مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی یوش

غذاهای محلی یوش

روستای یوش از مناطق ییلاقی زیبا در استان مازندران است. این روستا قدمت زیادی دارد و هر ساله گردشگران زیادی برای بازدید به آن سفر می‌کنند. روستای یوش در تمام فصول زیبایی‌های خاص خود را دارد. اگر بهار آن را تجربه کردید، زمستانش را از دست ندهید.

روستای یوش از توابع شهر کوچکی به‌نام بلده مازندران است. یوش در 55 کیلومتری شهر نوشهر واقع شده و از شرق 10 کیلومتر با بلده فاصله دارد. روستای زیبای یوش تنها 215 کیلومتر با تهران فاصله دارد و برای رسیدن به آن باید از جاده زیبای چالوس و هراز عبور کنید.

در این مقاله با ما همراه شوید تا شما را با جاذبه‌های روستای یوش و غذاهای آن بیشتر آشنا کنیم.

آرامگاه نیما یوشیج کجاست؟

آرامگاه نیما یوشیج

علی اسفندیاری ملقب به نیما یوشیج از شاعران نامدار ایرانی است. پدر شعر نو فارسی اهل روستای یوش بوده و در این منطقه زندگی کرده‌ است. خانه نیما یوشیج تبدیل به موزه شده و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.

هر ساله گردشگران زیادی علاقمند به دیدن خانه نیما یوشیج هستند. خانه نیما همراه با لوازم شخصی‌اش تبدیل به یکی از مکان‌های دیدنی و تاریخی در روستای یوش شده ‌است. در سفر به استان مازندران، حتما مسیر خود را به سمت این روستا کج کنید و به بازدید از خانه نیما بروید.

غذای محلی روستای یوش

زمانی که به روستای باصفای یوش سفر کردید، بیشتر غذاهای مازندرانی را می‌توانید امتحان کنید. استان مازندران تنوع زیادی در خوراک دارد.

کباب تابه‌ای

یک از خوشمزه‌ترین انواع کباب را می‌توانید در روستاهای یوش، بلده و اطراف آن تجربه کنید. کباب تابه‌ای را با کته مازندرانی سرو می‌کنند و عطر و طعم آن شما را سرحال می‌آورد. این کباب خوشمزه و ساده را با دوغ محلی سفارش دهید.

رستوران‌های محلی کوچک یکی از جاذبه‌های توریستی روستای یوش است. کباب تابه‌ای را با دمی گوجه و ترشی‌ نازخاتون بخورید و لذت ببرید.

برای آشنایی با غذاهای متنوع استان مازندران، مقاله غذاهای محلی مازندران را از دست ندهید.

گروس پلا

گروس پلا یا ارزن پلو معروف‌ترین غذای روستای یوش است. این غذا طعم متفاوت و بی‌نظیری دارد. برای تهیه آن عدس و ارزن را خوب می‌پزند، سپس آن را لابه‌لای کته مازندرانی دم می‌کنند.

این غذا کمی نرم است و حتما روغن محلی در آن می‌ریزند تا طعم دلچسبی داشته باشد. کشمش، خرما و گردو را هم در کره تفت می‌دهند و به‌عنوان تزیین روی غذا می‌ریزند.

شیش انداز

شیش انداز

شیش‌انداز در شهرهای مختلف ایران به روش‌های متفاوتی تهیه می‌شود. جنوبی‌ها این غذا را با برنج درست می‌کنند. مردم گیلان 6 ماده اصلی را برای تهیه این خوراک استفاده می‌کنند.

شیش‌انداز در روستای یوش با بادمجان و گوجه‌فرنگی درست می‌شود. برای تهیه آن، پیاز را در روغن سرخ می‌کنند، سپس به آن گوجه فرنگی خردشده، رب گوجه فرنگی، نمک و ادویه اضافه می‌کنند.

گردو آسیاب‌شده را داخل مواد قبلی تفت می‌دهند، روی آن آب می‌ریزند تا بجوشد و جا بیفتد. بادمجان‌ها را ریز کرده و سرخ می‌کنند. بعد از اینکه خورشت جا افتاد و گردوها روغن پس دادند، بادمجان‌ها را داخل خورشت می‌ریزند.

برای آشنایی با غذاهای خوشمزه گیلکی، حتما سری به مقاله غذاهای محلی لاهیجان بزنید.

هلی برگه خورشت

هلی برگه خورشت یکی از خورشت‌های اصیل و خوشمزه منطقه زیبای یوش است. در سفر به این روستا، حتما این خورشت را از دست مردم محلی امتحان کنید. برگه زردآلو، برگه هلو و آلو از اجزای اصلی این خورشت هستند.

برای تهیه آن، گوشت گوسفندی را با پیاز تفت می‌دهند، سپس میوه‌های خشک را در آب خیس کرده و داخل خورشت می‌ریزند. در آخر برای طعم بهتر، کمی خلال بادام و شکر به غذا اضافه می‌کنند تا طعم ملایمی داشته باشد.

اگر خورشت به‌آلو کرمانی‌ها امتحان نکردید، به مقاله غذاهای محلی کرمان بروید و با آن آشنا شوید.

لوه کباب

لوه کباب، کباب خوشمزه مازندرانی است که در مراسم‌های عروسی آن را می‌پزند. گوشت گوسفندی درجه یک را با رب انار و آلوچه مزه‌دار می‌کنند. پیاز خردشده را کف قابلمه بزرگ ریخته، گوشت‌های ریز‌شده را روی آنها می‌چینند.

قابلمه گوشت را به همراه ادویه‌های مخصوص و زعفران روی اجاق می‌گذارند تا گوشت به‌خوبی بپزد. زرشک و آلو را جداگانه در کره تفت داده و در آخر به قابلمه گوشت اضافه می‌کنند. گوشت با حرارت ملایم روی اجاق می‌پزند و طعم همه مواد به خورد آن می‌رود.

نرمه آش

نرمه آش

کافه‌ها و رستوران‌هایی که در مسیر جاده روستای یوش هستند، خوشمزه‌ترین آش را بر روی اجاق می‌پزند و به دست شما می‌دهند. این آش همانطور که از نامش پیداست، نرم و لطیف است.

ترکیبات این آش، عدس، برنج و روغن محلی هستند. سبزی محلی و ادویه مخصوص طعم خوبی به آش نرمه می‌دهد. مردم محلی در شب‌های زمستانی آن را دور اجاق می‌خورند و با یکدیگر معاشرت می‌کنند.

در استان کردستان می‌توانید آش‌ها و خورشت‌های منحصربه‌فردی را امتحان کنید. به مقاله غذاهای محلی سقز بروید و با آنها بیشتر آشنا شوید.

خوردنی‌های یوش

روستای سرسبز یوش طبیعت بی‌نظیری دارد. بهترین لبنیات و عسل را می‌توانید به‌عنوان صبحانه در یوش میل کنید. نان محلی این منطقه فوق‌العاده است. در اقامت خود در این روستا حتما نان‌های محلی کلوانون، دله نون و توتک را تهیه کنید.

دوغ محلی، ماست، سرشیر و قره‌قروت منطقه یوش را به‌هیچ وجه از دست ندهید. گردو و فندق در منطقه سرسبز و کوهستانی یوش به‌وفور یافت می‌شود.

شما می‌توانید میوه‌های متنوعی را در استان مازندران با بهترین کیفیت پیدا کنید. زردآلو و سیب روستای یوش در مازندران بسیار معروف هستند. در سفر خود به این روستای زیبا از این خوراکی‌ها غافل نشوید.

کلام آخر

روستای زیبای یوش، زادگاه شاعر بزرگ ایرانی نیمایوشیج است. این روستا قدمت زیادی داشته و تبدیل به یکی از جاذبه‌های گردشگردی در استان مازندران شده ‌است.

ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با غذاها و خوردنی‌های معروف یوش بیشتر آشنا کنیم.

سوالات متداول:

زادگاه نیما یوشیج کجاست؟

روستای یوش در نزدیکی شهرستان نوشهر واقع شده و زادگاه و محل زندگی شاعر بزرگ ایرانی نیمایوشیج است.

معروف‌ترین غذای یوش کدام است؟

گروس پلا یا ارزن پلو غذای معروف این روستاست که برای تهیه آن، عدس و ارزن را می‌پزند و همراه با روغن محلی، لابه‌لای کته قرار می‌دهند.

لوه کباب غذای محلی کجاست؟

یکی از خوشمزه‌ترین کباب‌های استان مازندران است که آن را بیشتر در روستای سرسبز یوش درست می‌کنند.

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید