احتمالا همین که تیتر طرز تهیه کیک مرغ را در بالای این مطلب دیده باشید، تعجب کنید! زیرا همه ما تا اسم کیک میآید، یک حجم اسفنجی شیرین که با آرد و تخم مرغ و شیر و شکر درست میشود را به یاد میآوریم. البته حق هم داریم؛ چون همیشه تعریفی که در ذهن آدم جای میگیرد، مربوط به چیز قدیمیتر و چیز اکثریت است.
اما در سالهای اخیر، تعاریف جدیدی از کیک هم وارد بازار خوراکیها شده است. یکی از این تعاریف جدید به کیک مرغ مربوط میشود. خوراکی خوشمزهای که واقعا با اصول قنادی، کیک محسوب نمیشود. حتی واقعا جزو دسته قنادی و شیرینیپزی هم نیست. اما شباهتهایی به کیک دارد و به نام کیک مرغ مشهور شده است.
این خوراکی را میشود در اصل یکجور برانچ، میانوعده و خوراکی تنقلاتی محسوب میشود. اما برخی اوقات به عنوان شام سبک و هروعده اصلی دیگری هم میشود سرو شود. این خوراکی اخیرا در مهمانیهای تولد، مراسم کوچک و حتی پذیرایی همایشها و… به محبوبیت خاصی دست پیدا کرده است. زیرا هم میشود به صورت گرم مصرف شود و هم به صورت سرد! هم میشود یکی دو قطعهاش را برای اصطلاحا تهبندی نوش جان کرد و هم میشود با آن سیر شد. و در همه حالات هم بسیار خوشمزه و خوشخوراک است.
حالا اگر به نوش جان کردن این خوراکی خوشمزه علاقمند شدهاید، با ما تا انتهای مطلب حاضر همراه باشید، زیرا قرار است طرز تهیه کیک مرغ به دو روش را برایتان مرور کنیم. و همچنین نکات مهم و طلایی تهیه کیک مرغ را برایتان بازگو کنیم.
چرا کیک مرغ؟
اول از همه بیایید تا کمی راجع به اسم کیک مرغ صحبت کنیم. زیرا ممکن است که قبلا از نزدیک کیک مرغ را ندیده باشید. پس احتمالا هنوز در ذهنتان راجع به وجه تسمیه این غذای خوشمزه سوال باقی مانده است.
کیک مرغ دراصل یک جور غذای نونی محسوب میشود. غذایی که حاصل ریخته شدن مرغ طعمدار شده و پخته لا به لای نان تست نرم است. البته برخی هم ترجیح میدهند که به جای مرغ تنها از سالاد مرغ استفاده کنند. ما هم قرار است در رسپی حاضر از سالاد مرغ استفاده کنیم؛ زیرا کیک مرغ با این روش، خوشمزهتر و خوشخوراکتر از مرغ تنها خواهد شد. البته اگر سالاد مرغ هم برایتان جای سوال است، باید بگوییم که این سالاد، یک جور سالاد خوشمزه و بسیار شبیه به سالاد الویه است. ما قبلا نوع رژیمی این سالاد را در مطلب طرز تهیه سالاد سبزیجات رژیمی برایتان توضیح داده بودیم.
القصه، بیشتر از این رودهدرازی نکنیم. زمانی که سالاد مرغ بین لایههای نان تست قرار میگیرد و لایهها در کنار همدیگر (و بعضا روی همدیگر) چیده میشوند، غذا شبیه به کیک به نظر میآید. به همین دلیل اسم این غذا را گذاشتهاند کیک مرغ! حالا اگر که موافق هستید، بیایید تا سراغ طرز تهیه کیک مرغ برویم.
دستور تهیه کیک مرغ (روش اول)
بیایید تا قبل از مراحل تهیه کیک مرغ، مواد اولیه این غذا را با هم بررسی کنیم. صرفا درنظر داشته باشید که غیر از خود مرغ پخته و نان تست، تقریبا باقی مواد را میشود کم و زیاد یا حذف و جایگزین کنید. زیرا این یک غذای ابتکاری و جدید است که اصول آنچنان محکم و سنتی ندارد. بنابراین مواد اولیهای که به شما معرفی میکنیم را میتوانید با مواد دیگری که دردسترس دارید و یا دوست دارید تعویض کنید. البته به شرط آن که مواد جایگزین با ترکیب زیر قابلیت سازگاری داشته باشند. و درآخر چیزی که میشود برای واضحتر شدن ذهن شما گفت این است که کیک مرغ با وجود ابعاد بزرگتر، یک جور فینگرفود محسوب میشود. پس اگر با فینگرفودها آشنا هستید، میشود دستور سایر فینگرفودهای مجله تبرک، مانند طرز تهیه توپک مرغ و سیبزمینی را هم مطالعه کنید.
مواد اولیه لازم برای طرز تهیه کیک مرغ:
سینه بزرگ مرغ: 1 عدد
نان تست: 8 عدد (مربعی)
پیازچه خردشده: 1/3 پیمانه (لیوان دسته دار فرانسوی)
جعفری خردشده: 1/3 پیمانه
گردو: 1/2 پیمانه
خیارشور: 1 پیمانه
سس مایونز: 1/2پیمانه
آب لیموی ترش تازه: 3 قاشق غذاخوری
مخلوط سبزیجات پخته (شامل نخود فرنگی و هویج و ذرت و…): 1 پیمانه
ماست خامهای یا یونانی: 1/2 پیمانه
نمک و فلفل سیاه: به میزان دلخواه شما
مراحل تهیه کیک مرغ (روش اول)
مرحله اول: سینه مرغ را به همراه پیاز، کمی زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و درصورت تمایل، یک عدد برگ بو و یک حبه سیر در آب بگذارید تا به جوش بیاید. سپس کفی که روی آب میبندد را با کفگیر یا با قاشق جمع کرده و دور بریزید. و درنهایت درب قابلمه را ببندید تا سینه مرغ به خوبی بپزد. دقت داشته باشید که این مرحله کفگیری، معجزه جذابی در طعم و عطر مرغ خواهد داشت و بوی زهم مرغ را هم از بین خواهد برد. این یک تکنیک جذاب است که آشپزهای حرفهای برای پخت مرغ به کار میبرند. برای مثال در تهیه انواع خورش با مرغ یا طرز تهیه مرغ مجلسی هم میتوانید از این روش استفاده کنید.
مرحله دوم: بعد از اینکه مرغ کاملا پخت، آن را از آب و مواد دیگر جدا کرده و ریش ریش کنید. میتوانید اگر دستتان میسوزد کمی صبر کنید تا مرغ خنک شود. یا اینکه با استفاده از چاقوی بزرگ یا ساطور، آن را به قطعات خیلی کوچک تبدیل کنید.
مرحله سوم: مرغ را در کاسه بزرگی ریخته و به ترتیب، اول مخلوط سبزیجات کنسروی و بعد هم جعفری و گردو و خیارشور را به آن اضافه کرده و هم بزنید. دقت داشته باشید که میتوانید به جای کنسرو سبزیجات، خودتان مقداری هویج خردشده را با ذرت و نخود فرنگی بپزید تا کاملا نرم شوند. همچنین گردو و جعفری را باید به صورت جداجدا با ساطور، خردکنید. خیارشور را هم هنگام خرد کردن کاملا آبگیری کنید تا خشک به مواد اضافه شود.
مرحله چهارم: حالا باید برای این مخلوط، یک سس خوشمزه درست کنیم. در یک کاسه جداگانه، سس مایونز را با ماست خامهای مخلوط کنید. میتوانید از انواع دیگر ماست، مانند چکیده یا یونانی نیز استفاده کنید. صرفا دقت کنید که ماست شما نباید ترش باشد و نباید آب داشته باشد. زیرا سس ما را خراب خواهد کرد. اگر هم به سلامت سسهای مایونز بیرونی اعتقادی ندارید، میتوانید از طریق مطلب طرز تهیه سس مایونز، خودتان آن را تهیه کنید. بعد از مخلوط شدن ماست و مایونز، نمک و فلفل و آب لیموی ترش تازه را به آنها اضافه کنید. این مواد را به خوبی با همدیگر مخلوط کنید و زمانی که یکدست شدند، درون مواد مرغی بریزید. با یک لیسک یا قاشق بزرگ به خوبی هم بزنید تا مایه جالبی به دست بیاید.
مراحل نهایی طرز تهیه کیک مرغ
مرحله پنجم: حالا وقتش رسیده که از نان تست استفاده کنیم و پایه کیک را آماده کنیم. برای این کار کافی است که اطراف و جدارههای نان تست (که طلایی و سفت هستند!) را برش بزنید. سپس هرکدام از نانهای تست را کمی (بدون فشار زیاد!) با وردنه صاف و پهن کنید. حالا یک ظرف پیرکس یا هر ظرف دیگری را برداشته و کف و جداره آن را کاملا سلفون بکشید. سپس نانهای تست را کف آن بچینید تا کاملا کف را بپوشانند. فرض کنید که در حال چیدن ورقههای لازانیا هستید. ضمنا اگر با اسم لازانیا هم هوس لازانیا میکنید، مطلب طرز تهیه لازانیا بدون فر را از دست ندهید.
مرحله ششم: برای اینکه ورقههای نان تست کاملا کف را بپوشانند، میتوانید با کاتر یا چاقوی خیلی تیز، آنها را به اندازه طول و عرض ظرفی که دارید برش بزنید. حالا از مخلوط مرغ و مایونز روی لایههای نان بریزید. دوباره لایههای نان را بچینید و دوباره مخلوط مرغ بریزید. بعد از هربار ریختن مخلوط مرغ، کمی با لیسک فشار دهید. و هنگام گذاشتن نان جدید هم کمی با دست فشار دهید تا لایهها به خوبی به همدیگر بچسبند. این کار را تا جایی انجام دهید که ارتفاع ظرف شما پر از کیک مرغ شود.
مرحله هفتم: این آخرین مرحله از طرز تهیه کیک مرغ است. کیک مرغ مانند خیلی از خوراکیهایی که دیدهاید، نیاز به استراحت و پخت سرد در یخچال دارد! برای مثال همچون طرز تهیه چیز کیک شکلاتی! کیک مرغ را بین 2 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید. زیرا هم طعم بهتری پیدا میکند و امکان تبادل طعم پیش میآید. و هم اینکه انسجام لایههای نان و سالاد مرغ ما بهتر خواهد شد. این مخلوط میتواند تا یک روز هم در یخچال قرار بگیرد و سپس سرو شود. ضمنا نگهداری کیک مرغ، بیش از سه روز خیلی جالب نخواهد بود.
طرز تهیه کیک مرغ به روش دوم
روش دوم روش خاصی نیست که تفاوت زیادی با روش اول داشته باشد. اما برخی از این روش استفاده میکنند. زیرا هم تبادل طعمها در این روش بهتر است و هم از نظر ظاهری، شباهت بیشتری به کیک پیدا خواهد کرد.
برای این روش دقیقا از همان مقادیر و موادی که در روش اول استفاده کردیم بهره خواهیم برد. صرفا قبل از مخلوط کردن مرغ و مواد با سس مایونز و ماست، بایستی آنها را درون مخلوطکن یا چرخ گوشت بریزید. این کار باعث میشود که یک بافت نرم و یکنواخت، همچون بافت پایه سالاد الویه به شما داده شود. باقی مراحل را هم دقیقا مانند روش اول انجام دهید.
سرو و تزئین کیک مرغ
سرو کردن و نوع تزئین کیک مرغ نیز کاری ابتکاری است که میتواند با خلاقیت شما به هزار شکل دربیاید. اما این نکات نیز تجربیات و پیشنهادهای ما برای شما هستند:
- بعد از اینکه کیک مرغ به خوبی استراحت کرد، میتوانید یک دیس بزرگ انتخاب کنید. سپس مانند کاری که با برنج کته قالبی میکنیم، کیک مرغ را داخل دیس برگردانید.
- روی کیک را میتوانید با سس مایونز (یا همان سس ترکیبی که در بالا با ماست و مایونز تهیه کردیم!) کاور کنید.
- برشهای نازک خیارشور و هویج میتوانند برای تزئین این کیک جالب باشند. گوجه فرنگی نیز انتخاب مناسبی است. به شرط اینکه از گوجههای گوشتدار و بدون آب استفاده کنید. سبزیجاتی همچون تربچه و جعفری نیز برای این کار مناسب هستند. کلا هر کاری که برای تزئین در تهیه سالاد الویه یا اکثر غذاهای مناسب پیکنیک میکنید، اینجا مناسب است.
- اگر که به فینگرفود علاقه دارید، میتوانید بعد از تزئین کردن، کیک مرغ را به ابعاد کوچکتر برش بزنید و داخل هر مکعب کوچک کیک مرغ، یک خلال دندان فرو کنید.
- باقیمانده نانهایی که از اطراف تستها برش زدید را دور نریزید. زیرا هم این کار اسراف است و هم میتوانید این نانها را با نور خورشید خشک کنید تا بعدا از آنها با آسیاب کردن، پودر سوخاری درست کنید. البته ما قبلا در مطلبی مجزا به صورت مفصلتر طرز تهیه پودر سوخاری را به شما آموزش داده بودیم.
نکات مهم در طرز تهیه کیک مرغ
- اگر خیلی به ژامبون و کالباس علاقه دارید، میتوانید مقداری ژامبون به ترکیب مواد میانی کیک مرغ اضافه کنید. یا اینکه حتی مرغ را با کالباس جایگزین کنید. در آن صورت کیک کالباس تهیه کردهاید!
- اگر میخواهید از قارچ در طرز تهیه کیک مرغ استفاده کنید، حتما آن را جداگانه و با حرارت بالا تفت بدهید تا آب خودش را از دست بدهد. ضمنا قارچ بلانچ شده (ترکیب با آب لیمو) زیباتر است و رنگ سفید خودش را حفظ خواهد کرد.
- انتخاب سس مایونز عادی یا کمچرب به عهده خودتان است و در طعم کیک مرغ تفاوتی ایجاد نخواهد کرد.
- حواستان به میزان نمک کیک مرغ باشد. زیرا در هر مرحله میتوانید نمک را بچشید و اگر کم بود اضافه کنید. اما در ابتدا نمک زیادی اضافه نکنید.
- مقادیری که در بالا برای کیک مرغ گفتیم، دو نفر را کاملا سیر خواهد کرد. اما اگر میخواهید به عنوان میانوعده یا تفنن استفاده کنید، در حد 4 الی 6 نفر هم پاسخگوی شما خواهد بود.
ارزش غذایی کیک مرغ
بعید است که راجع به ارزش غذایی و مواد مغذیای که بین مواد اولیه کیک مرغ توضیح دادیم، از قبل چیزی ندانید. بنابراین تنها به بیان ارزش غذایی کلی کیک مرغ اکتفا میکنیم. (مقادیر برای 100 گرم کیک مرغ با مواد میانی متوسط است!)
میزان کالری: 444 کیلوکالری
چربی: 13 گرم
پروتئین: 6 گرم
کربوهیدرات: 71 گرم
کلام آخر
امیدواریم که از مطالعه مطلب حاضر به اندازه کافی لذت برده باشید. طرز تهیه کیک مرغ، کاری ساده است که به راحتی یاد خواهید گرفت. پس حتی میتوانید نسخه خودتان از کیک مرغ را داشته باشید. این یکی از رسپیهای خوب برای ایجاد تنوع در رژیم غذایی شماست که سالم و مقوی هم به نظر میرسد. پیشاپیش نوش جان!
سوالات متداول
چه کار کنیم که نان تست در کیک مرغ خشک نشود؟
با دستوری که ما دادیم، قاعدتا نباید کیک مرغ شما از بیرون خشک شود. اما اگر نگرانی بیشتری دارید، کمی شیر درون اسپری ریخته و یا با براش هنگام سرو به نان تست بمالید.
به ازای چهار نفر خانواده، چقدر کیک مرغ کافی است؟
اگر منظورتان برای شام است، کیک مرغی که با یک بسته نان تست تهیه شده باشد کافی است و معمولا خانواده چهارنفره را کاملا سیر خواهد کرد.
آیا میشود کیک مرغ را در ساندویچساز گذاشت؟
بله. میشود بعد از برش زدن، کیک مرغ را در ساندویچساز مانند پنینی درست کنید. اما بهتر است که برای حفظ طعمها آن را سرد سرو کنید.
بوی زهم مرغ چگونه از بین میرود؟
مواد بیرونی مانند فلفل سیاه و یا برگ بو میتوانند بوی زهم مرغ را از بین ببرند. یک تکنیک کفگیری هم در متن برای این موضوع توضیح دادیم.
شبکه های اجتماعی