مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه لازانیا بدون فر

طرز تهیه لازانیا بدون فر

دقت کرده‌اید که اکثر غذاها را وقتی در رستوران می‌خوریم، اصطلاحا بیشتر بهمان می‌چسبند؟ حتی اگر عینا همان دستور پخت رستوران را اجرا کنیم و همان مواد اولیه را به کار ببریم، باز نتیجه به کیفیت رستوران نیست! گویی که وردی جادویی در رستوران اعمال می‌شود!!!

اما بعضی اوقات هم این قاعده کاملا برعکس است. برای مثال، هیچ‌وقت طعم قرمه‌سبزی مامان‌پزتان را در هیچ رستورانی پیدا نمی‌کنید! یکی دیگر از غذاهایی که ورژن خانگی‌شان خوشمزه‌تر است، لازانیا است. غذایی که حاصل کار مادران روستایی ایتالیا بوده است! پس برویم تا یک لازانیای خوشمزه در خانه درست کنیم…

صبر کنید، چی؟ وسایل پختش را ندارید؟ چه وسایلی؟ فر یا مایکروویو؟ اشکالی ندارد! در این مطلب، قرار است طرز تهیه لازانیا بدون فر را به شما آموزش دهیم که حتی از لازانیا در فر رستورانی هم خوشمزه‌تر باشد!

روش تهیه لازانیا بدون فر

برای تهیه این لازانیا خانگی، نیاز به سه رکنی داریم که تقریبا در همه‌ی لازانیاها ثابت است. اول، خود ورقه‌های لازانیا، دوم مواد میانی یا سس میانی که طعم لازانیا را می‌سازد و سوم سس سفید یا بشامل که وظیفه‌ی چسبندگی و انسجام را برعهده دارد. به ترتیب، مواد لازم برای این‌ها را می‌خوانیم. ضمنا دقت داشته باشید که مقادیر برای یک بسته‌ی 300 الی 500 گرمی (بنا به پرملات یا کم‌ملات بودن لازانیای دلخواه شما) لازانیا و 3 الی 4 نفر (بسته به حجم غذای هروعده‌ی شما) نوشته شده است.

مواد لازم برای تهیه سس گوشتی (بسیار شبیه به سس بلونز):

گوشت چرخ کرده: 200 الی 300 گرم

پیاز: 2 عدد بزرگ

هویج: 1 عدد بزرگ

روغن: به میزان لازم

رب گوجه فرنگی: به میزان لازم

ادویه‌ی داخل بسته‌ی لازانیا: 1 عدد

ساقه‌ کرفس (در صورت علاقه و اختیاری): 1 عدد

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

پنیر پیتزا: اختیاری و به میزان دلخواه

مواد لازم برای تهیه سس بشامل:

آرد سفید: 1.5 قاشق غذاخوری

شیر: 1.5 لیوان (فرانسوی)

کره: 30 گرم

نمک و فلفل: به میزان لازم

جوز هندی: در صورت علاقه، اندکی

طرز تهیه لازانیا بدون فر

دستور پخت لازانیا بدون فر

این دستور پخت لازانیا بدون فر تقریبا به نیم ساعت زمان آماده‌سازی، نیم ساعت زمان پخت سس‌ها و نیم ساعت زمان پخت نهایی نیاز دارد. بنابراین با اندکی بالا پایین، شما بین یک و نیم الی دو ساعت زمان برای آماده کردن غذا نیاز دارید که برای گرفتن بهترین نتیجه‌ی ممکن بایستی به ترتیب مراحل زیر را طی کنید:

مرحله‌ اول

اول از هر چیزی، هویج را به صورت درسته در قابلمه‌ای کوچک بیندازید و کمی رویش آب بریزید تا اکثر پختش انجام شود. بعد از پخت، بایستی هویج را به صورت نگینی (به اندازه‌ی نصف حبه قند) برش بدهید.

مرحله‌ دوم

پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و درون ماهیتابه بریزید. پس از کمی تفت دادن، زمانی که پیازها بخار کردند، روغن را اضافه کنید و پیازها را خوب سرخ کنید. دقت داشته باشید که تا مرحله‌ی نزدیک به پیازداغ، باید پیاز را سرخ کنید. وقتی پیازها کمی با طلایی شدن فاصله داشتند، کمی زردچوبه اضافه کنید.

مرحله‌ سوم

گوشت چرخ کرده را که از قبل در دمای محیط قرار داده‌اید به پیازها اضافه کنید. در ابتدا گوشت را هم نزنید و اجازه دهید کمی آب خود را به طور طبیعی از دست بدهد. زمانی که روی گوشت شروع به قهوه‌ای شدن کرد، آن را با پیاز هم بزنید و با نوک کفگیر چوبی، مدام به گوشت فشار بیاورید تا اصطلاحا هنگام سرخ شدن، سوزنی بشود. هنگامی که گوشت‌تان خوب پخت، می‌توانید ادویه‌ی داخل بسته‌ی لازانیا را اضافه کنید و هم بزنید. این ادویه، عطر و طعم خوبی به سس گوشتی می‌دهد؛ بنابراین ترجیحاً آن را حذف نکنید.

طرز تهیه لازانیا بدون فر

مرحله‌ چهارم

حالا گوشت و پیاز را به اطراف تابه بکشانید و یک حوضچه وسط تابه درست کنید. رب را به میزانی که دوست دارید موادتان قرمز شود درون حوضچه‌ی روغن بریزید و خوب تفت دهید تا مزه‌ی خامی‌اش کاملا از بین برود. بعد از اینکه رب رنگ باز کرد، گوشت و پیاز و رب را به خوبی هم بزنید و زیر سس را کم کنید. هویج‌هایی که خرد کرده بودید و اگر تمایل دارید، ساقه کرفس نگینی خرد شده را به مواد اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه با حرارت پایین بپزند و آماده شوند.

البته دقت داشته باشید که این یک سس پیشنهادی است و می‌توانید از سس‌های دیگری هم استفاده کنید که برای مثال در مطلب طرز تهیه سس ماکارونی برای شما آورده‌ایم.

مرحله‌ پنجم

برای سس بشامل، ابتدا یک ظرف شبیه به شیرجوش بردارید و روی حرارت پایین قرار دهید. سپس کره را در آن ذوب کنید. حالا تمام آرد را به کره اضافه کنید و با قاشق تفت بدهید تا خامی آرد گرفته شود. زمانی که آرد کمی تغییر رنگ داد و کم‌کم به سمت کِرِمی شدن رفت، موقع اضافه کردن شیر است.

مرحله‌ ششم

شیر را به صورت کاملا سرد (تازه از یخچال بیرون آمده) بردارید و آرام آرام به مخلوط کره و آرد اضافه کنید. در دست دیگرتان یک ویسک یا چنگال بگیرید و همزمان شیر و آرد را خوب هم بزنید تا گلوله نشوند. وقتی شیر تمام شد، نمک و فلفل بزنید و کمی هم جوز هندی به دلخواه در بشامل رنده کنید. مدام هم بزنید و زمانی که سس کمی غلیظ شد، زیرش را خاموش کنید که آماده است!

مرحله‌ هفتم

اگر از لازانیای نیم‌پخت استفاده می‌کنید که هیچ؛ اگر نه، بایستی طبق دقیقه‌ی پیشنهادی خود کارخانه، ورقه‌های لازانیا را با کمی نمک و روغن در آب جوش بپزید. بعد از آماده شدن ورقه‌های لازانیا، قابلمه‌ی دلخواه‌تان را بیاورید. پیشنهاد ما این است که از یک قابلمه یا تابه‌ی پهن و مستطیلی شکل استفاده کنید. اما اگر قابلمه‌ی گرد دارید هم مشکلی نیست.

کمی روغن در حد چرب شدن کف تابه یا قابلمه بزنید و خوب بمالید. حالا یک لایه ورقه لازانیا بچینید. سپس از سس بشامل به اندازه‌ای بریزنید که وقتی با پشت قاشق می‌مالید، کل ورقه‌ها را خیس کند. مواد گوشتی را روی سس بشامل بریزید و اگر دوست دارید لازانیای پنیری داشته باشید، روی سس گوشت را پر از پنیر پیتزای رنده شده کنید. اگر هم خیلی عاشق پنیر هستید و الان دهان‌تان آب افتاده، می‌توانید یک استراحت به خودتان بدهید و مطلب انواع پنیر پیتزا را مطالعه کنید.

حالا اگر به کار برگشتید، کار خاصی نمانده، به ترتیب، تمام لایه‌ها را به همین شیوه‌ای که گفتیم روی هم بیاورید و بعد چیده شدن کامل، قدری از بشامل را روی لایه‌ی آخر بریزید. درب تابه یا قابلمه را بگذارید و روی حرارت بالا قرار دهید. این کار باعث می‌شود که هم لازانیا خوب دَم بکشد و هم اگر ته‌دیگ لازانیا دوست دارید، آن را برایتان آماده کند. پس از پنج دقیقه، زیر لازانیا را تا حد ممکن کم کنید و حدود بیست الی بیست و پنج دقیقه‌ی دیگر به آن فرصت دهید. در حدود نیم ساعت زمان که گذشت، لازانیا آماده است. نوش جان.

طرز تهیه لازانیا بدون فر

ارزش غذایی لازانیا با گوشت چرخ کرده

لازانیایی که با هم مرور کردیم، غذایی بسیار غنی است. چون همزمان از گروه‌های سبزیجات، گوشت، غلات و صیفی‌جات برخوردار است. همچنین چربی و پروتئین و کربوهیدرات را همزمان داراست. حدود 100 گرم از این لازانیا، مشتمل بر 220 کیلوکالری انرژی خواهد بود.

نکات مهم در طرز تهیه لازانیا بدون فر

  • یکی از ترفندهای لازانیا بدون فر -اگر دوست دارید کل لازانیا نرم باقی بماند- استفاده از ورقه‌های سیب‌زمینی به عنوان ته‌دیگ، زیر لایه‌های لازانیاست.
  • اگر خیلی شکمو نیستید یا کمی طاقت و صبوری دارید، لازانیا را بلافاصله بعد از خاموش کردن، سِرو نکنید. لازانیا برای حفظ انسجام و همچنین نشان دادن طعمش، نیاز دارد پنج دقیقه بدون پخت استراحت کند. نگران سرد شدنش هم نباشید!
  • ادویه بسته لازانیا معمولا مشتمل بر پودر پیاز، پودر سیر و آویشن و فلفل سیاه و قرمز و نمک و زردچوبه است؛ می‌توانید در صورت علاقه به اسپایسی بودن غذایتان از همین ادویه‌ها اضافه کنید. ضمنا ادویه‌های دیگری نیز با لازانیا سازگارند که می‌توانید به دلخواه اضافه کنید؛ مانند پاپریکا، تخم گشنیز و نعنای خشک.
  • در هنگام چیدن ورقه‌های لازانیا، ساختار عمودی و افقی را رعایت کنید. به این صورت که اگر در لایه‌ی اول، ورقه‌ها را عمودی چیدید، لایه‌ی بعدی را افقی بچینید و بالعکس. توالی این جور چیدن، باعث می‌شود هنگام برش زدن، لازانیاتان نریزد و وا نرود!
  • اگر دوست دارید بافت مواد زیر دندان‌تان نیاید، می‌توانید بعد از سرخ کردن در سس گوشتی کمی آب بریزید و درش را ببندید تا بیشتر بپزد.
  • اگر دوست دارید لازانیاتان خیلی نرم و ژله‌ای باشد، می‌توانید در قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید تا بافت کاملا خمیری به شما بدهد. گرچه که این مورد را توصیه نمی‌کنیم و لازانیا باید در عین منسجمی و تردی، خوب پخته باشد.
  • سس گوشتی که با هم مرور کردیم به رسپی ایتالیایی خیلی نزدیک است. اما شما می‌توانید از سبزیجات دیگری هم استفاده کنید. برای مثال، هویج و کرفس را با فلفل دلمه‌ای و قارچ جایگزین کنید.
  • در تهیه سس بشامل دقت داشته باشید که این سس با سرد شدن، خودش را اصطلاحاً می‌گیرد، پس باید آن را شل‌تر از غلظتی که دوست دارید از روی گاز بردارید. ضمنا اگر به پخت سس‌های متنوع علاقه دارید، می‌توانید مطلب سس‌های خاص را مرور کنید.
  • اگر از طعم خامه‌ای لذت می‌برید، می‌توانید کمی یا حتی تمام پنیر پیتزای مصرفی‌تان را بعد از برداشتن از روی گاز، داخل سس بشامل بریزید و به خوبی حل کنید.

کلام آخر

در هر بشقاب، یک برش ده سانت در ده سانت از لازانیا بگذارید و این غذا را با کارد و چنگال سرو کنید. اگر می‌خواهید حد اعلایی از شگفت‌زدگی را برای خانواده یا دوستان به ارمغان بیاورید، مقداری جعفری را ساطوری کنید و به همراه پودر پنیر پارمسان، هنگام سرو روی لازانیا بپاشید. البته مطمئن باشید که این لازانیای ساده، با وجود خانگی بودن، سه هیچ از تمام لازانیاهای رستورانی جلوتر است و دل محبوبان شما را خواهد برد. نوش جان!

سوالات متداول:

آیا می‌توانم گوشت سس میانی را عوض کنم؟ مثلا با مرغ درست کنم؟

بله، می‌توانید از انواع مدل‌های گوشت در سس میانی استفاده کنید. مثلا به جای گوشت چرخ‌کرده از فیله‌ی گوشت نواری برش‌خورده یا سینه‌ی مرغ ریش‌ریش شده یا حتی سوسیس اسلایس شده استفاده کنید.

من گیاهخوار هستم، چطور می‌شود لازانیا درست کنم؟

دشواری خاصی ندارد. کافی است که تمام مراحل بالا را انجام دهید و داخلش گوشت نریزید؛ به جایش می‌توانید تمام سبزیجات پیشنهادی را با هم استفاده کنید تا مواد خوشمزه و پرملاتی داشته باشید. ضمنا اگر وگان هستید، می‌توانید پنیر را هم حذف کنید یا از پنیر توفو گیاهی استفاده کنید.

می‌شود به جای رب گوجه فرنگی از پوره گوجه فرنگی استفاده کنم؟

بله، اما حواستان باشد که هنگام سرخ کردن مواد، کاملا آب اضافی پوره گوجه را بگیرید. البته در هر صورت پیشنهاد می‌کنیم که اندکی رب گوجه اضافه کنید؛ زیرا قدرت رب گوجه در چسباندن طعم‌ها به همدیگر در پوره‌ گوجه نیست.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید