مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه شیرینی مشهدی

طرز تهیه شیرینی مشهدی

شیرینی مشهدی یکی از شیرینی‎های خوشمزه و خشک ایرانی است که آن را با نام‌های شیرینی آلمانی یا شیرینی مارمالاد آلمانی می‎شناسند و در اصل این شیرینی به اتریش تعلق دارد. این شیرینی‌های‎ کره‎ای را با مربای توت سیاه یا تمشک تهیه می‏کنند و شیرینی محبوب کودکان است. در این مقاله قصد داریم درباره‎ی طرز تهیه شیرینی مشهدی یا شیرینی مارمالاد آلمانی صحبت کنیم. همراه ما باشید.

طرز تهیه شیرینی مشهدی یا آلمانی

طرز تهیه شیرینی مشهدی یا آلمانی

شیرینی‌های مشهدی بسیار لطیف هستند و سریع در دهان آب می‎شوند. معمولا این شیرینی را در روزهای خاص سال مانند عید نوروز تهیه و از مهمانان با این شیرینی پذیرایی می‎کنند. اگر به خوردن مارمالاد و مربا علاقه ندارید، می‎توانید به جای آن از شکلات مایع استفاده کنید. در واقع یکی از دلایل خوشمزه بودن شیرینی مشهدی، مربا یا مارمالادی است که در تهیه آن به کار می‎رود.

برای تهیه شیرینی مشهدی برای 4 نفر به مواد زیر نیاز داریم:

  • کره یا روغن جامد: 100 گرم
  • پودر قند: 1/2 پیمانه
  • وانیل: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • زرده تخم مرغ: 1 عدد
  • شهد یا عسل: 1 قاشق مرباخوری
  • شیر یا آب ولرم: 1 قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
  • آرد: 1/3 پیمانه
  • شکلات شیری و کاکائو: به مقدار لازم
  • مارمالاد و ژله مغزی: به مقدار لازم
  • پودر پسته: به مقدار لازم
  • پودر نارگیل: به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی مارمالاد آلمانی

طرز تهیه شیرینی مارمالاد آلمانی

در مرحله‎ی اول، کره یا روغن جامد را به همراه پودر قند و وانیل با کمک همزن به مدت 2 دقیقه هم بزنید تا مواد به حالت یکدست و کرم رنگ درآیند. سپس یک عدد زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر با همزن، هم بزنید. سپس یک قاشق عسل یا شهد را به همراه آب یا شیر ولرم به مواد آماده شده، اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر هم بزنید. بعد از آن، پودر کاکائو را به ترکیب اضافه کنید و با همزن مجدد مخلوط کنید. در مرحله‎ی نهایی، آرد را کم کم به ترکیب اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مواد به حالت خمیر درآید.

خمیر آماده شده نیاز به ورز دادن ندارد. در واقع اگر زیاد خمیر را هم بزنید، روغن پس می‌‎دهد که جالب نیست. آن را داخل نایلون بپیچید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید. بعد از آن، خمیر آماده شده را روی یک سینی به‌طور یکدست به ضخامت 0/5 سانتی‌متر پهن کنید.

سپس با استفاده از قالب‎های مختلف، آن‎ها را به شکل دلخواه درآورید. یک قالب را به صورت ساده و قالبی که روی شیرینی قرار می‌گیرد را با قالب کوچکتر سوراخ کنید تا بتوان بین آن‌ها را با مارمالاد پر کرد.

کاغذ روغنی را کف سینی فر پهن کنید و شیرینی‎ها را روی آن بچینید. اجازه دهید شیرینی‌ها با دمای فر 180 درجه به مدت 10 دقیقه بپزد. سپس آنها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید تا سرد شوند. بر روی شیرینی‌های ساده مقداری مارمالاد یا ژله مغزی بریزید و شیرینی سوراخ شده را روی آن قرار دهید.

سپس شکلات شیری و کاکائو را به روش بن‎ماری ذوب کنید و روی شیرینی‌های سرد شده برای تزئین بریزید. بنا بر سلیقه شما پودر پسته و پودر نارگیل می‌تواند برای انواع مدل‌های تزئین استفاده شود. زمان آماده‎سازی این شیرینی 30 دقیقه است.

در ادامه اگر می‎خواهید با شیرینی خشک و پرطرفدار دیگری آشنا شوید، به شما پیشنهاد می‎کنیم که مقاله‎ی طرز تهیه شیرینی کشمشی را مطالعه کنید.

طرزتهیه شیرینی مشهدی بدون فر

طرزتهیه شیرینی مشهدی بدون فر

برای تهیه شیرینی مشهدی بدون فر باید مراحل فوق را تا قبل از گذاشتن شیرینی‎ها در فر انجام دهید. بعد از آن، یک قابلمه بردارید و کاغذهای روغنی را داخل قابلمه پهن کنید و شیرینی‌های آماده شده را داخل قابلمه بچینید و روی حرارت کم بگذارید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس شیرینی‎ها را زیر و رو کنید تا آن روی دیگر آن هم طلایی شود. در مرحله‎ی آخر قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید شیرینی‎ها خنک شوند. مراحل بعدی شبیه به طرز تهیه شیرینی مشهدی با فر است.

اگر به خوردن شیرینی خشک علاقه ندارید، می‎توانید به جای آن کیک درست کنید. در مقاله‎ی طرز تهیه کیک خیس درباره‎ی روش تهیه این کیک خوشمزه به‎طور کامل صحبت کردیم.

کلام آخر

یکی از شیرینی‎های محبوب و خشک ایرانی، شیرینی مشهدی است و معمولا در روزهای خاص سال مخصوصا روزهای عید، به سراغ تهیه این شیرینی می‎روند. مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی یا آلمانی در دسترس است و طرز تهیه‎ی آن زمان زیادی از شما نمی‎گیرد. شما می‌توانید این شیرینی را با هر افزودنی‌که تمایل دارید، تزئین کنید.

اگر دیابت دارید و خوردن شیرینی برای شما مناسب نیست، پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیه او عمل کنید.

سوالات متداول:

طرز تهیه شیرینی مشهدی چقدر زمان می‎برد؟

طرز تهیه شیرینی مشهدی 30 دقیقه زمان می‎برد.

آیا شیرینی مشهدی را بدون فر می‌توان درست کرد؟

بله. داخل قابلمه را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌های آماده شده را داخل قابلمه بچینید و بگذارید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس شیرینی‎ها را زیر و رو کنید تا آن روی دیگر آن هم طلایی شود.

نام دیگر شیرینی مشهدی چیست؟

نام دیگر شیرینی مشهدی، شیرینی آلمانی یا شیرینی مارمالاد آلمانی است و در اصل این شیرینی به اتریش تعلق دارد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید