مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه جوانه گندم

طرز تهیه جوانه گندم

جوانه غلات ارزش و خاصیت غذایی زیادی دارند و ازآنجایی‌که عموماً به‌صورت نیم‌پز یا خام مصرف می‌شوند مواد مغذی آن‌ها بیشتر از نمونه‌های دیگر حفظ می‌شود. جوانه گندم یکی از فراورده‌های جانبی گندم است که از آن در تهیه انواع سالاد، مکمل غذایی، سمنو یا سوپ استفاده می‌کنند.

برخلاف تصور افراد زیادی تهیه جوانه گندم کار آسانی است و همیشه و در هر حالتی خرید این محصول به‌صرفه نخواهد بود؛ اما داشتن یک جوانه گندم سالم و بدون بو فوت و فن‌هایی دارد که در این قسمت از مجله آشپزی تبرک آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

با درنظرداشتن این نکات و رعایت نسبت‌ها شما قادر هستید که در خانه جوانه گندم باکیفیت و تازه تهیه کنید.

فواید مصرف جوانه گندم

جوانه گندم منبع بسیار خوبی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی، پتاسیم، فسفر، آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، ویتامین گروه ب و ای است. به‌طوری‌که مصرف آن می‌تواند باعث سلامت قلب، تقویت عضلات، رفع یبوست، پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲، افزایش وزن، بارداری سالم و بهبود عملکرد ورزشی شود.

جوانه گندم می‌تواند در فهرست تغذیه بعد از ورزش برای عضله‌سازی قرار بگیرد. از سوی دیگر این ماده غذایی یکی از غذاهای مناسب برای گروه خونی O نیز هست.

مصرف جوانه گندم عموماً بی‌خطر بوده و عارضه خاصی ندارد؛ اما توصیه می‌شود کسانی که به گلوتن حساسیت دارند بدون مشورت پزشک از این ماده غذایی استفاده نکنند.

طرز تهیه جوانه گندم

طرز تهیه جوانه گندم به ساده‌ترین روش در خانه

برای تهیه و ساخت جوانه گندم راه‌های زیادی توصیه می‌شود که برخی از آن‌ها نیازمند صبر و انرژی زیادی است؛ اما شما با کمک این روش می‌توانید به ساده‌ترین حالت ممکن جوانه گندم را در حجم‌های مختلفی تهیه کنید.

با مقدار مواد اولیه‌ای که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم می‌توانید به‌اندازه ۲ کاسه آبگوشت‌خوری جوانه گندم فراهم کنید. اگر به حجم بیشتری از جوانه گندم نیاز دارید با رعایت نسبت‌ها اقدام به تولید کنید.

مواد لازم:

گندم کامل: ۱ لیوان دسته‌دار

آب جوشیده شده: ۱.۵ لیتر

کاسه بزرگ: ۱ عدد

پارچه کتان یا نخی: ۱ عدد

سینی بزرگ: ۱ عدد

مراحل تهیه جوانه گندم با سینی

گندم‌ها را پاک کرده که ماده اضافی در آن نباشد. سپس آن‌ها را به‌خوبی بشویید و درون کاسه بزرگی بریزید. تمامی آب دستور را به کاسه اضافه کنید و روی کاسه را با پارچه بپوشانید. گندم‌ها باید حدود ۲۴ ساعت در این وضعیت باقی بمانند و بهتر است که ۲ یا ۳ مرتبه آب آن‌ها را تعویض کنید.

با سپری‌شدن این زمان گندم‌ها را در آب‌کشی ریخته و با آب ولرم رو به سرد خوب بشویید و اجازه دهید تا آب اضافی‌شان گرفته شود.

پارچه نخی را روی سینی پهن کرده با اسپری آب مقداری آن را نم‌دار کنید. گندم‌ها را روی سینی ریخته و رویشان را با پارچه بپوشانید.

سینی را در جای نسبتاً تاریک و گرم قرار دهید تا گندم‌ها شروع به جوانه‌زدن کنند. دمای محیطی که سینی در آن قرار می‌گیرد باید حدود ۲۲ درجه باشد.

هر ۱۲ ساعت به گندم‌ها سرکشی کنید تا اگر نم پارچه از بین رفته بود مجدداً با اسپری آن‌ها را نم‌دار کنید. پس از جوانه‌زدن گندم‌ها، آن‌ها را از سینی خارج کرده و به آبکش انتقال دهید.

آبکش را زیر شیر آب گرفته و با آب ولرم رو به سرد جوانه‌ها را بشویید. جوانه‌های گندم را در معرض هوای آزاد بگذارید تا آب اضافی‌شان کشیده شود.

پس از این مرحله جوانه گندم خانگی شما حاضر است و می‌توانید آن را در ظرفی درپوش‌دار به مدت یک هفته در یخچال نگه‌داری کنید. نوش جان.

طرز تهیه جوانه گندم

طرز تهیه جوانه گندم در ظرف شیشه‌ای

رعایت نسبت‌ها و آماده‌سازی مراحل اولیه این نوع جوانه گندم همانند طرز تهیه جوانه گندم در پارچه یا سینی است. شما باید پس از خیساندن گندم به مدت ۲۴ ساعت در آب، آن‌ها را آبکش کرده و در ظرفی شیشه‌ای دهان گشادی بریزید.

دهانه ظرف را با پارچه نخی و کش پلاستیکی بپوشانید و به حالت مورب داخل آبکشی بگذارید تا به مدت ۳ روز در همین حالت باقی بماند.

در طی این ۷۲ ساعت باید هر ۱۲ ساعت یک‌بار گندم‌ها را از ظرف خارج کرده بشویید و آب اضافی آن‌ها را بگیرد و مجدداً به ظرف بگردانید. درپوش پارچه‌ای را ببندید و به‌صورت اریب در آبکش قرار دهید.

برای جوانه‌زنی گندم‌ها در این روش باید آن‌ها را در محیطی نسبتاً گرم و تاریک نگه‌داری کرد. پس از رویت جوانه‌ها آن‌ها را شسته و مانند روش قبلی در یخچال نگه‌داری کنید.

فوت و فن‌های تهیه جوانه گندم

  • در ابتدا باید بدانید که عموماً فرایند آماده‌سازی و جوانه‌زدن دانه‌های گندم حدود ۳ تا ۵ روز زمان می‌برد؛ بنابراین در طی این مدت هر چه گندم‌ها جوانه زدند کافی است. اگر فرایند جوانه‌زنی را ادامه دهید گندم‌ها لزج شده و بوی ناخوشایندی می‌گیرند.
  • زمانی که برای ساخت جوانه گندم اقدام می‌کنید سعی کنید هر ۸ یا ۱۲ ساعت مراحل آماده‌سازی یا نم‌پاشی را تکرار کنید تا گندم‌ها خراب نشوند.
  • گندم‌هایی که جوانه نمی‌زنند را پس از شست‌وشو برای پخت سوپ، آش یا تهیه شیرهای گیاهی به کار بگیرید. این نوع گندم‌ها را می‌توانید در طرز تهیه سوپ بلغور گندم نیز به کار ببرید.
  • اگر طرز تهیه جوانه گندم با سینی را انتخاب کرده‌اید، توصیه می‌کنیم هر ۲۴ ساعت پارچه سینی را در صورت امکان تعویض کرده یا بشویید.
  • افرادی که طرز تهیه جوانه گندم با ظرف شیشه‌ای را انتخاب می‌کنند، باید توجه داشته باشند که گندم‌ها را پس از هر بار شست‌وشو برای چند دقیقه در آبکش قرار دهند تا آب اضافی‌شان کشیده شود. در غیر این صورت گندم‌ها قبل یا حین جوانه‌زنی کپک می‌زنند.

کلام آخر

ارزش غذایی و خواص جوانه گندم سبب شده تا قراردادن آن در رژیم غذایی امری درست و عاقلانه‌ای باشد. به همین دلیل ما این قسمت از مجله آشپزی تبرک را به ۲ طرز تهیه جوانه گندم با سینی و ظرف شیشه‌ای اختصاص داده‌ایم.

شما این فرصت را دارید که با رعایت نکات و فوت و فن‌های گفته شده در خانه جوانه گندم سالم و بدون نقصی را تهیه و نوش جان کنید. شما چه تجربه‌ای از طرز تهیه جوانه گندم دارید؟ با نوشتن تجربیات خود، دوستتان را از روش‌های ساخت جوانه گندم باخبر کنید.

سؤالات متداول

جوانه گندم چه ارزش غذایی دارد؟

جوانه گندم حاوی مقدار زیادی پتاسیم، فسفر، آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، آنتی‌اکسیدان‌های قوی، ویتامین گروه ب و ای است.

فواید مصرف جوانه گندم کدام است؟

تقویت قلب و عضلات بدن، رفع یبوست، افزایش وزن، داشتن بارداری سالم، بهبود عملکرد ورزشی و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ از جمله خواص جوانه گندم هستند.

برای جلوگیری از لزج شدن و کپک زدن جوانه گندم چه باید کرد؟

فرقی نمی‌کند که کدام روش را برای تهیه جوانه گندم انتخاب می‌کنید، درهرصورت باید هر ۸ تا ۱۲ ساعت به جوانه‌ها سرکشی کرده و فرایند جوانه‌زنی مخصوص به همان روش را تکرار کنید. علاوه بر این‌ها جوانه‌ها باید در محیطی تاریک و نسبتاً خنک و بدون آب اضافی قرار داشته باشند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید