مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

برای رفع خستگی بدن چی بخوریم؟

برای رفع خستگی بدن چی بخوریم؟

اگر روزهای شلوغی را پشت سر می‌گذارید و احساس خستگی شدیدی دارید، باید گفت شما تنها نیستید. زندگی مدرن امروزی باعث شده، افراد توجه کمتری به تغذیه خود داشته باشند. این بی‌توجهی نه‌تنها بر سلامت بدن موثر است، بلکه کیفیت خواب شما را هم دستخوش تغییراتی می‌کند.

حتما شما هم موافق هستید که سبک زندگی سالم، یعنی داشتن تغذیه و خواب باکیفیت. اکنون این سوال مطرح می‌شود که دلیل خستگی روزانه چیست؟ آیا راه‌حلی برای رفع خستگی وجود دارد؟ تغذیه و خواب چه اثری بر شدت خستگی دارند؟

در این مقاله ما را همراهی کنید تا به دنبال پاسخ این سوالات باشیم.

برای رفع خستگی چه کنیم؟

خستگی

خستگی حالتی است که در آن، فرد انرژی کافی برای انجام کارها را ندارد. این حالت با کسلی و بی‌حوصلگی کاملا متفاوت است، شما ممکن است یک روز کامل در خانه استراحت کنید اما باز هم کسل باشید و حوصله انجام کاری را نداشته باشید.

خستگی دلایل مختلفی دارد که با بررسی آنها، می‌توانید به رفع خستگی خود کمک کنید. خستگی و بی‌حالی بر عملکرد شما در طول روز تاثیر منفی دارند، موقع کار یا درس خواندن کنترل خستگی مفرط اصلا راحت نیست.

یکی از مهمترین عوامل خستگی، بی‌خوابی یا داشتن خواب بی‌کیفیت است. بدن شما به‌طور متوسط به 6 تا 8 ساعت خواب نیاز دارد. هرگونه تغییر در مقدار و کیفیت خواب تاثیر مستقیمی بر عملکرد مغز دارد.

بدن‌درد، سردرد، بدخلقی، اختلال در یادگیری، خستگی مفرط و افزایش احتمال بیماری‌های قلبی و مغزی تنها بخشی از عوارض کم‌خوابی هستند. متاسفانه این اختلال در بین جوانان بسیار رایج است و شبهای زیادی را با تماشای فیلم یا استفاده از موبایل، بیدار می‌مانند. این رفتار نادرست بر کیفیت عملکرد آنها در طول روز تاثیر دارد و باعث خستگی شدید می‌شود.

خستگی‌های طولانی و بی‌دلیل، در برخی موارد ممکن است یک علامت هشداردهنده باشد. برخی از بیماری‌های زمینه‌ای مثل کم‌خونی، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت، سرطان‌ها، مشکلات کلیوی، کبدی و بیماری‌های تیروئید باعث خستگی مفرط می‌شوند. بد نیست بدانید که برخی مشکلات مثل اضطراب و افسردگی هم علایم خستگی و خواب‌آلودگی را در فرد نشان می‌دهند.

در صورت داشتن علائم شدید خستگی، طوری که با هیچکدام از ترفندهایی که در ادامه معرفی می‌کنیم، قابل کنترل نباشند، توصیه می‌شود حتما به پزشک مراجعه کنید.

ضمن اینکه پیشنهاد می‌کنیم به مقاله غذاهای مفید برای کم‌کاری تیروئید سر بزنید و با تغذیه مناسب برای این بیماری بیشتر آشنا شوید.

راهکارهای رفع خستگی

راهکارهای رفع خستگی

بعد از چند روز کاری سخت و شلوغ، درست وقتی‌که برای پایان پروژه خود نیاز به تمرکز دارید، خستگی شدید شما را از ادامه کار بازمی‌دارد. در چنین مواقعی، نوشیدن یک فنجان چای گرم یا قهوه شما را سرحال می‌آورد، اما خوردن خوارکی‌های شیرین هم ایده خوبی هستند.

افت قند خون، یکی دیگر از دلایل خستگی در طول روز است. خوراکی‌های شیرین مثل بیسکوئیت یا خرما برای رفع گرسنگی و بالابردن قند خون به شما کمک می‌کنند.

شکلات تلخ؛ ایجاد سرحالی

شکلات تلخ؛ ایجاد سرحالی

خستگی شدید، در برخی مواقع با مصرف یک شکلات رفع می‌شود. پیشنهاد ما شکلات تلخ است، زیرا درست مثل قهوه و چای حاوی کافئین است. خوراکی‌های دارای کافئین می‌توانند سروتونین و اندورفین را در بدن افزایش دهند. بالا رفتن این دو هورمون باعث ایجاد شادی و سرحالی می‌شوند.

میوه‌های قرمزرنگ؛ دشمن خستگی

میوه‌های قرمزرنگ؛ دشمن خستگی

مصرف میوه و سبزیجات یکی از موثرترین راهکارها برای کمک به درمان خستگی است. با مصرف آنها، ویتامین‌ها و مواد مغذی را به بدن می‌رسانید و به سبک زندگی سالم کمک می‌کنید.

میوه‌های قرمز رنگ مثل گیلاس، آلبالو، انواع توت قرمز، انار، سیب قرمز و هندوانه سرشار از ویتامین سی، آهن، پتاسیم و منیزیم هستند. این میوه‌ها به کاهش کم‌خونی و افزایش گردش خون و رفع خستگی بدن کمک می‌کنند.

در همین زمینه حتما سری به مقاله بهترین میوه برای سلامتی بدن بزنید. در این مقاله شما را با فواید میوه‌ها برای مشکلات مختلف آشنا کردیم.

درمان کم‌خونی و رفع خستگی شدید

درمان کم‌خونی و رفع خستگی شدید

کم‌خونی یکی از مشکلات شایع در بین خانم‌ها و کودکان است که خستگی و بی‌حالی شایع‌ترین علامت آن است. تغذیه، تاثیر زیادی بر درمان کم‌خونی دارد. تامین آهن از طریق منابع پروتئینی به این درمان کمک می‌کند. البته مشورت با پزشک و استفاده از مکمل‌های تجویزشده در برخی موارد ضروری هستند.

پروتئین‌های حیوانی مثل گوشت قرمز بهترین منابع تامین آهن مورد نیاز به‌حساب می‌آیند. در کنار آنها شما می‌توانید از منابع گیاهی سرشار از فیبر هم استفاده کنید. لازم به یادآوری است که جذب آهن از طریق منابع گیاهی مثل انواع حبوبات، سبزیجات و سویا در مقایسه با انواع گوشت بسیار پایین‌تر است.

آهن در خوراکی‌هایی مثل جگرگاو، انواع گوشت، لوبیای سفید، نخود، تن‌ماهی، اسفناج، عدس و حتی شکلات تلخ به‌وفور یافت می‌شود.

حتما مقاله علایم کم‌خونی در بارداری را مطالعه کنید و خستگی و بی‌حالی دوران بارداری را دست‌کم نگیرید. با مراجعه به‌موقع به پزشک این بیماری قابل کنترل است.

داشتن تحرک برای کاهش خستگی

داشتن تحرک برای کاهش خستگی

اهمیت تغذیه در داشتن انرژی کافی برای انجام کارها، بر کسی پوشیده نیست. با این حال، کار کردن به مدت 8 ساعت در روز ممکن است باعث بی‌تحرکی شما شود. این بی‌تحرکی باعث بروز عوارض جدی می‌شود. بیماری‌های مفصلی و ضعیف شدن عضلات از همین عوارض هستند.

چاقی و اضافه وزن از مشکلات بی‌تحرکی هستند که گردن و ستون فقرات شما را بیشتر در معرض آسیب قرار می‌دهد. اگر به محض نشستن پشت کامپیوتر، احساس درد شدیدی در گردن یا کمر می‌کنید، این هشدارها را جدی بگیرید.

تحرک کافی و ورزش منظم شما را سرحال و به تقویت عضلات کمک می‌کند. قدرت عضلات باعث استحکام مفاصل و استخوان‌ها می‌شود، بنابراین بعد از یک ساعت کار کردن حتما تغییر وضعیت دهید. پزشکان توصیه می‌کنند در فواصل منظمی دست از کار بکشید و چند حرکت یا نرمش را انجام دهید تا هم سرحال شوید و هم ستون فقرات شما آسیب نبیند.

ورزش مداوم به افزایش گردش خون، ترشح اندورفین و ایجاد سرخوشی کمک می‌کند. با داشتن برنامه منظم ورزشی از بروز اضافه وزن، دیابت و فشار خون بالا هم پیشگیری می‌کنید.

شما می‌توانید مقاله تغذیه سالم برای لاغری را بخوانید و از اهمیت ورزش و تغذیه در کنار هم آگاه شوید.

کلام آخر

خستگی زیاد به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد. تغذیه و سبک زندگی سالم به کاهش خستگی کمک زیادی می‌کنند، با این حال پیدا کردن علت آن بهترین راه‌حل به‌نظر می‌رسد. خستگی در برخی موارد به‌دلیل بیماری‌های زمینه‌ای است که با مراجعه به پزشک، باید برای درمان آنها اقدام کنید.

خواب ناکافی و بی‌کیفیت

از دیگر عوامل رایج خستگی، داشتن خواب ناکافی و بی‌کیفیت است. خواب بر عملکرد بهتر مغز، داشتن انرژی و تمرکز در طول روز کمک می‌کند. در این مقاله سعی داشتیم شما را با برخی خوراکی‌ها و راهکارها برای رفع خستگی بدن آشنا کنیم.

سوالات متداول:

آیا خستگی بیش از حد خطرناک است؟

خستگی مفرط و طولانی‌مدت ممکن است یکی از علایم بیماری‌های زمینه‌ای مثل کم‌خونی، مشکلات قلبی، افسردگی، اضطراب، دیابت، سرطان‌ها، مشکلات کلیوی، کبدی و بیماری‌های تیروئید باشد.

مهم‌ترین علت خستگی چیست؟

بی‌خوابی و داشتن خواب بی‌کیفیت، یکی از اصلی‌ترین دلایل خستگی روزمره است.

چه خوراکی‌هایی به رفع خستگی کمک می‌کنند؟

چای، قهوه، خرما، شکلات تلخ، سبزیجات، منابع پروتئینی و میوه‌ها به‌خصوص میوه‌های قرمز رنگ.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید