مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه رب آلبالو

طرز تهیه رب آلبالو

شاید برایتان جالب باشد اگر که بدانید در فرهنگ آشپزی ایرانی، بیشتر از یک نوع رب داریم. ربی که همه می‌شناسیم، همان رب گوجه‌فرنگی معمولی است و پایه اصلی پخت‌وپز ایرانی را تشکیل می‌دهد. اما در کنار آن، رب‌های خوشمزه دیگری نیز وجود دارد. رب انار، رب آلو، رب غوره و البته رب آلبالو، از جمله دیگر انواع رب‌های ایرانی هستند.

در این مقاله از تبرک، می‌خواهیم طرز تهیه رب آلبالو را در کنار یکدیگر یاد بگیریم. این رب خوشمزه را می‌توانید در فصل تابستان درست کنید و برای مدت‌زمانی طولانی، آن را نگهداری کنید. از این رب می‌توانید استفاده‌های زیادی داشته باشید و به کمک آن، مزه غذاها و خوراک‌های خود را تا چندین برابر بهتر و به‌یادماندنی‌تر کنید.

طرز تهیه رب آلبالو

برای تهیه این رب خوشمزه در خانه، تنها به دو قلم ماده اولیه نیاز دارید؛ مواد اولیه این رب در هر خانه ایرانی پیدا می‌شود. تنها چیزی که شاید نتوانید به‌راحتی تهیه کنید، خود آلبالو است که آن هم فقط در فصل خاص خودش پیدا می‌شود؛ اما امان از روزی که آلبالو فصل فرابرسد! می‌توانید هزار و یک خوراکی مختلف با آن درست کنید.

از جمله محبوب‌ترین چیزهایی که می‌توان با آلبالو درست کرد، مربای آلبالو است. طرز تهیه این مربا را می‌توانید در مقاله انواع مربا از بلاگ تبرک مطالعه کنید.

در طرز تهیه رب آلبالو اما، شما به مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت:

آلبالو تازه: 2 تا 3 کیلوگرم

نمک: 1 قاشق غذاخوری

آب: به میزان لازم

اگر اولین‌بارتان است که می‌خواهید رب آلبالو درست کنید، بهتر است از همین مقدار شروع کنید. این مقدار از مواد اولیه در طرز تهیه رب آلبالو را می‌توانید به‌دلخواه خودتان تغییر دهید. اگر در پخت این رب حرفه‌ای هستید و ترسی از خراب‌شدن آن ندارید، می‌توانید میزان مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش دهید.

طرز تهیه رب آلبالو

مراحل تهیه رب آلبالو خانگی

روش تهیه این رب بسیار ساده است. هراندازه هم که در آشپزی‌کردن ناشی و نابلد باشید، می‌توانید این رب را به‌سادگی تهیه کنید. طرز تهیه رب آلبالو بسیار ساده است؛ اما ممکن است اندکی طول بکشد و طولانی شود. به همین دلیل مهم‌ترین چیزی که شما در این میان به آن نیاز دارید، مقداری صبر و حوصله است.

از رب آلبالو می‌توانید در انواع و اقسام غذاها استفاده کنید؛ این رب می‌تواند مزه ترشی خاصی به خوراک‌های شما بدهد. بهترین غذایی که می‌توان از این رب در آن استفاده کرد، خورشت سیب آلبالو است. شما می‌توانید طرز تهیه خورشت سیب آلبالو را در بلاگ تبرک بخوانید.

در طرز تهیه رب آلبالو باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

ابتدا آلبالوها را به‌خوبی بشویید. سپس آن‌ها را آبکش قرار دهید تا خشک شوند. بعد از آن شروع به جداکردن دم و چوبه آلبالوها کنید. می‌توانید هسته آن‌ها را نیز در همین مرحله جدا کنید یا اینکه این کار را به بعد از پخت آلبالو موکول کنید.

اکنون یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و آلبالوها را داخل آن بریزید. اگر آلبالوی شما آبدار است، بهتر است که به داخل قابلمه آب اضافه نکنید. در غیر این صورت، می‌توانید حدود 1 تا 2 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم بماند. در این مدت آلبالو خود آب می‌اندازد.

اکنون قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید که تا حدی سرد شود. حال یک عدد آبکش یا صافی را روی تشتی بزرگ قرار دهید. آلبالوها را به طور کامل از صافی عبور دهید تا فقط پوست‌های اضافی و هسته‌ها باقی بماند. برای این کار می‌توانید از کفگیر، گوشت‌کوب یا حتی از دستان خود استفاده کنید.

حال عصاره آلبالو به‌دست‌آمده را داخل قابلمه برگردانید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا آب اضافی مواد، کشیده شود. بعد از گذشت حدود 2 تا 3 ساعت، رب شما شروع به غلیظ شدن خواهد کرد.

بعد از رسیدن به غلظت موردنظر، قابلمه را از روی حرارت بردارید. شیشه‌های تمیزی که از قبل آماده کرده‌اید را بیاورید و رب را تا قبل از بستن، داخل شیشه‌ها بریزید. توجه کنید که شیشه‌ها باید کاملاً تمیز و کاملاً خشک باشند. بعد از انتقال رب به شیشه، می‌توانید آن‌ها را داخل یخچال قرار دهید و در مواقع نیاز، از آن‌ها استفاده کنید. نوش‌ جان!

طرز تهیه رب آلبالو

نکات مهم در تهیه رب آلبالو

تلاش ما آن بود که تمام نکات لازم را در دستور تهیه رب آلبالو بگنجانیم. اما همیشه راهکارهای زیادی برای بهتر کردن یک دستور تهیه وجود دارد. اگر می‌خواهید که رب آلبالو خوشمزه‌تر و باکیفیت‌تری در خانه درست کنید، بد نیست که این نکات را به یاد داشته باشید:

  • تا زمانی که رب شما شروع به بستن و غلیظ شدن نکرده است، نباید آن را هم بزنید. در غیر این صورت، رب شما بیشتر ته خواهد گرفت.
  • هراندازه که غلظت رب آلبالو بیشتر باشد بهتر است. تا جایی رب را روی حرارت نگه دارید که غلظت آن نزدیک به ماست خامه‌ای باشد. راهکار دیگر برای تشخیص غلظت مناسب آن است که رب در هنگام جوشیدن، به دیواره‌های قابلمه نپاشد.
  • میزان کردن مزه این رب به شما بستگی دارد. اگر فکر می‌کنید رب شما بیش از اندازه ترش شده است، می‌توانید مقداری شکر در آن ریخته و مزه آن را ملس کنید.
  • این رب را حتماً باید در جای خنک نگهداری کنید. می‌توانید مقدار از آن را در کیسه‌های زیپ کیپ ریخته و در فریزر قرار دهید.
  • بهتر است که نمک را در اواخر پخت اضافه کنید تا رنگ رب شما تیره نشود.

کلام آخر

در این مقاله از بلاگ تبرک، در کنار هم طرز تهیه رب آلبالو را یاد گرفتیم. این رب را می‌توانید در بیشتر غذاها استفاده کنید و مزه‌ای تازه به آن ببخشید. طرز تهیه این رب بسیار ساده است و می‌توان یک روز را برای پخت، به آن اختصاص داد. توصیه می‌کنیم که به‌محض موجود شدن آلبالو در بازار، این رب را تهیه کرده و از مزه شگفت‌انگیز آن لذت ببرید!

سؤالات متداول

هر مقدار از آلبالو، تقریباً چقدر رب به ما می‌دهید؟

به‌ازای هر 3  کیلوگرم از آلبالو تازه، شما حدود 1 کیلوگرم رب خواهید داشت. در هنگام پخت بهتر است که این نکته را به یاد داشته باشید.

برای جلوگیری از کپک‌زدن رب آلبالو چه‌کار کنیم؟

می‌توانید آن را در ظرف‌های قفل‌شونده و قفل‌دار قرار دهید یا اینکه آن را در کیسه‌های وکیوم ریخته و در فریزر قرار دهید. می‌توانید مقداری روغن نیز داخل شیشه‌ها بریزید تا روی رب را بپوشاند.

تا چند وقت می‌توان رب آلبالو را انبار کرد؟

این رب را می‌توان به‌ مدت حداقل 6 ماه در یخچال نگهداری کرد. برای افزایش ماندگاری، می‌توان آن را در فریزر قرار داد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید