد‌مغذی مصرف کنید.

دمنوش‌های مناسب فصل زمستان کدامند؟

دمنوش دارچین، بهار نارنج، آویشن، زعفران و رازیانه.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید