مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت یتیمچه

خورشت یتیمچه

غذاهای ایرانی و عطر و طعم و ترکیب جادویی آن‌ها، آن‌قدر پرطرفدار است که کمتر کسی می‌تواند از چشیدن آن‌ها خودداری کند! در این میان خورشت‌های خوش‌عطرورنگ جایگاه ویژه‌ای دارند و باب‌طبع همه سخت‌پسندان هستند. ترکیب بی‌نظیر خورشت‌های ایرانی و در کنار آن‌ها خواص فوق‌العاده‌شان، باعث شده تا سهم زیادی در سفره غذاهای ایرانی داشته باشند.

خورشت یتیمچه یکی از آن خورشت‌های بسیار خوشمزه و رنگارنگ است که عطر و بوی فوق‌العاده آن، شما را عاشق خودش می‌کند. در این مطلب از مجله تبرک، قصد داریم طرز تهیه خورشت یتیمچه را به شما آموزش دهیم. اگر به دنبال روش طبخ غذاهای جدید هستید در ادامه همراه ما باشید.

خورشت یتیمچه چیست؟

خورشت یتیمچه چیست؟

خورشت یتیمچه یکی از قدیمی‌ترین خورشت‌های ایرانی است که با بادمجان درست می‌شود. بعضی از افراد، بنا به سلیقه و ذائقه‌ای که دارند، این غذا را با برنج و برخی دیگر آن را همراه با نان نوش جان می‌کنند.

این غذای بی‌نظیر از ترکیب گیاهی تهیه می‌شود و بهترین گزینه برای افرادی است که رژیم‌های گیاه‌خواری دارند. به همین دلیل این خورشت جزو خورشت‎های رژیمی به‌حساب می‎آید و طرفداران بسیاری دارد.

این غذا سرشار از ویتامین، آنتی‌اکسیدان، فیبر و پتاسیم است و خواص بسیاری دارد. یتیمچه به‌عنوان یک غذای کامل معرفی می‌شود که بخش مهمی از مواد مغذی موردنیاز بدن را تأمین می‌کند.

اگر به انواع غذاها با بادمجان علاقه دارید، حتماً به مقاله طرز تهیه کشک بادمجان سر بزنید.

مواد لازم برای تهیه خورشت یتیمچه

مواد لازم برای تهیه خورشت یتیمچه

یتیمچه مواد موردنیاز و روش طبخ خاصی دارد که برای آماده‌کردن آن باید به‌خوبی آن را بشناسید. خورشت یتیمچه از ترکیب بادمجان، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز، رب گوجه‌فرنگی، سیر و ادویه تهیه می‌شود. اگر می‌خواهید خورشت شما خوش‎طعم‌تر شود، از رب گوجه‎فرنگی تبرک استفاده کنید.

رنگ بی‌نظیر این خورشت، اشتهای شما را باز می‌کند و همراه با برنج و نان تازه بسیار می‌چسبد. افرادی که قصد کاهش وزن دارند، لازم است مصرف برنج را محدود کنند. از آنجایی‌که برنج، خواص زیادی برای بدن دارد، حذف کامل آن باعث کمبود مواد مغذی در بدن می‌شود. به این افراد توصیه می‌شود که برنج قهوه‌ای را جایگزین برنج سفید کنند. با مراجعه به مقاله خواص برنج قهوه‌ای با این نوع برنج و خواص آن‌ها آشنا شوید.

طرز تهیه خورشت یتیمچه

طرز تهیه خورشت یتیمچه

یادگیری فوت‌وفن‌های درست‌کردن خورشت یتیمچه در طعم و مزه آن تأثیر زیادی دارد. به همین دلیل بهتر است تمام مراحل تهیه این خورشت را بادقت انجام دهید. مراحل تهیه خورشت یتیمچه به شکل زیر است:

ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگیرید و آن‌ها را حلقه‌حلقه کنید. آن‌ها را به مدت یک ساعت در محلول آب و نمک قرار دهید. این کار کمک می‌کند که تلخی بادمجان گرفته شده و هنگام سرخ شدن، روغن زیادی را به خودش جذب نکند. سپس بادمجان‌ها را با آب بشویید تا شوری اضافه نمک از روی آن‌ها پاک شود.

حالا نوبت به پیازها می‌رسد. پیاز را به‌خوبی بشویید و به‌صورت نگینی خرد کنید. سپس آن را با مقدار کمی روغن و زردچوبه، برای خوش‌رنگ‌تر شدن آن، سرخ کنید. زمانی که پیازها به رنگ طلایی درآمدند، گوجه‌فرنگی‌ها را حلقه‌حلقه کنید و روی پیازها قرار دهید. در این مرحله، زیر ماهیتابه را کم کنید و در آن را بگذارید تا کمی آب بیندازد.

در یک ماهیتابه جداگانه، بادمجان‌ها را بادقت سرخ کنید و پس از طلایی شدن، آن‌ها را از درون تابه دربیاورید.

سپس سیب‌زمینی‌های حلقه شده را هم در روغن تفت دهید تا در مراحل پخت، خرد نشود.

پس از تفت دادن سیب‌زمینی و زمانی که گوجه‌ها همراه با پیازداغ آب انداختند، بادمجان‌ها و سیب‌زمینی‌های سرخ‌شده را روی گوجه‌ها بچینید‌. کمی نمک، فلفل و زردچوبه را همراه با رب گوجه‌فرنگی کمی سرخ کنید و همراه با آب جوش آن را رقیق کرده و روی مواد بریزید.

یک حبه سیر را بسیار ریز خردکرده و برای عطر و بو گرفتن خورشت به آن اضافه کنید. تا زمانی که خورشت به جوشیدن بیفتد و سیب‌زمینی‌ها کمی نرم شود، اجازه دهید که خورشت بپزد. حالا خورشت یتیمچه شما آماده خوردن است. نوش جان.

یکی‎دیگر از روش‌های تهیه خورشت پتیمچه، یتیمچه مشهدی است که از محبوب‌ترین غذاهای محلی مشهد است. تنوع بسیار زیاد غذاهای مشهدی و از همه مهم‌تر طعم بی‎نظیرشان، ما را ترغیب می‎کنند که این غذاها را در برنامه غذایی خود قرار دهیم.

کلام آخر

یتیمچه از آن دسته خورشت‌های ایرانی است که عطر و طعم بی‌نظیر آن، می‌تواند هرکسی را به خودش جذب کند.

خواص یتیمچه باعث شده تا در سفره ایرانی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد و عده زیادی را به سمت خودش جذب کند. یتیمچه را همراه با برنج یا نان، سبزی تازه و ماست محلی نوش جان کنید و از طعم آن لذت ببرید.

سؤالات متداول:

چرا باید پیش از سرخکردن بادمجان‌ها، آن را در محلول آب و نمک قرار دهیم؟

قراردادن بادمجان‌های پوست‌کنده شده در آب و نمک، باعث ازبین‌رفتن تلخی بادمجان شده و هنگام سرخ شدن، روغن کمتری را مصرف می‌کند.

خورشت یتیمچه چه خواصی دارد؟

خواص یتیمچه آن‌قدر زیاد است که اگر آن‌ها را بدانید، حتماً این غذا را تهیه می‌کنید. مهم‌ترین خواص یتیمچه وجود انواع ویتامین‌ها، فیبر، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان است.

یتیمچه برای کدام رژیم غذایی مناسب است؟

خورشت یتیمچه یکی از انواع خورشت‌های گیاهی است که برای گیاه‌خواران و کسانی که رژیم‌های خاص گیاهی دارند، بسیار مناسب است.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید