مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی یاسوج

غذاهای محلی یاسوج

در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد می‌توانید شاهد آمیختگی سنت، فرهنگ و زندگی مردم خونگرم این منطقه باشید. زندگی عشایری و آشپزی در طبیعت باعث شده غذاهای این منطقه رنگ و بو متفاوتی داشته باشند.

یاسوج زیبا در دامنه زاگرس و قله دنا قرار گرفته است و مردم آن به زبان شیرین لری صحبت می‌کنند. بهتر است در فصل بهار جاهای دیدنی یاسوج را بازدید کنید، این منطقه یکی از پربارش‌ترین شهرهای ایران است.

سوغات یاسوج جاجیم، گبه و فرش‌های دستی مردم عشایر این منطقه می‌باشد. در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد به سراغ خوراک‌های مقوی و خوشمزه مردم مهربان لُر بروید.

در این مقاله شما را با بهترین غذاهای این استان آشنا خواهیم کرد.

غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد

استان کهگیلویه و بویراحمد آب‌وهوای مدیترانه‌ای و سردی دارد. انواع آش و شله در شهرهای این استان بر روی اجاق آماده می‌شود که عطر و طعم آنها باب میل شما خواهد بود.

شله ماسی یا شله دووی

شله ماسی یا شله دووی

این غذا ترکیب ساده‌ای دارد، اما بسیار خوشمزه و مقوی است. دوغ محلی را می‌جوشانند، سپس به آن برنج اضافه می‌کنند. سبزی‌های معطر مثل پونه و نعنا در این آش به‌چشم می‌خورند.

این آش را داخل سینی می‌ریزند، وسط سینی کره محلی می‌گذارند و موقع خوردن، آش را با کره مخلوط می‌کنند. این غذا مخصوص مردم عشایر یاسوج است و انرژی زیادی برای کار در روز به آنها می‌رساند.

اگر می‌خواهید با غذاهای متنوع مردم غیور کردزبان آشنا شوید، به مقاله غذاهای محلی سقز بروید.

شله ماشکی

شله ماشکی، خوراک زمستانی و خوشمزه لُری‌های باسلیقه است که آن را با نان محلی می‌خورند. ماش و برنج را برای تهیه این غذا با هم می‌پزند. ماش باید کاملا له و یکدست شود.

این آش را با پیاز داغ و نعنا داغ فراوان سرو می‌کنند. برای طعم بهتر روی آش مقداری کشک محلی هم می‌ریزند.

کله جوشک یا کلک سوز

این غذا همان کال‌جوش همدانی یا اشکنه ماست خراسانی است. لرها این غذا را به روش مخصوص خود درست می‌کنند. ترکیبات اصلی این غذا دوغ، نعنا، پونه، پیاز و گردو است.

پیاز را به‌همراه سبزی‌های معطر تفت می‌دهند، سپس دوغ محلی را آرام آرام اضافه می‌کنند. در آخر مقدار گردو سابیده هم می‌ریزند و منتظر می‌مانند تا خوب غلیظ شود.

برای آشنایی با کال‌جوش همدانی‌ها، به مقاله طرز تهیه غذاهای محلی همدان بروید و با روش پخت آن آشنا شوید.

غذاهای محلی شهرستان گچساران

شهرستان گچساران در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده و مردم آن به زبان‌های فارسی، لری و قشقایی صحبت می‌کنند. این شهر جاذبه‌های زیبایی دارد و بدون شک غذاهای خوش آب‌ورنگ گچساران، سفر شما را خاطره‌انگیز خواهد کرد.

شله برنج بادامی

شله برنج بادامی

بادام کوهی شهرستان‌های گچساران، چم‌شیر و باشت در استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار معروف هستند. برای تهیه این غذا از این بادام استفاده می‌کنند که بسیار مقوی است.

با استفاده از آسیاب دستی کوچک بادام را خوب پودر می‌کنند. پودر بادام را در آب می‌جوشانند، بعد از غلیظ شدن آن، برنج را اضافه می‌کنند. این غذا نوعی شیر برنج است که برای تهیه آن از شیر بادام استفاده می‌کنند.

شله شیری

لبنیات شهرستان گچساران و روستای فتح بسیار خوشمزه و سالم است. شغل مردم این منطقه دامداری است و با استفاده از محصولات لبنی غذاهای بی‌نظیری آماده می‌کنند.

برای تهیه این غذا، شیر را به‌همراه برنج می‌پزند. بعد از اینکه برنج کاملا له و یکدست شد، مقداری شیره انگور به آن اضافه می‌کنند تا شیرین و مقوی شود.

برای آشنایی با غذاهای محلی روستای یرک، حتما مقاله غذای محلی یرک قزوین را بخوانید.

آش دنگو

مردم استان کهگیلویه و بویراحمد با آش‌های مقوی و خوشمزه بر سرماخوردگی‌های فصلی غلبه می‌کنند. حبوبات این آش بسیار متنوع است، لوبیا چشم‌بلبلی، عدس، ماش، نخود و گندم را به همراه گیاه بومی به‌نام لیزک در آش دنگو می‌ریزند.

این آش ساعات زیادی بر روی اجاق می‌جوشد تا خوب جا بیفتد. آش مخصوص روزهای سرد زمستانی که عطر و بوی فوق‌العاده‌ای دارد.

آش کنگری

وقتی به فصل زیبای بهار نزدیک می‌شویم، گیاهان کوهی و سبزی‌های معطر استان کهگیلویه و بویراحمد می‌رویند. مردم محلی از اواسط اسفند تا اواخر بهار گیاهان کوهی مثل کنگر را می‌چینند و در غذا و آش از آنها استفاده می‌کنند.

برای تهیه آش انواع حبوبات مثل لوبیا چیتی، عدس، ماش را به‌همراه برنج می‌پزند. در آخر مقدار زیادی کنگر کوهی به آن اضافه می‌کنند. در شهرهای یاسوج و گچساران با استفاده از کنگر، نوعی پلو مخلوط هم درست می‌کنند که بسیار مقوی و لذیذ است.

شیرازی‌ها تنوع زیادی در پلوهای مخلوط دارند. حتما در مقاله غذاهای محلی شیراز با آنها بیشتر آشنا شوید.

آش دوغ یاسوج

آش دوغ یاسوج

آش دوغ را در شهرهای مختلف ایران درست می‌کنند. معروف‌ترین آنها هم آش دوغ اردبیلی است. گیلگی‌ها و مردم خونگرم کردستان و یاسوج این آش را به روش خاص خود درست می‌کنند.

سبزی‌های کوهی منطقه کوهستانی یاسوج و گچساران عطر و طعم بی‌نظیری دارند. نخود و برنج را برای تهیه این آش خوب می‌پزند، سپس به آن سبزی کوهی و دوغ محلی اضافه می‌کنند.

آش کارده

آش کارده یا آش هَره جزو آش‌های معروف استان کهگیلویه و بویراحمد است. پیشنهاد می‌کنیم این آش را از دست خانم‌های کدبانو لُری امتحان کنید. کارده نام نوعی سبزی محلی است که برگ‌های پهنی دارد.

این سبزی را 2 روز در آبلیمو قرار می‌دهند، سپس آن را می‌جوشانند. بلغور گندم و برنج را خوب می‌پزند، سپس سبزی کارده را اضافه می‌کنند. این آش به‌مدت طولانی بر روی حرارت ملایم می‌پزد تا خوب جا بیفتد.

استان گیلان مهد آش‌های متنوع و لذیذ است، مقاله غذاهای محلی لاهیجان را به‌هیچ وجه از دست ندهید.

غذاهای محلی دهدشت

غذاهای محلی استان کهگیلویه و بویراحمد با ساده‌ترین مواد اولیه درست می‌شوند. این غذاها در عین سادگی بسیار مقوی و خوشمزه به‌نظر می‌رسند.

تیلیت پیاز

این غذا را مردم مهربان لُر با دست خالی برای میهمانان خود درست می‌کنند. درست کردن این غذا خیلی سریع و راحت است و می‌تواند یک شام سبک برای شما باشد.

پیاز را با روغن محلی تفت می‌دهند تا خوب سرخ و طلایی شود، سپس سبزی معطر و ادویه مخصوص در آن می‌ریزند. به پیاز و ادویه آب اضافه می‌کنند تا خوب بجوشد و غلیظ شود. در آخر نان محلی را در این غذا تیلیت کرده و نوش‌جان می‌کنند.

پلو لیزکی

سبزی کوهی لیزک در منطقه کوهستانی این استان می‌روید و عطر خوبی دارد. برای تهیه این پلو قاطی خوشمزه، سبزی لیزک را خرد کرده و در روغن محلی تفت می‌دهند.

مقداری ادویه و نمک به آن اضافه می‌کنند و در آخر سبزی را لابه‌لای برنج آبکش شده قرار می‌دهند. عطر این پلو مشام شما را نوازش می‌کند، بهتر است بدون معطلی آن را امتحان کنید.

در سفر به شهر کویری یزد، پلو قاطی و غذاهای ناب این شهر را امتحان کنید. در مقاله غذاهای محلی یزد این غذاها را بیشتر بشناسید.

نان بلوط

نان بلوط

میوه بلوط در مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد دیده می‌شود. قدیمی‌ها نوعی نان با استفاده از پوسته بلوط درست می‌کردند. البته تهیه این نان کمی دشوار است و این روزها کمتر کسی به‌سراغ آن می‌روید.

پوسته بلوط را خشک کرده، سپس آسیاب می‌کنند. پودر به‌دست آمده را با آب به‌صورت خمیر درمی‌آورند. این نان را بر روی ساج به‌صورت لواش‌های گرد و کوچک می‌پزند. در زبان عامیانه به آن نان بلیط می‌گویند.

دمپخت

دمپخت غذای ساده و پرطرفدار ایرانی‌هاست. این غذا را در شهرهای مختلف درست می‌کنند و با ماست یا ترشی می‌خورند. لُری‌ها عدس و برنج را می‌پزند و لابه‌لای آن از گوشت قرمه گوسفندی استفاده می‌کنند.

دنده یا گردن گوسفندی را در پیاز و روغن محلی تفت می‌دهند، سپس آن را در عدس پلو می‌ریزند. برخی از مردم محلی به‌جای عدس، داخل این غذا ماش استفاده می‌کنند.

اگر به پلو مخلوط علاقه دارید و می‌خواهید با روش پخت انواع آن آشنا شوید، سری به مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ بزنید.

کلام آخر

استان کهگیلویه و بویراحمد طبیعت بکر و زیبایی دارد. آشپزی این منطقه برگرفته از طبیعت آن است و انواع سبزی کوهی و محلی در غذاهای آنها دیده می‌شود.

ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با ذائقه مردم خونگرم این استان بیشتر آشنا کنیم.

سوالات متداول:

شله ماسی غذای محلی کدام استان است؟

نوعی آش محلی مخصوص استان کهگیلویه و بویراحمد است که از ترکیب دوغ، برنج، پونه و نعنا درست می‌شود.

کله جوشک نام چه غذایی است؟

کله جوشک همان کله‌جوش است که در شهر یاسوج آن را به این نام می‌شناسند. این غذا از ترکیب دوغ محلی، پیاز داغ، نعنا داغ، پونه و گردو سابیده درست می‌شود.

معروف‌ترین آش محلی شهر یاسوج کدام است؟

آش کارده که از ترکیب نوعی سبزی کوهی به‌نام کارده، برنج و بلغور گندم درست می‌شود و بسیار خوشمزه و معطر است.

انتشار دهید:

1 نظر

  • بنیامین
    ۱۲ آبان ۱۴۰۰, ۰۹:۳۱

    بسیار عالی بود

یک نظر بنویسید