شیرینی مشهدی یکی از شیرینیهای خوشمزه و خشک ایرانی است که آن را با نامهای شیرینی آلمانی یا شیرینی مارمالاد آلمانی میشناسند و در اصل این شیرینی به اتریش تعلق دارد. این شیرینیهای کرهای را با مربای توت سیاه یا تمشک تهیه میکنند و شیرینی محبوب کودکان است. در این مقاله قصد داریم دربارهی طرز تهیه شیرینی مشهدی یا شیرینی مارمالاد آلمانی صحبت کنیم. همراه ما باشید.
طرز تهیه شیرینی مشهدی یا آلمانی
شیرینیهای مشهدی بسیار لطیف هستند و سریع در دهان آب میشوند. معمولا این شیرینی را در روزهای خاص سال مانند عید نوروز تهیه و از مهمانان با این شیرینی پذیرایی میکنند. اگر به خوردن مارمالاد و مربا علاقه ندارید، میتوانید به جای آن از شکلات مایع استفاده کنید. در واقع یکی از دلایل خوشمزه بودن شیرینی مشهدی، مربا یا مارمالادی است که در تهیه آن به کار میرود.
برای تهیه شیرینی مشهدی برای 4 نفر به مواد زیر نیاز داریم:
- کره یا روغن جامد: 100 گرم
- پودر قند: 1/2 پیمانه
- وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ: 1 عدد
- شهد یا عسل: 1 قاشق مرباخوری
- شیر یا آب ولرم: 1 قاشق غذاخوری
- پودر کاکائو: 1 قاشق غذاخوری
- آرد: 1/3 پیمانه
- شکلات شیری و کاکائو: به مقدار لازم
- مارمالاد و ژله مغزی: به مقدار لازم
- پودر پسته: به مقدار لازم
- پودر نارگیل: به مقدار لازم
طرز تهیه شیرینی مارمالاد آلمانی
در مرحلهی اول، کره یا روغن جامد را به همراه پودر قند و وانیل با کمک همزن به مدت 2 دقیقه هم بزنید تا مواد به حالت یکدست و کرم رنگ درآیند. سپس یک عدد زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر با همزن، هم بزنید. سپس یک قاشق عسل یا شهد را به همراه آب یا شیر ولرم به مواد آماده شده، اضافه کنید و 2 دقیقه دیگر هم بزنید. بعد از آن، پودر کاکائو را به ترکیب اضافه کنید و با همزن مجدد مخلوط کنید. در مرحلهی نهایی، آرد را کم کم به ترکیب اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا مواد به حالت خمیر درآید.
خمیر آماده شده نیاز به ورز دادن ندارد. در واقع اگر زیاد خمیر را هم بزنید، روغن پس میدهد که جالب نیست. آن را داخل نایلون بپیچید و برای نیم ساعت در یخچال بگذارید. بعد از آن، خمیر آماده شده را روی یک سینی بهطور یکدست به ضخامت 0/5 سانتیمتر پهن کنید.
سپس با استفاده از قالبهای مختلف، آنها را به شکل دلخواه درآورید. یک قالب را به صورت ساده و قالبی که روی شیرینی قرار میگیرد را با قالب کوچکتر سوراخ کنید تا بتوان بین آنها را با مارمالاد پر کرد.
کاغذ روغنی را کف سینی فر پهن کنید و شیرینیها را روی آن بچینید. اجازه دهید شیرینیها با دمای فر 180 درجه به مدت 10 دقیقه بپزد. سپس آنها را از فر بیرون بیاورید و بگذارید تا سرد شوند. بر روی شیرینیهای ساده مقداری مارمالاد یا ژله مغزی بریزید و شیرینی سوراخ شده را روی آن قرار دهید.
سپس شکلات شیری و کاکائو را به روش بنماری ذوب کنید و روی شیرینیهای سرد شده برای تزئین بریزید. بنا بر سلیقه شما پودر پسته و پودر نارگیل میتواند برای انواع مدلهای تزئین استفاده شود. زمان آمادهسازی این شیرینی 30 دقیقه است.
در ادامه اگر میخواهید با شیرینی خشک و پرطرفدار دیگری آشنا شوید، به شما پیشنهاد میکنیم که مقالهی طرز تهیه شیرینی کشمشی را مطالعه کنید.
طرزتهیه شیرینی مشهدی بدون فر
برای تهیه شیرینی مشهدی بدون فر باید مراحل فوق را تا قبل از گذاشتن شیرینیها در فر انجام دهید. بعد از آن، یک قابلمه بردارید و کاغذهای روغنی را داخل قابلمه پهن کنید و شیرینیهای آماده شده را داخل قابلمه بچینید و روی حرارت کم بگذارید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس شیرینیها را زیر و رو کنید تا آن روی دیگر آن هم طلایی شود. در مرحلهی آخر قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید شیرینیها خنک شوند. مراحل بعدی شبیه به طرز تهیه شیرینی مشهدی با فر است.
اگر به خوردن شیرینی خشک علاقه ندارید، میتوانید به جای آن کیک درست کنید. در مقالهی طرز تهیه کیک خیس دربارهی روش تهیه این کیک خوشمزه بهطور کامل صحبت کردیم.
کلام آخر
یکی از شیرینیهای محبوب و خشک ایرانی، شیرینی مشهدی است و معمولا در روزهای خاص سال مخصوصا روزهای عید، به سراغ تهیه این شیرینی میروند. مواد لازم برای تهیه شیرینی مشهدی یا آلمانی در دسترس است و طرز تهیهی آن زمان زیادی از شما نمیگیرد. شما میتوانید این شیرینی را با هر افزودنیکه تمایل دارید، تزئین کنید.
اگر دیابت دارید و خوردن شیرینی برای شما مناسب نیست، پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیه او عمل کنید.
سوالات متداول:
طرز تهیه شیرینی مشهدی چقدر زمان میبرد؟
طرز تهیه شیرینی مشهدی 30 دقیقه زمان میبرد.
آیا شیرینی مشهدی را بدون فر میتوان درست کرد؟
بله. داخل قابلمه را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیهای آماده شده را داخل قابلمه بچینید و بگذارید تا به رنگ طلایی درآیند. سپس شیرینیها را زیر و رو کنید تا آن روی دیگر آن هم طلایی شود.
نام دیگر شیرینی مشهدی چیست؟
نام دیگر شیرینی مشهدی، شیرینی آلمانی یا شیرینی مارمالاد آلمانی است و در اصل این شیرینی به اتریش تعلق دارد.
شبکه های اجتماعی